Gå til innhold

Svipdag

Medlemmer
  • Innlegg

    24
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Svipdag

  1. Idet vi selger til 26 forskellige land, har vi derfor en oversettelses avdeling med tolker som oversetter tekniske beskrivelser, salgsbetingelser, oppdateringer på siden osv.

     

    Jeg håper å høre fra deg...

     

    Med vennlig hilsen

     

    Anna

    Pixmania

     

    Hei Anna. Du er tydeligvis et menneske. Da kan du kanskje ta deg et par minutter og lese igjennom PMs "norske" side. Finner en mengde merkelige uttrykk.

     

    Kan ta noen eksempler.

    I title: "Pixmania Norge - High Tech Butikken Online".

    Salgstekst for et kamera "Gå for sikkerhet for ditt superbe kompakte digitalkamera med det vanntette huset"

    Kamerabag: "Bring med deg, trygt bevart, ditt digitalkamera, refleks eller kompakt, under alle omstendigheter"

    Generell julereklame: "Mens vi venter spendt på vinterutsalget 2010, kan du bruke tiden fornuftig og se våre julegave ideer. "

    Kundekonto-info: "Pixmania Pro er e-commerce nettsiden til profesjonelle behov og tilbyr et stort utvalg av produkter og tjenester. Kundekonto rådgiver vil hjelpe deg når du handler og finne tilpassende løsninger til dine behov."

     

    Har noen av dere virkelig lest gjennom dette, og godkjent det? Hvor mange jobber på deres "oversettelses avdeling"? Kan noen av de ordentlig norsk? Det bærer preg av å være maskinoversettelser, hele veien.

     

    Sikkert ikke så mange andre som er så opptatt av språk, men dere lever jo av nettsiden deres. Og den bør være mye, mye bedre synes jeg.

     

    SD

  2. Dere må holde dere langt unna Pixmania!

     

    Bestilte en TV derfra for ca 3 uker siden, siden de var billigst. (Hehe - pris er IKKE alt). Det endte opp med at de brukte 8 dager på å finne ut at forsendelsen hadde hatt seg en tur rundt i Europa og hadde returnert til lageret. Avbestilte, og fikk igjen pengene(og ALDRI mer). (Dette er kortversjonen)

     

    I løpet av denne perioden har jeg fått et forvirrende, og skremmende innblikk i en organisasjon som overhodet ikke fungerer. Gjennom eposter og telefoner har jeg snakket med folk som ikke aner hva kollegaene deres eller kundene deres driver med.

     

    Det mest skremmende er språket på nettsiden deres - noen andre hardware-folk som har sett på det? Åh, herregud... Det fikk meg faktisk til å skrive følgende mail til webadmin:

     

    "Pixmanias Website - an important comment to web-admin!

     

    Hello. I was, untill recently, a Pixmania customer, buying some stuff from time to time.

     

    I am not that anymore, for a number of reasons.. I have some experience from webdesign, webcontent, ad-writing and systems design, but that should not be the point here. Any customer could see huge and grave flaws in your overall web presentation, I think.

     

    I think I could write for hours. About how difficult it is to find emailadresses (not everyone has a seperate email client program on their machine!). (Are the customers your enemies?) About how inconsistent the Your orders- page is. Most important: The language!!! Its so bad, I cant understand it. It has to be translated by a robot. I started studying some of the sentences today - they are tragic (in Norwegian)! and totally laughable.

     

    Please, please hire somone to do a proper translation. Your website is turning people away. With this bad language people are thinking "What the...?" instead of "Thats a nice product". The graphics of your page is not bad, but FUNCTIONALITY is bad, and LANGUAGE is HORRIBLE.

     

    Apart from that, I must mention some of my other frustrations, slow answering of emails, non-integrated systems, "Yes I shall fix this" (which has been fixed two days ago) -people who dont know ANYTHING about what others in your organization is doing, amateurish logistics, lefthand work all over the line. Either your databases are really bad, they dont talk to each other, or theres different systems in different countries. Or people are new in their jobs. But I must mention that people SEEM to be trying to do their best. Everyone has been nice and polite, but their IT support systems are working against them. Somebody has been trying to save a bit too much money(?).

