Gå til innhold

vetle666

Medlemmer
  • Innlegg

    999
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av vetle666

  1. Takk for svarene! Bekreftet det jeg mistenkte. Tegningene er forøvrig hentet fra oslo.kommune.no så har ikke vært i kontakt med noen hos bygningsetaten. 

     

    Godt poeng det angående å passe på plassering av sengen, men veggen skal ned uansett. Det er helt meningsløst å ha et kott på 2-3 kvm i en leilighet på totalt 27 kvm. Rommet stjeler så mye plass uten at jeg kan bruke det til noe fornuftig. Gleder meg til å komme i gang. Første egne leilighet, så det blir spennende! :)

     

    EDIT: Er forsåvet også planlagt løsning for oppbevaring av sko etc, i tillegg disponerer leiligheten egen bod så behøver forhåptnligvis ikke oppbevare så mye i leiligheten.

  2. Hei! 

     

    Jeg forsøker å forsikre meg om at jeg ikke river en bærevegg i leiligheten min. Har funnet en tegning hos bygningsetaten i kommunen, og så vidt jeg kan forstå så framstår veggen som en lettvegg?

     

    Legger ved tegning av veggen som skal rives. Se leilighet nederst til høyre.

     

    EDIT: har slettet tegningene nå,

  3. Hei. Ble overrasket over et brev i posten idag. Det var fra Skatt Øst og de varlset kontroll av regnskap osv. i enkeltmannsforetaket mitt.

     

    Enkeltmannsforetaket ble startet kun for hobbyvirksomhet. Jeg trengte det for å kunne registrere domener, og det er ikke blitt benyttet til noe annet enn det. Jeg har aldri hatt noen inntekt eller utgifter i anledning foretaket. Av den grunn har jeg aldri ført noe regnskap, eller sendt inn noe i anledning med selvangivelsen. Det har som sagt aldri vært noe penger som skulle ha vært skattet av eller noe lignende.

     

    Jeg skal ringe saksbehandleren imorgen å forklare situasjonen, men jeg håper ikke jeg har gjort noe feil eller straffbart? Lurer derfor på om noen har noe relevant informasjon eller ideer om hva jeg kan forvente når jeg ringer imorgen?

     

    Jeg lurer også på hvorfor jeg er valgt ut til ettersyn? Er dette en helt tilfeldig prosess, eller er det noen mistanker eller annet som ligger bak?

  4. Umodne politistudenter

    Helt klart. I mine øyne er de både fysisk og psykisk absolutt ikke noen jeg vil ha til å passe på samfunnet. Blir skremt av å vite at disse skal ut i praksis om ett år. Forhåpentligvis er politiskolen så bra at de klarer å få skikk på dem

     

    Kanskje de får tilgang på en testserver med fiktive profiler.

    Ikke slik jeg forsto de.

     

    Hvis jeg tolker loven riktig så:

     

    Politiregisterloven

    § 21.Tilgang til opplysninger innad i politiet og påtalemyndigheten

    Tjenestemenn i politiet og påtalemyndigheten kan gis tilgang (rett til direkte søk) til opplysninger, eller opplysninger kan på annen måte gjøres tilgjengelig for dem, i den utstrekning det er et tjenestemessig behov, og det er til formål som omfattes av denne loven.

     

    § 36.Vandelskontroll

    Vandelskontroll kan bare foretas når den har hjemmel i lov eller i forskrift gitt i medhold av lov

     

     

    Jeg går utifra at vandelskontroll er en vanlig sjekk, så hvis det stemmer kan de ikke bare sjekke deg uten videre.

    Bra at det lovmessig er slik, men skremmende om det stemmer at de har fått fri tilgang til systemene. De mente de kunne sitte hjemme nå og sjekke opp personer. Mao er det fritt frem for alle som klarer kravene og holder ut en uke på skole til å få denne tilgangen.

