Gå til innhold

rbhelle

Medlemmer
  • Innlegg

    62
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av rbhelle

  1. Ja, det følger med USB kabel. Nei det er ikke standard USB kontakt på skriveren.

    5042348[/snapback]

     

    Eh? Hos alle nettbutikker og andre steder som selger iP4200, står det klart og tydelig at USB kabel ikke medfølger. Sånn har det vært i printerverdenen lenge; kabel som følger med? Å nei du...

    Og hva kaller du standard USB kontakt da? Alle printere m/USB jeg har vært borti har brukt standard A-B kabel. På selve printerene er det den mer rektangulære kontakten... som er standard.

     

    Ser du skal skrive ut fotografier du selv har tatt, jeg ville da valgt IP5200 siden den har blekk som skal gi bedre holdbarhet p utskrifter ift ip4000/4200.

    Tror ikke IP5200 koster mer enn 1500 i en nettbutikk.

     

    5042348[/snapback]

     

    Hvis det er ChromaLife100-systemet du tenker på, så har iP4200 dette også! Det er systemet til Canon som ombefatter skrivehodet, blekk og papir som skal gi lengre levetid på fotoutskrifter... men altså; iP4200 har også dette!

    iP5200 får du fra 1400 og oppover.

    5042523[/snapback]

     

    Hei.

    Ser atjeg har mikset svaret mitt ut i fra Ip4000. Ikke 4200. På min skriver som er ip4000 fulgte det med kabel, åja jeg har sikkert misforstått USB begrepet, jeg trodde standard USB var slik flat-flat kontakt og ikke flat-firkant kontakt......

    My mistake, sorry.

     

    mvh

     

    roar

  2. Hei.

     

    For noen uker siden kjøpte jeg meg et Canon EOS 350d kamera, og nå står ny skriver for tur.

    Så langt har blikket falt på Canon PIXMA iP4200.

     

    Er det noen som har erfaring med denne?

    Er prisen 1195,- hos Komplett.no bra pris?

    Følger det med fulle blekkpatroner?

    Følger det med noe papir?

    Hvilket fotopapir er å anbefale, og hvor billigst?

    Følger det med USB kabel?

    Dersom ikke kabel, er det standard USB kontakt på skriveren?

    Burde jeg ikke velge denne skriveren o heller velge ? i samme prisklasse?

     

    Håper noen kan svare på noe av dette.

     

    Lars H.

    5038453[/snapback]

     

    Hei. Jeg kjøpte Pixma ip4000R for noen uker siden. Trådløst er virkelig å anbefale fremfor kabel. Vel, dyrere i innkjøp, men mer fleksibel synes nå jeg mht plassering etc.

     

    Ja, det følger med fulle patroner.

    Ja, det medfølger papir (2 ark A-4 photpaper pro og 5 stk 10x15 photopaper pro

    Jeg anbefaler alt papir fra Canon, kjøp dette fra nett hos f.eks: www.orginalblekk.no, www.blekkspesialisten.no tilsvarende nettbutikker. De har billigst papir ift Elkjøp, Expert og andre store kjeder. Tror de er billigere enn Komplett og PSDATA også.

    Ja, det følger med USB kabel. Nei det er ikke standard USB kontakt på skriveren.

    Ja, jeg synes du burde kjøpe en slik, men hadde kanskje gått for en IP5200 istedetfor. Den er nyere, har bedre opplsning, 1 picoliter dyse, raskere og marginalt dyrere, men har bedre blekk. Dog dette henger sammen med pris.

    Ser du skal skrive ut fotografier du selv har tatt, jeg ville da valgt IP5200 siden den har blekk som skal gi bedre holdbarhet p utskrifter ift ip4000/4200.

    Tror ikke IP5200 koster mer enn 1500 i en nettbutikk.

    Blekkpatronen til IP4200 koster ca 85,- hos orginalblekk.no. Det er orginalblekk, husk det. Elkjøp selger disse for 129,- og komplett selger disse for 107,-

    Patroner til IP5200 koster vel ca 100,- lappen hos orginalblekk

     

    mvh

    roar

  3. Hei.

    Kanskje ikke om bærbare, men her inne er det iallefall mye datakyndige ungdom som kanskje kan hjelpe?

     

    Jeg trenger front coveret til filmen: "Ungdommens råskap" på DVD og gjerne også selve dvd coveret (disken).

     

    Finner det ikke på cdcovers.cc.

     

    mail fjernet av mod

     

    mvh

     

    Hypah

  4. Du kan jo også kjøpe dvd label inserts, så slipper du å beskjære i etterkant. men da snakker vi vel fort om en pris på 2 kr inserten.

