Gå til innhold

cbastus

Medlemmer
  • Innlegg

    674
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av cbastus

  1. Som quantum sier, dette er ment når sider er autogenerert eller innholdet finnes i flere indexer. Den mest utbredte måten lage sider på er at de er dynmasik generert gjennom PHP, ASP, JSP eller liknende. Ved bruk av statiske HTML-sider slik som du beskriver vil ikke dette være et stort problem. Det sagt, så er det mest normale casen ved dobbelindexering følgende:

    • www.dinside.no
    • dinside.no

    Her blir domenet uten www og med www indexert som to sider med samme innhold. Ved å bruke en canonical-lenke kan man rette på dette.

     

    Andre eksempler er i webshoper hvor man ønsker å ha samme produkt under flere kategorier. En stavmikser kan høre hjemme under elektronikk, brunevarer, kjøkkenvarer og kanskje i en kampanje:

    • www.kjøkken.no/eketronikk/stavmixer
    • www.kjøkken.no/brunevarer/stavmixer
    • www.kjøkken.no/kjøkkenvarer/stavmixer
    • www.kjøkken.no/supersaver/stavmixer

    Med en canonical lenke kan man da si at den egentlige adressen er "www.kjøkken.no/produkt/stavmixer" eller noe tilsvarende slik at Google og Co ikke indexerer annet enn den ene siden.

  2. Hei!

    Skal kjøpe meg Dragon APX brillene nå tenkte jeg.

    Så var jeg inne på noen amerikanske sider og så de ligger til rundt 900kr +/- og lurte på om noen har erfaringer med noen amerikanske sider?

     

    Det jeg har tenkt å gjøre er å sende til en kompis som kommer hjem til sommeren for å slippe toll og slikt..

     

    Så, noen anbefalinger? (Som sender til adresse i Amerika).

    Dogfunk.com er vel nr.1 spør du meg.

     

    Eller å kjøpe direkte fra Dragon.

    Jeg har gjort det noen ganger før, fungerer utmerket men tror du må benytte JetCarrier eller liknende.

  3. Hvor mye tror dere jeg kan få får ett lite brukt 2-3 år gammelt Lib Tech Skate Banana?

    Har 3 brett nå... hvor som regel bruker jeg bare ett av de såe :p

    1000~1500. Kanskje 2000 om du finner rett kjøper. Som regel legges de ut litt høyt slik at folk kan pruter seg ned.

  4. Har tittet litt rundt i registeret finner referansene til triggeren for å skru skyggene av og på, men ikke noe som omhandler styrke, farge, spredning eller noe annet spennende.

     

    Beste jeg fikk googlet meg frem til var tråden over, hvor det nevnes at skyggene genereres med PNG. Regner med at de ikke ligger strødd et sted, men at de er del av det sentrale filsystemet.

  5. 5K totalt eller for plate?

     

    Kan anbefale K2, har trivdes veldig godt med de opp gjennom årene. Fastplant er ypperlig og ligger på 5K.

     

    Perosnlig ser jeg etter brett som er twintip, sintered base, og litt over middels på stivhet, kanskje 6 av 10, til allround-brett.

     

    Burton Custom og Love, T1 fra Nitro og Fastplant samt Parkstar fra K2 er f.eks. fine brett å starte med.

  6. Jeg har hatt skinne fra Dainese siden 2001. Synes de fungerer ypperlig, har reddet meg mange ganger, eneste minuset er at de kan skli litt, men det gjør alle skinner og at borrelåsene blir slitne etter noen år.

     

    Om jeg skulle byttet til noe annet ville jeg kjøpt en fra Sweet Protection, men de går nok for over 1000,-

     

    Husk å få en som er lang nok, og spør du meg er seler et must.

  7. Forskjellen går i hvor myke de er og hvor vid baseplaten er i forhold til lengde.

     

    Jenter veier som oftest mindre enn oss gutter, så de trenger en mykere flex, og har som regel en smalere fot slik at baseplaten kan være smalere. Dette gjør at størrelsene er mindre og materialene annerledes enn på gutte-bindinger. Sjekk derfor at størrelsen passer overens med booten hennes.

     

    Head har jeg ingen erfaring med, men har et par venninner som sverger til Ride og Flux, og om hun er en leasure kjører er Flow absolutt verdt å titte på.

     

    Head NX Fay 2 har vel EVA base, det er kjekt på kalde norske vintre med mye shatter fra isklumper og styr. Ser ut som det meste på bindingen er toolless, og det er jo fint om du skal hjelpe henne å stille den inn underveis mens dere kjører - når det er sagt er de fleste bindinger nå for tiden toolless.

     

    Lykke til!

     

    Edit: Trykkleif.

  8. Noen her som skal til Stryn i sommer eller pleier å henge der?

     

    Jeg har en rotfast vogn på Folven jeg tenker selge.

