Jump to content

Trasherhead

Medlemmer
 • Content Count

  9
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

7 :)
 1. Det er kun de første 2 rundene som kun skal monteres her, fra runde 2 skal den delvis produseres her. Med runde 3 hvor den så og si skal fullproduseres i norge.
 2. Det ble veldig "what if" senario, uten at fordelen med autoloader ble tatt med. K2 er designet for å bli oppgradert til 130mm, tyngere ammunisjon blir værre for besetning å håndtere. Skuddtakt går ned. Og i følge en tidligere vognfører på en m1a2 så er raskeste måte å skifte ammunisjon å skyte den man allerede har lastet. begge deler har ulemper og fordeler, Russland har bruk autoloader i årevis. Det at M1a2 autoloader ikke fungerte optimalt kan jo ha flere grunner, samme som at Leo2 ikke kann oppgraderes til større kanon pga utformingen av tårnet. Der ble det testet ut med en 140mm kanon, hvor man fant ut at ammunisjonen ble såå stor at skudtakten ramlet i bakken.
 3. Det med deler til K2 vil være mye bedre enn Leo2, da K2 skal bygges her i Norge og vi selv står for hvor mye reservedeler vi vil ha. Pga delemangel til Leo2 har vi i dag bare rundt 30 operative vogner. Så det at vi har naboer spiller ingen rolle, det man ikke har på hylla når det smeller har man ikke når det trengs.
 4. Man kan argumentere for og imot, men det kommer an på hvilken slagmark man ser for seg og roller. Hvis vi ville ha et stort avskrekkende forsvar mot stridsvogner av forskjellige slag, så kan vi innvestere i tusenvis av javalin systemer. Billig og garrantert til å slå ut en hver stridsvogn hos en tenkelig motstander. Javalin systemet derimot er ikke veldig avskrekkende i et bybilde, eller noe særlig egnet til å få kontroll over et område. Så har man den psykologiske effekten både for vennlige og fiendlige fotsoldater ved å ha disse i nærheten. Når det gjelder missiler, så blir det som noen andre nevnte at de trenger måldata, det er mulig å skyte de ned, satt ut av spill elektronisk osv. Et høyeksplosivt ballistisk prosjektil lider ikke av det. Dette blir jo bare noen senarioer fra toppen av hode mitt akkurat nå, men det er mer til stridsvodgner enn vogn mot vogn kamp.
 5. Leo2 er den siste gjenværende vognen av denne generasjonen vogner som har stridsverdi for vestlige makter. Leclerc, Challanger 2 ol. skal alle skiftes ut. Frankrike og Tyskland samarbeider om å utvikle "Leo3" konsept som skal være klart rundt 2030. KMW prøver desperat å skvise ut siste rest av Leo2 produksjonen mens de kan. Men sannheten er at Alle dagens vestlige stridsvogn konsepter stammer fra 70 og 80 tallet. Leo2 startet på 60 tallet.
×
×
 • Create New...