     

    foreks. fra www.surething.com

    5004687[/snapback]

     

    Kan du hjelpe meg med dette?

     

    Hei.

     

    Jeg trenger dvd coveret til "Jakten på Nyresteinen" og gjerne også bildet på selve DVD platen. Noen som har denne scannet?

     

    Jeg har dessverre ikke scanner selv og får dermed ikke scannet filmen min. Behovet for kopier av barnefilmene kom etter at en del orginale filmer har blitt ødelagt på bilturer etter at ungene har lekt med de.

     

    Send gjerne cover og dvd plate til:

     

    [email protected]

     

    mvh

     

    fortvilt far

  5. Hei.

     

    Jeg trenger dvd coveret til "Jakten på Nyresteinen" og gjerne også bildet på selve DVD platen. Noen som har denne scannet?

     

    Jeg har dessverre ikke scanner selv og får dermed ikke scannet filmen min. Behovet for kopier av barnefilmene kom etter at en del orginale filmer har blitt ødelagt på bilturer etter at ungene har lekt med de.

     

    Send gjerne cover og dvd plate til:

     

    [email protected]

     

    mvh

     

    fortvilt far

  6. Det er en del tråder om dette tidligere, men min erfaring er at du bør holde deg til originalt blekk. Det er verdt de ekstra kronene. Ta ett lite søk på forumet.

    I mnd utgave av "Komputer for alle" er det jo testet uorginale patroner med Canon iP4000 skriver. Der kommer uorginalt like bra ut som orginalt til halve prisen.

    Merket de brukte var "print-rite" patroner og kodak fotopapir......

  7. Hei. Jeg har brukt dette ", Everyday paper". Helt greit egentlig, men min canon Pixma i4000R er nok ikke helt fornøyd med dette. Synes ikke det blir bra, men bedre enn med vanlig papir blir det. Jeg måtte iallefall velge instillingen "annet fotopapir" i papirtype. Da blei det faktisk best kvalitet.

     

    Men papiret er jo billig da, men husk at ved disse fotoinstillinger så går det med en del mer blekk.

     

    mvh

    rbhelle

  8. Jeg skal ikke uttale meg om andre maskiner til FS enn Lifebook serien. Lifebook serien er bygd for å brukes og er såkalte feltmaskiner. Jeg har bare positive erfaringer med både Lifebook S-serien og E-serien til FS. Solide komponenter og brukervennlige løsninger. De bruker også standardiserte komponenter som gjør oppgraderinger lettere.

     

    Så til chassiset. Både LB E-serie og S-serie har svært gode vhassis som tåler hard bruk i felt. Forsvaret har jo valgt S-serien og E-serien til sine felt kommandoplasser. Sett i forhold til pris og servicevennlighet og holdbarhet taler jo det til fordel for FS. Skjermen synes jeg er robust og oser av kvalitet, samtidig som denne maskinen tåler hard bruk. Det er liksom slik at straks jeg tar i maskina så kjenner jeg kbvalieten. Maskina virker godt sammenskrudd mao.

     

    Nå er kanskje ikke FS S7010 regnet som utraportabel siden den er for tung (1,75 kg), men i klassen for bærbart så ligger nok denne høyt oppe på listene mht robusthet og kvalitet.

     

    IBM har selvsagt sine tilhengere og jeg er en av de. thinkpad serien oser av kvalitet og her er på en måte Rolls Royce blant bærbare.

     

    Jeg har nå begge maskiner og må si at den ene ikke er bedre enn den andre. Begge er solide i sine klasser. Lifebook er mest solid av de maskiner FS har, mens Thinkpad X serien nok er noe av det mest solide IBM har i sin serie bærbare.

     

    Så ja, jeg tror nok han kun var en svoren IBM tilhenger, men det er nå min subjektive mening :-)

     

    mvh

     

    roar

  9. vel, som sagt - den slo seg av av seg selv...

     

    tipper det var 3-5 cl som kom oppå/inni pc'en

    Funker det ikke så bruk innboforsikringen din vel. Flunkende ny pc etter et par uker. Enklere kan det ikke gjøres. Det er derfor vi har innboforsikringer.

    Jeg har brukt dette selv på pc og fikk erstatning etter 1 uke med fratrekk for egenandel og avskrivning selvsagt.