     

    Something which is giving a tragic impression to me as a customer. I cancelled my order and got my refund pretty quick(Thank you), but still 4 days later (today) I got this email from someone in your organization saying there was a problem with my adress, and that the delivery for that reason had to be postphoned (!!!). Who was this? Didnt he have access to the order database? Is that another robot?

     

    Your making me wonder - how you got to be "Europes nr 1" - and how short time will pass before your not that anymore!

     

    Regards,

    Svipdag, Norway"

     

     

    Dette er fremdeles bare kortversjonen!

     

    Kan godt poste noen eksempler på det fabuløst dårlige språket på nettsiden deres, men det er bare å ta en titt selv.

     

    Komplett leverte samme TV på 72 timer - 5% dyrere -verdt hver krone.

     

    Ha en god natt!

  3. Hallo. Vet ikke hvordan det er i KIna, men i Japan har de egne butikker for turister, hvor du kan handle internasjonale varer (så vidt jeg husker, uten moms). Sikkert greit å holde seg til en stor, kjent kjede. Spør eksplisitt om en internasjonal garanti. I Hong Kong har de masse "engelskspråklig" data, men synes ikke prisene var så vanvittig gode (selv om ting som minnepinner, mus osv kunne fås veldig billig).

     

    Husk, Norge er faktisk ganske rimelig på data, vurder om du heller vil legge på 10-30% og handle hjemme med norsk tastatur og garanti ..

  4. ..og den leveres av multicom. Compal KTV00 er visst navnet på modellen.

     

    Vurderte lenge en Dell Latitude 2100, men synes ærlig talt den så ganske rar ut. Jammen skulle de ikke ha 4500 for den også! (prisen på nettsiden er UTEN moms..).

     

    Når jeg endelig fant denne, ble valget lett. Fet maskin, uten å betale Windows-skatt :)

     

    Kan sjekkes ut her:

     

    http://www.multicom.no/SystemConfigurator....2;c:101186;fl:0

  5. I likhet med andre her, har jeg sett de snacksy konfigene du kan bestille fra USA (med Ubuntu). Synes også det er unødvendig å skulle betale for Windows XP, som MS uansett skal slutte å supporte snart. Og Microsoft har mer enn nok penger!

     

    En artig detalj er: prøv å gå inn på dell.no og søk på linux. Der "later" de som man kan velge linux, men de eneste Miniene du får kjøpt, er med XP.

     

    Er fornøyd ThinkPad-bruker, men bytter til den første nogenlunde anstendige produsent som kan levere en lett mikro-bærbar med Linux (utenom eee, da. Vil gjerne ha Ubuntu, altså).

     

    Nå bør Dell skjerpe seg!

  6. Mobilt bredband får du gjennom ExpressCard-porten.

    Dette var litt kryptisk. Lurte på hvilke leverandører(av dongles og teletjenester) som støtter linux.

     

    På storebror S10 går HDD skifte som en lek.

     

    Kult!

     

    Da er det viktigste egentlig tastaturet. Amatørmessig av de å ikke opplyse om hvilke språk det er. Slike ting får en til å mistenke at de selger den med engelsk tastatur ;/

  7. Hei!

     

    Vurderer å kjøpe den ultrabillige IdeaPad S9e, siden det er en maskin man sannsynligvis kan surfe overalt med. I tillegg er det en måte å kjøpe datamaskin på UTEN å subsidiere Mr. Gates Veldedige fond ved å betale 500 kr for en utdatert XP-versjon.

     

    Er det noen som har erfaringer med denne maskinen? Evt. om s10 er verdt 1500 kr mer...

     

    Lurer hovedsaklig på om

     

    * den har norsk tastatur?

    * om suse enterprise er noe særlig funksjonelt oS? Hvis ikke, er det ubuntu eller xubuntu eller slikt som er best å bytte til? (maskinen har bare minimale 4gb hd)

    * Er det lett å oppgradere hden?

    * Finnes det noen enkel måte å bruke denne med mobilt bredbånd på? (evt. hvilke teleleverandør som har best støtte for linux?)

     

    Trenger selvfølgelig ikke ha svar på alt - alle erfaringer mottas med glede :)

     

    S.

