Gå til innhold

Slalamoses

Medlemmer
  • Innlegg

    96
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Slalamoses

  1. Hei jeg er blitt litt rusten i faget, sist jeg satte opp en server var i 2005, jeg har blitt forespurt fra sjefen min om å sette opp en server der mail, kalender, word osv. skal deles, man vil også ha muligheten til å rediger dokumentene fra forskjellige klienter i real time. Hvordan gjør jeg dette på billigst mulig måte, gi meg gjerne link til programvare og hardware.

  2. Hei!

     

    En kunde (søt jente med store mugger) har bett meg om å se på pcen (HP G5000 Laptop) hennes. Jeg sa naturligvis ja, men det var ikke så enkelt som jeg hadde håpet på. Pcen går rett inn i recovery etter reboot, og sikkermodus er ingen utvei.

     

    Er sjangsen stor for at hdd-en vil funke på en annen pc (har usb adapter)? Er det vanskelig å ta ut en hdd av en laptop (risikofylt)?

     

    Hun ville bare ta backup av bildene sine før hun tar recovery.

     

    Bare bruk god til så du kan se ekstra mye på muggene hennes:)

  3. Morsomste jeg har vært med på var en lokal dataforhandler som bygde pc'er som de bestilte fra norek for så å ta blodpris for dette. De hadde en gang en "Gamer PC" ustilt med et kjipt kabinett. Var et side vindu med innsyn til katoder osv. Jeg spurte om pc'en var utstyrt med dobbel kjerne prosessor, da kom mannen bak kassa frem og kikket inn via vinduet på pc'en og sa "Jeg kan ikke se nå ivhertfall" Jeg holdt på å le meg ihjel!!!

  4. Jeg har kjøpt meg ny pc, og idag skulle jeg prøve og fikse et problem.

    jeg fikk ikke til og laste ned noen program med dataen, ikke steam, winamp, osv.

    så jeg prøvde og skifte litt på brannmur osv uten noe nytte, så skulle jeg restarte maskinen. og når jeg skulle avslutte den så kom det opp : installerer nye oppdateringer 1 av 8, og når dette var ferdig så skrudde jeg på pcen igjen, så kom det opp noe jeg ikke husker helt va som sto, men det sto noe om c:/ og mange forskjellige ord.

    og etter at det har vært opp i noen sekunder så slokkner pcen, og nå får jeg ikke til og starte den. :cry:

    Noen so m vet hva jeg kan gjøre?`kjøpte pcen for 2 dager siden, og dette er andre dagen jeg har den.:)

     

    Trenger mer utfyllende info, er det bærbar eller stasjonær, merke og specs?

  5. Jeg har planer om å kjøpe en ny PC, men den må være billig i og med at det ikke er direkte meg den er til selv om det kanskje blir jeg som bruker den mest. Ønsker egentelig en PC med innebygd webcam, men det må være på en billig PC. Under 5000,-. Absolutte krav (eller kanskje et lite krav) :w00t:

     

    Noen synspunkter eller forslag?

     

    Takk

     

    Bærbar eller stasjonær?

  6. ...

    Har et par spm. fikk en 900 i dag med win xp, den er faens treg iblant. Har sjekket en del forum men finner ikke noe konkret svar på hvorfor, den liksom låser seg iblant. Ellers er jeg storfornøyd med den, men dette med låsinga trekker totalintrykket ned, så vil helst finne en løsning. har forøvrig bestil 2 gb ram og et 8gb sdhc kort, som kommer mandag!

    Det er dessverre normalt at XP gjør sånn fra tid til annen, det skjer på langt kraftigere maskiner enn eee. På mine egne maskiner er det antivirus som er den største synderen. Fulgt av flash-reklamer på en god(!) andre plass.

     

    Hvilken AV-løsning bruker du?

     

    Da har jeg funnet ut hvorfor, det er SSD disken som trøbbler, skal skaffe en fra USA med bedre read/write!

  7. Det tror jeg nok stemmer rimelig bra ja. Merker stor forskjell om jeg har den på fanget i fordhold til på bordet. Ingen som opplever det samme som jeg med tanke på avspilling av musikk? Det er veldig irriterende. Skjønner virkelig ikke hvorfor den skal lagge på det.
    Den skal ikke lagge på mp3. Er det noe bruksmønster som trigger lagging? Kan det være knyttet til overoppheting?

