Gå til innhold

-Yngin-

Medlemmer
  • Innlegg

    79
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av -Yngin-

  1. Den 27. november i fjor kjøpte jeg et sett med frontlykter fra et firma i Tyskland som selger via ebay, og mottok dem rundt 10. desember. Jeg holdt på å flytte akkurat da, så jeg fikk ikke installert dem før i januar. Det viste seg at den ene lykta hadde en defekt LED-pære, samt at høydejusteringsmotoren ikke virket. Den andre var helt fin.

     

    Jeg sendte derfor en mail til selger, gjennom ebay, og forklarte situasjonen. De sa med en gang at de skulle sende et nytt par, men at de var utsolgt akkurat nå. Jeg ble tilbudt €50 kompensasjon eller jeg kunne vente 3-5 uker. Jeg kunne sende enten en eller begge lyktene tilbake, enten med en gang eller når jeg fikk de nye. Jeg valgte å vente. Dette var 24. januar.

     

    3. mars spør jeg så igjen hvor det blir av lyktene, de sier de kommer neste uke.

    7. april spør jeg igjen, de sier det er blitt forsinkelser men det kommer neste uke.

    7. og 12. mai spør jeg igjen, de sier jeg kan sende inn lyktene mine da de nye vil bli sendt uka etter.

    5. august sier jeg at jeg ikke kan sende inn lysene mine før jeg har fått nye, siden jeg ikke kan kjøre rundt uten lys. Jeg får ikke noe svar.

     

    30. september ser jeg at lyktene er lagt ut på ebay igjen, så jeg spør om de kan sende meg et par, som de har lovt i lange tider. De svarer at det nå er kommet nye høydejusteringsmotorer som ikke er kompatible med mine gamle lykter, men at de kan sende meg 2 stk ubrukte motorer som passer de gamle lyktene mot at jeg betaler €70 pluss frakt.

     

    Spørsmålet er:

    Må jeg godta dette, eller kan jeg kreve å få nye lykter fremdeles? Hva kan jeg slå i bordet med for at de skal sende meg lykter evt nye motorer gratis?

     

    Hvordan bør jeg gå frem nå?

     

    Takk for all hjelp.

    post-138560-0-89988900-1416834267_thumb.jpg

  2. Heisann

     

    Jeg leste gjennom deler av Nexus4-tråden uten å finne noe, så nå spør jeg her:

     

    Når jeg sender MMS blir bildet så utrolig nedskalert, det blir betydelig dårligere kvalitet og veldig "hakkete" i kantene. Min samboer har iPhone 4, den sender mye finere/skarpere bilder over MMS enda den har dårligere kamera.

     

    Eksempel:

    Jeg tok et bilde som var 2448x3264 og 2,66 MB og sendte til meg selv på MMS. Bildet jeg mottok var på 435x580 og 145 KB...

     

    Har sjekket innstillingene på telefonen, i kameraet er bilder satt til maks kvalitet (8 MB), mens i sms-appen er det ingen valg for MMS som har med bildekvalitet å gjøre.

     

    Har ikke rootet, kjører stock sms-app og har Android 4.3.

     

    Takk for all hjelp!

  3. Takk for all hjelp Hårek :)

     

    Ser ut som OS-flyttingen er i boks nå, jeg brukte Win7 sitt innebygde System Image Recovery-opplegg.

     

    For de som måtte lure, gjør man følgende:

    [0. Lag et System Restore Point før du starter, just in case]

    1. Koble fra alle harddisker utenom den med OS'et på og den interne/eksterne som du skal lagre Imaget på

    2. Gå til Control Panel -> Backup and Restore, og klikk på "Create System Image" i menyen til venstre

    3. Velg hvor du vil lagre Imaget. Du kan ikke flytte imaget etterpå, det må lagres der det skal gjenopprettes fra. (Du kan få advarsel om at disken kan være for liten, men jeg klemte 111 gig inn i en 91 gig Image-fil, så litt komprimering er det)

    4. Velg hvilken disk du skal lage Image av (som regel C:\) og confirm valgene dine

    5. Len deg tilbake og vent (kan ta en halv til to timer, avhengig av størrelse på OS-disken og om den er SSD eller ikke)

    6. Success! Du har laget et System Recovery Image. Du får da spørsmål om du vil brenne en System Repair Disc hvis du ikke har Windows installasjons-CD'en

    7. Sett inn Windows-CD'en og slå av PC'en

    8. Bytt den gamle OS-disken med den nye. Den trenger ikke være formatert eller partisjonert

    9. Når PC'en starter opp, trykk knappen for å velge optisk som boot device (hvis det ikke skjer automatisk). I vinduet som kommer opp velger du foretrukket språk og trykker Next, deretter "Repair", og i neste vindu får du bare ett valg - "Restore your computer using a system image"

    10. Velg "Use the latest available system image" siden du nettopp lagde ett, og trykk Next, Next og Finish

    11. Len deg tilbake og vent (tar litt lengre tid enn det tok å lage imaget)

    12. Success! Etter en kjapp restart er du nå good to go!

    [13. Om du vil koble til den gamle disken og bruke den til noe annet, må du formatere den fra en live-disk. Fordi den nye OS-disken er en eksakt kopi av den gamle, vil den gamle (såfremt den nye er den du har bootet fra) være "offline" om begge kobles til samtidig]

    ___

     

    Så over til neste problem: Når jeg nå kobler opp min eldgamle IDE-disk via SATA-converteren, så blir både den og OS-disken borte fra systemet. De vises ikke i Gparted, ikke i BIOS og ikke i Windows recovery-vinduet. Hva skjer?

