Gå til innhold

martinz

Medlemmer
  • Innlegg

    71
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av martinz

  1. Hei,

     

    Jeg ønsker å sende en enkelt melding mange ganger til en mottaker. Altså det samme innholdet mange ganger, som en bulk-sending. Er dette mulig på noen måte?

     

    Jeg har en Nokia telefon og jeg forsøkte å skrive inn mottaker-nummeret flere ganger, men det ble likevel bare sendt en SMS.

     

    Finnes det kanskje noe på nettet for å sende bulk-meldinger fra eget nummer?

     

    Jeg har forøvrig Sheriff-abn. fra Tele2.

     

    På forhånd takk for alle svar! :)

  2. Hei,

     

    Jeg har til nå hatt et enkelt signal inn til min Canal Digital HD-PVR som kommer fra en samleparabol for borettslaget. Tuneren oppgir dette til å være ca. 128 i kvalitet og det fungerer flott.

     

    Jeg har nå selv montert en egen parabol i tillegg for å få et signal til, og jeg klarer å få dette opp mot 140 i kvalitet. Men signalet veksler imellom å være rødt og grønt, eller bare rødt på signalskalaen og godtas ikke av tuneren...

     

    Noen ide hva dette kan komme av? Det nye signalet som ikke godtas er jo høyere i verdi enn det andre som fungerer... :hmm:

     

    Signalene testes forøvrig ett og ett av praktiske årsaker. Altså ikke to inn til tuneren samtidig.

     

    På forhånd tusen takk for alle innspill og kommentarer :)

  3. Alt etter hvor lenge som gjenstår i tid på forsikringa, men det er jo en trygghet som gjerne er verdt litt ekstra penger, spesielt når man kjøper brukt. Synes absolutt du skal ta litt ekstra for forsikringa. Huset og objektivet er vel det som lettest går gaiken også.

     

    I dette tilfellet er det litt over tre år igjen av forsikringen, så man bør være godt dekket lenge.

     

    Det er vel også såpass lenge at om man skulle være uheldig å ødelegge kameraet en god stund frem i tid så kanskje man er heldig og får D300s etterfølger? Regner med at om ikke D300 selges lenger, og de ikke har flere nye på lager, så er vel det alternativet...

  4. Er det at huset og objektivet har Superforsikring fra Japan Photo noe som kan påvirke prisen? For det må jo være fint å ha en slik forsikring...?

     

    Som jeg har forstått er denne forsikringen ganske god og dekker nesten alt man måtte utsette utstyret sitt for, og man får nytt utstyr uten noen form for avkortning dersom man skulle være uheldig å ødelegge utstyret?

  5. Skal vi si tre tusen? Jeg betaler frakt :innocent:

     

    Solgt! ;)

     

    Foto.no har et bruktmarked du kan sjekke ut, om ikke mitt tilbud er godt nok :p

     

    Takk, skal sjekke det ut. Men lurer egentlig mest på hvor jeg eventuelt kan legge meg prismessig, og det kan det jo være greit å finne ut det før jeg eventuelt ut utstyret på foto.no.

     

    Som jeg skrev har jeg egentlig ikke bestemt meg for om jeg skal kvitte meg med utstyret eller ikke, og det er vel egentlig hva man kan forvente å for det som vil være med på å bestemme utfallet av det.

  6. Hei,

     

    Jeg har en D300 med noe utstyr som jeg vurderer å selge grunnet lite bruk, men hva kan man selge noe slikt for? Og hvor selger man slikt?

     

    Selve huset har tatt ca. 3000 eksponeringer fant jeg ut via Opanda, og er helt strøkent.

     

    Alt utstyret ble kjøpt nytt i Norge i mai/juni 2008. Både kameraet og objektivet har superforsikring fra Japan Photo, slik at man faktisk får et helt nytt kamera eller objektiv i erstatning dersom man skulle klare å ødelegge det...

     

    I tillegg til selve kamerahuset har jeg dette:

    - Nikon 16-85mm F3.5-5.6G ED VR AF-S DX

    - Nikon Vertikalgrep MB-D10

    - Nikon Speedlight SB-800

    - SANDISK EXTREME III CF 16GB 30MB/S

     

    Noen som har mulighet til å hjelpe meg med en rask prisvudering? Bør jeg eventuelt selge alt samlet, eller de enkelte tingene hver for seg?

     

    På forhånd takk for alle innspill :D

  7. Jeg forklare meg kanskje litt tungvint i første innlegg, og vil gjøre en presisering:

     

    Det jeg forsøker å få til er at etter at brukeren har betalt for innholdet med mobilen sin vil vedkommende få presentert en link (f.eks. http://www.xxxxx.no/lastned.asp?id=HrGRJSR) eller knapp som skal åpne et nedlastingsvindu når brukeren trykker på den.

     

    Jeg ønsker ikke at brukeren skal se den fysiske plasseringen til filen vedkommende laster ned. Altså skal brukeren kun få lasted ned filen.

     

    Man kan jo sammenligne det med f.eks. http://rapidshare.com/. Der laster man ned filer, men ser ikke hvor filene kommer fra.

     

    Jeg har forøvrig ikke mulighet til å ha filen(e) i en database, som ellers kanskje kunne vært en løsning?

