Gå til innhold

dePt

Medlemmer
  • Innlegg

    1 713
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av dePt

  1. DennisNyg skrev (1 time siden):

    *snip*

    Elkjøp kundeservice er generelt svært hyggelige og imøtekommende når man tar kontakt. Etter å ha stanget hodet i veggen med posten noen runder står de i sterk kontrast. Posten har ignorert etterlysningen min kvart på stengetid fredag, eller rotet også den bort (med overlegg?). Når jeg tar kontakt idag får jeg beskjed om at det siste de sa til meg er at den skal være fremme fredag som var (?!) For så å be meg avvente. "Kanskje den dukker opp?" Jeg har allerede vært utolmodig (og ufyselig) nok til å overbevise medarbeidere på utleveringssted om å endevende pakkelageret. Den er ikke der.

    Da blir jeg sendt videre til avsender, Elkjøp, som er raskt ute med å si at de etterlyser pakken umiddelbart og at jeg kan selv velge om de skal ta kontakt med meg eller om posten skal gjøre det dirkete. Etterfulgt av lovnad om refusjon av fraktgebyrer. Når jeg er frekk nok til å ytre ønske om ytterligere kompensasjon (har blitt tilbudt 300,- gavekort for avtalebrudd i forbindelse med selve utsendelsen) svarer de at det vil de gjerne se på og foreslår at jeg tar kontakt når jeg har fått konsollen i hende, så foreslår de en kompensasjon for hele sulamitten samlet. Ryddig og greit. Jeg antar de kan reklamere til posten som sin underleverandør for forsinket levering også.

    TLDR; Elkjøp har vært bortimot ubrukelige til å kommunisere hvordan utsendelse av xboxen skulle foregå. Kundeservice har vært tilsvarende fantastiske når de tar imot frustrasjon fra en som begynner å bli utolmodig. 

    • Liker 1
  2. Raul07 skrev (6 minutter siden):

    Jeg gidder faktisk ikke ta den kampen med Elkjop, de sendte ut for sent men at posten klare å levere konsollen til Coop Prix Voss som er over 2 timer unna er vel mer posten sin feil. Men siste gangen jeg forhåndsbestiller noe fra Elkjop, det er iallefall helt sikkert.

    Hmm, de vet i det minste hvor din er. 😅Posten ringer nå rundt til utleveringssted for å finne ut hvor min har blitt av. I følge sporing er den på terminalen på Nesttun. Det er det dog ingenting som tyder på at den faktisk er 😂

  3. Bestilte 09:02 på lanseringsdato. Har vært i kontakt med kundeservice mellom da og leveringsdato og ble lovet utsendelse før lanseringsdato så den skulle være fremme på, eller før, dato. Var igjen i kontakt mandag, ble da informert om at den enten var sendt eller var på vei ut den dagen. 

     

    Den ble sendt ut tirsdag. Den har enda ikke kommet frem. Elkjøp tilbyr meg verdikode pålydende 300,-. Har betalt 69,- for ekspress. 

  4. Vent, hæ? Kan man kjøpe denne på telenor-abonnement hos Power, for så å si opp dette abonnementet etter 1 mnd. uten å pådra seg gebyrer? Kun betale for telefon og 1 mnd. avgift?

     

    I såfall må noen forklare meg hvilke hodeløse høns de ansetter hos Power. Her kommer en rant...

     