  4. Det er i CD-boot mode at bokstaven kommer opp ja. Før stod det D:, etter portbyttet står det C:. Men det har altså ingenting å si? Uansett kommer jeg ikke videre på denne måten..

     

    Like før jeg gir opp og bare reinstallerer Windows fra scratch på den nye OS-disken. Selv om det blir utrolig kjipt å måtte installere programmer og sette innstillinger på nytt... Det er liksom det jeg ville unngå ved å klone OS-disken i første omgang... :(

  5. Flyttet om på SATA-portene, og nå sier PCen at den nye klonede OS-disken er C: når det bare er den som står i. Så da er vi ett skritt nærmere...

     

    Men jeg kommer fremdeles ikke forbi Windows splash-screen, istedenfor login-skjermen kommer det opp et valg: kjør repair tool eller start windows vanlig. Om jeg velger repair tool, får jeg beskjed om at windows ikke kunne startes, kjør repair tool fra Win7-CD. :/

  6. Ok, nå klonet jeg disken på nytt med Gparted, og slo av maskina. Så koblet jeg fra den gamle OS-disken (som heter C: ), og startet maskinen på nytt. Fikk beskjed om at windows ikke kunne starte, bruk repair tool på Windows-CD'en. Så jeg satte inn Win7-CD, startet på nytt, og kjørte repair først en gang (automatisk), så en gang til hvor jeg kom et par hakk lengre. Tredje gangen jeg kjørte repair fikk jeg beskjed om at Windows ikke kunne repareres :/

     

    Er dette kanskje fordi den eneste disken som nå står i heter D: (Eller F:, husker ikke helt - uansett heter den ikke C: ). Hvordan bytter jeg da diskbokstav på denne, når jeg ikke får startet windows?

     

    EDIT: Hva skjer om man bytter SATA slot på hovedkortet? Diskene er jo identiske utenom stasjonsbokstaven og antall gigabyte, vil Windows "bli lurt", eller har det ingenting å si?

  7. Ok, bare for å få problem 2. ut av veien:

     

    Jeg prøvde å klone OS-disken med Gparted, og det så ut til å funke fint, men i diskbehandling etter restart ser jeg at den gamle OS-disken inneholder "boot", "page file" og "crash dump", mens "system" er det eneste som ble med over til den nye. (EDIT: Begge OS-diskene er aktive, btw)

     

    Hvordan flytter jeg "boot", "page file" og "crash dump" over til ny OS-disk?

  8. Når jeg tar ut alle disker utenom OS-SSD starter alt normalt.

     

    Når jeg så kobler til IDEen stopper det opp rett etter MSI-logoen, uavhengig av hvilken disk jeg velger som oppstart i BIOS... :/

     

    Har prøvd å koble til IDEen mens PCen er på også, men den dukker ikke opp noe sted (utforsker, diskbehandling, enhetsbehandling, DISKPART...)

     

    Når jeg kobler til de andre en og en, er det ingen problemer

     

    EDIT: typo

  9. Jeg har 3 disker:

    1 120gig SSD med OS på samt en System Reserved-partisjon. Denne heter "disk2"

    1 240gig SSD som er tom, men som jeg skal klone OS-disken til. Denne heter "disk1"

    1 500gig HDD med en tom 100gig partisjon og en full 360gig partisjon. Denne heter "disk0"

     

    I tillegg kommer den gamle IDE-disken på 200gig som jeg nå prøver å koble opp.

     

    Før jeg kjøpte SSDene var OS'et på 100gigs-partisjonen, men den er renska nå, så jeg tror ikke det er den som ødelegger. Du sier "active partition", og jeg ser i diskbehandling at alle 3 diskene har en aktiv partisjon... Det er kanskje ikke optimalt?

     

    Ok, nå deaktiverte jeg den disken som ikke har eller skal ha noe OS ved hjelp av DISKPART. Får se om det hjelper

  10. Ok, så jeg har to problemer:

     

    1. Jeg prøver å gjenbruke en gammel IDE disk ved å koble den gjennom en IDE/SATA converter greie. Når denne disken er koblet til, får jeg beskjed mellom oppstartsskjermen og win logon at BOOTMGR ikke finnes, press Ctrl+Alt+Del for reset. Hva kan dette skyldes?

