Gå til innhold

Sapientia

Medlemmer
  • Innlegg

    430
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Sapientia

  1. Hvis du har erfaring fra det, så vet du vel at du skal oppgi hvilken dato du var inne på siden og hentet ut informasjonen. Når jeg begynte på universitet, så var de fleste skeptiske til Wikipedia. Siste 2-3 årene har de fleste skiftet mening, iallefall av de professorene som jeg har vært i kontakt med.

     

     

    Min erfaring er at professorene godtar og tildels oppfordrer til å søke opp informasjon på wikipedia, men at det du finner på wikipedia -alltid- skal sjekkes opp mot en mer pålitelig kilde.

  2. Må bare legge til, om varen har gått ut på dato kan du få erstatningsvare om butikken har dette!

     

    Så hvis du finner noe som har gått ut, og butikken har 15 til av den, så får du det antallet som har gått ut i nye varer!

     

    Stemmer det. Er vel egentlig slik at du får erstatningsvare såfremt butikken har dette, om ikke får du penger. Du kan ikke velge.

  3. Frukt og grønt:

    Penger tilbake og ny vare "om du ikke er fornøyd". I praksis er det om varen er dårlig. Du må faktisk ha en god grunn til å ikke være fornøyd.

    I praksis gjennomføres det med "dobbel pris tilbake", i hvert fall i butikken min.

     

    Aldersbestemte varer: penger tilbake uansett (gitt at du er gammel nok til å kjøpe varen i utgangspunktet)

     

    Øvrige varer:

    Om den går ut på dato i dag eller i morgen får du varen gratis.

    Har varen gått ut på dato får du erstatningsvare såfremt butikken har dette, hvis ikke får du penger.

     

    Ferskvare som har holdbarhet på tre dager eller mindre: ingen garanti før varen faktisk har gått ut på dato.

     

     

    Edit: husket noe feil.

  4. Dette er kanskje ikke upopulært, men det blir i hvert fall ikke snakket om:

     

    Jeg mener alle oppgaver og tester på skolen skal leveres anonymt. Den skal bli rettet av en uavhengig sensor som overhodet ikke kjenner eleven, hvor i landet han/hun kommer fra, hvilket kjønn de er, eller hvilken skole de går på.

     

    Dette vil eliminere problemet med smisking, og fordomsfulle lærere.

     

    Jeg sier ikke at jeg er uenig, tvert imot, jeg vil bare komme med to innspill jeg har opplevd som lektorstudent ute i praksis som har overrasket meg positivt i forhold til mine tidligere opplevelser av karaktersetting.

     

    1. Vi var fem lektorstudenter i praksis på samme skole, og fikk sette karakterer på både muntlige og skriftlige prøver til elever vi ikke kjente/kjente i liten grad. Karakterene vi satte var somregel like de karakterene elevene normalt lå på, med små avvik (vi fikk sammenligne etter at vi hadde rettet prøvene).

     

    2. Flere lærere ved praksisskolen vår byttet prøvebunkene sine med andre lærere med samme fag, som ikke har de aktuelle elevene. Enten som eneste retting eller som en sjekk på sitt eget arbeid.

    Om ikke det blir noe krav fra staten til anonym retting, gir i hvert fall denne metoden en viss sikkerhet.

  5. De vanligste veiene å gå for å bli lærer er 4 år på lærerhøyskolen og bli allmennlærer for enten 1.-7. trinn eller 5.- 10. trinn eller lektorutdanning på universitet (5-årig master), som lar deg undervise i 5. - 10. trinn og VGS.

    • Liker 1
  6. Takk for fint svar=)

    Jeg spiller allerede gitar. Dessverre så tilbyr ikke noen av de musikkskolene undervisning i det jeg vil holde på med. Det var jo stort sett bare gitar, bass, trommer, piano og sang der. Er for gammel til kulturskole. Vil egentlig først og fremst spille alene, og muligens melde meg inn i storband eller korps senere, hvis jeg føler jeg er flink nok. Tenker å kjøpe eget instrument.

