Gå til innhold

mar

Medlemmer
  • Innlegg

    937
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av mar

  1. kan godt hende det skal være så enkelt, men jeg har opplevd så pass mye rart både som sluttkunde og gjennom jobb at jeg ikke har den helt store tiltroen til systemet. Alt fra "Fullt i nett" meldinger som forsvinner bare man bestiller via Telenor til Bravida (nå Relacom) montører som reklamerer stort for Telenor. Fikk beskjed av han som la inn Telenor ADSL hjemme at jeg kunne være glad jeg ikke være NGT kunde for denne installsjonen hadde kostet meg (personlig) flere tusen kroner detsom det var gjennom NGT og ikke Telenor. Det var en helt vanlig FA installasjon i en bolig hvor det hadde vært telefon og ADSL tidligere, men hvor det var litt rot i i de forskjellige telefonstolpene rundt huset.

  2. Hvis du kan oppgi nummeret til hun som bodde der før, så kan det hende at du slipper montør hjem til deg.

     

    95% av alle ordrer jeg får fra NGT med montør er unødvendige, men siden NGT VELDIG OFTE ikke spør om de har telefonnr til de som bodde i adressen før, blir de pent nødt til å bestille montør fra telenor, som kopler opp en ny paralell linje i samme koplingsbokser som den gamle analoglinjen lå på. Og så går montøren inn hjemme hos kunden, setter på en tonesender, og finner rette kabel fra huset ditt i kopl. boksen utenforbi. Så kopler han bort den gamle linjen, og inn med den nye.

     

    Totalt unødvendig arbeide, men det er nå det som er grunnen.

     

    Bestiller du derimot fra Telenor, så kan de kikke direkte i systemene sine, og så finne ut at her er det en linje som ble sagt opp 1 uke før du bestilte, og som er til samme adresse, da slipper du montør :p

     

    Så sånn é det!

    Tja, er vel Telenor som saboterer da. NGT eller andre får ikke bestilt en DA installasjon dersom det ikke er en aktiv linje å legge den på. Enkelt og greit, så da blir det FA installasjon og Telenor kan sende en større regning til opratøren.

  3. Er en del info ute nå som sier at utsettelsen skyldes FSB problemer på en del low end hovedkort. Dette kan virke mer sansynlig enn yield problemer med tanke på at folk ikke ser ut til å ha noen problemer med Q9650 (alle raporterer viser vel at den kan overklokkes ganske bra).

  4. Har prøvd å få med meg hva trådstarter egentlig ønsker å få til her (uten å helt ha lykkes). Her er min tolkning:

     

    Klasse B skal ha en masse metoder som skal kunne ta inn objekter (feks klasse A) som den skal gjøre noe med (kalle noen metoder). Dette skal skje uten at B nødvendigvis trenger å vite hvilke klasse objektet (A) er en instanse av.

     

    Da er det et par små ting som må avklares:

     

    1. Vet man hva disse metodene heter og hvilke paremetertyper de har ved kompilering, eller er denne informasjonen bare tilgjengelig ved runtime? (uansett hvordan man vrir og vender på må ma alltid ha en referanse/peker til metoden som skal kalles og dersom metoden ikke er definert som static må man også ha referansen til objektet som den skal kjøres i)

     

    2. Hva er det egentlig klasse A og B skal gjøre? Er en fordel å ha litt mer info for å kunne gi litt mer konkrete tips.

  5. En fil for hver klasse. Du kan også legge klasser inni andre klasser, men som regel bør de ligge for seg.

     

    Edit: Du kan også opprette ikke "public" klasser i filen, de trenger da ikke ligge inni hovedklassen.

     

     

    Et lite eksempel (filen må hete Test.java)

    public class Test {
    public class Test2 {
    
    }
    
    private class Test4 {
    
    }
    
    protected class Test5 {
    
    }
    
    class Test6 {
    
    }
    }
    
    class Test3 {
    
    }

  6. Ok. Uten nett vil man ikke være nei :p

     

    EDIT: Et spørsmål til. Ser at NGT har 6ukers oppsigleses tid, men bredbåndet jeg har nå betaler jeg for 3måneder om gangen, så vist jeg må betale en regning til så har jeg betalt til 22. februar, og bredbåndet kan sies opp den. 31 januar. Kan jeg på en måte få tilbake de pengene jeg har betalt for den ekstra måneden da?