     

    Har et par spm. fikk en 900 i dag med win xp, den er faens treg iblant. Har sjekket en del forum men finner ikke noe konkret svar på hvorfor, den liksom låser seg iblant. Ellers er jeg storfornøyd med den, men dette med låsinga trekker totalintrykket ned, så vil helst finne en løsning. har forøvrig bestil 2 gb ram og et 8gb sdhc kort, som kommer mandag!

  8. Takk for at du kaller diverse selgere og selvstendige næringsdrivende for jobbløse og samtidig foreslår at de skal klippe seg. Har det falt deg inn at noen faktisk har en jobb hvor man ringer mer en 50 timer i måneden? Kan fortelle deg at jeg er en av dem, snakker om å provosere uten noe som helst grunnlag. At dette ikke var med i kalkulasjonen til MTU er meg totalt likegyldig, da de som mange andre går bort ifra tilbud som de i utgangspunktet sto 100% for og skrøt av. Samme skjedde med onecall og som tidligere nevnt chess. Få deg en jobb selv mann!

     

    Jeg er enig i poenget ditt med at MTU burde tatt høyde for at folk ville ringe mer enn 50 timer. Derimot er poenget ditt om selgere og selvstendig næringsdrivende bare vrøvl, fordi dette er et abonnement for privatkunder.

     

    Sakset fra vilkårene deres:

    2.5 Kommersiell virksomhet på private abonnement

    Det er ikke tillatt å bruke privatlinjer til kommersielle formål, eksempelvis servere, kommersiell taletrafikk eller annen virksomhet på linjen som er av kommersiell art. Som kommersiell virksomhet regnes også stiftelser og organisasjoner.

     

    Selgere og selvstendig næringsdrivende får holde seg til bedriftsabonnement med de vilkår og priser som gjelder for dem, og ikke ødelegge fastpristilbud for private.

     

    Hehe mest latterlige jeg har hørt på lenge, hvorfor få skatteulemper når man kan ha abbonoment på seg privat, de aller fleste enkeltmannsforetak har dette. Er du derimot ansatt i en større bedrift stiller saken seg anderledes. Men å nekte folk som driver sin egen butikk i å benytte seg av tilbud for privatmarkedet er helt absurd. Ser heller ikke sammenhengen i det å ødelegge for "private".

     

    Når det er sagt benytter jeg personelig bedrift proff samt fri bruk tale i telenor. Så dette engasjerer meg ikke mer enn at jeg er uenig i en manns uttalelse om hårklipp og diverse.

  9. har jo vært noe av det du nevnte i det siste, men er generelt meget opplagt også. Utmattelse er litt vanskelig å tro på, har vært arbeidsfri i 4 måneder og bare jobbet i 1 måned nå.

     

    Når du sier "litt" av det jeg nevner, kan du gå mer i detalj? Utmattelse behøver ikke å ha med jobben å gjøre, da jeg gikk arbeidsledig hadde jeg fortsatt 100 ting å tenke på. Avtaler og småjobber for venner, da jeg da fikk meg fast stilling ble det fort et kjør. Men dette som sagt ligger i underbevisstheten. Men som nevnt tidligere, er det fysisk bør du kontakte fastlege for blodprøve og en crp test, da vil man blant annet få vite om du kan ha en infeksjon i kroppen.

  10. 3000 ringeminutter er 50 timer. Jeg har et klart budskap til dere som klager over dette: KLIPP DEG OG SKAFF DEG EN JOBB.

     

    At MTU ikke har gitt beskjed om denne endringen til sine kunder er jo under all kritikk og burde aldri skjedd, men jeg har full forståelse for hvorfor de setter ny regulering. Når MTU satt opp 398 som fastpris, hvem hadde da trodd at noen luringer kom til å sitte i telefonen både 4000 og 5000 (kanskje mye mer også, jf svar fra MTU direktør) minutter i telefonen i måneden. Tydligvis var ikke dette med i kalkuleringene til MTU da de mest sannsynlig regnet med at folk hadde bedre ting å gjøre!