     

    Original, lys og fin Corvette Swift fra 1980 (ingen årsavgift). Pusset opp i 2009 (ombygging fra to sofaer til hestesko, med nye puter/madrasser fra Ekornes og malt lys innvendig). Den har kjøleskap med minfryser, microbølgeovn, skap til tørking av klær/oppbevaring av brett og sengeplass til 5-6 stk, alt etter hvor glad man er til å sove i skje.

     

    Kulegrill, blender, div. sommerleker, campingstoler og alt annet du trenger til campinglivet følger med på kjøpet!

    Selger for 2500,-

     

    PM om interessant.

  9. Høres bra ut cbastus(: Det blir ikke vanskelig å få av voksen når vinteren kommer igjen, da? Skal ikke mase så mye mer nå, men kom på en bitteliten ting til! Huff. Jeg har nemlig noen plast-ting på endene av brettet (beskyttelse av noe slag?), skal jeg bare vokse så godt det lar seg gjøre, nært disse?

    Neida, voksen går greit av neste sesong, og om det blir problemer kan man varme den opp på ny med jernet. Jeg ville vokset opp til plasttuppene, men pass på så du ikke smelter de med jernet. Egentlig er det ikke så viktig med voks på tip og tail, de er ikke så mye i kontakt med snø mens man kjører :)

  10. Kan det stå inne?

     

    Det er bare positivt å ha det i romtemperatur, da trekker voksen bedre inn.

     

    Hvor ofte er det gunstig å vokse? Om man ikke er like "nerd" som deg? :p Jeg står rundt 6-12 ganger i året. Så tenkte en gang per.. 3-4 gang kanskje?

    Kommer helt an på kjøring, føre og preferanser. Du merker når gliden forsvinner og det trengs mer voks, for meg virket det som det var ca annenhver tur i bakken, også er jeg nok litt føre var på det området. Det er forresten greit å smøre inn brettet før du setter det bort for sessongen, da legger du på et rikelig lag uten å skrape, så tørker ikke basen ut til neste vinter.

     

    Og jo, en ting til! Angående skrapinga av voksen! Hvor "hardt" skal man skrape, og hvordan kan man feste brettet litt godt så det går an å få skrapet litt uten at hele brettet kjører rundt i garasjen?

    Skrap så hardt du orker, og skrap til det ikke flaker av mere voks. Jeg pleier sette ene enden av brettet i bakken og lene den andre inn mot hofta/magen, så skrepe mot låret mitt, det har funket greit så langt. Det samme funker om man legger brettet oppå en krakk eller noe slikt i stede for på hofta.

  11. Ser at "hydrokarbon" er ennå billigere en lavfluor. Noe å vurdere, eller er det helt på jordet?

    Voksen blir mer slitersterk jo høyere fluorinnhold den har, i praksis betyr det bare at du trenger vokse sjeldnere eller at gliden varer lengre. Når man ikke kjører porter på tid er dette sjeldent noe man trenger bekymre seg over. Jeg har ikke prøvd hydrokarbon, men med lavfluor vokser jeg hver/hver annen gang jeg er på snø, men jeg er litt nerd på området. Du får som regel det du betaler for, og i lengden koster det vel ca det samme med de billigste som med mediumvoksene.

     

    Angående bindingene - Løsne de som i å skru de litt ut, antar jeg? Trenger vel ikke fjerne de helt..?

    Stemmer. Alt du trenger er å løsne opp skruene slik at de ikke "griper" i brettet. Du trenger ikke fjerne bindingen eller ha den så løs at den beveger seg. Apropos er det greit å merke seg hvordan bindingen er stilt inn før du løsner den om den skulle flytte seg. Noen gjør dette med å sette tusjmerker på plata eller skriver det ned på en lapp.

     

    SRikelig med voks trenger vel ikke være så det renner av brettet, eller? Det holder om det dekker det med et lite lag? Selvom brettet er som sahara på en god dag.
    Du trenger ikke bruke en hel stick nei, men ha på et godt lag, ikke vær gnien første gang. det kan også være lurt å bruke en myk voks (den gule feks) da disse trekker bedre inn. Poenget er bare å få voksen skikkelig inn i plata første gang slik at du får et godt fundament. De pleier kalle dette "metning". Du skraper uansett av voksen før man drar i bakken, så jo mere man gugger på jo mere jobb lager man for seg selv. Når du blir litt dreven greier du deg med en tommelstor bit, avhengig av hvor ofte du vokser.

     

    Er bare veldig redd for å gjøre noe forferdelig galt, forstår dere.

    Forstår dette, var selv skeptisk første gang jeg også. Men, det er fint lite du kan gjøre feil. Se på litt filmer og ikke stress så går det bra. Det viktigste er å ikke brenne voksen eller la jernet ligge stille. Ja, og prøv å ikke søle for mye voks på gulvet, det er stress å få den av.

