Jump to content

Gustav34

Medlemmer
 • Content Count

  119
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 :)
 1. Video. https://photos.app.goo.gl/GT6sZheThFRv6HNL8
 2. Om jeg ikke kjører lyd på og skrur opp er det ingen vibrasjon. Jeg kan skru volum veldig høyt opp og fortsatt ingen vibrasjon. Når jeg setter stifta ned på plata er det med en gang vibrasjon i basselementet og jeg tør ikke ha på høy lyd. Har akkurat prøvd med Spotify via bluetooth og da kan jeg dra på med skikkelig volum uten at det gjør noe.
 3. Da har jeg testet litt mer her. Platespilleren står på garasjeloftet og gulvet der er ikke like solid som i et bolighus. Det er litt svikt når jeg går på gulvet. Jeg dro derfor høyttalerkabel ned til 1. etg. i garasjen der det er betonggulv. Satte på platespilleren og vibrasjonene i basselementet er det samme. Da er det en etasje mellom platespilleren og høyttalerne. Da kan det vel ikke være noe feedback å snakke om??
 4. Takk for innspill! Jeg skal teste mer i morgen. Ett spørsmål: Hvis det er feedback som fører til dette, hvorfor skjer det bare med de to Tandbergene og ikke med andre forsterkere som jeg har prøvd? Det forstår jeg ikke helt.
 5. Basselementet vibrerer, dirrer. Det vil si at det beveger seg ut og inn. Men en del volum på blir det en mørk brummelyd. Men andre, nyere, forsterkere er denne vibrasjonen ikke synlig. Har lest at det muligens kan være feedback fra platespilleren, men litt rart når andre forsterkere virker utmerket.
 6. Hei! Jeg har fått tak i et par Tandberg-forsterkere (TR 1040 og Huldra 10) og er mektig imponert over lyden. Imidlertid er det et problem som oppstår når jeg skrur opp volumet noe og har på en del bass. Da dirrer basselementene noe voldsomt og jeg må dempe lyden. Hva kan dette komme av? Det skjer bare når jeg bruker platespiller, og ikke når jeg streamer via bluetooth. Det hadde vært fantastisk om noen hadde et tips om løsning på dette problemet, for etter å ha hørt på disse forsterkerne ønsker jeg ikke noe annet. Høyttaler er Marantz HD 680.
 7. Fysisk i platespilleren. Ikke noe ulyd gjennom høyttalerne.
 8. Som jeg sa i innledningen...jordingen er i orden. Duren lokalisert og fikset. Se (midt i) bilde! Vet ikke hva det er, men vibrasjon skaper lyd og med stramming av skruene ble duren borte. Verre var det ikke!
 9. Takk for tips, men fint om du kan forklare hvordan dette gjøres. Jeg er ingen elektriker.
 10. Hei! Jeg har en Sanyo TP 20 platespiller som fungerer veldig bra, bortsett fra at den gir fra seg en svak dur etter en stund i bruk. Når jeg starter opp er ikke lyden der, men den kommer etter en stund og da forsvinner den ikke. Det er ikke snakk om jording, for jordingskabel bruker jeg. Lyden er svak og høres bare mllom sangene. Er det noen som har et tips til hva dette kan være?
 11. Takk for svar! Jeg tar sjansen! Regner med det går greit!
 12. Takk for gode svar! Jeg spiller omtrent aldri veldig høyt. Min musikk er Cohen, Dylan, Beatles, Stones etc. og jeg spiller bare for meg selv. Aldri noe full guffe. Hvis det er slik at forsterkeren blir varmere jo mer volum man har på, så tror jeg det skal gå greit for min del.
 13. Det er denne forsterkeren det gjelder: https://www.komplett.no/product/901276/tv-lyd-bilde/hi-fi-hjemmekino/stereoforsterkere/yamaha-r-n402d-receiver Det som settes oppå har uansett vanlige runde bein som er vanlig på cd-spillere ol. Dermed er det en glis på ca. 2 cm.
 14. Hei! Har lest at forsterkere skal stå på toppen i et stereoanlegg for å unngå at den blir for varm. Opp gjennom alle år har jeg hatt forsterker nederst og cd, platespiller eller kassettspiller oppå. Det har aldri vært noe problem. Nå har jeg akkurat kjøpt en Yamaha forsterker og jeg vil gjerne sette den nederst da cd-spiller er noe smalere enn forsterker. Det ser noe fjollete ut med den smaleste komponenten nederst. Gjør jeg noe dumt hvis jeg setter forsterkeren nederst? Kan den bli ødelagt? På meg virker det som om forsterkeren gir fra seg svært lite varme. Har kjent med hånda over, og det er ikke mye varme som kommer opp. Hva bør jeg gjøre?
 15. Det var et godt tips! Nå er det slik at jeg godt kan flytte på sofaen for å få bedre lyd. Nå står den med ryggen inntil en knevegg, men jeg kan like gjerne sette den ut i rommet med en sofaende mot kneveggen.
×
×
 • Create New...