     

    Det burde gå greit, men for all del ikke si opp NGT linjen. Du bør kjøre bytte av ISP via GoBergen. Da skal det ikke bli mer enn et par minutter uten internett og du slipper masse potensielle problemer.

     

    Det kjipeste som kan skje dersom man sier opp sin gamle ADSL linje når man skal ha ADSL fra en annen levrandører er at man ender opp uten linje på ubestemt tid.

  7. Det bør nevnes at selv 32bits programvare under XP 64bit gir bedre ytelse, på grunn av at kjernen og systemet er forbedret og i 64bit. Grunnen til at 64bit gir bedre ytelse, er at dagens programvare stort sett bruker tall som er større enn 32bit, og som må eller splittes opp, behandles for seg, og settes sammen igjen. Dette betyr at 64bit ikke alltid er bedre enn 32bit, men avhengig av programvaren som kjøres. I praksis vil 64bit være best egnet for 99,99% av dagens brukere. (men ting kan forandre seg)

     

    God Jul,

    hilsen efikkan.

     

    Nå er jeg ikke helt med her. I praksis vil vel 99.99% av dagens brukere ikke ha behov for 64bit. I det store og det hele er det vel svært få programmer som har behov for å kjøre 64 bits tall og de som trenger det kan ta i bruk SSE (er vel uansett mye raskere en den gamle FPUen).

     

    Så det er evnen til å adressere mer enn 4GB ram og en økning i antallet registre som er den store forskjellen.

  8. Fordi ytelsesendringen i forhold til X86-32 er relativt bedre?

     

    Det kan jo ha like mye med AMDs IA32 implementasjon å gjøre (den er jo dårligere enn Intel sin). Jo dårligere IA32 ytelsen er jo mindre skal til for få en høyere prosentvis forbedring ved overgangen til X64.

     

    I det store og det hele er det vel en økning av antallet registre som har noe å si for ytelsen i det fleste applikasjoner når ma går fra IA32 til X64. Tar jeg ikke helt feil så vil mye og hurtig cache kunne redusere ytelses tapet som oppstår med for få registre. Bare en liten teori som gir en mulig forklaring på hvorfor enkelte opplever større prosentvis økning ved å gå fra IA32 til X64 på en X2 sammelignet med en Core 2.

  9. CrashFree BIOS 3

    Simply restore corrupted BIOS data from USB flash disk

    The ASUS CrashFree BIOS 3 allows users to restore corrupted BIOS data from a USB flash disk containing the BIOS file. This utility saves users the cost and hassle of buying a replacement BIOS chip.

     

    Ifølge Asus sine sider har ditt HK denne funksjonen. Bla litt i brukerveiledningen så finner du ut hvordan den fungerer. På P5E er det bare å sette i driver cden som fulgte med. Kan virke som om du har tatt knekken på hele crash free bios saken.

     

    Du kan forsøke å koble fra alt unødvendig hardware (inkludert rambrikker, dersom du har mer enn 1 da).

  10. Er vist en vanlig problem det der. Har et Asus P5E hvor CPU tempen (en egen verdi i bios og speedfan) som regel ligger på samme nivå eller litt lavere en core0-3, men en gang i blant så tar den helt av. Feks 120-217*C med core0-3 på 45-50*C. Skjønner ikke at det skal være så vanskelig å for Asus å gjøre slikt riktig.

  11. Du kan slite litt med punkt 5. Opp til 1333FSB går nok helt fint siden FSB:RAM her kan stå på 1:1 noe som alle HK takler helt fint. Q9450 kjører 1333FSB så der kan det bli litt problemer med tanke på overklokking. Har sett ganske mange HK der RAM ikke kan settes lavere enn FSB hastigheten. Gigabyte manualen inneholder kanskje litt info om slikt:

     

    http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherb...mp;FileID=17965

  12. http://www.asktheramguy.com/v3/showthread.php?t=64091

     

    "....Keep in mind that if you run with all four DRAM banks filled, you will very likely have to drop the bandwith from 800Mhz to 667Mhz.

     

    This is because the on motherboard memory controller can not keep up with the extra DRAM at the rated 6400 speed. You will very likely need to drop the speed of the DRAM from 800Mhz to 667Mhz. If you populated 4 X 1024MB of PC8500 (1066Mhz) DRAM, then you would very likely have to drop to PC6400 (800MHz) DRAM, etc. 2 X 2048 will not issue this problem. This is a problem of all 4 banks being populated."

