Gå til innhold

jonasgutvik

Medlemmer
  • Innlegg

    129
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av jonasgutvik

  1. Virker ikke som om Dota 2 prioriteres noe særlig på Gamer.no, dessverre.

     

    I morgen er pausen i DAC 2017 over og Main Event begynner. Et av Asias allers største eSport-events.

    - Har ikke sett et fnugg av dette heller.

     

    Får se om det overhode kommer noe når The International går av stabelen i sommer  :hm:

  2.  

     

     

    Neste generasjon? Trur dem virkelig at dem skal klare å lure kundene to gang?

    Eneste som høres ut til å ha blitt lurt her må vel i såfall bli deg?

    Med en batterilevetid på 3-18 timer (på nytt batteri) så er ikke dette annet enn lureri. Batteriet i min gamle klokke holder i 3 år.

     

    Her sammenligner du epler og bananer. Min gamle Nokiatelefon hadde også en batteritid som er hinsides hva smarttelefoner klarer, men jeg hadde aldri gått tilbake til slike telefoner av den grunn.

     

     

    Høres forøvrig ut som du har lite erfaring med det du uttaler deg om. Min Apple Watch er vel nå 9 mnd gammel og har vært tatt i bruk hver dag og det går mye i trening med aktiv pulsmåler og GPS-bruk og har enda til gode å legge meg med mindre enn 25% batteri på klokka. Eneste unntaket var tidlige WatchOS 2 BETA med diverse bugs.

     

    Hva slags GPS-bruk har du foretatt deg på en device som ikke har GPS? :)

     

    Personlig hadde det vært supert om Apple Watch 2 kom så fort som mulig, da jeg er i en situasjon der jeg vurderer å kjøpe en Apple Watch selv, men ønsker meg helst innebygd GPS og kanskje litt mer lagring til musikk.

     

    Det største insentivet mitt er, dog, å kunne høre musikk fra streaming-tjenester offline uten å ha med meg mobilen. Når jeg da har valgt iPhone og andre Apple-produkter ser det ut som det blir overgang fra Spotify til Apple Music og innkjøp av en Apple Watch (får se om jeg klarer å vente på versjon 2).

  3. Har nå hatt iPhone 4S i snart 2 år, men valgte å gå for denne når jeg nå fikk velge ut ny jobbtelefon. Var i forkant nesten helt sikker på at jeg bare kom til å gå for 5S, men tester og bruker-erfaringer klarte å overbevise meg til å velge denne i stedet.

     

    For min del var det byggekvaliteten, kvalitetsfølelsen, raskheten i generell bruk og batteritiden som vippet meg i favør av HTC One M8, og må si at jeg ser veldig fram til å åpne forpakningen etter påske :)

     

    Ser at folk diskuterer kameraet ned til hver minste detalj, greit nok det. Til ordentlig fotografering og bilder jeg ønsker å ta vare på bruker jeg bare proff-kompakten min, og ser ingen grunn til at en mobil skal ha noe mer enn et "OK" kamera. Av erfaring kommer det bare på bekostning av andre ting som er langt viktigere.

  4. Jeg kan rapportere om at det helt tydelig var routeren, eller signalene, som var problemet. Jeg testet dette før jeg fikk routeren ved å sette den trådløse routeren mer 'midt i mellom' apple tv og iMac, og da forsvant også disse problemene. Men da det var uaktuelt å ha det slik på permanent basis (kablet fra stua og ut i gangen) var det en lettelse å få Asus-routeren på plass.

     

    Denne routeren fiksa biffen for meg, og fikser helt tydelig bedre signaler enn den forige, enkle, Netgear N-150 jeg hadde fra før (kanskje ikke særlig overraskende).

    • Liker 1
  5. Hei!

     

    Jeg har nettopp gått til anskaffelse av iMac og Apple TV. Jeg bruker iMac (fra gjesterommet) til å spille av musikk og film til Apple TV (i stua), som er ca. 15m fra hverandre, med et par vegger mellom hverandre.