     

    Takk for at du kaller diverse selgere og selvstendige næringsdrivende for jobbløse og samtidig foreslår at de skal klippe seg. Har det falt deg inn at noen faktisk har en jobb hvor man ringer mer en 50 timer i måneden? Kan fortelle deg at jeg er en av dem, snakker om å provosere uten noe som helst grunnlag. At dette ikke var med i kalkulasjonen til MTU er meg totalt likegyldig, da de som mange andre går bort ifra tilbud som de i utgangspunktet sto 100% for og skrøt av. Samme skjedde med onecall og som tidligere nevnt chess. Få deg en jobb selv mann!

  11. Telenor/kjedehuset har nå ringt tilbake og saken er løst.

    Kjøpet er hevet og jeg får tilbake beløpet jeg betalte for telefonen umiddelbart.

    I tillegg fikk jeg en komensasjon pga de uheldige omstendigheter.

    Konklusjonen her må være at Telenor/kjedehuset tar saken og rydder opp på en helt grei måte .

     

    Det ble også diskutert litt ang eierskap og der ble det bekreftet at telenor er eier av telehuset ,bare så det er klart om noen lurer.

     

    Til slutt vil jeg bare annbefale alle som sender inn varer til rep eller reklamasjon om å sørge for å ha et sporingsnr på pakken,dette gjelder uansett hvem det er til da denne episoden viser at ting kan komme på avveier.

     

    Bra det ordnet seg, men jeg vil bare pressisere at telenor ikke eier kjedehuset, og i dette tilfellet er det kjedehuset som har levert mobilen til deg, siden de drifter web butikken til telenor. Men telenor eier telehuset det er sant!

  12. Av og til kjenner jeg en intens smerte i ankelen som "brenner" oppover leggen. Får den samme følelsen i ankelen som man gjør når man trør ned på siden med foten. Dette kommer somregel når jeg jogger eller er i annen sportslig aktivitet.

    Jeg kan også legge til at jeg trener en god del. (Mye svømming, jogging i skog og gåturer på fjellet). Noen som har peiling på hva det kan være?

     

    Kan høres ut som leddbåndet mellom Talus (ankelbenet) og Tibia (skinnbenet), det er i hovedsak 3 leddbånd på yttersiden av ankelbenet. Frmre, midtre og bakre. hvis du bøyer ankelen "innover" og kjenner etter smerter finner du ut om at det er det ytre leddbåndet. Og motsatt bøyer du foten "utover" vil du kjenne om det er det bakre. Kan være at du har forslitt disse, da smerter oppstår flere måneder senere. Slike leddbåndsslitasjer må heles opp til 1 år, bruk støttebandasje når du trener for å holde båndene på plass.

  13. Hvis jeg gjør det, vil han som kjører scooteren kjøre ulovlig. Siden Mopeden står registrert i min far sitt navn, er det han som får pes hvis det skjer noe. La oss si han som har scooteren kjøre ned en liten gutt, han stikker av og ingen har peiling på hvem som gjorde det. Hvem får da pes for hendelsen? Tror nok det blir han som mopeden står registert hos...

     

    Hva har det med forsikring å gjøre? Som nevnt ovenfor forsikringen er bare å si opp, samtidig ringer du biltilsynet og ordner opp i registreringen, går utifra at du har både kontrakt og ene delen av vognkortet...

     

    Når det gjelder eksemplet du beskriver, melder du isåfall mopeden for stjålet, siden kjøper har unngått å fullføre omregistrering som står i kontrakt!

  14. hei,

    har de siste par dagene vært relativt varm, slapp og litt tung i hodet på jobben. På morningene og kvelden er det ikke så ille, da er jeg bare litt mer trøtt enn vanlig.

    Jeg sover ca 7 timer hver natt, og hittil har jeg ikke merket noe som dette før. Akkurat nå kan det beskrives som varm panne, kalde hender og føtter, slapp og ikke helt på topp liksom.