     

    Gjelder dette alle hovedkort eller bare Asus P5N32-e sli ?

    Mulig Intel baserte mb fortsatt sliter med dette, minnekontrollerene til AMD er en bedre løsning, og har ikke noe problem med å takle at alle minneslottene er i bruk.

     

    Det er nok heller Nvidia baserte HK (til socket 775) som sliter med dette. Har ikke hørt om lignende problemer med Intel baserte HK. Sitter selv på et X38 kort, med 4x2GB billig OCZ DDR2-800 ram som nå kjører på 436MHz uten noen problemer.

     

    Kan slenge med noen ytelsestall slik at det blir mulig å sammenligne:

    Science Mark 2.0

    Memory bandwidth: 7414 MByte/s

    Memory latency 159 cycles, 40.52ns, 512 byte stride

     

     

    Jeg har ddr1 ram og fortsatt bedre/like gode stats enn det der. Sikker på at du har konfigurert maskinen rett?

    Personlig venter jeg på Amd DDR3.

     

    Hvordan klarer du egentlig 7414 MByte/s på DDR1? Litt enkel regning viser at det vil kreve DDR1 på ca 475 MHz for at det skal være teoretisk mulig (mener å huske at det stoppet et sted mellom 250 og 350MHz). Det var vel heller ikke noe dual channel i de tider. 40.52ns ved 512 byte stride er helt normalt for dagens systemer.

     

    Du kan jo ta en titt her.

  13. vista 64 virker mye mer responsivt med 8 gb minne =) merka forskjell fra 4 gb.. kjappere inn og ut av prog og spill.. multitasking er myye kjappere
    Det sier jo litt om Vista...

     

    Tja, det er vel teknisk sett en litt kjapp og ikke helt riktig koklusjonen. Velger å tolke den i negativ rettning når det gjelder Vista. Det at et OS får en opplevd ytelsesøkning når man går fra 4 til 8GB er vel ikke noe mer negativt enn det motsatte? Windows XP (64 bit) vil bare sitte der og se på alt det ledige minne uten å bruke det til noe som helst. Da sier det seg selv at et OS som benytter alt det ledige minnet som cache fort kan virke litt kvikkere.

    Hva skal det cache? seg selv? Poenget må jo være at programmene får mest mulig av minnet til å gjøre fornuftige oppgaver. Caching av ledig minne er bra men når det oppleves et ytelsetap ved å gå fra 8 til 4GB så er det noe rart. Mange andre OS gir jo ikke slike ytelsetap før det er snakk om under 512MB minne.

     

    Har aldri påstått at Vista er tidenes OS. Det kan vel beskrives som XP, med noen positive tillegg og mange nye irritasjonsmomenter. Det er argumentet ditt om at det må være noe galt når en halvering av tilgjengelig minne (og dermed også redusert cache) fører til redusert yelse jeg har problemer med. Det hadde jo bare vært å deaktivere denne ekstra cachingen så hadde denne ytelses forskjellen mellom 4 og 8GB ram som flere opplever forsvunnet. Ville det gjort Vista noe bedre? Er enig i at Vista bruker mer resurser enn det burde. Etter min mening er ikke noe spesifikt Vista problem, men mer et generelt MS problem.

     

    Vi kan jo snu det litt på hodet og si at XP er dårligere enn Vista siden man i en god del tilfeller sikkert vil kunne oppleve mer diskaktivitet på en XP installasjon med 8GB ram enn på en tilsvarende Vista installasjon. Disken er jo tross alt så treg at den trenger all den hjelpen den kan få.

     

    *Prøver bare å innføre litt farger i en svart/hvitt verden*

     

    Kan også legge til at jeg nylig testet Ubuntu 7.10 (x64) på en PC som ellers kjører Vista (x64) og jeg satt igjen med et inntrykk av at alt gikk litt tregere i Ubuntu. Om dette bare gjelder GUI og diverse lettvektsprogrammer vet jeg ikke enda.

  14. vista 64 virker mye mer responsivt med 8 gb minne =) merka forskjell fra 4 gb.. kjappere inn og ut av prog og spill.. multitasking er myye kjappere

    Det sier jo litt om Vista...