     

    For øyeblikket har jeg en helt enkel Netgear N150 som står i stua (ved siden av Apple TV), som sørger for at iMac'en ser Apple TV.

     

    Jeg har opplevd noe problem med at filmen stopper og buffrer i blant, og vil gjerne få vekk alle slike problemer, og regner med at en bedre router vil sørge for dette. (Jeg spiller stort sett 720p, men også 1080p i blant).

     

    Er en ny router løsningen her, og hvilken bør jeg gå for?

    Har kikket litt på ASUS RT-N66U, eller om eventuelt en Apple Airport Express er nok...?

     

    Takk på forhånd :)

  6. Jeg vil bare (nok en gang) presisere at jeg overhode ikke er interessert i alle disse Smart-funksjonene som finnes på de nye TV'ene nå til dags, det derfor jeg spør dere her på forumet til råds. Det er ikke lett å vite om pengene er lagt i funksjonene eller bildekvaliteten når alle sammen skal skryte sånn av de 'smarte' funksjonene.

     

    Jeg kan jo legge til at jeg selv (for øyeblikket) ser på Panasonic TX-P50ST50Y, Panasonic TX-P50VT50Y og Sony KDL-55HX855. Har lest at TX-P50ST50Y gir veldig mye TV for pengene, spesielt med tanke på bildekvalitet, og at den også har fått et mye bedre/finere design. Mens jeg ser KDL-55HX855 som en bedre allrounder, som takler gjenskinn mye bedre enn de to plasma-skjermene.

     

    Noen innspill på disse tre, med tanke på mine krav?

  7. Hei!

     

    Tenker å erstatte den 26 (!) tommer store skjermen som nå står i stua. Det nærmer seg vinter, og jeg føler det er viktig med en god skjerm når filmkveldene renner på.

     

    Jeg skal ikke gå rundt grøten her, jeg vekter (nesten) bare bildekvalitet, men det både til sport, film og tv-titting. Jeg har hatt en plasma før, og det var mye bildekvalitet for pengene, men sleit mye med gjenskinn på dagtid. Denne stua er også forholdsvis lysrik på dagtid, og vektlegger derfor også nettopp dette. Design (minimalt med tykkelse og ramme utenfor selve skjermen) kan også tas med i regnestykket, men ikke på bekostning av bildekvalitet.

     

    Om den har 3D, Internett (er smart, osv) bryr jeg meg overhode ikke noe om.

     

    Jeg kan jo oppgi en prisklasse på 5.000 - 10.000 foreløpig. Mulig jeg kan strekke meg.

     

    På forhånd takk for gode tips og innspill :)

  8. Jeg har allerede en mic (AKG Perception 120) og lydkort (Edirol UA-4FX) som jeg og en kompis har brukt til innspilling av gitar og vokal. På et hobbynivå naturligvis :)

     

    Vet ikke om disse holder mål, men det var kjøpt inn til amatør/moro-bruk, og har fungert fint til nettopp det i alle fall.

     

    Setter i alle fall stor pris på alle tips og meninger, uansett hvor biased :D

     

    Greia er at jeg har blitt meget kresen når det gjelder laptoper etter hvert, er nettopp ferdig utdannet siving i datateknikk, og har dermed hatt en del laptoper siste 5-6 årene. Og det er jammen ikke lett å få i pose og sekk lenger.

     

    Det eneste jeg vet er at jeg vil ha en som har god byggekvalitet, skjerm, tastatur/touchpad, og passer meget godt til musikkproduksjon. Jeg har skjønt det slik at det er CPU og minne som står i fokus (?), og at skjermkortet ikke har noe særlig å si (?). I så fall kan jeg jo søke litt rundt på disse kriteriene. Kommer nok uansett til å satse på en SSD intern disk, og heller ha eksterne disker å lagre musikken på.