  8. Driver litt webutvikling for tiden, og må si det er frustrerende hvor mange som fremdeles bruker dette søppelet. Tester med de 5 store, nye browserene(IE7, opera, firefox, chrome og safari), og sidene ser som regel bra ut i disse.

     

    Men så er det mange som sitter (feks. på jobben) med IE6, og der fungerer plutselig designen ikke (hørt om "the missing column problem"...). Så er det vanskelig å teste endringer, for man kan ikke laste ned browseren lenger. Da blir det å sitte å prøve å lage quickfixes i blinde, og det føles som bortkastet arbeid.

     

    Landets IT-avdelinger bør kollektivt oppgradere sine browsere. Det er vel gratis med IE7, er det ikke? Ikke særlig stort sprang for noen skulle man tro, men en stor forbedring for oss som utvikler sider...

  9. Jaja, da har vi hver vår julenisse vi ikke tror helt på. Antar at du har en mer omfattende erfaring med dette enn meg, så OK. I din verden er det nok riktig. Min erfaring tilsier at hvis du bruker win-format, blir disken langsomt mindre og mindre for hver format. Bruker du en bedre eraser, kan du nesten eliminere dette problemet. bruker man en helt sinnsyk, superduper sak som man skriver selv, vil du antageligvis kunne slette alt som går an å slette. Tror på deg siden du sier det.

  10. Hei igjen.

     

    Kan opplyse om at det faktisk var en dårlig bios. Mailet til zepto-supporten og fikk tilsendt den gamle biosen (v4) og etter at den var installert funka ting som de skulle igjen. Det får en si er en smule svakt av zepto folka, og lage dårlige bioser så der.. . Skal forfatte en mail til dem ang saken, straks jeg bare vet hva jeg skal si :)

     

    mvh,

    Kurt K.

     

    Interessant. Dessverre for sent, men greit å vite. Dårlig av de å ikke legge ved den beste biosen.

  11. Er svært sjelden jeg bruker Partition Magic. Har mistanke om at dette er noe som ligger helt på slutten av disken?

     

    Har faktisk litt vondt for å tro at det er ikke er svært enkelt å slette alt. Det er bare noen ganske få linjer med kode som skal til. Har selv skrevet et program som gjør det.

    Det eneste som kan lage problem er å finne ut nøyaktig hvor mange sektorer det er på en disk. Det er flere metoder for å finne dette, og de gir forskjellig svar.

    Det er ofte et 8 MB reservert område helt på slutten av disken, men det brukes ikke av filsystemet. Så det ligger ikke noe data der.

     

    Så jeg føler meg helt sikker på at Killdisk i praksis sletter alt på disken.

     

    Artig at du har skrevet et slikt program! Var det C++?

     

    Du gjorde meg faktisk litt i tvil her, men er helt sikker på at enkelte filer blir liggende utenfor formateringens rekkevidde. Har ikke så mye referanser, annet enn at hden blir litt og litt mindre for hver format. Men det finnes sikkert folk med mer peiling enn meg på dette.

  12. Kan bare kjapt legge til at det nå har kommet 320GB harddisker på 2,5" også, både fra Toshiba og Western Digital om jeg ikke tar helt feil!

     

    Et annet program som gjør det SVÆRT enkelt å bytte harddisk er Acronis TrueImage Home. Veldig enkelt og greit program! Fungerer på samme måte som Simen1 forklarer, men i Windows.

     

    Det var absolutt noe å tenke på. Men vil disse programmene kunne kopiere over skjulte partisjoner? Problemet mitt er kort fotalt at OSet (xp) ligger på en skjult partisjon på hden, og produsentene krevde penger(!) for å sende meg en cd med en 'backup' av disse filene.

     

    Ganske forstemmende at man skal måtte betale for å få en kopi av sin egen legale versjon av windows, hva ?? Har allerede betalt for den en gang... Men uansett -vil disse filene følge med i en slik kopieringsprosess? Den skjulte partisjonen vises ikke i Windows, men er synlig for feks. partition magic.

     

    takk for svar.

