Gå til innhold

LORD G10

Medlemmer
  • Innlegg

    1 475
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av LORD G10

  1. Jeg byttet for noen dager siden til Get Box II. Før det kjørte jeg en gammel Get ruter og fra den koblet jeg på en trådløs Netgear ruter. Appen Media Hint som gjør det mulig å bruke amerikansk Netflix fungerte utmerket på gamlemåten, men etter at jeg byttet til Get Box II som har en innebygd trådløs ruter har Media Hint rett og slett sluttet å virke. Er det noen som vet hva jeg kan gjøre?

  2. Jepp. Det var akkurat det jeg gjorde. Jeg brukte Diskverktøy å formaterte den. Nå er det i gang... Tøvete uansett av mac å fjerne setup systemet på disken. Greier siden det starter med en gang. Akk...

  3. En Kuro er verd mer enn 3000 kroner. Pioneer plasma er fremdeles de beste tv-ene på markedet. Til tross for at det har gått noen år siden de gikk ut av poduksjon. Derfor holder prisen seg høyt. De siste Kuroene på 42" ble på slutten solgt til rundt 15 000 kroner. Du må nok prøve deg litt frem, men start med 8000 og se hvordan responsen er.

  4. For en tid tilbake gjorde jeg spranget fra PC til Mac. Det er mange fordeller med det, men min kunnskap om Mac når ikke en gang mine kunnskaper om PC til knærene. Derfor ble jeg rimelig blank da hele maskinen kræsjet her om dagen.

     

    Den begynte med å jobbe tregt. Deretter ble skjermen blå hvis jeg trykket på volum opp eller ned. Ganske snodige greier egentlig. Nå starter ikke maskinen i det hele tatt. Den blir bare stående å spinne i oppstarten. Med andre ord er det strøm, men den virker rimelig hjernedød...

     

    På PC kan man starte maskinen på forskjellige måter ved å trykke eksempelvis F12 under oppstart. Safemode osv. Er det noen lignende funksjoner på Mac som gjør at jeg kan "boote" på en annen måte?

  5. Samsung sliter med LED tv-ene sine. De har ofte banding, mye clouding og underlige artefakter i bevegelser. De fleste LED tv-er har slike problemer, men eksempelvis Sony har langt mindre av dette. Sjekk også ut Philips. De er litt etter på sortnivå, men de tar igjen på de fleste andre felter. Panelene deres er også blant de raskeste.

     

    Plasma vil gi deg det beste bildet. LCD klarer ikke å skape like rene farger og dybde. I tillegg kan det se ut som om lcd-en blir borte før plasmaen. Til høsten kommer de første OLED tv-ene. Sony er også i ferd med utvikle en LED tv som ikke bruker et vanlig lcd panel.

     

    En klar fordel med plasma er at man ikke trenger å skru av alle funksjonene som faktisk gjør bildet bra. Lcd-ene blir rett og slett for treg slik at neste alt må skrues av i Gamemode slik at skjermen blir rask nok. Dette er ikke tilfelle med en plasma. Bildet trenger ikke å reduseres...

     

    Til slutt vil jeg anbefale deg å sjekke ut plasma varianten av D8000. Panasonic har hatt mye trøbbel med 2011 panelene sine. Det mest markante er "grønne flekker". Google Panasonic green blobs så skjønner du hva jeg mener. Jeg har selv levert tilbake en Panasonic i 2011...

  6. Jeg har satt meg litt på gjerdet i påvente av hva som skjer nå i 2012. I dag starter CES2012 og der blir årets modeller avslørt. Angående bevegelse på tv-en din. I menyen har du en funksjon som heter "motion pluss". Der har du muligheten til å velge "clear".

    Dette vil gjøre bevegelsene bedre. Hvis du ikke finner funksjonen så sjekk manualen.

     

    Uansett. Takk for beskrivelser av tv-en.

  7. Det er godt mulig de har presset oppløsningen, men "cinema 3D" er ingen felles betegnelse som alle produsentene bruker for "passiv 3D, 1080i". Tv produsenter kaster om seg med begreper som egentlig har liten betydning for hva det faktisk er snakk om. Enten det er 1080i, 720P eller den berømte hz-en. I praksis ser du ikke forskjell på 720p vs 1080i hvis du ser tv i fornuftig sittevstand uansett, men det er en annen diskusjon. Et progressivt bilde er også bedre enn et intelaced. Sistnevnte gir et "softere" bilde og langt mer "jaggies"...

