Gå til innhold

Azathoth

Medlemmer
  • Innlegg

    58
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Azathoth

  1. For moderne nettsider kan kreve ganske så mye av datamaskinen, og det har skjedd mer enn én gang at jeg har åpnet et nettleservindu for mye. Er jeg heldig, får jeg etter litt tid og møye lukket nok vinduer til at systemet reagerer normalt igjen.

    Hva med å installere tillegget The Great Suspender? Vil det kunne hjelpe å ha muligheten til å suspende faner når man skal åpne en ny? Litt aggressive innstillinger for auto-suspend kan sikkert hjelpe (men muligens også være plagsomt).

    • Liker 2
  2.  

    Men det merkes at maskinvaren ikke er fra øverste hylle.

     

    Hva med å prøve Linux igjen neste uke med moderne og rask hardware? Kanskje noe som tilsvarer din vanlige maskin? Du kan jo til og med ta ut Windows-SSDen, legge den til side, og sette inn en SSD for Linux for en ukes tid. Som kontrast mot både 350-kroners PC og den raske Windows-PCen du er vant med. Det er ikke en fair sammenligning mellom operativsystemene om du ikke også bruker tilsvarende maskinvare.

    Denne saken er jo ikke ment som en sammenligning mellom operativsystemer heller. Det vil være en helt annen artikkel, alle skjønner jo det. Alle forstår også at Pi ikke er god nok maskinvare til å jobbe med over tid, ta nå denne artikkelen for det den er :-)

     

    Vi får kanskje se i hvilken grad den nye Pi-en kan duge som en billig stasjonær maskin her og der, og hva den kan brukes til. Det finnes utallige bruksområder for en slik maskin, også for folk flest, og det er spennende å se hvor mye den klarer.

    • Liker 4
  3. Alle som er nyskjerrig på Piratpartiet er velkomne til medlemsmøte i Hordaland Piratparti på kvarteret på lørdag kl. 13. Styret som står på valg i mai, står som arrangør og det blir snarlig både landsmøte i Piratpartiet og årsmøte i Hordaland hvor akkurat du kan være med og utforme og påvirke Piratpartiets politikk.

    Med pirathilsen,
    Håvard Hatlevik
    Styremedlem, Hordaland Piratparti

    Kontaktinfo: hatlevikATpiratpartiet.no (her får du nok raskest svar)
    Facebook messenger: Håvard Hatlevik
    eller melding her på diskusjon.no

  4.  

     

    Nettleser, kalender epost osv finnes det "tusen apps" som gjør, de viktigste for meg er de som kommunserer med styringssystemet mitt, mediacenter-softwaren, intercomen osv, som det ikke finnes noen erstatning til.

     

    AtW

     

    Ja, det var jo nettopp poenget mitt. At de aller fleste nytteappene finnes. Mediasenter-software finnes det massevis av. Intercomen din er kanskje en case, jeg ville valgt en som har universell app.

     

     

    Ja, det finnes masse media-senter-software, men den beste støtter ikke WP, ja det finnes flere intercom, men den beste (for meg) støtter ikke WP (ikke den nest beste heller såvidt jeg vet). Hvor mye skal jeg "ofre" for å velge et OS som "bare er litt dårligere"?

     

    AtW

     

    Jeg velger jo også OS etter apper, men slik jeg ser det så er ikke manglene dramatiske på WP. Det er noen apper som mangler, ja, men viktigheten av disse er vesentlig mindre enn viktigheten av at de samme appene kjører på nettbrettet og laptopen min.

     

    Du snakker om at WP er "bare litt dårligere", men jeg vil heller snu på argumentet ditt. Jeg vil si at appmangelen på WP ikke er i nærheten av dramatisk nok til å veie opp for at OSet er bedre!

  5. Nettleser, kalender epost osv finnes det "tusen apps" som gjør, de viktigste for meg er de som kommunserer med styringssystemet mitt, mediacenter-softwaren, intercomen osv, som det ikke finnes noen erstatning til.

     

    AtW

     

    Ja, det var jo nettopp poenget mitt. At de aller fleste nytteappene finnes. Mediasenter-software finnes det massevis av. Intercomen din er kanskje en case, jeg ville valgt en som har universell app.

  6. Men allikevel forundrer det meg litt.

    Vet de ikke at Windows 10 apps er universielle?

    At en Windows 10 app ikke ville fungert kun på mobiler, men nettbrett, laptoper og stasjonære pcer i tillegg?

    Tenke seg til alle de nye mulighetene som hadde åpnet seg for Snapchat brukerene.

     

    En slik begrensning av platformer er ganske gammeldags tekning. Det vet en når til og med Microsoft åpner opp programmene sine for andre platformer enn Windows.

    Sjokkerende mange utviklere og desverre nesten alle brukere tenker ikke over at Win 8/10-apper er universelle, nei.