     

    Hva kan dette være? Irriterer meg at jeg ikke får yte maks :(

     

    Dette kan være så mangt, er du oppegående ellers, da tenker jeg på om du spiser og har matlyst, høy feber osv... Første jeg tenker på er utmattelse. Men kan jo være et fortegn på diabetes også, men da vil du som regel være tissatrengt og uopplagt, men denne sykdommen kan ha veldig difuse signaler på kroppen. Ville rett og slett få tatt en blodprøve og målt crp hos din fastlege.

  15. Solgte mopeden min for et halvt år siden, glemte å si opp forsikringen før nå. Ringte inn og da stod den fremdeles registrert i vårt navn. Dum som jeg var, har jeg enten klart å rote vekk kontrakten eller latt være å skrive kontrakt(litt usikker der). Så nå har jeg ingen kontaktinformasjon på kjøperen, ingen navn eller noe som helst. Vet i hvilket område han bor i, men det er det NOK hus å se etter.

     

    Noen som har forslag til hva jeg kan gjøre? Scooteren står registrert i min far sitt navn, så er litt kjipt om det skulle skje noe slik at han fikk pes for dette. Er jo bare "litt" irriterende at kjøper ikke har tatt kontakt med meg, han vet jævlig godt at mopeden ikke er omregistrert og at han kan utnytte dette her.

     

    Du kan si opp forsikringen din uavhengig om mopeden er omregistrert eller ikke, kontakt også biltilsynet for å rydde opp i eierskap på scooteren.

  16. 1. Det spiller ingen rolle for Siba om garantien har gått ut, kunde har like fullt reklamasjon.

     

    Her tar du og 99% av andre forbrukere feil.

    Reklamaskjon får du hvis du har hatt problemer med et produkt iløpet av garantitiden.

    Feks,kjøper du en HP-laptop har denne 1 års garanti.Har du service på den iløpet av første garantiår,vil reklamaskjonen bli lagt til,og gjelde som en ekstra "garanti" i et år til. :new_woot:

     

    Lukter euronics av dette! Sannelig viser deres selgere kompetanse i faget sitt!

     

    P.S

     

    Hils advokaten din!

  17. I Januar kjøpte jeg en SE telefon fra telenor nettbutikken, denne har for det meste vært til rep siden da og kommet tilbake med samme feilene hver gang.

    Så jeg tok kontakt med Telenor for å heve kjøpet og de sendte meg en returlapp som jeg skulle bruke å sende inn telefonen og så gjorde jeg.

    Men jeg merket meg at med denne fikk jeg ikke noen kvittering på at telefonen var sendt inn, så jeg fikk dama på posten til å skrive av sendingsnr for meg HELDIGVIS.

    Ventet ca en mnd uten å ha hørt et ord,da ringte jeg til telenorbutikken og måtte vente i kø ca 40 min, når jeg så endelig får snakke med en kundebehandler benektes det at telefonen er motatt.

    Dermed var det bare å legge på og begynne å lete etter lappen fra posten,da den var funnet var det en enkel sak å finne ut at de hadde motatt denne,så da var det ny telefon med 30 min venting denne gangen, samme svar de benektet at telefonen var motatt helt til jeg leste opp sporingsnr,da skulle hun sjekke (ny venting) de kunne ikke finne telefonen eller noe om den men lovte å ringe meg tilbake senere samme dag, ringte de?? Neida.

    Ny telefon med samme venting og samme lovnad siden de fortsatt ikke kunne finne den og de skulle selvsagt ringe meg, hørte ikke et pip.

    Tar så kontakt med telenor og klager,der får jeg beskjed at en må skille mellom dem og butikken og at de ikke har ansvar for hva butikken gjør og at en må henvende seg dit.

     

    Men om det er så enkelt at telenor ikke har ansvar,hvorfor opplyses ikke dette da på feks deres hjemmeside,eller på min side hos dem,der får en bare reklame for kjøp av telefon og ved et enkelt klikk er man i butikken som for meg fremstår som telenors butikk.

     

    Slik kundebehandling som dette synest jeg er meget dårlig av Telenor.

     

    Vet ikke hvilket nummer du ringte, men dette er iallefall til webshopen:

     

    815 44 0 99

     

    Det er kjedehuset som driver nettbutikken til telenor. Men er enig i at servicen du fikk var mildt sagt elendig! Ellers kan det jo nevnes at du kan gå til hvilken som helst Telekiosk butikk neste gang, da de tar alle telenors servicer. Der blir du møtt med litt annen holdning!