  8. Det er bra at noen nevner plasmaskjerm her. De siste årene har gamere over hele verden omkranset plasmaskjermen siden panelene er så raske at man ikke trenger å redusere digitale hjelpemidler til et minimum.

     

    Etterslep, hakking og rare ghostingeffekter forekommer ikke på en plasma. Lcd-ene har fått svært avanserte billedstyringssystemer som skaper «lag». Enkelte så mye at det rett og slett er vanskelig å spille på dem. Samsung er blant de verste på dette. Game mode må man bruke for å få en brukbar spillopplevelse. Har du aktivert dette? Får du i så fall samme slep?

     

    Argumentet mot plasma er selvsagt innbrenningsfaren, men i praksis er denne forsvinnende liten. Retention eller midlertidige vil alltid forekomme, og i verste fall må man fra tid til annen kjøre en hvitvask av skjermen.

     

    Jeg har selv plasma, men har vurdert å teste en D8000. Etter å ha lest en del på avforum har jeg blitt mer tilbaketrukken. Med andre ord har jeg satt meg på gjerdet. Kanskje jeg heller skal gå for de nye plasmamodellene til Panasonic. Alternativt teste en Philips lcd...

     

    Siden du har tv-en lurer jeg på noen ting... Hvor mange tommer er tv-en? 55? 42?

     

    Du sier den sleper. Gjør den dette på film og tv også? Eller er det spill som er problemet?

  9. Philips ligger litt bakpå når det kommer til sortnivå, men tv-ene deres har flere detaljer i de mørke partiene. Ambielight systemet er bare grisefett. Ta uansett en tur i butikken slik at du kan se tv-en i aksjon. Philips bruker ganske agressiv billedbehandling. Ikke alle liker det. Kvaliteten er det ingen grunn til å mase om.

  10. Det kan være kompisen din har fått et dårlig panel. En skikkelig permanent innbrenning på et moderne panel skal godt gjøres, men for all del. Det kan skje.

     

    Min VT30 var ikke overfølsom for retention, men jeg fikk ikke testet den skikkelig på spill. Det som var et problem var en underlig ujevnhet i selve panelet. Noe som på nettet er beskrevet som "grønne flekker". I disse feltene brant tv-en seg rimelig fort.

     

    Dette er derimot en feil som ikke er på alle tv-ene.

     

    På min GT30 spilte jeg en god del. Den fikk litt retention, men det forsvant med en gang jeg byttet kilde. Noe forsvant når skjermen bare var sort. Det var heller ikke synlig annet når skjermen var helt sort og jeg sto med nesen oppi panelet.

     

    Problemet med LCD og spill er høyt "input lag". Derfor må man bruke "game mode" som skrur av nesten alle de funksjonene som gjør bildet bra. Slik sett er den visuelle spillopplevelsen på en plasma langt større enn på en lcd.

  11. Clouding er et problem som er ganske vanlig på LED tv-er. I større eller mindre grad. 8000 serien til Samsung har hatt litt større problemer med dette enn eksempelvis Sony sine modeller. Det betyr i verste fall at du får en "cloudy" tv.

     

    Med andre ord kan det være smart å kjøpe tv-en på Elkjøp eller Expert slik at du kan bytte den innen 30 dager om den ikke skulle stå helt til kravene. Bildet på D8000 er meget bra!

     

    VT30 har ikke mer problemer med retention enn andre plasmaskjermer. Fjorårets VT20 hadde en del trøbbel med dette, men det skal være korrigert i år. Jeg har selv hatt både en VT30 og en GT30 i år. Begge er levert tilbake siden jeg synes de støyet for mye.

     

    Om tv-ene får mindre problemer til neste år? Kanskje...

     

    Mine var 40 tommere. 50 tommer skal ikke ha dette problemet.