     

    Jeg kan litt noter. Går greit på sanger jeg allerede kan, for da vet jeg hvordan det skal låte og hvor fort jeg skal spille. Klarer ikke se utfra notene hvor fort jeg skal spille. Så det må jeg jo også lære meg.

     

    Men det er vel kanskje noen musikkstudenter på NTNU som tilbyr undervisning, for å tjene litt ekstra penger? Problemet er bare at når jeg selv blir student, så kommer jeg jo ikke til å ha råd til å gå i undervisning. Koster jo gjerne 2-300 kroner timen. I hvert fall på private musikkskoler.

     

    Derfor lurer jeg egentlig mest på hvor man kan øve alene? Hvordan løser dere som driver med musikk dette her?

     

    Kan ikke tenke med at studenter tar så mye i timen. Er i hvert fall verdt å sende mail til instituttet slik at de kan etterlyse villige studenter for deg, så får du sjekke hvor mye de eventuelt vil ta per time om noen er interessert.

     

    Jeg øver forøvrig på øvingene jeg er på og de rommene som er tilgjengelige der. Skal jeg øve alene øver jeg i leiligheten på dagen, for da er de fleste naboer på jobb og jeg øver i de tidsrom på dagen hvor litt lyd er lov. Prøver å spille så lavt jeg kan, noe som gjør det litt upraktisk, men sånn er det.

  7. Hvis du ikke har spesielle preferanser på instrument sånn sett, kan det være en idé å se på tilgjengelighet også når du velger. Da mtp. om du kan gå til timer med instruktør, om du kan få låne ditt instrument noe sted eller om du må kjøpe, og da eventuelt prisklasse på instrumentet du velger, hvor det er behov for ditt instrument osv. Har du som mål å være med i et av storbanda til Samfundet velger du instrument accordingly, samme om du vil samle gutta til et band, om du vil spille alene eller være med i et ungdomskorps (Trondheim har mange gode ungdomskorps, btw) Om du bare vil holde på alene er jo gitar/bass gode valg, for de kan du spille på hjemme uten å forstyrre naboene for mye og du kan få tak i instrumenter som ikke koster allverdens.

     

    Kjapt søk gav disse skolene for nybegynnere, om du vil ha undervisning:

     

    trondheimmusikkskole.no

     

    www.trondheimmusikkpark.no

     

    http://www.kursagent...2.aspx?kat3=534 (Litt usikker på om du kan spille her, siden det er gjennom kulturskolen?)

     

    Når du har kommet forbi nybegynnerstadiet og blitt ok flink er det flere muligheter om du vil spille med andre, bl.a:

    Samfundet - ganske høyt nivå for å få spille med storbanda, og de søker etter nykommere etterhvert som de trenger et spesielt instrument for å få god besetning. Må kunne noter.

    Samfundet - strindens. Mer løst og ledig, og de er ikke så nøye på ferdigheter innen notelesning etc. Her går det på gefühlen og rytmisk sans. Veldig flinke og veldig artig!

    Bispehaugen Ungdomskorps - Må kunne noter. Tar inn alle instrumenter til vår- og høstsemesteret, ikke opptakskrav annet enn at du må kunne instrumentet ditt. (Finnes flere andre ungdomskorps i Trondheim også, blandt annet Nidarvoll, men Bispehaugen jeg personlig kan anbefale videre.)

  8. Triveleg å møte deg, me har fullstendig motsette smakslaukar. Aass smakar gamalt oppvaskvatn, Dahls er den beste brusen av dei 15 variantane eg har prøvd. Nei, eg har ingen band til trønderland i det heile tatt. Eg har faktisk aldri likt "min" jolebrus (Trio/Union).

     

    Da slipper jeg i hvert fall at du stjeler min julebrus under middagen, så så ille er det jo ikke med forskjellig smak. Med familien, med like smaksløker som meg, er brusen min borte før jeg får sukk for meg.

×
×
  • Opprett ny...