Gå til innhold

Witten

Medlemmer
  • Innlegg

    96
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Witten

  1. 54,7 poeng er jo gjennomsnittet av alle som kom inn. Det vil si at det er noen som har mer enn 54,7 poeng og noen med mindre.

     

    Dette er galt. 54,7 er poengsummen til den med færreste poeng som kom inn.

     

    Det er faktisk helt sant. Jeg tar selvkritikk. :)

  2. Hvis du har 54 konkurransepoeng, og poenggrensen i fjor var på 54,7, så skal det mye til for at du ikke skal komme inn på NNH.

     

    54,7 poeng er jo gjennomsnittet av alle som kom inn. Det vil si at det er noen som har mer enn 54,7 poeng og noen med mindre.

     

    Men hvis du skal være 100% sikker på å komme inn, hadde jeg anbefalt deg å forbedret noen fag.:)

  3. Hei. Er på leiting etter en ny laptop som skal brukes til gaming og bilderedigering. Har prøvd å finne en passende laptop i over en mnd nå, uten resultat.

     

    Har funnet en jeg kunne tenkt meg å kjøpe, men denne kommer mest sannsynlig ikke til norge før i midten av Januar.

     

    http://www.netshop.no/Avdelinger/PC--and--SERVERE/B%C3%A6rbar-PC/17--B%C3%A6rbar/HP/HP-Envy-17-1090eo-Intel-i7-720QM-Blu-Ray-17,3LED-WUXGA-8GB-1TB-HD5850-WLAN-W7-43648.aspx

     

    Ellers finner jeg ikke noen andre som jeg liker.

     

    Mine krav:

    Skjerm: 17"+

    Prosessor: Intel i7 eller bedre

    RAM: 6GB+

    Design: Stilrent

     

    Setter stor pris på forslag!

     

    På forhånd takk!=)

  4. Tirsdag 02.11.10 - HARD UKE

     

    Distansetrening. Oppvarming i 10min og så løp jeg en runde som fra og med nå skal være testrunden min. Den løp jeg på 14,21min. Regner med å forbedre denne tiden med sirka 2min i løpet av vinteren og våren.

     

    Totalt: 45 min

     

     

    Har vært syk i over en uke. Så det har ikke blitt så mye trening i det siste, som dere sikkert ser på loggen.

  5. Hei, har to par skistaver. 1 til klassisk og 1 til skøyting

    Skøytestavene er kun 2,5 cm lengre enn klassiskstavene.

     

    Er det da nødvendig med et par staver til klassisk og et til skøyting?

     

    Takker for svar

     

    Hei. For min del er det absolutt nødvendig. Kunne ikke tenke meg å skøyte med klassiskstaver som er 10 cm kortere(i mitt tilfelle). Men det kommer nok helt an på hvor mye du skal skøyte eller gå klassisk. La oss si det sånn at hvis du skal konkurrere, så burde du ha to staver. Hvis du bare skal gå turer, klarer du deg med ett par.

     

    Her finner du info om hvor lange staver du burde ha: http://www.oslosportslager.no/magasinet/hvilken-lengde-velger-jeg-pa-langrennski-252.aspx

  6. Regel nr1 når det gjelder intervaller at du skal klare å holde samme intensitet gjennom alle dragene. Jeg bruker alltid det første draget som et "oppvarmings"-drag. Og øker litt for hvert drag.

    Motsier ikke du deg selv her? Du sier at intensiteten skal være lik i alle drag, likevel øker du intensiteten for hvert drag du tar? Jeg kan skjønne hvorfor du kanskje tar et litt roligere førstedrag, men de andre også?

     

    Snakker her om intensiteten på slutten av dragene. Hvis man klarer å øke intensiteten ytterligere på de siste dragene er det ikke noe i veien med det. Så lenge man unngår melkesyren og stivheten.