     

    rbhelle

  10. Takk til Panofix. Det var akkurat hva jeg lurte på. Kommer til å bruke maskinen til å høre mp3, surfe og redigere bilder i PS. Spill er egentlig ikke så viktig.

    med ditt bruk vil jeg si at hdd spinnhasighet ikke har så mye å si. Ville heller kjøpt masse RAM...jeg har en maskin med 4200 spin, men med 1 gb RAM. tIL mp3 spilling, bilderedigering og videoredigering merker jeg ikke forskjell. Videoredigering bør skje på en ekstern hdd anyway. Å mellomlagre viedofiler på lokal hdd vil sinke maskina uansett om du har en 4200 eller 10000 spinn for den saks skyld. All viedeoredigering bør foregå på en ekstern hdd via Firewire eller usb 2.0

  11. Jeg sitter her å skal kjøpe en bærbar pc. Etter å ha tittet litt rundt begynner jeg å bli veldig usikker på om jeg skal kjøpe en ultrabortabel pc eller en større og krafigere maskin...

    Grunnen til at jeg skal kjøpe pcen er skole og studier, siden jeg skal dra med meg pcen til skolen hver dag kunne det være deilig med en liten og lett pc. Og siden jeg har den stasjonere pcen til å spille på trenger jeg egneltig ikke en så kraftig sak.

    Men likevell får jeg så veldig mye mer ytelse for pengene om jeg kjøper en litt større bærbar pc... Og det blir vel til at jeg sitter å spiller på skolen likevell :p

     

    Er det noen av dere som har bærbar idag som ville valgt en annen type pc om dere skulle kjøpt på nytt?

    Jeg har to maskiner, en IBM X40 (1,4 Dothan, 1024 RAM) som reisemaskin og en FS S7010 (1,8 Dothan, 80Gb, 1024 RAM) som hjemmemaskin. Bruker S7010 i dockingstasjon og ekstern skjerm. Kjempefornøyd med den og den er mer enn kraftig nok til videoredigering etc. Spill går greit så lenge man ikke er spillegal. I docking er den kjempebra men i tillegg kan man ta den med seg også da den ikke veier mer enn 1,7 kg. Har selvsagt Slot in batteri og det urvider batterikap til ca 6,5 timer effektiv bruk.

     

    IBM X40 kjøpte jeg mest for ha som reisemaskin og den er faktisk den maskina jeg ender opp med å bruke hele tiden. Dette grunnet størrelsen og vekten, kun 1,2 kg med std batteriet. X40 er virkelig ultraportabel med kraftig ytelse, dog ingen spillmaskin, men drar lett CS og Sims 2 f.eks. Skulle jeg valgt idag ville jeg gått for S7010 da den er mer allsidig og kan brukes til noe mer enn X40, særlig siden den har dual layer dvd brenner også. Med docking har du derfor en maskin som yter som en stajsonær (med unntak av spillytelse da).

     

    IBM kommer jo uten DVD brenner, men i praksis er dette et mindre problem. Kjøpte en Asus ekstern CD/DVD combo, tynn jævel på noen hundre gram. Den er 1,5 cm tykk tror jeg og går nedi ei lur lomme i veska. Den er like stor og tynn som et CD cover ca. Men CD brenner trenger man sjelden. kjermen på x40 kan bli vel liten men man kan jo alltids kjøpe docking da og koble til ekstern.

     

    Batterlevetiden på X40 er egentlig dårlig, mitt batteri varer ca i 2,5 timer og det er dårlig. Kjøp 8 cellers batteriet, da har du iallefall 5 timers kapasitet og det kommer du jo langt med ila en skolehverdag.

     

    Byggekvalitet og robusthet må vel også telle endel vil jeg tro? Der mener nå jeg at IBM er den maskinen som er bygd for å vare. FS maskina er grei nok, men er preget av mer plastic fantastic enn IBM. Dell har jo ry for å være plastelskeres drøm, men mulig denne X1 er kvalitetsmessig på høyde også. Men min erfaring er at jo billigere ultraportabel maskin=dårligere kvalitet, mindre holdbarhet og robusthet.

    Husk at ultraportable er beregnet på å fraktes rundt i forskjellige miljøer. Da må også tin og tang tåle den slitasjen også. Både IBM og Fujitsu Siemens er maskiner som er dyre av en grunn......det er ikke bare navnet liksom.

     

     

     

    Lykke til med kjøp!

     

    Hilsen IBM tilhenger.