    For å unngå bomtur til min "lokale" Power tok jeg først kontakt med de på chat for å få bekreftet at jeg kunne videreføre mitt eksisterende Telia-abonnement, som er sterkt rabattert, uten å måtte gjøre endringer, kun legge til 12 mnd. Binding. Fikk bekreftet at det skulle gå innenfor kampanjen, så jeg tok turen. Innledet samtalen med selger påfølgende dag med samme spørsmål. Fikk samme svar. DnB kampanjen skulle gjelde. I kassen sier han at han kjapt bare må endre navn på abonnementet mitt. Jeg spør hva det innebærer i forhold til rabatter og får beskjed om at det blir som etablering av nytt abonnement, altså alle avtaler avsluttes. Jeg gir selvfølgelig beskjed om at det er jeg ikke interessert i og at det ikke var avtalen. Han presterer da å forsøke å selge meg telefonen med Telia switch, for da slipper jeg å bytte abonnement. Etter å ha brukt 10 min på å informere meg om switch og alt det medfører spør jeg "og hva med DnB-rabatten, den gjelder for denne løsningen?" Å neida, da ender jeg opp med å betale fullpris for telefon samt en forsikring jeg allerede har sagt jeg ikke ønsker og en eller annen bytte-ordning jeg heller ikke har vist interesse for. Og nå forteller du meg at jeg kunne opprettet et random Telenor-abonnement og avsluttet det ? Beklager språket men faen heller...

  5. Noen som har forslag til "bruktmarked" for salg av klær? Både inn og utland foraåvidt. Har en skinnjakke fra Falcon Garments som, etter en livsstilsendring, dessverre ble litt større en jeg skulle ønske. Har lagt ut på finn.no, men misstenker at det kanskje ikke er den første plassen man ser etter denne type plagg?

  6. Ingen norske butikker sender ut i dag, men må forholde seg til 2/3 som utsendingsdato satt av Nintendo og Bergsala.

     

    Vi i Gamezone klargjør utsending i dag slik at det blir sendt ut med første utsending i morgen formiddag, slik at alle som har bestilt får levert ordren sin så raskt som overhodet mulig. I den forbindelse blir det også sendt ut sendingsbekreftelse, så de som har fått sendingsbekreftelse fra andre butikker vil nok ha samme svar som oss - uten at jeg kan svare på vegne av andre butikker, selvsagt.

     

     

    De aller fleste vil få levert konsoll og spill på lanseringsdato fredag (eller lørdag dersom pakken går til postkontor, noe alle konsoller etc gjør). Det er svært dumt for de resterende som må vente til over helgen, men vi må respektere de kravene som Nintendo setter. Det har blitt forsøkt å kunne sende ut til de som bor på postnummer som det tar to dager å levere til, men sperrefristen 2/3 gjelder for hele landet.

     

    Håper det oppklarer noe. :)

     

    Mvh Hauk

    Gamezone.no

     

    Hei Hauk! Kanskje du kan svare, i alle fal på vegne av gamezone.no, for hvor lenge nettbutikkene har vært klar over denne sperrefristen? Kanskje dette burde vært formidlet til kunder tidligere?

  7. CDon sier det samme. Selv om de tidliere har sagt at de vil sende ut 1-2 dager før. De sender ikke ut før i morgen. Da kommer den tidligst fredagskveld for min del.

     

    Undersøkte derfor fremgangsmåte om jeg skulle ønske å kansellere bestilling etter at den er sendt ut, for å plukke opp lokalt.

    De bekreftet at de ikke ville etterlyse angrefristskjema om jeg velger å avvise forsendelsen hos posten, så fint var det :)

  8. Litt usikker på hvordan jeg ville reagert på det. Om grunnen er en "ikke-rasjonell" følelse av sjalusi så ville jeg trolig sett på det som et behov for en tydeligere "bekreftelse" fra min side og heller tatt den samtalen.

     

    Dersom ønsket kom som følge av at hun bekymret seg for hennes venners inntrykk av oss som par, eller meg som person ville jeg hatt større problem med å forstå.

  9. Skal man slette slikt?

    Jeg har endel liggende fra mitt forrige forhold.
    Nå er det mulig jeg ikke helt forstår hva FB egentlig skal være, men det ville vel vært litt rart å fjerne flere år av livet sitt ?

    Det er jo ikke akkurat en hemmelighet at jeg har vært i et forhold før og de jeg har datet i etterkant av henne har ikke reagert nevneverdig på innholdet på min tidslinje. Hun har heller ikke fjernet noe fra sin tidslinje og hun er i et forhold nå.

×
×
  • Opprett ny...