     

    EDIT: Hovedpoenget mitt er altså at jeg syntes det er alt for tidlig. I mine øyne burde dette kommet senere i utdannelsen, slik at de som har søkt seg inn men ikke er egnet enten blir luket ut eller frafaller først. Nå har jeg ikke noe grunnlag for å vite hvorfor de har valgt det slikt, men jeg syntes det er skummelt.

  5. Hei.

     

    Jeg lurer på om noen kan avkrefte/bekrefte dette for meg. Det har seg nemlig slik at jeg kjenner noen politistudenter som nå har gått ca halvannen uke på skolen. Idag kom de hjem og var storfornøyde med at de hadde fått noen brikker som visstnok kan benyttes for å logge seg inn i nok politiregistre til å finne ut "hele bakgrunnen min, rulleblad osv". I morgen skulle de visstnok lære om hvordan man skulle benytte seg av denne.

     

    Er dette virkelig tilfelle? Har samtlige politistudenter over hele Norge som har gått en uke på skole tilgang til personopplysningene til hele norges befolkning!?

     

    I mine ører høres dette absurd ut, jeg er ikke komfortabel med at studenter som har gått en uke på skole skal sitte å snoke i slike opplysninger om meg. Jeg hadde trodd at slikt hadde kommet litt senere i utdanningen og at de i løpet av den tiden hadde fått inn noe mer moral og profesjonalitet.

     

    Mvh Vetle

  6. Hei! Er det noen som har noe erfaring med frakt fra CDON.com? Som overskrifter oppsummerer så bestilte jeg to pakker fra CDON.com samtidig, i tilegg til en fra Dustin.

     

    Jeg fikk leveringsbekreftelse på begge pakkene fra CDON samtidig - tirsdag kveld. Igår kom både den ene pakken fra CDON og Dustin, men jeg mangler fortsatt en pakke fra CDON.

     

    Det som er merkelig er at den siste pakken fortsatt har status som "IKKE LEVERT INN" hos postens sporingssystem. Er ikke det merkelig? De "sendte" to pakker nøyaktig samtidig, den ene har jeg, men den andre finnes ikke på sporingen hos posten engang?

     

     

    Jeg har kontaktet de, og de skylder på at posten er treg i julen, noe jeg ikke setter lit til, da de var særs raske med de to andre pakkene.

     

    Har noen opplevd noe liknende før?

     

    EDIT: Det som er frustrerende er at jeg bestilte to dager før CDON's frist for å motta pakken før jul. Nå har det gått tre dager og de har ikke klart å levere pakken til posten engang. Og det er kun 4 dager til julaften. Begynner å spøke stort.

  7. EDIT:

    Har nedgradert litt på strømforsyning og kuttet ut ny hardisk enn så lenge, så har klart å presse ned prisen til 7900. Bestemt meg for å bruke det gamle kabinettet, håper alt passer! Er en Cooler Master Elite 310.

     

    HDD: Seagate Barracuda® 500GB, SATA 6Gb/s (SATA 3.0), 7200RPM, 3,5"

     

     

    Dette er den nye listen:

    http://www.prisjakt.no/list.php?l=78781&view=l

  8. Var ikke klar over det, men etter litt googling så ser det ut som om AMD blir litt sett ned på av en del personer ja. Er visst ikke nødvendigvis store forskjeller, men da stryker jeg den ene maskinen av listen.

     

    Takk for tilbakemelding!

     

    Kan du si noe om de to andre maskinene? Hvilken ville du gått for, og hvor bra ytelse vil du tro de kan gi meg? Snakker vi 50fps på ultra i BF4 f.eks?

  9. Hei!

     

    Da er det tid for å investere i ny stasjonær i anledning at BF4 drepte maskinen min.

     

    Jeg kan like lite om maskinvare siden sist, så trenger litt hjelp til å få bekreftet at jeg ikke kaster pengene mine ut av "feil vindu" :).

     

    Trenger en maskin som kan dra BF4 og andre spill så bra som mulig + litt video rendering.

     

    Er vant til å spille BF3 med 25 FPS, så trenger ikke noe brutalt, men når jeg først legger 9k i en maskin så håper jeg at jeg gjør et godt valg.