     

     

    Tja, det er vel teknisk sett en litt kjapp og ikke helt riktig koklusjonen. Velger å tolke den i negativ rettning når det gjelder Vista. Det at et OS får en opplevd ytelsesøkning når man går fra 4 til 8GB er vel ikke noe mer negativt enn det motsatte? Windows XP (64 bit) vil bare sitte der og se på alt det ledige minne uten å bruke det til noe som helst. Da sier det seg selv at et OS som benytter alt det ledige minnet som cache fort kan virke litt kvikkere.

  15. http://www.asktheramguy.com/v3/showthread.php?t=64091

     

    "....Keep in mind that if you run with all four DRAM banks filled, you will very likely have to drop the bandwith from 800Mhz to 667Mhz.

     

    This is because the on motherboard memory controller can not keep up with the extra DRAM at the rated 6400 speed. You will very likely need to drop the speed of the DRAM from 800Mhz to 667Mhz. If you populated 4 X 1024MB of PC8500 (1066Mhz) DRAM, then you would very likely have to drop to PC6400 (800MHz) DRAM, etc. 2 X 2048 will not issue this problem. This is a problem of all 4 banks being populated."

     

    Gjelder dette alle hovedkort eller bare Asus P5N32-e sli ?

    Mulig Intel baserte mb fortsatt sliter med dette, minnekontrollerene til AMD er en bedre løsning, og har ikke noe problem med å takle at alle minneslottene er i bruk.

     

    Det er nok heller Nvidia baserte HK (til socket 775) som sliter med dette. Har ikke hørt om lignende problemer med Intel baserte HK. Sitter selv på et X38 kort, med 4x2GB billig OCZ DDR2-800 ram som nå kjører på 436MHz uten noen problemer.

     

    Kan slenge med noen ytelsestall slik at det blir mulig å sammenligne:

    Science Mark 2.0

    Memory bandwidth: 7414 MByte/s

    Memory latency 159 cycles, 40.52ns, 512 byte stride

  16. Husk at du kan få problemer med overklokking ved bruk av fire brikker, at det er 4*2048 gjør ting enda værre. Ville nok uansett valgt DDR2 1066.

     

    Trenger ikke bli noe problem. Har selv 4x2GB Ocz DDR2-800 og prosessoren (Q6600 G0) begynner å skape seg lenge før minnet blir et problem. Det ser ut til at begrensingen til minnet er ligger et sted mellom 480 og 515 Mhz, noe som betyr at en Q6600 kan nå 4,3-4,6GHz (noe den ikke gjør) med RAM:FSB på 1:1.

  17. Kjøpte nylig lignende deler:

    Asus 8800GT

    Q6600

    Asus P5E (X38)

     

    Kjøpte i tillegg 2 slike sett: Ocz DDR2-800 2x2GB Selv med fire slike brikker har jeg ikke opplevd noen problemer. Er ikke verdens beste minne dersom man skal overklokke, men det holder lenger en prosessoren så lenger man holder seg til 1:1 forhold mellom RAM og FSB. Dette er nok en pakke som gir mye minne for pengene.

     

    Er det slik at du vil ha en 2GB? I disse dual channel tider er det en fordel å gå for 2 brikker. Det hele kommer vel ann på hvor mye du er villig til å bruke på minnet.

  18. Offtopic, men jeg lurer fordi jeg har samme CPU og Asus HK. Hvorfor kjører du multiplier på 8x og ikke 9? er det noe jeg kan ta lærdom av?

     

    For å gjøre en lang historie kort, 400x8=3200 er marginalt bedre enn 355x9=3200. Når hovedkortet i tillegg støtter 400MHz FSB så er det ingen grunn til å kjøre 355 for å få 3200MHz

     

    Jeg regnet med at prosessoren ikke ville klare 400x9 (3600MHz) så derfor startet jeg på 333x9 (3000MHz) med minnet på 800Mhz (RAM = 1.2XFSB). Når jeg så at det fungerte gikk jeg til 400x8 (3200MHz), nå med et 1:1 forhold mellom ram og FSB. Nå har også dette vist seg og fungere, så jeg har startet testingen på 400x9 (3600MHz). Så langt ser alt ut til å fungere helt fint. Har enda ikke rørt noen volt instillinger i biosen. Skal vi tro everest så ligger kjernene mellom 55 og 47 *C ved 4xPrime95.

×
×
  • Opprett ny...