     

    Edit:

     

    Kom på at mCare utfører alle servicene til kjedehuset, så har du imeinnr kan du ring dem på

    22 79 68 00 og spørre om det er registrert noe service på ditt apparat!

  18. Hei som emnetittelen sier, jeg søker andre forhandlere der ute som har fått noen helt vannvittige spm. fra kunder. Noen som går igjen i min butikk er:

     

    "Du finner meg vel der på skjermen?" (Da jeg spør om mobilnummeret, eller når det er en garantisak)

     

    "Kunne du ha brent meg et nytt sim-kort?" ( Særlig eldre som spør om dette, har mest lyst å finne frem en primus og faktisk sette fyr på en sim-kort konvolutt)

     

    Andre bidrag?

     

    Jeg må jo si at dere forhandlere er ikke alltid like opplyst som dere burde være, at noen spør om dere kan "brenne" et nytt simkort er ikke så på jordet som du vil ha det til. Hvis man ikke "brenner" chippen, hvordan har du da tenkt at informasjonen lagres.

     

    Jeg skjønner at du synes det er morsomt når du faktisk tror at de spør om du kan tenne på en konvolutt, men da vil jeg nødig være hjemme hos deg når du "brenner" cd'er og dvd'er.. Står du med flammekaster og kjører på?

     

    Ok nå er jeg lei denne bedrevitende holdningen fra folk (korealight) som sugde pupp da jeg drev mitt eget firma som baserte seg på bedriftløsninger i telenor. Jeg har jobbet som sikkerhetsansvarlig i et privatfirma underlagt militæret, der hadde man de såkalte brennerene for sim-kort og andre adgangskort. Hvis du og flere andre som har kommentert dette med uvitenheten min angående sim kort brennere, hadde sjekket litt opp, hadde dere sikkert forstått forskjellen på en brenner og en leser/skriver! Alle dagens sim-kort er ferdig progamert (Telenor), i min butikk registrerer jeg kortene for hånd ved å skrive inn sim-kort nr. mange bruker sikker enda sim-kort leser/skriver. En brenner derimot skriver all informasjon fra "scratch", disse brukes ikke lengre, stakkars den som fortsatt har en sånn i sving, da har man et større problem en min uvitenhet:)

  19. Bra at du skriver hvorfor. Må si du er generelt dyktig til å oppgi grunner, og kilder. *klapp på skulderen*

     

    Hehe... Først kritiserer du SE, for deretter å fortelle at du egentlig aldri har hatt noen videre kjennskap til telefonene deres i det hele tatt. Det kaller jeg å skyte seg selv i foten. Trodde kanskje du så poenget, du som er så "smart".

     

    Jeg er godt kjent med SE. Derfor kjøper jeg dem ikke! Derfor er jeg smart. ;)

     

    I agree!

     

    Etter å ha lest dine utbasuneringer om dine kunder, i en annen tråd, så gleder det meg virkelig å se at du er uenig med meg. Før jeg måtte handle i din butikk, skulle jeg heller vært uten mobiltelefon, og heller sendt røyksignaler til de jeg ville kommunisere med. Du har mistet enhver form for troverdighet.

    Egentlig burde du komme med en stor unnskyldning til enhver kunde du har omtalt negativt på dette forumet.

     

    Så sinna vi var da, ønsker deg lykke til med røyksignalene, du innhalerer ikke tilfeldigvis denne røyken?

  20. Bra at du skriver hvorfor. Må si du er generelt dyktig til å oppgi grunner, og kilder. *klapp på skulderen*

     

    Hehe... Først kritiserer du SE, for deretter å fortelle at du egentlig aldri har hatt noen videre kjennskap til telefonene deres i det hele tatt. Det kaller jeg å skyte seg selv i foten. Trodde kanskje du så poenget, du som er så "smart".

     

    Jeg er godt kjent med SE. Derfor kjøper jeg dem ikke! Derfor er jeg smart. ;)

     

    I agree!

×
×
  • Opprett ny...