  7. Killer appen er gjerne ikke den du bruker mest, men den litt sære som veldig få bruker men som er viktig for deg.

     

    For meg er det f.eks Tesla-appen. Gidder ikke styre med tredjepart og gir ikke bort et passord som kan starte bilen min til noen som helst. Og Cluster, en bitteliten app som hele familien bruker som bare finnes til Android og iOs. De fleste har noen sånne apper, og de finnes (nesten) aldri til Windows fordi 0.1% (nisjeapps!) av 2% (windows) av brukerne er altfor lite til å bruke pengene på å lage en app.

    Mange av disse appene hadde klart seg fint som HTML-apper. Typisk for dette er bilapper (som car-net, Teslaappen osv.) Da kunne de eksistert på alle plattformer, til og med Ubuntu, Sailfish, Firefox OS og slikt, for en slikk og ingenting.

  8.  

     

    Personlig synes jeg det er langt mer rasjonelt å velge utifra appene, heller enn OSet, når forskjellen er så stor, og det er langt ifra sannheten at det bare er å "google et alternativ".

     

    AtW

    Dette er en sannhet med modifikasjoner som vi har diskutert tusen ganger før. Jeg er enig i konseptet at man velger en plattform der man vet at man får "alle appene", fremfor en plattform der det er mer lotto.

     

    Men, som bruker av alle plattformene må jeg også poengtere at problemet er noe overdramatisert i praksis, selv om man ikke skal bagatellisere. Må man ha SC så sier det seg selv, og det samme gjelder kanskje andre apper også, spesielt om man har 3. parts HW av noe slag som bruker en app. Eller om banken ikke har App for WP etc.

     

     

     

    Personlig mener jeg det er "underdramatisert", det hjelper ikke at 90% av appene er på WP når hardware-apper ol. ofte er av de viktigste enkeltappene man bruker, spill osv er noe man lett finner erstatninger for. Det er de viktigste appene som mangler, de som ikke har en annen app som er nesten lik. Og hvor hva? Det er den normale WP-argumentasjonen "appene er ikke et SÅÅÅ stort problem", og selv om det var sant? Hva så? Er det et argument for å velge en plattform? "Bare litt dårligere enn de andre"?

     

    AtW

     

    Hvilke apper er av de viktigste man bruker?

    For noen er det sikkert SC, og da er WP ikke et alternativ.

    For meg er det viktigste nettleseren, kalenderen, epost, office, notater, podcast, bank/mobilepay, kart, GPS, vær, flashlight, Shazam, ebok, presentasjonsfjernkontroll, fjernkontroll til musikkanlegget/Plex og diverse andre ting, netflix/sumo/nrk/vgtv/etc.

     

    Jeg sliter med å forstå hvilke apper som mangler, bortsett ifra SC og finn.no, de to savner jeg men ingen av de er killer apps for meg.

  9. Jeg ser at Deluge visstnok er skjit. Jeg bruker Deluge selv og har ikke vurdert noe annet fordi det var det eneste jeg fikk til å sette opp med de funksjonene jeg ville ha. Ja, det er kanskje PEBKAC ute og går, men det får så være.

    Hva anbefaler du som torrentklient/-server når jeg har følgende fire krav:
    - Serveren kjører på Ubuntu
    - Serveren skal kunne automatisk logge inn på VPN (Torguard.net), den skal ikke klare å sende/motta noe hvis den ikke er innlogget på VPN.
    - Klienten skal kunne enkelt koble seg til serveren med kryptering. (Viktig når jeg vil laste ned noe som er klart når jeg kommer hjem.)

    - Klienten bør helst være crossplatform, men det skal i hvert fall fungere med klienter for både G/L og Windows.

  10. Det idiotiske her er ikke boikotten i seg selv, men at faktum at apper ikke fungerer universelt på tvers av plattformer. Takket være plattformleverandørenes trang til å separere markedet (eller misbruk av markedsmakt som det også heter).

    HTML-apper funker ganske godt på tvers, de trenger bare en wrapper for hvert OS. Det er riktignok ikke alt som er mulig av funksjonalitet, men det er mange apper som kunne vært laget slik, men de som bestiller appene har ikke peiling, dessverre.

    • Liker 1
  11.  

    Ja, Windows Phone har ikke alle de appene man er vant med, men det finnes mange gode alternativer og det er egentlig ingenting jeg savner. Snapchat er ikke viktig nok til at det, for de fleste, er noe stort tap å mangle det. Jeg hadde det på Androiden, det sved i et par uker etter at jeg byttet, men nå er jeg helt vant til det og det er no stress. Jeg tror at mange brukere ikke er villig til å prøve seg uten de appene de er vant til, men hadde folk testet så ville savnet vært begrenset.

     

    Snapchat og appene er for de fleste langt viktigere enn det er å kjøre windows mobile.

     

    AtW

     

    Ja, jeg registrerer også at det er slik, men jeg har ikke noe problem med å anbefale Windows Phone likevel når folk spør. Jeg tror at folk er veldig styrt av forventninger om et savn mer enn at de faktisk vil erfare et stort savn når de bruker telefonen.