     

    Kan skjønne at det ser ut som om jeg motsier meg. Men da er det bare jeg som ikke har formulert meg bra nok. :)

  7. Hei Sweeney_girl

    Jeg tror du kan forbedre deg med opptil 1,5 min på 3000m. Men da må du kutte ut langturene med intervalltrening. Etter min mening er langkjøringene totalt bortkastet hvis det er 3000m du vil forbedre deg i.

     

    Når man løper 3000m er det viktig med motor og utholdenhet. Derfor vil jeg understreke viktigheten av intervalltreninger. :)

  8. Ikke heng deg så mye opp i puls og prosenter. Begynn alltid de to første dragene kontrollert. Med kontrollert mener jeg at du holder litt igjen. Regel nr1 når det gjelder intervaller at du skal klare å holde samme intensitet gjennom alle dragene. Jeg bruker alltid det første draget som et "oppvarmings"-drag. Og øker litt for hvert drag.

     

    Du snakker om 80 prosent av makspuls. Det oppnår du lett ved å løpe kontrollert og ikke løpe så fort at du får melkesyre og hiver etter pusten.

     

    Hold deg under melkesyreterskelen, så skal du se at intervall blir morsomt etterhvert. ;)

  9. Lørdag 23.10.10 - LETT UKE

    Rulleskiøkt med 3 innlagte stakedrag på ca 100m i en slak bakke.

     

    Totalt: 1t 25m

     

    Første rulleskiøkt på flere år. God følelse. Økten var kanskje i lengste laget, men glemte tiden etterhvert som jeg gikk. Etter planen skulle jeg ha fri idag. Men siden det ser ut til at jeg ikke har tid til å trene i morgen, flyttet jeg økten til i dag.

  10. Velkommen.

     

    Snakker vi birkebeinerrittet på sykkel eller på ski? (kanskje ski mtp rulleski). Hadde forresten vært interessant å fått opp vekten din mtp at du vil ned hele 10kg.

     

    Treningsukene, du kjører de etter hverandre (?): L M H L M osv.

     

    Ellers ser programmet forholdsvis logisk bygget opp, i forhold til plassering av hviledager og tyngre og lettere økter. Er programmet bygget selv, eller har du (delvis) hentet programmet fra noen med relevant kunnskap og erfaring? Hvordan ser du forresten for deg at du vil utføre styrketreningen din? (en gang i uken er kanskje litt lite mtp fremgang, det som er vanlig blant syklister, langrenns(løpere) osv, er noe økt styrketrening utenfor sesongen, og fokus på idrettsgrenen sin under sesong).

     

    Takk for tilbakemelding.

     

    Første målet er birkebeinerrennet på ski. Akkurat nå har baderomsvekten tatt kvelden. Men sist jeg veide meg var jeg 85kg. Vektreduksjonen skal jeg ikke bruke så mye krefter på. Regner med det kommer av seg selv etter hvert som jeg trener.

     

    Legger heller ikke så mye vekt på kostholdet. Anser kostholdet mitt til å være bra, variert og sunt fra før av.

     

    Treningsukene skal komme etter hverandre i rekkefølgen L-M-H-L-M-H. På denne måten kan jeg bygge opp ny overskudd i LETT-uken. Treningsprogrammet har jeg utviklet selv. Men har hentet inspirasjon fra treningsprogrammet til en kompis. Får 5 år siden var jeg aktiv innen langrenn og skiskyting. Men har siden jeg sluttet, latt kroppen forfalle litt. Så sitter fortsatt på litt kunnskaper og erfaringer om trening.

     

    Eneste ulempen med målet mitt er at jeg bor for tiden i Bergen, hvor forholdene ikke er optimale for langrenn. Men det skal gå greit. Skal noen turer nordover i løpet av høsten og vinteren, hvor jeg håper å få gått på ski.

