Gå til innhold

p2vollan

Medlemmer
  • Innlegg

    53
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av p2vollan

  1. Nå er det riktignok andre aspekter enn bare ren skrive/lese-hastighet som spiller en rolle her. De nye konsollene, samt med radeon 6000 eller rtx 3000 på PC, kan laste inn og dekomprimere data direkte fra disk til VRAM uten at det først må gå via CPU og systemminne først. Det er her flaskehalsen har ligget.

    Dette kombinert med at omtrent ingen spill så langt har vært designet med SSD som basis har gjort forskjellene mellom SATA og M2/NVME minimale. Blir spennende å se hvordan, eller om, dette endrer seg med åra.

  2.  

    Ingen forteller hvorfor prisen falt drastisk når den egentlig skulle ha steget pga høyere omkostninger. Dette flyet har blitt reklamert med at den skal være usynlig for radar. Gjett hva den ble observert på radar. Liten kompensasjon på at den likevel ikke er usynlig.

     

    Det har aldri vært sagt at flyet er usynlig for radar. Det er ingenting som heter absolutt usynlig for radar. Det som er sagt er at flyet er designet for å ha lav radarprofil. Under lite optimale forhold vil flyet alltid kunne detekteres av radar. Det kan være hvilken vinkel det flyr i, i forhold til radarens posisjon, hvor nære det er, høyde, hvilke frekvenser radaren opererer med, hvorvidt det flyr med eksterne våpen eller drivstofftanker. Men det at flyet vises på radar betyr ikke at de kan treffes med missiler. Det er en enorm forskjell i hvor god radarsporing man trenger for å kunne si at her er det et fly, sammenlignet med kunne styre et missil til det.

    Tipper han refererer til de artiklene om en F35 som ble spora på radar over en lengre distanse i Tyskland(?) for en stund siden. Det ingen klarer å få inn i huet er at de flyr med radar-deflektorer og transpondere for å gjøre seg synlig for sivil luftfart utenfor skarpe oppdrag.

    Annet poeng med stealth er at mindre radarer og sensorer i andre jagerfly vil slite med å oppdage og spore. Som jeg antar vil være en stor fordel mot en innvandrende flyskvadron uten støtte fra store, bakkebaserte radarer?

    • Liker 2
  3. Andre generasjon kom 5 år etter første generasjon (2000).

    Tredje generasjon kom 6 år etter andre generasjon (2006).

    Fjerde generasjon kom 7 år etter tredje generasjon (2013).

    Hvis denne trenden fortsetter vil vi se femte generasjon 8 år etter fjerde generasjon, altså i 2021.

     

    Stemmer ikke helt generasjonene dine gitt, fantes konsoller før PS1 og N64, som forøvrig omtales som femte generasjon. Dagens konsoller er åttende.

  4.  

    #flopp

    Gi ut første 7nm kortet, også skal det PRØVE å konkurrere med dagens 12nm konkurrent til ca samme pris, uten dlss eller RT? Har riktignok slått av RT på mitt oppsett da det er ubrukelig enda, men kjekt å ha mulighet til de klarer å optimalisere det skikkelig da.

     

    Med tanke på at det finnes langt flere attraktive freesync-skjermer enn G-sync skjermer så syns jeg det i alle fall er fint å ha alternativet med å kjøpe AMD. Softwaren til AMD (Adrenalin) er også utrolig bra, spesielt med siste version (19) som har fått flere gode features.

     

    Nvidia-skatten som man betaler for G-sync skjermer er ikke en praksis jeg vil støtte.

    Vil nok med litt tid endre seg med nye gsync Compatible får bredere utvalg blandt kommende freesync monitorer.

    • Liker 2
  5. Drømmeskjermen er en 49" 21:9 IPS med 5K i bredden og 120 hz/2ms/Gsync.

     

    Syntes 21:9 egentlig er et perfekt format men savner større skjermer enn dagens 35" og mer pixler i høyden.

     

    Synd at mange produsenter kun går for freesync når minst halve markedet har nvidia.

     

    Vel nvidia annonserte nettopp at de skal støtte VRR/adaptive sync nå for Pascal og turing, som de kaller gsync compatible. Så skjermer som støtter freesync eller lignende skal fungere på nvidia til varierende grad.

  6. Da har du ikke lest veldig mye.

     

    Vi har oversatt veldig mange faguttrykk, som tastatur, mus, kabinett, hovedkort, prosessor, spill og så videre. Vi har også fornorska skrivemåten til en haug av ord som drosje, sjåfør, bil, streik. For hvert ord du kan nevne som vi ikke har oversatt, kan jeg nevne to vi har oversatt ;)

     

    At noen fagfelt har så små miljø i Norge at de ikke evner å oversette ordene, er en helt annen sak. Spillgrafikk omtalt i media er ikke et lite fagfelt, og man fortjener å få oversettelser.