  9. For øyeblikket besitter jeg en stasjonær, som jeg har tenkte å sette igjen i leiligheten jeg flytter fra (til søstern min), og en 13' laptop. Greia er at jeg neppe kommer til å være fornøyd med å jobbe på 13-tommeren (både pga skjermstørrelse og tildels ytelse), og det er ganske uaktuelt å ha en ekstern(stor) skjerm stående i leiligheten jeg flytter til i Oslo. Tenker da at jeg burde gå til innkjøp av en laptop (med 15' skjerm ca.) jeg kan bruke til dette, og da kan jeg jo like gjerne vurdere en MacBook (om de virkelig er bedre til musikkproduksjon). Har nå fått høre at både Ableton og Cubase har bedre performance på en PC enn Mac, så må innrømme at det heller litt mot Ableton Live sammen med NI Komplete 8 nå. Har selv testet ut Ableton litt selv, og virker veldig greit når man skjønner det. Blir jo litt til sammen for alt dette, så må ta en helhetsvurdering på hvor mye jeg evt skal legge i hver komponent. Har dere noen formeninger om Mac og Logic vs. PC og Ableton/NI Komplete?

     

    EDIT: Jeg spiller også mye gitar, er det gode funksjoner for dette også i de nevnte programmene? Er noen av de i så fall mye bedre rustet for slik bruk (synth/gitar/vokal).

  10. Tror det kommer til å ende med SoftSynth, som det ser ut nå. Er litt lettere å prøve ut ting, og er også rimeligere.

     

    Spørsmålet nå er vel egentlig hvilken DAW osv jeg skal gå for.

     

    Logic/Mainstage, Ableton Live eller NI Komplete 8.

     

    Virker som det er veldig delte meninger, men jevnt over virker det som om Ableton er det mest populære (etter det jeg har lest), det er i tillegg det eneste av de tre jeg faktisk har vært litt borti fra før.

     

    Om jeg går for Logic/Mainstage må jeg i tillegg skaffe meg en Mac, og i forbindelse med det lurer jeg på om en MacBook Air vil være kraftig nok til å drive dette. Eller om jeg burde gå for MacBook Pro.

  11. Okej.

     

    Jeg kommer helt sikkert til å prøve ut litt på noen sjapper, ja.

     

    På en side hadde det vært økonomisk gunstig og kun kjøpt en MIDI-kontroller og hatt godt software (som Ableton eller Mainstage/Logic). På en annen side liker jeg å tukle litt med piano/keyboard på fritiden og spille litt for meg selv, og da er et ordentlig keyboard virkelig foretrukket.

     

    Jeg kan jo også nevne at jeg neppe kommer til å fremføre noe på arrangementer (konserter o.l.), så om noe av dette er rettet mot slik bruk, kan dere se bort i fra det. Jeg kommer først og fremst til å bruke dette hjemme på rommet mot PC og privat bruk, og evt sammen med noen få andre på et og annet smått (og privat) arrangement.

     

    Jeg har skjønt det slik at Mac sin ekvivalent med Ableton osv, er Logic Pro (?). Er det sånn at man i så fall burde hatt både Logic Pro og Mainstage på en Mac for hjemmebruk? Og hvor stor forskjell er det på Ableton (og diverse programmer) mot Apple sine produkter, som Mainstage og Logic Pro. Har jo hørt at Apple sine produkter (maskiner og software) generelt har vært bedre til bilde/video-redigering og musikkproduksjon. Hvor mye bedre er de, evt?

     

    Grunnen til at jeg spør er at hvis jeg skal investere i en Mac, må jeg vite at jeg faktisk går til noe som er bedre.

     

    Setter stor pris på dette :)

     

    EDIT:

    Nå har jeg også fått varme anbefalinger om NI Komplete 8. Hva er egentlig dette sammenlignet med Mainstage/Logic Pro? Jeg har forstått det slik at det er en SoftSynth, men fungerer også Mainstage/Logic Pro som det?

