Gå til innhold

ohegge

Medlemmer
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ohegge

  1. Sidekick skrev (7 timer siden):

    Du kan prøve deg hos en Telenor butikk, spør hvilket nummer du får, er du ikke fornøyd så kan du spørre om det er flere alternativer. Det fungerte for meg med abonnement.

    Bare vit at de ikke har ubegrenset med nummer du kan velge. De ramset opp 4-5 nummer til meg før jeg bestemte meg for det enkleste.

    Jeg vet. Tenkte mer på operatør der du kunne velge enten ved å angi nummer, eller velge fra en liste online. Uten å måtte besøke fysisk butikk.

    Vet det gikk i 2021, men. Finner ikke igjen dissse sidene nå.

  2. Felles for de fleste av disse løsningene, er jo at man får ledninger som flyter rundtomkring, samt at USB og sigarettennerporter i kabinen, gjøres utilgjengelig for andre ting enn DAB-radioen....

     

    DIN, Dobbel-DIN og fabrikkutstyr, kan være løsning, men; da snakker vi fort ganske store summer.

    Og selv disse skal jo ha en ledning/antenne-greie oppi frontruten et sted......

  3. For veldig god undeholdning; https://www.facebook.com/kiwiminipris/posts/1113153985375530

     

    Med min hittil favoritt hvor han sammenligner forfølgelsen av jøder og "datojegere"

     

     

     1101eeaf28.jpg

     

    Må nesten svare på den da!

    Du må sette den inn i den konteksten, at på den siden, så har vi av fullt synlige Kiwi-ansatte, blitt hetset, hånet, uthengt som svindlere, truende og kriminelle, av selv butikksjefer fra Kiwi, samt ansatte i alle ledd.

    Man føler som som en slags jøde nærmest, som selvfølgelig har ansvaret for all elendigheten som garantien har ført med seg....

     

    Uttalelser og ytringer, som i andre foretak, sannsynligvis ville ført til avskjed umiddelbart!

     

    Og, Kiwi offisielt, lukker øynene, og sier det er greit, så lenge de holder seg innenfor høflighet og sunn fornuft......

     

    Stormen har vært stor. Og tråden på Kiwis side er nok borte om ikke så lenge, tipper jeg. For Kiwis egen skyld!

     

    Så får litt tid vise, om de som sitter i ledelsen nå, faktisk velger å innse at dette kanskje var dumt, fremfor heller å regulere ordningen litt?

  4. Og, snipp snapp, snute, så var datograrantien ute.... :-(

    http://www.dagbladet.no/2016/01/03/nyheter/innenriks/kiwi/dagligvarer/holdbarhetsgarantien/42604847/

     

    Ja, ja. Det vil nok merkes på matbudsjettet.

     

    Skal bli interessant å se hvor fort Kiwi ender opp som Copp og andre kjeder, som bevisst selger råtten mat i hyllene sine.

     

    Jeg hadde kanskje forventet en ytterligere innstramning av ordningen. Men, en slutt!

    Nei, det tror jeg var et dårlig valg, Kiwi!

     

    Blinde og svaksynte kan ikke lenger handle varer på Kiwi, uten å være tryggest mulig på at varene de forsyner seg med, er god holdbarhet på.

    • Liker 1
  5. På meg virker det som datojegerne opphøyer seg selv en smule. Det hender jeg ser gamle varer i andre kjeder, men det er overhodet ikke noe problem. Hvordan Kiwi da, med en garanti som fortsatt er langt bedre enn alle andres, skal forfalle til muggelen tyter ut av meieriseksjonen sliter jeg med å se at noen har belegg for å hevde. Tross alt betyr vel denne garantien at den som er en flink datojeger kan spise indrefilet og dyre oster til daglig - gratis! Og: det finnes da jammen mange varer som har lang holdbarhet, også - slik at disse gratiskronene er vettuge på sikt og ikke bare dekker middagen de neste to dagene.

    Ikke noe problem?

     

    Jeg erfarte og hørte om den nye garantien, da jeg var innom en Kiwi-butikk i dag.

    Som den snille Kiwi-jeger jeg er, så rullerte jeg kjapt varene i de hyllene jeg fant utgåtte og varer med kort dato; samt noterte meg hvilke varer jeg ville gjøre kassen oppmerksom på at de hadde flere varer med kort dato i hyllen på, som jeg ikke ville ha, eller hadde bruk for.

     

    Stor var dessverre da overraskelsen, da jeg i kassen bryskt fikk beskjed om at å utbetale penger for den esken med utgått sjokolade jeg hadde funnet, var helt uaktuellt. "Det må taes ut i varer, NÅ, var beskjeden.

     

    Jeg liker ikke konflikter. Så, for å tekkes betjeningens ønske, så valgte jeg ut noen langtidsholdbare varer, som jeg garantert kom til å trenge, før jeg aksepterte butikkens betingelser, og bestemte meg for å ta saken med Kiwi sentralt, senere; på Facebook, mail, eller liknende.