     

    Bare reponsen i denne tråden forteller en at leserne ikke behersker engelsk godt nok til å forstå at de to ordene betyr akkurat det samme. Plutselig vekker strålesporing assosiasjoner som også raytracing burde ha gjort.

    Er nok ingen tvil om at vi har flere fornorska ord enn direkte importerte, var heller ikke poenget. At den bransjen "ikke evner" å oversette handler mer om at de har tett kontakt med nettverk utenfor landet og at programvaren ble sent språklokalisert til mindre nasjoner rundt omkring i verden. Stikk innom hvilken som helst studielinje hvor de bruker programvare fra Adobe, Autodesk og lignende så finner du et fåtall av installasjoner på norsk, og det har ingen hensikt til å noen gang bli det heller.

     

    Men jeg kan forsåvidt skjønne at noen synes det er greit å oversette uttrykk når det skal brukes i dagligtale for folk flest.

  7.  

     

     

    Dere burde kontakte lege. Hvis man føler seg uvel av å lese eget språk, kan det være alt fra kreft til psykologiske lidelser som ligger bak.

     

    Jeg tror rett og slett folk glemmer hvor dumt raytracing høres ut for folk med engelsk som morsmål. Det er nøyaktig samme ord, og mer eller mindre alle vitser du kan lage om strålesporing, kan du også lage om raytracing.

     

    Selv synes jeg det er vel så forstyrrende å lese tekst med masse engelske lånord spedd inn.

     

    La oss ta innlegget mitt englifisert og se hvor dumt det høres ut:

     

     

    Absolutt det dummeste jeg har lest, eksemplet ditt er maksimalt overdrevet. Som noen andre nevnte så sier vi ikke ristet melk istedet for milkshake. I diverse fagspråk er det omtrent utelukket importerte ord og utrykk, og raytracing har vært brukt i cgi-bransjen i flere ti-år. Vi har heller ikke direkte oversatt PC, bulldozer, container, zoom og mye mer.

    • Liker 3
  8.  

     

     

     

    Hmm. For å oppsumere.

    Kvinner, proteser, ansiktsmaling fantes under 2. verdenskrig. Det har blitt dokumentert av flere i flere av trådene.

    Og argumentet imot at nesten alle 3 var minimalt utbredt og hører ikke hjemme i spillet er innafor, selv om jeg ikke nødvendigvis er enig på alle punkter selv.

    Men der det virkelig blir komisk er når flere av de som klager forsvarer den historiske ukorrektheten som har vært tidligere med f.eks feil våpen til feil nasjoner. Er det virkelig så mye verre å se dame skins?

    At det blir fler damer enn hva som er riktig i bf5 er vel ikke mindre korrekt enn at alle tyskere fløy rundt med stg44 i bf1942?

     

    Det var bare assaultklassen som bar på STG44. STG44 er dessuten en tysk assault rifle. Det var bare enkelte våpen som var feil i BF42, det skyldtes nok mangel på våpen i spillet, våpene i seg selv var autentiske og vel brukt i krigen. Våpene er henholdvis riktig forhold til hvilken side de var på, dessuten er det såpass liten detalj at så si ingen spillere vil registrere. Amerikanerne lånte thompson fra britene dersom du spilte medic og britene brukte bar 18 om du spilte som assault. De delte samme loadout tydelig fordi spillet manglet variasjon.

    Nå plager det ikke meg at det er damer er med i spillet, selvom barnesoldater var mer flittig brukt i krigen enn kvinnelig soldater.

    Tenkte mest på at STG ble standard ganske sent i 2. verdenskrig og ble vel dermed ikke brukt i mange av slagene som man spiller. Jeg bare flisespikker selvsagt, men det er bare fordi jeg føler det er så vanvittig mye overdrivelser fra "andre siden" jedi`s, cyborgs og kinesiske dverger and what not.

     

    Barnesoldater skulle tatt seg ut. Da hadde det blitt full baluba!

     

    Nå har jeg ikke vanvittig mange timer bf1 etter damene ble lagt til der, men kan ærlig talt ikke si jeg har lagt spesielt godt merke til de i det hele tatt. Om det som enkelte påstår ødelegger spillopplevelsen for de så er rart mange andre ting ikke har gjort det før.

     

    Personlig er jeg kanskje hakket mer bekymret for alle mulig cosmetics. Nå holdt de våpen veldig cleane uten for store overdrivelser på farger i BF1. Håper virkelig de klarer det i BFV også. Ser for meg i overkant mange skinnjakker med hodeskaller og jalla tekst.

