Gå til innhold

Infamooze

Medlemmer
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Infamooze

  1. Kjøpte nettop 1000D og lurer på hvordan jeg får stilt på lukkertiden.

     

    Målet mitt er å ta bilder av trafikk, slik at lysene "glir" over hele bildet hvis dere skjønner:) :thumbup:

     

    Ærlig talt, og jeg mener ikke å være "uhjelpsom" her, men vi gjør deg faktisk en tjeneste når vi ber deg lese såpass i manualen at du finner ut dette.

     

    For å hjelpe deg på vei til å forstå hvordan blender og lukkertid påvirker bildet ditt så anbefaler jeg at du starter med å lese Guide: Blender, lukker(tid), ISO og litt til. Deretter (eventuelt samtidig) så bruker du litt tid på å lese manualen som fulgte med kameraet ditt, gjerne *to* ganger.

     

    Så kan du komme tilbake og stille spørsmål. Men disse helt basistingene bør du for din egen del lese deg frem til selv. :thumbup:

     

    Ett godt utgangspunkt for å ta slike bilder er å stille kameraet ditt til ISO 100, blender 8 og lukkertid 8 sekunder. Du må deretter justere dette for å få den effekten du ønsker. Blir bildet overeksponert så kan du minske blenderåpningen litt (større f nummer), eventuelt forsøke litt lavere lukkertid. Men hva du justerer opp og ned vil kunne avhenge av mange faktorer, hva ønsker du å oppnå, hvor mye trafikk er det du skal ta bilde av, hvor fort kjører bilene, hvor mye trafikk ønsker du å ta bilde av (dvs hvor mange biler skal passere innenfor lukkertiden din) etc etc. Du får bare eksperimentere til du er fornøyd. Men, det er viktig å først forstå sammenhengen mellom ISO, blender og lukkertid og hvordan dette påvirker bildene du tar (ref linken ovenfor). Deretter så må du jo vite hvordan du stiller inn de forskjellige tingene (ref manualen som fulgte med kameraet ditt).

     

    Lykke til, å "male med lys" kan være veldig morsomt! :)

    Hoho, jeg vet, klarte det en gang i tiden, skal få til noe rått ikveld!

    Tusen takk sjef!

  2. Om bildet blir mørkere, så har du enten satt den i A, og justert blender istedenfor lukker, eller så har du satt den i S, og hatt FOR KORT lukkertid. Da blir bildet mørkt.

     

    Les mer i bruksanvisninga :).

    Fikla litt selv nå og fikk det til:)

    Men det fungerer vel best når det er mørkt, bor i 6 etg, så får nok til et bra bilde senere ikveld!

     

    Har du noen bra tutorial sider eller?

  3. Du bør gi oss litt mer info om det skal være mulig å hjelpe deg. Hva skjer når du forsøker å åpne filene? Får du kopiert filene over til disk? Ligger filene pakket i en eller flere backup-filer eller er de lagt inn direkte på DVD-ene?

     

    Okei, beklager det, skal prøve å utrede litt mer her.

     

    Filene har jeg fått lagt inn igjen på min nyformaterte pc. i 4 foldere, i hver folder finnes det 4 til 5 underfiler som fyller DVD cden. Når jeg prøver å åpne en av filene kommer det opp et vindu, dette er en utgått versjon slik at jeg trenger en crack eller ny cd key. Men dette skal ikke ha noe å si, fordi jeg lastet ned en ny versjon og registrerte meg med en annen e mail adresse.

    Forøvrig trenger man ikke å ha en up-to-date versjon av Ashampo for å kunne extracte filene tilbake, fordi det finnes en

    backupextractor.exe fil som kan brukes uavhengig fra Ashampo Burning Studio.

     

    Så svaret mitt blir da i kort form:

    -De ligger nå på disken

    -I hver mappe ligger det 4 backup filer.( 4 backup mapper, en mappe er en CD)

    -Da jeg laget backupen, dro jeg filene fra foldere til brenne programmet.

     

    Håper dette var litt mer utfyllende! :new_woot:

  4. Hei :roll:

     

    Jeg har et kjempeproblem angående backup.

    For noen uker siden formaterte jeg min pc og brant 6 DVD cd'er med backup. Disse inneholdt svært viktig info, og jeg er desperat etter å få åpnet de.

     

    Jeg har prøvd og jeg har klart å få åpnet en av filene på den ene CD-en. Men skjønner ikke hvorfor jeg ikke får åpnet resten.

    Fikk en data ekspert til å se på dette her, og han hevdet at de var passord beskyttet og mulig skrivebeskyttet.

    Noe passord la jeg aldri inn under backupen, så det stiller jeg meg utenforstående til.

     

    Derfor vender jeg meg til Norges datasamfunn, og ber på mine knær for et svar.

     

    På forhånd takk til alle som bryr seg til å lese dette og eventuelt svarer :thumbup:

×
×
  • Opprett ny...