  12. When i try to defragment my C drive on a X40 i get the following message after a while:

     

     

    "Fragments Filesize Files that cannot be defragmented

    302 19 MB \RRUbackups\C\0\TOCFile

    516 41 MB \RRUbackups\C\0\Data76

    291 48 MB \RRUbackups\C\0\Data0

    213 48 MB \RRUbackups\C\0\Data4

    163 48 MB \RRUbackups\C\0\Data5

    346 48 MB \RRUbackups\C\0\Data7

    245 48 MB \RRUbackups\C\0\Data8

    171 48 MB \RRUbackups\C\0\Data17

    195 48 MB \RRUbackups\C\0\Data31

    341 48 MB \RRUbackups\C\0\Data32

    606 48 MB \RRUbackups\C\0\Data39

    469 48 MB \RRUbackups\C\0\Data40

    393 48 MB \RRUbackups\C\0\Data41

    173 48 MB \RRUbackups\C\0\Data42

    318 48 MB \RRUbackups\C\0\Data47

    383 48 MB \RRUbackups\C\0\Data48

    519 48 MB \RRUbackups\C\0\Data49

    274 48 MB \RRUbackups\C\0\Data50

    271 48 MB \RRUbackups\C\0\Data51

    204 48 MB \RRUbackups\C\0\Data52

    355 48 MB \RRUbackups\C\0\Data54

    163 48 MB \RRUbackups\C\0\Data55

    515 48 MB \RRUbackups\C\0\Data59

    581 48 MB \RRUbackups\C\0\Data60

    179 48 MB \RRUbackups\C\0\Data70

    153 48 MB \RRUbackups\C\0\Data71

    262 48 MB \RRUbackups\C\0\Data72

    316 48 MB \RRUbackups\C\0\Data73

    192 48 MB \RRUbackups\C\0\Data74

    464 48 MB \RRUbackups\C\0\Data75"

     

    Have anyone seen this before? I cannot delete these files either. I know that these files are created with rescue and recovery program on my machine, but i have copied these on a external disk so i just want to delete them.

    Please, my disk is so fragmented cause of these files.

     

    I have a 2386H4G machine: 1,4 LV Dothan, 1024 RAM, BT, WLAN etc.

    My machine is model no US1H4NO, with norwegian XP pro.

    The X40 is not modified, all IBM software is still on disk. I like the programs that IBM ship with their machines....

     

    Please help me!

     

    best regards, Roar

     

    Svar på norsk, postet bare innlegget på engelsk side for X40 også, orket ikke oversette...

  13. Dell Lattitude X1, hvis du mener alvor med ultraportabel: Link.

     

    Fikk meget god omtale her på Hardware: Link

     

    1280x768 widescreen, 5,5 timer batterilevetid! Du kan få den med 60 gig disk, innebygget trådløs b/g, Bluetooth og kortleser. Ingen viftestøy, den har ikke vifter i det hele tatt! Ingen racer, selvsagt, bare Pentium M 1,1, men til bruken du nevner er det neppe noe problem.

     

    Geir :)

    Ja, men litt plastic fantastic kanskje?

    Du tenker på Inspiron-serien som er et plastikkhelvete.

     

    Latitude har bra buildquality (og garanti).

    Ja det er nok den serien jeg tenker på. Beklager, husket og tok feil!

  14. Alt med ultraportabel kommer jo an på pris. Jeg har selv 2 stk ultraportable maskiner. Den ene kanskje mer portabel enn den andre.

    Det er en Fujitsu Siemens S7010 og en IBM X40. S7010 er fullspeccet med M745, 1024 Gb minne 80 Gb HDD, BT, WLAN,DVD +-RW osv.

    Meget fornøyd med maskinen jeg, går da ut fra at du ikke skal spille mange 3>D spill. Ingen ultraportable egner seg særlig til det.

    Men Quake 3 og CS fungere meget bra på denne maskinen. Vekten er på snaue 1,75 kg og det er lite synes jeg for en såpass fullspeccet maskin som dette. Jeg kjøpte med dockingstasjon og har denne koblet til en ekstern 19" flatskjerm og dette fungere bra. bruker den som en stasjonær nesten. men trenger jeg ta den med så er den svært mobil synes nå jeg. Hadde en FS Amilo D8830 tidligere og den veide pokker ta meg 3,7 kg og den var ikke bærbar, men heller flyttbar. Fryktelig å ha med seg!!! Men den var en bra spillemaskin.

    Vel, batterikapasiteten på S7010 er meget bra. Den holder i nesten 4 timer med konstant bruk på internett og annet man finner på når man surfer og svarer mail etc. Jeg kjøpte et modulærbatteri i tillegg og med dette plugget inn har jeg batterikapasitet for ca 8 timer om du bruker strømsparingsfunksjoner. Ved hard bruk holder disse to batteriene ca 6 timer. Jeg vil iallefall kikket på denne maskinen om du er intr i en portabel kraftsak. Byggekvalteten er svært god og denne maskinen benyttes av Forsvaret i dag ute i felt. Så dette er solide maskiner bygd for proffe brukere.