    Muligheten for å gjøre noen varp, er jo tross alt litt av spenningen og motivasjonen, for å gjøre denne kvalitetssjekkingen på mangfoldige Kiwi-butikker.

     

    Vel hjemme, så oppdaget vi dessverre at Kiwi faktisk hadde endret garantien sin, med virkning fra 28 september.

    Ikke bare det at muligheten for kontantutbetaling er borte; men borte er jo også garntien på tobakk, alkohol og energidrikker! Eller, med andre ord, de produktene som faktisk er de som gjerne går ut på dato i de butikkene som ikke har kontroll og gode rutiner, på varer og rullering av dem.

     

    Hvordan kan du si at vi opphøyer oss?

    Jeg bruker systematisk, sikkert en arbeidsdag i uka, på å saumfare hyllene til Kiwi-butikkene i nærområdet. Det koster både tid og penger å reise rundt omkring. Det er sjelden man gjør de store varpene. Men, er det ikke i grunnen greit for butikken, at de får litt ris i form av utbetaling, når de presterer å ha varer som ikke lenger er holdbare i hyllene sine, uten å ha sørget for å ha ferske varer der?

     

    Jeg tok for moro skyld turen innom min lokale Prix-butikk, senere på dagen. De har jo ingen slik tøff garntiordning som Kiwi hadde før 28/9-14. Så der kan man risikere å finne mye rart av dato, om man ikke har vidåpent blikk, når man sløvt henter seg mat i hyllene, etter en lang og slitsom arbeidsdag.

    I disken for ferske kjøttvarer, fant jeg ikke mindre enn 20 (tjue) forskjellige varesorter, som var av utgått dato, som ikke var fjernet fra disken!

     

    Og det er klart at butikken tjener kortsiktig profitt på dette! Her kan dårlige og bedervede varer omsettes til raske penger, for en smart butikksjef. Hvorfor kaste varene gratis til Frelsesarmeen eller Bymisjonen, når kundene heller kan betale penger for dem?

     

    Det komparative fortrinnet som Kiwi.har, er at man sjelden finner slike utgåtte varer i Kiwis hyller. Kvaliteten, er vel litt av det som gjør at kunder velger å handle litt dyrere på Kiwi, fremfor å handle på Rema, Bunnpris eller Prix? Der man i beste fall blir irritert over å finne ut når man kommer hjem, at varene man kjøpte var av langt utgått dato, og at butikken nå selvfølgelig er stengt, eller det er for mye styr å dra tilbake og klage. I verste fall så blir man syk eller død, av å spise disse bedrevede varene som butikkene i ren spekulasjon, lar stå i hyllene til flere dager etter at datoen er utgått!

    Men, hvor stor er egentlig sjansen for å bli tatt eller saksøkt?

    En kynisk kalkyle, på at det er bedre å risikere søksmål og risikere kunders helse, fremfor å ha rutiner som sørger for at kunders liv og helse sikres ved å overholde de datoer, som produsentene setter til gitte kvaliteter?

     

    Det er ikke snak om å opphøye seg. Men, jeg tror faktisk at Kiwis datojegere har reddet flere norske liv, ved å sørge for at Kiwis hyller har minimalt med varer som er utgått på dato!

     

    Det er leit, at Kiwi i et post Burudsk nåtid ikke ser verdien av den garantien de faktisk har, og velger så til de grader å bryte med det prinsippet som Burud satte den gang han lovte markedets tøffeste garanti.

     

    Men, hvis Kiwi ønsker å ende opp som en kjede med hyllene fulle av utgåtte varer, der kundene må være svært observante for å unngå å få med seg bedervede/utgåtte varer hjem, så må de da gjerne fortsette å fjerne/skrenke inn på garantien sin og fjerne intencivene for å finne utgåtte varer....

    • Liker 1
  6. Noen som vet hvor stort internminne denne har?

     

    Tele2 og Netcoms nettbutikker påstår, 1GB, mens andre påstår at den bare har 320MB. Altså en vesentlig grunn for eventuellt kjøp eller ikke.

     

    Trenger en Android med fysisk tastatur, og denne virker som det greieste alternativet, siden Motorola Droid 4, nok ikke kommer til landet med det første.

     

    Noen med litt peiling, som vet?

  7. Sitter på fars PC, og har funnet at noen har installert et program, kalt, "Advanced System Care v4" her!

     

    Noen som aner hva dette er? Ser det er en slags task manager/register cleaner opplegg. Er dette scareware, malware, eller liknende?

     

    Aldri hørt om dette programmet før. Og finner bare ett forum med diskusjoner om det, når jeg googler det....

     

    Noen som vet?

×
×
  • Opprett ny...