     

    Kunne forsåvet skrudd sammen maskinen selv, men om det ikke er stort å hente der så hadde det tryggeste og enkleste vært om Komplett gjør det for meg.

     

    Håper noen snille sjeler kunne gitt meg en liten bekreftelse eller hint i riktig retning.

     

    Link til specs: http://www.komplett.no/komplett-gamer-premium-i35/10819#!tab:extra

    Link til favorittkabinettet: http://www.komplett.no/cm-storm-stryker-gaming-big-tower/755465?CKS=PCW#!tab:info

     

    På forhånd takk for hjelpen! :)

    Vetle

  10. God kveld!

     

    Jeg har de siste årene vært konsekvent på å videreformidle erfaringer jeg har hatt med butikker til forumet. Man kan sikkert kalle meg en "vanskelig kunde", og jeg pleier å stå hardt på det jeg mener jeg har rett på. Som mange andre, så roper jeg nok høyest når jeg får negative erfaringer med butikker, men i kveld skal pipen få en annen lyd!

     

    Jeg har alltid vegret meg litt for å handle hos Elkjøp, Lefdal osv. Jeg har alltid vært redd for at de er "for store", altså upersonlig, lang ventetid på service, mange kunder i butikk i forhold til ekspiditører osv. Dette har jeg endelig forstått at ikke gjelder Lefdal.

     

     

    Det startet med at jeg kjøpte et Canon-kamera på Lefdal Storo. Idet jeg gikk inn i butikken forsto jeg at jeg har tatt feil av kjeden. Jeg tror kanskje det var flere ledige kundemedarbeidere i butikken enn det var kunder!

    Kameraet jeg skulle ha var ett av de billigste speilrefleksene du finner, men selgeren slo allikevel av et par hundrelapper på minnekort, og ga meg et åpent tilbud på et bra kamerastativ - til et par hundrelapper billigere. Når jeg returnerte til butikken senere for å benytte meg av tilbudet, kunne ikke personalet finne notatet om tilbudet jeg fikk av selgeren, men det var ikke noe problem. De stolte på meg og ga meg stativet til avtalt pris.

     

    Senere kjøpte jeg et GoPro3 Black hos Siba. Der spurte jeg om jeg kunne få en god pakkepris på kameraet og et minnekort. Det ble blankt avslått. Jeg fant deretter et egnet minnekort på Lefdal sine nettsider og dro i butikken på Sandvika. Der var kortet utsolgt, men de ga meg et bedre ett til samme pris, altså et par hundre ca. av på en vare til 599 kroner!

     

    Dessverre fungerer ikke det kortet med GoProen min, da ytelsen ikke er like bra som det er spesifisert på kortet. Nå, en måndte senere ønsket jeg å reklamere på dette. Det viste seg å være en smal sak! Jeg gikk inn bak, forklarte at kortet(alle kortene i serien, ikke bare mitt) ikke yter som det er spesifisert, og fikk en tilgodelapp på kortet.

     

    Jeg gikk inn i butikken for å kjøpe et annet 32GB kort fra en annen serie (Samsung PRO). Dessverre hadde de ikke dette kortet i 32-GB versjonen. Kun 8,16,64. Da jeg fortalte at jeg helst ikke ønsket å legge i mer for et 64GB kort, så slo selgeren av en hundrelapp på det også!

     

    Med andre ord så endte jeg opp med et Samsung PRO kort på 64GB, for kun er hundrelapp mer!

     

    Kort oppsummert så har jeg erfart at hos Lefdal så går reklamasjon/garanti supereffektivt! Ingen skal krangle eller kutte ned på noe, og de er også villige til å gi deg personlige tilbud/pakkepriser! Jeg skulle ønske jeg hadde handlet mer hos Lefdal, og antagelig spart penger på personlige pakkepriser, framfor å gå til butikker som kanskje har varen oppført med en 200-lapp billigere! Tommel opp!

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...