     

    Skjønt det blir vel for heftig for mange å måtte google/binge et alternativ enn å bare skrive inn et appnavn de har hørt om. Det er dessverre ikke mange som gjør rasjonelle valg.

     

    Det er klart at MS må gjøre noe med appmangelen/markedsføringen. Jeg tror at løsningen ikke bare er å pushe apputviklere, men også i større grad å gå inn med markedsføring av konkurrenter til de appene som ikke vil bli med på Windows. Det kan ha effekten av å sette hardt mot hardt. Snapchat er kanskje for store til å begynne der, men det finnes flere apper som har større konkurrenter og kan presses til å lage Windowsapp ved at MS markedsfører konkurrenten.

  12. Spørsmålet er jo om Snapchat virkelig er en killer app? For noen deler av markedet er den nok det, de som har lange kontaktlister og bruker appen mye er kanskje lite interessert i å bruke noe annet, og kanskje spesielt ungdommen som trenger slike apper for å bli bekreftet som individer, men det finnes faktisk veldig mange gode alternativer.

     

    Mange av alternativene til Snapchat og er også crossplatform. Noen er til og med tilgjengelig på flere andre plattformer enn de tre mest kjente telefonene.

     

    Jeg stusser ikke engang på å anbefale Windows Phone. Jeg har selv en Surface Pro og en Lumia 930 og jeg må si at Windows as a service er fantastisk. Jeg er selv Linuxfan og har aldri betalt for en Windowslisens før, men Windows 8/10 er så bra at jeg er i ferd med å teste om jeg kan bytte til Windows som primærsystem på mobile enheter. Planen min er å vurdere dette opp mot Ubuntu Phone når det blir mer modent. Windows as a service er i mine øyne utvilsomt overlegent både Android og iOS.

     

    Ja, Windows Phone har ikke alle de appene man er vant med, men det finnes mange gode alternativer og det er egentlig ingenting jeg savner. Snapchat er ikke viktig nok til at det, for de fleste, er noe stort tap å mangle det. Jeg hadde det på Androiden, det sved i et par uker etter at jeg byttet, men nå er jeg helt vant til det og det er no stress. Jeg tror at mange brukere ikke er villig til å prøve seg uten de appene de er vant til, men hadde folk testet så ville savnet vært begrenset.

    • Liker 2
  13. Surface 3 er nok ARM, hvis vi skal tro at de følger navneregimet sitt. Jeg hadde sett for meg at de ville vente med den til Windows 10 kommer, men det passer ikke med "holiday season". De har jo en plan om å kaste RT på båten med Windows 10, så det er litt rart om de lanserer en RT-sak nå.

     

    Jeg er spent på hvilke specs og OS denne kommer med.

     

    Ellers er det Surface Pro 3 som er ordentlige maskiner, men dessverre ikke vifteløse.

  14. Jeg håper ICE legger ned 2G-nettet, og kjører på 3G og 4G.

     

    Det må vel være mulig for folk å bytte ut de siste restene av sitt 2G-baserte utstyr for noen hundrelapper/tusenlapper vel for hver enhet?

     

    Nå har som andre nevner ICE ikke noe 2G-nett. Det er uansett et poeng at når man bare skal ha tale så er 2G ypperlig, spesielt når man beveger seg fordi mange enheter både mister forbindelsen og bruker mye strøm når man bytter celle i nettverket hele tiden.

     

    4G på 450MHz vil jo hjelpe en del på det problemet fordi cellene blir større og har bedre dekning i ulendt terreng. Hvis ICE lanserer 4G så blir jeg kunde øyeblikkelig, spesielt hvis de kommer med VoLTE.

  15. Det FD-kabinettet er et godt tips. Er det mulig å klemme inn en radiator på en av de vifteplassene, min tro?

     

    Jeg kan kanskje presisere at det er ikke meningen at det skal være støysvakt med gtx670. Det skjermkortet er en midlertidig løsning frem til det kommer tilsvarende kraftige Maxwellkort. Jeg ser for meg at at det skal være enten et skjermkort med en stille vifte eller en vannblokk. Dette skal jo være en stuepc, så en liten stille gående vannkjøler og litt støydemping hadde vært toppen.

  16. 670 er vell på linja med 760? Og 750ti er mykje dårlegare enn 760.

    Jada, det er derfor jeg vil bruke 670 foreløpig, men det kommer til å bli litt varmt. Jeg kommer nok til å kjøpe et Maxwell-kort etterhvert for å kjøre den kjøligere, men siden 750Ti er det beste i salg foreløpig så er ikke det noe aktuelt.

     

    Det viktige her er å finne et kabinett som ser ok ut i stuen, har plass til skikkelige skjermkort, dugende kjøling og aller helst demper litt støy.

×
×
  • Opprett ny...