     

    Min andre maskin er er skikkelig ultraportabel sak fra IBM, en X40 med pentium M738 1,4 ghz LV cpu, 1024 mb RAM, 40 HDD, BT, WLAN, Gbit ethernet. Denne veier inkl batteri 1,24 kg og har 12,1" skjerm. Denne synes jeg er på brensen til å være for liten, og kunne altså ikke tenkt meg noe mindre selv om jeg vurderte FS P7010 som har 10,8" skjerm. IBM har skikkelig solid byggekvalitet og denne masinen tåler røff bruk. Lokk i Magnesium og titan og generelt solide saker. Ytelsen er også meget bra, men her bør du ikke forvente en spillmaskin. Quake 2 funker greit sies det (ikke prøvd selv), Counterstrike flyter bra og er høyst spillbart. Men denne maskinen er beregnet på alt annet enn spilling. Jeg benytter den til arbeidsdokumenter, bildebehandling, surfing, email, noe videoredigering (men da på ekstern HDD), excel jobbing og forskjellige nytteprogrammer. En altmuligmaksin. Den har et meget elegant minimalistisk design som er temmelig populistisk for tiden (se på husinnrednig).

     

    Ja, pris: FS S7010 får du vel for kanskje 15-16 lapper, mens X40 kan du vel få for en 16-22000 avhengig av konfigurasjon. (tror min koster 18000)

     

    Dell X1 er billig og det er nok en grunn til det. Innmaten er bra, men har inntrykk av at det som er rundt nok ikke er egnet til å ligge i en koffert eller skolevesken. Mye plastic fantastic ja.

  15. Dell Lattitude X1, hvis du mener alvor med ultraportabel: Link.

     

    Fikk meget god omtale her på Hardware: Link

     

    1280x768 widescreen, 5,5 timer batterilevetid! Du kan få den med 60 gig disk, innebygget trådløs b/g, Bluetooth og kortleser. Ingen viftestøy, den har ikke vifter i det hele tatt! Ingen racer, selvsagt, bare Pentium M 1,1, men til bruken du nevner er det neppe noe problem.

     

    Geir :)

    Ja, men litt plastic fantastic kanskje?

  16. Ja, da har jeg fått min X 40. En 1,4 Ghz Pentium M 738 LV, 1024 RAM, 40 Gb HDD, BT, WLAN, Gb ethernet. Min gamle FS S7010 (ikke noen tungvekter den heller) er okkupert av kone og småbarn. Da måtte jeg ha min egen bærbar og falt pladask for denne X40 til IBM. Skikkelig minimalistisk design, robust chassis og svært god yteevne for å være LV CPU. Jeg er overrasket over hvor rask den er og hvor bra ting flyter. Har installert 1 gb RAM så det hjelper jo en del da. Merket stor fremgang også på S7010 med 1 gb minne også.

    Jeg har ikke veid X40 enda, men mye over kiloen er den nok ikke med batteri. Det eneste som kanskje jeg savner er batterikapasitet med hoivedbatteriet. Den flater ut etter 3,5 timer med jevn bruk og over middels lysstyrke på skjerm. Trodde dette skulle vare lengre, men jeg anbefaler alle å kjøpe et 8 cell batteri. Da holder iallefall maskina ut dagen.

    Ellers oser det av kvalitet og jeg må si at IBM her utkonkurrerer FS på kvalitetsfølelse. Nå er jo ikke skjermen av den største, og jeg er glad jeg ikke kjøpte P7010 istedetfor med bare 1,5" skjerm. Det tror jeg ville blitt lovlig smått??

    Siden innstallering av div programvare etc går over nettverk så er ikke savnet av CD rom stort, men har for sikkerhets skyld kjøpt en ultratynn Asus Combo CDRW/DVD. Greit å ha når man er ute og reiser også. Den brenneren veide ikke mer enn 250 gram og 2,5 cm tynn, så det overlever jeg nok.

    Jeg må iallefall si at alle de diskusjoner rundt X40 her på forumet har vært nyttige for meg å lese og jeg er glad jeg fulgte rådene til folk om den maskina som ultraportabel. Jeg har tidligere vært skeptisk til IBM grunnet mange særegne løsninger både softwaremessig og hardwaremessig. De løsninger som er med X40 er iallefall svært praktiske og fornuftige.

     

    Til dere andre som vurderer ultraportabel: Løp og kjøp!

     

    mvh

     

    rbhelle

×
×
  • Opprett ny...