    Enig, overdrevent dilldall av kosmetiske ting som bekymrer meg også. Cyborg eller protese jeg har ikke lyst til å se en haug soldater bruke mc klubbjakker, masse hodeskaller, med proteser, med blå ansiktsmaling og mohawk sveis. Grunnen til at folk kaller dama med protese, cyborg er fordi proteser er langt ifra så funskjonelle som henvist i traileren. De tilføyer scifi egenskaper til en protese. De jeg har møtt med stump arm bruker ikke protese, og det av en grunn. Hadde det vært så fantastisk ville det ha vært mer utbredt.

    Protesen i traileren finnes, og den oppfører seg akkurat slik som den i traileren.

    Den bøyer seg når armen blir løftet.

    Ingen tvil om at de fantes, men var de noen gang brukt i strid? Isåfall ville vedkommende antageligvis bruke den friske hånda til å lade om osv. Lurer på om det vil være egne animasjoner for dette., hadde vært en kul detalj iallefall.

  9. PS2 hadde det største spillbiblioteket i verden nettopp fordi den var bakoverkompatibel. Den hadde heller ikke behov for stadige systemoppdateringer og spillene ble aldri patchet men fungerte utmerket allikevel. Spillene bestod nesten utelukkende av nye, originale titler mens remasters fra forrige generasjon nesten ikke fantes, og flertallet av spillene var systemeksklusive. Ingenting av dette får man til lenger.

     

    Gode gamle tider! Nå var ikke ALLE spilla den gangen perfekt heller, noen uheldige eiere av f. eks. GTA3 på PS2 kunne ha flere bugs enn andre, da forskjellige batches av spillet hadde forskjellige builds/versjoner. Spesielt sleit noen med at spillet ofte ikke rakk å laste inn nye objekter når du kjørte igjennom byen.

     

    Nå som spill har blitt enda mer omfattende, avansert og penere, med samme utviklingstid som før om ikke mindre, så vil det naturligvis føre til flere feil. Som heldigvis kan patches takket være funksjonsrike konsoller. Men enig i at utgivere benytter denne muligheten litt vel mye..

  10.  

     

     

    men det er én regel de er nødt til å forholde seg til:

    – Du kan ikke gjøre noe som står i strid med Star Wars’ etablerte historie

    Bare dumt at Disney har kastet all eksisterende Lore ut vinduet før de begynte på de nye filmene. Hvorfor er det så fordømt viktig til en hver tid å forsøke å skape noe nytt? Hauger og lass med star wars bøker som kunne og burde blitt film. Thrawn trilogien!!! Hadde vært de perfekte oppfølger filmene. Nå har jeg trua på J.J, men at det blir bedre enn Thrawn kommer ikke til å skje.

     

    KOTOR 1 og 2, hadde 1000 ganger bedre historie og karakterer enn noe fil eller spill laget i SW universitet.

     

    Ja da, ja da. Jeg er jo så klart ikke imot nyskapning og at man lager nye gode historier. Er bare at vi som har lest mange av de gamle bøkene og slikt, synes det er trist at de ikke lenger er "offesielle". Samtidig som at særlig Thrawn bøkene er så sabla bra, at de burde vært filmatisert :) . Bortsett fra det er selfølgelig nyskapning og nye historier bra :)

    Jeg er enig med deg. Det er poenget KOTOR har også blitt slettet.

     

    Poenget var at star wars filmene er egentlig ganske dårlige, og KOTOR er langt bedre,

    Jeg har ikke lest noen bøker, men jeg er sikker på at flere av de også er langt bedre enn filmene.

    Ganske dårlige? Den orginale triologien er klassikere og langt fra å være "ganske dårlige" filmer. Synd at Ep 1, 2 og 3 dro ned snittet ganske hardt, men er tydeligvis akseptert av mange i generasjonen som vokste opp med de, nostalgi er kraftige greier gitt.

     

    Synes det er forsåvidt greit at de reconna extended universe, ble litt vel mye rart og fanservice tull fra det jeg merka. Som en trøst for de som elska EU så eksisterer de fortsatt som "Legends", er bare ikke offisielt en del av filmuniverset lengre. Blir litt som filmene til Marvel og DC som har egne separate universer.

  11. Får forholdsvis jevn fps på 30 - 45 på 3440x1440, alt maks uten om Gameworks smoke effekten. Men har en tendens til å droppe litt i ny og ned, spesielt når jeg kjører batmobilen. Dette på en 4790k, 32gb ram(for andre ting enn bare gaming) og GTX970, innstallert på en 2x SSD raid 0 partisjon. Har vel og merke skrudd av et par av de blur effektene i settings fila, det hjalp litt plus at jeg er ikke spesielt glad i for mye motionblur.

     

    Vært bortskjemt med langt høyere fps i de siste åra, men synes det er en helt grei spillopplevelse likevel :)

×
×
  • Opprett ny...