     

    2. Jeg har OS og spill på en 120 gig SSD. Den er nå full, så jeg har skaffet en 240 gig SSD av samme merke. Hvordan får jeg klonet absolutt alt innholdet (System Reserved partisjonen og boot-greiene og alt) fra den gamle til den nye SSD'en?

     

    Hilsen medium peil på data

  11. Takker masse for hjelp, ser ut som det her funka bra selv om programmet påstod to ganger på rad at partisjonen ikke var mulig å recovre:

    post-138560-0-30992700-1340315090_thumb.png

     

    TestDisk reddet livet mitt, sammen med denne veiledningen: http://www.cgsecurit...sk_Step_By_Step

     

    Så da er spørsmålet: Hvordan får jeg innlemmet den tomme E:-partisjonen inn i den fulle 360 gigs F:-partisjonen uten å fucke det opp igjen?

  12. HJEEELP!

     

    Klarte ved et uhell å slette partisjonen med ALLE filene mine på da jeg skulle "merge" denne med en annen tom en. OS er på en egen disk så den er grei, men jeg skulle gjerne gjenopprettet partisjonen som jeg slettet!

     

    På disken var det partisjon E: og F:, på F: ligger alle filene og E: er tom. Jeg formaterte E: og skulle innlemme partisjonen inn i F:, men da slettet jeg hele F: sammen med E: isteden! KRISE

     

    PLEASE hjelp, jeg holder på å begynne å grine her...

     

    Jeg har forresten backup på en ekstern disk, men den er korrupt fordi backupen er større enn eksterndisken! D:

  13. Jeg skal gå til anskaffelse av en sekundær SSD i tillegg til den jeg allerede har. Denne brukes nå til både OS og til å installere spill på, da jeg har hørt at dette er det beste rent ytelsesmessig. Dessverre er realiteten at jeg har gått tom for plass.

     

    Så spørsmålet er da: Vil det ha noe å si for ytelse i spill om jeg har kun OS på SSD #1, og installerer spill og programvare på SSD #2? Eller bør de være på samme disk?

  14. Hei

     

    Jeg kjøpte en 120gig Vertex3 i vinter til å ha OS'et på. Denne er nå allerede full, enda jeg bare har SC2 og BF3 installert i tillegg til Paintshop. Office skulle jeg også hatt, men det er det ikke plass til!

     

    Så da er løsningen å investere i en 240gig Vertex3. MEN - jeg vil jo da ha OS'et og spill på den nye, større disken. Dette vil jeg anta må gjøres ved kloning av den minste disken?

     

    Er det noen som har noen tips om hvordan man gjør dette? Er det mulig med innebygde verktøy i Win7, eller kanskje i BIOS? Eventuelt freeware?

     

    Mange takk

  15. Har litt store hender sjøl, får jeg foreslå Mionix Saiph 1800?

     

    Bruker den mest til SC2, så skal ikke si for sikkert at den er perfekt til FPS, men har spilt både CS og FarCry2 uten problemer/irritasjon.

     

    Kjøpte den for omlag et år siden, og er superfornøyd. Den er litt tyngre enn en vanlig mus, men ingen murstein sånn som enkelte gaming-mus er nå om dagen. Ergonomisk ligger den godt oppi håndflaten, så det blir minimalt med belastning på fingrene. 2 tommelknapper, plassert slik at de ikke er i veien under hektisk gaming, og knapper på toppen til å justere sensitivity. Fargen på scrollehjulet skifter også når du endrer på følsomheten. Hjulet forøvrig er behagelig å scrolle med, myke hakk og behagelig "myk" overflate.

     

    Kommer med ledning, som tilogmed er innbundet i tvunnet stoff (ikke bare plastikk) for den ultimate gaming-opplevelsen.

     

    Løp og kjøp, 395,- på Lefdal!

     

     

    EDIT: "etter mange år begynner musa å bli sliten", er det lov å si? :roll:

  16. Hvis du ikke allerede har bestemt deg, får jeg foreslå Mionix Saiph 1800?

     

    Kjøpte den for omlag et år siden, og er superfornøyd. Den er litt tyngre enn en vanlig mus, men ingen murstein sånn som enkelte gaming-mus er nå om dagen. Ergonomisk ligger den godt oppi håndflaten, så det blir minimalt med belastning på fingrene. 2 tommelknapper, plassert slik at de ikke er i veien under hektisk gaming, og knapper på toppen til å justere sensitivity. Fargen på scrollehjulet skifter også når du endrer på følsomheten. Hjulet forøvrig er behagelig å scrolle med, myke hakk og behagelig "myk" overflate.

     

    Kommer med ledning, som tilogmed er innbundet i tvunnet stoff (ikke bare plastikk) for den ultimate gaming-opplevelsen.

     

    Løp og kjøp, 395,- på Lefdal!

×
×
  • Opprett ny...