     

    Her er noen tester:

    http://www.hdtvtest.co.uk/news/panasonic-tx-p42vt30b-p42vt30-201104231092.htm

    http://www.hdtvtest.co.uk/news/panasonic-tx-p42gt30b-p42gt30-201103281070.htm

    http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-ue55d8000-ue46d8000-201105131065.htm

  12. En plasma skal klare å ha et fast bilde i langt over en time. Hadde systemet vært så følsomt hadde det ikke vært mulig å bruke plasma som vanlig tv. Jeg snakket med en fyr på den lokale elektrokjeden, og han sa at tv-ene der som regel sto på samme kanal i opptil 16 timer.

     

    De hadde aldri hatt permanente innbrenninger på sine plasma modeller. Middlertidige derimot. Det får man. De forsvinner som oftest greit av seg selv.

     

    hvis du skal bruke tv-en til gaming trenger du ikke en 100hz tv. Dette skal gjøre bevegelsene mykere, men det produserer så mye lag at tv-en blr uegnet til spilling hvis du har det på. Derfor har de fleste tv-er i dag en dedikert gamemode hvor de fleste digitale billedforbedringer blir redusert eller skrudd helt av slik at responstiden skal bli så rask som mulig. Allikevel er de beste lcd-ene stort sett tregere enn plasma.

     

    Plasma er raskere, har bedre kontrast og et større fargerom. I tillegg er de langt bedre på bevegelse uten 100hz og slike ting.

  13. Den nye trenden er at tv-en skal være mer enn bare en tv. Skjermen skal være senter for mer eller mindre all stueunderholdning i stuen. Smart tv funksjoner har absolutt noe for seg, men det er enda veldig prematurt. Med andre ord er det greit å kjøpe en wi-fi ready tv slik at du med tiden kan kjøpe en dongle om du skulle ønske. Et godt eksempel på dette er Panasonic GT30 som er både wi-fi ready og 3D ready, men briller og dongle må kjøpes ved siden. Noe som gjør tv-en billigere enn storebroren VT30 hvor alt dingel følger med. Billedkvaliteten er mer eller mindre helt lik. I det minste for vanlige øyne.

  14. Hvis du skal ha en tv med få av dagens finesser må du rett og slett kjøpe en skikkelig billig en. Da får du dessverre også et svakt bilde i større eller mindre grad. Selvsagt med hederlige unntak.

     

    Smart tv funksjoner og digitalt dill kommer med en gang du legger litt penger i kjøpet ditt. Rett og slett fordi folk vil ha det. Prisene er heller ikke så gale som de var. I dag får du en skikkelig god tv i din prisklasse som har masse tøvete funksjoner, men bildet er som regel også meget bra.

     

    Det beste med funksjonene er at de kan skues av:).

     

    Her har du en rakker til en gunstig pris:

    http://www.mpx.no/k/ki.aspx?sku=632207

     

    Her er det en del dill, men fin tv:

    http://www.mpx.no/k/ki.aspx?sku=629374

     

    Sony nevnes lite i forumer, men de er fremdeles blant de beste på lcd. I tillegg har panelene deres langt mindre «ghosting» enn eksempelvis Samsung.

    http://www.elkjop.no/product/tv-lyd-og-bilde/tv/KDL46HX720BAE/sony-46-3d-led-tv-kdl-46hx720

     

    Til slutt. Årets virkelig store dille tv. Dessverre er det en del trøbbel med panelen, men skulle du være heldig å en en innertier er dette er en artig sak. Den kan til og med omvende deg fra minimalist til maksimalist.

    http://www.elkjop.no/product/tv-lyd-og-bilde/tv/UE40D7005XXE/samsung-40-3d-led-tv-ue40d7005

     

    Det beste bildet får du uansett med Panasonic G30.

  15. Du har et poeng!

     

    Det er problemer med en rekke av årets modeller. Når det er sagt er det ikke slik at alle D8000 modellene sliter med disse problemene, men litt for mange gjør det. Slik sett lønner det seg å kjøpe tv på et sted hvor det finnes returrett.

     

    Clouding er forøvrig mest plagsomt når du ser på tv i et mørkt rom.

     

    Hvis du skal ha en tv som i liten grad sliter med slike problemer så kan det være en ide å gå for Sony. Eksempelvis NX723.

×
×
  • Opprett ny...