     

     

    Noe jeg forresten glemte nevne i sted: Vask plata før du vokser. Om du bare gyver på med voks dytter du all gammel drit og smuss ned i plata. Kjøp en sitrusvask/base cleaner og litt tørkerull som ikke loer (jeg bruker Torky, den fra svix er ganske kostbar og litt rar å jobbe med). Prøv å ikke søle sitrusgreiene på gulvet, det blir veldig glatt.

  12. Hvor kjøper dere folk voks og voksjern?

    De aller fleste sportsbutikker har, mulig kjedene begynner å bli utsolgt så sent på sesongen så stikk gjerne innom en "lokal" sportsjappe. Jeg har noe ale dette: http://www.swix.no/eway/default.aspx?pid=279&trg=MainPage_6266&MainContent_6254=6266:0:24,3171&MainPage_6266=6273:55585::0:6272:6:::0:0 Kostet rundt 400-500,- når jeg kjøpte det. Fordelen med dette fremfor et strykejern er at smørejern holder en mer nøyaktig og jevn temperatur, så voksingen går raskere, er enklere og det sliter mindre på trekjernen i brettet ditt.

     

     

    ... noe spesielt utenom youtube-instruksjoner som er viktig?

    Husk å løse opp bindingene når du vokser slik at du ikke sliter på insertsene. Man får lett "humper" på undersiden rett under insertsene om man ikke gjør dette. Pass på at brettet ikke blir for varmt under voksin, beveg jernet hele tiden og sjekk temperaturen på motsatt side ved å legge hånden på undersiden (altså på topgraphics når du vokser med basen mot deg) her skal det ikke være varmt. Målet er å smelte voksen, ikke bake plata di. Pgså bør du still inn jernet etter beskrivelsen på vokspakka (voksen skal smelte slik at den renner, men ikke lage røyk).

     

     

    Du vil trenge gul voks, nr 1 viktigst voks.

    Tommelfingeren er noe slikt:

    Gul for kram snø (0 - 5 grader) .

    Rød for tørr snø (-5 - 0 grader) .

    Fargene vil variere fra merke til merke og temperaturen som oppgis er lufttemperatur. Du kan gjerne starte med en lavfluorvoks (det er den billigste) og kjøp gjerne en stor blokk.

    Ellers ville jeg anbefale en skrape, jeg brukte skraper til bilvindu før jeg kjøpte en bred i plexi. Plexien er bedre.

    Om du skal kjøre på våt sne (påske/sommerføre) kan en børste være lurt, men å dra over med en litt grov klut eller en skobørste elns. vil også funke. Tanken er å få struktur i voksen så den ikke lager vakum mot sneen.

    Første gang du vokser bør du gugge inn plata rikelig og la den stå over natta slik at voksen får trekke ordentlig inn. Ha også litt ekstra voks på områdene hvor plata er blitt blass/hvit, dette skjer gjerne langs stålkantene rundt bindingen.

     

     

     

    Dette er enkle greier så dette fikser du!

    Lykke til.

    • Liker 1
  13. Tror nok det blir tilnærmet lik bindingen, men kan teste ut en gang med en litt annen vinkel også, og se om det påvirker knærne. Hvor måler dere forresten "stancen"? Målestokk..?:p eller vet man det med tanke på brettlengde + hvor man har festet bindingene?

    Det er avstanden mellom bindingene man måler. Noen måler fra senter til senter, noen fra innerside til innerside (mine er målt fra senter). Når det er oppgitt fra produsent er det fra senter til senter som gjelder. 25" (63 cm) er som regel det bredeste man får, skal du ha videre må du justere bindingene eller drille ekstra inserts (hull).

  14. 30961968.png

    Jeg kjørte med mine gamle slik, jeg syntes det var digg. de var ikke helt paralelle som på tegningen, de var vinklet kanskje -7 på en -15 montering. Det spiller nok større rolle jo bredere stance du har. På en 65 cm stance følte det ga litt mindre vridning i knærne, og det gjorde tweaking på rails enklere. Nå som jeg har 55 cm stance har jeg ikke vinklet highbacken, og jeg har ikke tenkt over at det er noe som mangler.

     

    Jeg ville prøvd, så ser du selv hva du synes :)

  15. ... Har lurt litt på vinkelen på hibacken på den fremste - for den har jeg vinklet 15 grader.

    Snakker du om vinkling av highbacken eller vinkling av bindingen?

    Synes 15 grader var en voldsom vinkel om det er snakk om highbacken, selv har jeg den vel mer eller mindre rett opp, lente den frem ~7-10 grader en periode jeg kjørte mye pipe.

    Bindinge har jeg på 12 og -12.

×
×
  • Opprett ny...