Gå til innhold

teinok

Medlemmer
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av teinok

  1. Personlig kombinerer jeg pakkepose med snutebag festet til hoftebeltet på sekken slik at kameraet er raskt klar til dyst under vandringer i fint og moderat dårlig vær. Dersom du kombinerer denne med en plastpose inni blir det bra.

     

    Høres ut som en smart løsning. Hva slags plastposer bruker du, vanlige fryseposer på rull fra matbutikken, eller trengs det kraftigere saker?

  2. Er det noen som vet om det er andre forskjeller på Sigmas blitser EF 500 DG Super og EF 530 DG Super enn den bittelille forskjellen i ledetall? 530 er vel en nyere modell, men jeg klarer ikke å finne forskjeller i funksjoner når jeg leser beskrivelsene av de to blitsene. Jeg er helt nybegynner med speilrefleks, så jeg er redd for at det er noe jeg har misforstått her. Driver og vurderer å kjøpe min første blits, og ser at det kan være opptil 700 kroner prisforskjell på de to i norske nettbutikker. Er dette bare fordi 500 er en gammel modell? Er den på vei ut?

  3. Skjermkortet fungerer like greit i det andre sporet, fordi begge sporene på dette hovedkortet støtter 16 PCIe-kanaler. Mange andre hovedkort med SLI/Crossfire støtter bare 8 kanaler fra det andre sporet.

     

    Jeg vet at jeg har sett et passivt kjølt grafikkort med alle kjøleribbene på framsida av kortet, men jeg kommer ikke på hvor jeg så det eller hva slags kort det var.

  4. Tror du må regne med kollisjon. Jeg har ikke prøvd selv med Sapphire-kortet, men med dette HIS-kortet som har en omtrent like stor kjøler. Måtte sette kortet i det andre PCIe x16-sporet, fordi den nederste kjøleribba på kortet ble klemt mot toppen av "radiatoren" på HK når det sto i sporet nærmest prosessoren. På bildene av Sapphire-kortet ser det for meg ut som kjøleribbene kommer ennå lengre ned mot HK enn på mitt kort.

     

    På min kortkjøler er det bare to heatpipes, og jeg kunne fått det til å passe ved å kutte bort den midterste delen av nederste kjøleribbe, men på Sapphire-kortet med tre heatpipes går vel ikke det. Jeg lurer også på om de loddrette kjøleribbene på HK vil fungere særlig bra om ribbene fra grafikkortet henger over dem og sperrer for luftstrømmen.

  5. Det skal være plass til å montere en ekstra 120 mm vifte foran i kabinettet, på baksida av harddiskholderne, sjekk bruksanvisninga. Er sikkert bare hull som passer til hullene i vifta, har ikke sett kabinettet selv, bare lest om det.

  6. Mener å huske at jeg leste i omtaler av disken at den ikke trenger ekstra strøm "så lenge den kobles med den medfølgende kabelen" eller noe slikt, før jeg kjøpte min 120 GB Passport. Har aldri testa med annen kabel før, men nå prøvde jeg med en kabel på en meter, og det fungerte helt fint. Så vidt jeg kan se står det heller ingen advarsler i bruksanvisninga om at du kan få problemer med lengre kabler. Kan nok være verd å finne en annen kabel å prøve med.

  7. Har nylig kjøpt den Samsungen du hadde link til, er veldig fornøyd så langt. Veldig mye mindre bråk enn noen disk jeg har hatt før, særlig etter at jeg lastet ned utility-program fra Samsung og fikk aktivisert "Automatic Acoustic Management" og stilt på "Quiet", gjorde at søkelyden ble mye mykere og mindre påtrengende. Har lest at den innstillingen skal redusere ytelsen litt, men jeg merker i alle fall ikke noe til det.

  8. Leste et eller annet sted at lydsignalet fra HD2xxx-kortene sendes ut via pinner i DVI-kontakten som vanligvis ikke er i bruk, og at du derfor må ha en spesiell DVI-HDMI-overgang som er beregnet til disse kortene. Om overgangen følger med eller ikke avhenger av kortprodusenten. Den fulgte med mitt nye HIS Radeon HD 2600 XT 256 MB iSilence III, og lyden fungerer i alle fall greit til TV-en min. Dette kortet har også vifteløs kjøler, som er fint til HTPC så lenge du har OK luftgjennomstrømming i PCen.

  9. Jeg har omsider fått svar fra Zalman på dette spørsmålet. De skriver "The way VNF100 is installed doesn't affect the performance much. So the answer is 'No' and you can use VNF100 in an HTPC case." (Jeg spurte om kjøleren bare burde brukes i tårn.)

     

    Det høres jo betryggende ut, selv om de ikke sier at det er helt uten betydning. Jeg begynte å undersøke dette fordi jeg syntes mitt nye kort, HIS Radeon HD 2600 XT iSilence III, ble veldig varmt, nesten 60 grader idle og nesten 80 etter litt spilling. Har senere funnet diverse tråder om temperatur som tyder på at dette er helt normalt.

     

    Zalman skriver også "Don't forget to check if there's any possiblity for interference before you purchase the cooler!". Antar de tenker på at kjøleren tar mye plass, det er et godt poeng. På mitt hovedkort, Asus M2N32-SLI DeLuxe kolliderte nederste kjøleribbe med en av radiatorene til heatpipen på hovedkortet når jeg prøvde å sette grafikkortet i første PCIe-slot, heldigvis har jeg to å velge i. I tillegg er kjøleren så lang at jeg måtte flytte harddisken til øverste posisjon i mitt HTPC-kabinett (Silverstone LC17).

  10. Er det noen som vet om en passiv GPU-kjøler med heatpipes som går over toppen av kortet til kjøleribber på baksiden (f.eks. Zalman VNF100) er like effektive uansett om kortet står (i desktop/HTPC-kabinett) eller ligger (i tårn)?

     

    Jeg spør fordi jeg leste et eller annet sted at det inni en heatpipe er kjølevæske som koker i den varme enden, stiger som gass til den kalde enden og kondenserer til væske som skal renne tilbake til den varme enden igjen. Det høres for meg ut som dette kan være vanskelig når gass og væske skal over toppen av kortet og ned på andre sida, men lettere når kortet ligger. Er det noen som har peiling på dette, eventuelt praktisk erfaring med slik kjøler på stående kort?

     

    Jeg finner ingenting om dette hos Zalman eller ved søk her i Forumet. Vet noen om andre steder man kan lete?

     

    EDIT: Sjekket Wikipedia, fant denne som sier at rørene kan ha porøst materiale inni, som suger væska opp langs røret som en svamp. Høres ut som det vil hjelpe på, men fant også denne som sier at heatpipes er avhengige av rett orientering. Zalman skriver også at "The heatsink positioned above the VGA card optimizes cooling efficiency", og så vidt jeg forstår må kortet ligge for at kjøledelen skal havne over kortet. Så jeg lurer fremdeles på om noen kan si noe om hvordan dette funker i praksis.

×
×
  • Opprett ny...