  12. Takk for fyldig svar!

     

    Jeg har lest litt omkring de siste dagene, og ser hvert fall ut som mange anbefaler Nord-serien, både Stage, Electro, Wave og Lead. Har også hørt mye varmt om Motif-serien til Yamaha, men tror dette blir i dyreste laget.

     

    Med løsningen med Mainstage, er vel ideen at man kun bruker en MIDI-kontroller (som ikke gir fra seg noe lyd i seg selv), og at lyden bestemmes av software (Mainstage i dette tilfellet). Har jeg forstått det riktig? Så det vil si at jeg ikke trenger å bruke mye penger på selve synth'n/MIDI-kontrolleren, men mer på Mainstage og en Mac?

  13. Hei!

     

    Tenker å gå til anskaffelse av mitt første keyboard/synth til høsten, og tenkte det var greit å orientere meg litt i forkant.

     

    Jeg er helt blank på hva som er bra/dårlig, eller hva slags type jeg trenger til mitt bruk, er derfor jeg spør dere.

     

    Kan jo beskrive hva jeg ønsker å bruke det til og generelt krav til produktet:

     

    - Innspilling mot PC (Ableton, Reason, osv.)

    - Live-spilling (vanlig pianolyd, mulighet tilkoblet forsterker og effekter)

    - Mulig å kjøpe/koble på pedal

    - Helst ikke så veldig stort

     

    Ellers har jeg spilt en del piano som barn, og har tatt opp dette (pluss at jeg spiller gitar) for å komponere (alt fra enkel pop til club/dubstep) og generelt kompe osv. ved små arrangementer eller bare privat bruk.

     

    Prisklasse vil jeg foreløpig ikke oppgi, da jeg ikke helt hvor mye penger jeg vil bruke enda. Så hadde vært fint om dere eventuelt kunne kommet med forslag i flere prisklasser.

     

    Setter stor pris på hjelpen :)

  14. Kan du strekke deg 1000,- over budsjett ville jeg gått for Panasonic TX-P50VT30.

     

    Har funnet ut at plasma gir mest for pengene når det gjelder bildekvalitet om dagen, og det der er vel den vasseste modellen til Panasonic, som igjen skal være best på plasma.

     

    Skal selv ha en Panasonic plasma, men har dessverre et begrenset budsjett på 5000,-

     

    Om den blir for dyr tror jeg denne vil være det beste alternativet. Det er samme modell som nevnt over, bare av forige generasjon. Den holder visst fremdeles meget høy kvalitet.

  15. Jeg skal kjøpe anlegg nå, og har vel så og si valgt meg ut komponentene (ser ut som det blir et par B&W DM685, Music Fidelity V-DAC og Rotel RA-06 SE). Jeg skal for øvrig ha bilde fra PC til TV vha HDMI og lyd fra PC til forsterkeren via DAC'en om det ikke kommer tydelig fram.

     

    Det jeg trenger hjelp til er å velge ut rette kabler når alt blir koblet sammen slik:

     

    PC blir stående/liggende som Mediasenter ved siden av anlegget/TV'n, så jeg trenger nok ikke mer enn 1m kabler mellom PC, DAC, forsterker og TV. Høytalerne skal også stå fremme ved TV'n, så trenger ikke så lange høytalerkabler heller, kanskje 2m (?).

     

    Jeg har forstått det slik at det er svært liten forskjell på HDMI kabler som er kun 1m, så trenger kanskje ikke fleske til der? Men hvilke kabler som trengs/bør brukes mellom PC --> DAC, DAC --> forsterker og forsterker --> høytalere og hvilken prisklasse de bør ligge i har jeg ikke peiling på.

     

    Setter stor pris på all hjelp, og kom gjerne med konkrete forslag på dette :)

×
×
  • Opprett ny...