     

    Ang styrketrening, så mener jeg at 1 styrkeøkt i uken er nok til å opprettholde styrken. På økten skal jeg fokusere på stabiliseringsmusker i buk og rygg, samt beina og armene. I tillegg for jeg jo en del styrke i armene gjennom stakeøktene på rulleski. Fokus fremover blir å forbedre "motoren", slik at jeg kan holde jevn tempo gjennom hele rennet.

     

    Igjen, er takknemlig for tilbakemeldinger og konstruktiv kritikk.

  11. Velkommen til Wittens treningslogg

     

     

    Info:

     

    Målet med treningen er å fullføre Birkebeinerrennet med en god følelse, og med motivasjon til å fortsette treningen mot nye mål. I tillegg skal jeg gå ned 10kg i vekt i løpet av året 2011, og klare å holde meg der.

     

    Data: (per 22.10.2010)

     

    Høyde: 175 cm

    Vekt: N/A (kommer) (85 kg for 2mnd siden)

    Omkrets bryst: 103 cm

    Omkrets midje: 94 cm

    Omkrets lår: 56 cm

     

    Treningsprogram oktober/november:

     

    Lett uke:

    Mandag: Fri

    Tirdag: Løpetur - fartslek

    Onsdag: Rulleski

    Torsdag: Fri

    Fredag:Intervall

    Lørdag: Fri

    Søndag: Rolig langtur

     

    Middels uke:

    Mandag:Styrketrening

    Tirdag: Distansetrening - løping

    Onsdag: Staking - rulleski

    Torsdag: Fri

    Fredag: Intervall

    Lørdag: Fri

    Søndag: Rolig langtur

     

    Hard uke:

    Mandag: Styrketrening

    Tirdag: Testløp/Distansetrening

    Onsdag: Fri

    Torsdag:Staking - rulleski

    Fredag: Intervall

    Lørdag: Rolig langtur

    Søndag: Rolig langtur

     

    Kom gjerne med innspill til treningen min etterhvert.=)

  12. Det er gratis.. Gratishaugen=gratis. Bare stadion man må ha billett:)

     

    Beste er nok å bestille tidligst mulig på billettservice.no. Gratishaugen er ikke gratis lenger. Det koster mer å stå på gratishaugen enn ute i løypa. Jeg anbefaler deg å forhåndskjøpe billetter, så du er garantert plass.

     

     

    Vodkalemon: hver vennlig og ikke kommenter hvis du ikke vet svaret.

  13. Hei. Jeg holder på å lese litt om studieteknikker. Før har jeg basert meg veldig på skippertak, men har etterhvert oppdaget at dette bare fungerte delvis på videregående. Derfor lurer jeg litt på om folk her kanskje kan dele litt av studieteknikken deres.

     

    Altså, hvordan studieteknikk fungerer best for dere?

     

    På forhånd takk for alle svar.=)

  14. Ånei ... Ser jeg har bommet litt. Jeg tenkte å ta 3C, så jeg skrev 3C. Men fant fort ut at jeg heller ville velge oppg. 3B. Jeg har altså skrevet feil oppgavenr.

     

    Med ved å se på overskriften min vil en sensor lett se at jeg har skrevet feil oppgavenr og raskt finne ut at jeg mente 3B.. Hvor mye kan jeg bli trukket på dette? :/

     

    Auch! Tror det kan trekke kraftig ned på karakteret hvis du har en pirkete sensor.

  15. Var også så "heldig" å komme opp til eksamen i engelsk. Ligger på en 3-4 i karakter i engelsk så trenger tips for å forbedre engelskkunnskapene. :)

     

    Er kanskje litt sent, når det er bare 2 uker igjen til eksamen. :wee:

    En dag, ikke to uker. ;)

    12. mai er nøyaktig 14 dager fra 26. mai, som er eksamensdagen for engelsk. 14 dager tilsvarer så vidt jeg vet 2 uker og ikke én dag. :whistle:

     

    Gidd å bruke energi på å diskutere det.:p

×
×
  • Opprett ny...