  8. Eler bare krypter ZIP filen med et passord. Er passordet langt nok vil det være nesten umulig å hacke det. Så vidt jeg veit er det kunn BruteForce metoden som kan knekke et passordbeskyttet ZIP dokument og bruker du et passord som inneholder tall, bokstaver og andre kryptiske karakterer så vil et bruteforce program bruke evigheter på å knekke passordet. Dermed forenkler du ting ved at du slipper lage en masse kompliserte url greier samt at du enkelt bare trenger distribuere passoerdet.

    Slik jeg ser det vil dette kunne bli et båndbreddesluk av dimensjoner, iogmed at mange kanskje forsøker å laste ned filen for å se om de klarer å åpne den. Et passord kan jo også fint distribueres til andre.

  9. bruk et nedlastings script som gir de tilgang til start nedlastingen x antall ganger, så legger du filen utenfor www mappen så ikke den er tilgjengelig med direkte url, kun gjennom scriptet.

    Men det med å plassere utenfor www er vel egentlig ikke noen aktuell løsning så lenge filen lagres på en ekstern server? For da har vel ikke scriptet på hovedserveren noe mer tilgang til området utenfor www på filserveren?

  10. Heisann!

     

    Jeg har en zip-fil som brukere kan betale for via mobilteknologi, for deretter å laste ned filen i sin helhet til sin egen maskin.

     

    Men hvordan kan jeg skjule plasseringen til denne filen? Altså slik at brukerne bare får lastet den ned, men ikke får greie på URL'en til filen og deretter kan spre denne for alle vinder...

     

    Det skal også legges til at zip-filen som skal lastes ned vil være på ca. 1 GB, og den kommer antakeligvis til å ligge på en ekstern lagringsserver.

     

    Kan dette gjøres på en "enkel måte"? Har forsøkt å lese meg opp litt på emnet på Google, men sitter likevel ikke igjen med noen helt klar måte å gjøre dette på.

     

    Av serverhensyn bør vel ikke filen lastes inn i minne, for deretter å tilbys som en ren nedlastningstreaming til sluttbrukeren. Eller må det gjøres slik? Men det er kanskje ikke noen løsning så lenge webside og fil ikke ligger på samme server?

     

    På forhånd takk for alle tips og kommentarer! :D

  11. Hei,

     

    Finnes det noen Photoshop-plugin (eller et frittstående program for den saks skyld) som kan redusere vannmerker på bilder? Jeg snakker ikke om å fjerne vannmerket, men gjøre det litt mer diskret.

     

    Det skal også legges til at jeg skal gjøre dette på egne bilder, så det er ikke noen vits i å starte en diskusjon om at vannmerker er der for en grunn, osv.

     

    På forhånd takk for alle tips :D

  12. Hei,

     

    Jeg har et praktisk problem. Jeg har en HD PVR boks fra Canal Digital (forøvrig en drittboks med mange bugs), og denne boksen må jo ha to signaler inn for at man skal kunne få benyttet seg av alle mulighetene.

     

    Jeg får satelittsignalet mitt fra et felles "antenne og parabolhus" (borettslag) og har dermed bare en kabel frem til min leilighet som ligger et godt stykke unna. Men i dette parabolhuset er det en ledig paraboltilkobling slik at jeg kan få to LNB signaler derifra, men har som sagt fortsatt bare en kabel.

     

    Finnes det noen boks som man kan koble sammen to signaler og overføre på en kabel? Man må jo isåfall ha en boks i den andre enden igjen også, slik at man får to kabler ut til PVR'en. Dette ble kanskje litt krøklete forklart, men har forsøkt å lage en illustrasjon på hva jeg mener.

     

    PARABOLILLUSTRASJON.gif

     

    På forhånd takk for alle svar og kommentarer :)

  13. er ikke bestandig snakk om å ta igjen - husk at hver butikk betaler forskjellig for å sende ting, og at disse avtalene kan forandres.

     

    400-ish for å sende en 40"-er er billig. skal ikke mange årene tilbake før pallefrakt var billigste alternativ på slike store ting, og da passerte man tusenlappen.

     

    Det er greit nok at den dyreste prisen ikke er helt uholdbar, men det er likevel merkelig at prisene skal øke mer enn 100% på noen måneder.

     

    Yaha.no klarer også som sagt det samme fortsatt for 295,-, og man skulle tro Amentio som er såpass store skulle klare å inngå bedre transportavtaler enn Yaha.no.

  14. Hei,

     

    Vi kjøpte en Sony 40" LCD-TV fra Amentio i februar 2008 og betalte 208,- kr i porto, og nå noen måneder senere skal de ha 438,- i porto for samme TV, til samme postnummer. Altså mer enn en dobling på ikke veldig lang tid.

     

    Det er greit nok at Amentio ofte er rimelige på en del ting, men jeg synes det er sleipt å skulle ta igjen på andre kostnader som ikke like enkelt lar seg sammenligne fra forskjellige butikker.

     

    Yaha.no skal forøvrig ha 295,- for å frakte den samme TV'en til samme postnummer.

     

    Jeg kjøpe forøvrig den dyre flatskjermen fra Yaha.no istedetfor, de var dessuten også rimeligere på selve TV'en denne gangen.

×
×
  • Opprett ny...