     

     

    PS: Ser at Samsung kommer med en 64gb flashdisk, og at denne skal benyttes i nye macer bla. Utviklingene her vil nok gå fort..

  13. great da prøver vi det!

    takker & bukker

     

    bare til opplysning: Killdisk sletter IKKE alt på disken. Som ekspertene sier: "Skal du slette alt på disken, må du ta ut platene og smelte de". Har brukt dette noen ganger, og "mystiske" chunks med data blir uansett liggende igjen (antar det er Mr.Gates og hans venner som legger igjen en logg med alt du har gjort i hdens levetid.)

    Kanskje det finnes en bedre Linux-basert sak, men vet ikke helt hvilken man burde bruke. Ubuntu kanskje.

  14. Hei

    Har en Laptop med vista, altså kun 1 disk..

     

    Ønsker å formatere hele greia uten å boote fra Vista dvd.. er det mulig ?

    Er jo ikke CMD i vista..

     

    Noen som vet ?

     

     

    Finnes sikkert flere måter å gjøre dette på. Den enkleste jeg kommer på akkurat nå, er å laste ned Killdisk. Dette kan du brenne på en bootable cd, og slette innholdet på hden derfra.

     

    Selvfølgelig "får den ikke lov" til å slette hver eneste byte, men den vil wipe minst like mye som standard win-format.

  15. Hei, ser det er mange med oversikt som er innom her.

     

    Vurderer å skaffe en ekstra hd til laptopen min, men det er ikke mer plass inne i den. Nå begynner det å komme endel solidstate hder til expresscardporten. Imidlertid er den eneste jeg finner her i Norge, den 32 gb versjonen fra Multicom, som koster innpå 3000 kroner. Og det til tross for at hden ikke er spesielt rask (bare strømgjerrig og kul:)

     

    Noen som vet om noen andre hder i dette formatet og hvor de kan skaffes?

     

    takk.

  16. Ogeh... du har ikke tilfeldigvis fått løst problemet?

     

    mvh,

    Kurt K.

     

     

    Jeg må innrømme at jeg ga opp hele maskinen. prøvde meg med en ny Lenovo i stedet. Den har temmelig fete speks den også, men har tilsvarende problemer. Om enn mindre. Modellen jeg tenker på her er en N200, og den kjører på den nye "sementblanderen" vista.

     

    Latencyproblemene her var langt mindre enn zeptoen, men fremdeles for store for lydbruk. Det er vanskelig å pinpoite hvor problemet ligger, men det skal være slik at alt som bedriver "polling" internt i systemet skaper latency. Da er det enten OSet, enhetsdrivere, eller chipsettet (Santa rosa). En vanskelig sak og temmelig uoversiktlig.

     

    Lykke til.

  17. Har dessverre ikke noe annet tips enn thinkpad. Speksene blir bedre og bedre, mens prisen holder seg høy. For noen år tilbake kjøpte jeg en brukt x20, og har vel aldri vært mer fornøyd med en maskin.

     

    Toshiba har mange feil etter min erfaring, elendig driver/web støtte og ikke veldig god value. Ville evt. vurdert en Fujitsu-siemens 12-tommer, de har også et temmelig godt rykte.

  18. Har nettopp testet en Zepto Znote 6625WD, toppspekket. På papiret er det en usannsynlig fet maskin, med det beste grafikkortet, 800mhz ram osv.

     

    Men til avansert mediabruk viste den seg av en eller annen grunn å ikke fungere så bra. Testet den ved hjelp av DPC ( http://www.thesycon.de/eng/free_download.shtml ) , og der kom en alvorlig latency-bug fram.

     

    Den hadde opptil 5-6 ganger mer latency enn min andre laptop (Lenovo z61m -forøvrig en meget bra maskin, om enn mye dårligere spekket enn zeptoen). I følge analysen var zeptoen uegnet til kraftig lyd/videoeditering.

     

    Ville vært forsiktig med innkjøp av denne maskinen til slikt bruk. Inntil det kommer en fiks? Mulig det må til en biosoppdatering. Eller kanskje en forbedret busstruktur. Har gått tom for teorier om hvordan en så fet maskin kan få slike problemer.

     

    Noen som har kommentarer til dette?

×
×
  • Opprett ny...