Gå til innhold

Espen_jobb

Medlemmer
  • Innlegg

    100
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Espen_jobb

  1. Har i et par år hatt en RiksTV boks II kjøpt brukt på FINN. Ingen kort installert. 

    Med denne har jeg kun "live" tilgang til NRK 1,2 OG 3.

    MEN: Boksen er tilkoblet wifi, og via Underholdningsportalen lan jeg søke opp og streame nær sagt en hvilken som helst film, haugevis av serier mm. Disse har jeg fri tilgang til - gratis. 

    Gjennom Info/guide kan jeg 'nesten' i sanntid se alle oppsatte program på haugevis av kanaler, bare jeg velger 'se fra begynnelsen'. Det nytter ikke å se dem 'live' - da kommer opp melding om at jeg ikke har tilgang. Men altså om jeg velger 'se forfra' - da har jeg full tilgang. 

    Er dette normalt? 

    For meg er det jo en gratis gavepakke! 

  2. I går ble det annonsert en ekstrasending på nrk.no. Fant den på forsiden på nrk.no. Men i NRK appen fant jeg den ikke - der var det kun masse dilldall, egenreklame og standard sendeprogram på 3 kanaler. Dette kan castes fra android telefon via  chromecast til TV.

     

    Men ekstrasendingen, den som er interessant og kun ligger på nrk.no, den kan IKKE castes.

     

    Er det jeg som tar feil, eller er det kun mulig å caste på telefon fra NRK appen, og har denne kun standard sendeprogram?


  3. Dårlig kundebehandling!



    Dessverre opplevde jeg hva jeg synes er ekstremt dårlig kundebehandling på Krogh CC-Vest. Jeg skulle kjøpe solbrille og ble av kundebehandleren anbefalt en brille som iallfall er den dyreste jeg noen gang har kjøpt. Vel hjemme viser jeg meg stolt frem, men får høre at "den slett ikke passer deg". Slukøret går jeg tilbake til Krogh CC-Vest og spør om jeg kan få bytte. Men, nei, solbriller bytter vi ikke! "Det er ingen selvfølge å ha bytterett!" Det står på kvitteringen! Og det står på det knøttlille skiltet på disken! Hvem fortalte meg det da jeg kjøpte? Ingen! Kvitteringen fikk jeg først etter å ha betalt, og jeg leste den ærlig talt ikke. Skiltet på disken var ikke synlig.



    Hva slags kundebehandling er det? Og ønsker virkelig Krogh Optikk å markedsføre seg på denne måten? Jeg ble ANBEFALT denne brillen, men flere andre mente altså at den ikke kledde meg. Tror Krogh Optikk at jeg nå er en fornøyd kunde? Dessverre, det er jeg ikke, jeg er drit forbannet!

    • Liker 1
  4. Er det ikke like greit å kjøpe en ekstern HDD på ønsket antall TB og plugge den i routeren? Hva kan en NAS gjøre som en ekstern HDD ikke kan? Jeg kan ihvertfall passordbeskytte ulike områder på disken, aksessere den fra internett hvorhen jeg måtte være og streame fra den, via min ASUS R65 ruter

  5. Av ulike grunner så skal jeg flytte (som følge) til Mosambik. Tidshosrisont 2-3 år. I Norge har jeg et etablert enkeltpersonsforetak som jeg har brukt i 10 år som konsulent innen olje/energisektoren med større, norske oppdragsgivere.

    Med forestående reise til Mosambik så vil jo arbeidssituasjonen bli helt annerledes! Fast arbeidstillatelse der er vanskelig, og jeg jeg vil nok basere meg på oppdrag lokalt mot større internasjonale selskap/organisasjoner og evt mot norske oppdragsgivere. Kan hende jeg også for kortere perioder reiser til Norge for å ta oppdrag.

     

    Jeg vurderer i denne sammenheng sterkt en overgang til AS.

    Er det noen som har erfaring med å være bosatt i et land 'så utenfor allfarvei' ifht valg av selskapsform?

    Hva skiller ENK og AS hvis jeg er bosatt i utlandet ifht sosiale- og trygderettigheter?

    Reisekostnader ved kortere oppdrag i Norge?

    Skattesituasjon?

    Arbeidsgiveravgift - skille mellom norske- og utenlandske oppdragsgivere?

     

    Er det av betydning for arbeidsåret 2012 at konvertering fra ENK til AS ikke er gjennomført per 1/1-2012? Må en overgang gjennomføres før flytting for at rettigheter skal gjelde/beholdes?

     

    Erfaringer mottas med glede :-)

  6. For 2000 kr kan du få en maskin som er langt mer responsiv og rask i bruk:

    Intel DF67GDB3 har en FW 6-pin på baksiden og kan bruke integrert grafikk på prosessoren.

    i3-2100 er en langt raskere prosessor enn den du har nå. Hver kjerne er mer enn dobbelt så rask, og du får to.

    2x2GB DDR3 RAM, som er latterlig billig nå.

     

    Socket 754 er utdatert for lengst, og i ditt tilfelle trenger du en raskere prosessor. Har du SATA eller IDE-harddisk?

     

    Hvis du lurer på hvor utdatert Socket 754 er, så kom Socket 939 i 2004 som en erstatning til Socket 754. Etter Socket 939 kom AM2, AM2+, AM3, og AM3+ som er det siste fra AMD.

     

     

    Hvis jeg bytter hovedkort - eller CPU - må jeg da fullstendig reinstallere operativsystemet? Og hvordan går det da med et OEM-installert WindowsXP?

  7. PCen skal kun brukes til ordinært hjemmearbeid;surf, bilder, etc.

    Men merker at den er litt "tung".

     

    PSU=400W

    GPU er integrert i hovedkortet. Hadde håpet å slippe å bytte det...

     

    Et annet spm... har ikke "kontakt" med alle USB-portene mien - verken alle på hovedkortet eller en av de som fulgte kabinettet (COOLER MASTER ELITE 341 MICROTOWER).

     

    Ble sagt av en kar at det kunne ligge i BIOS'en.. Hvordan finner jeg ut det, evt hvordan REPARERER jeg det...?

     

    Er også på jakt etter en 6 pins FW (IEE1394a) kontakt til kabinettet. Det er uttak/slot på kabinettet, men på USB kretskortet som er festet på kabinettet (og som har 2 stk USB-utganger) så er det 'plass' til en FW kontakt, men den er ikke montert... Hvor får man kjøpt en slik til å plugge på kretskortet? (altså ikke på hovedkortet..)

  8. jeg hadde ikke rootet den og den gjorde jobben bra, helt til jeg begynte å instalere andre launchere etc. da ble det fort litt for mye for den.

    Har ikke planer om de helt store sprell, men om jeg kan forbedre ytelsen så er det jo interessant...

    Hva er 'en annen launcher*? Hvis jeg f.eks. ønsker å bruke Opera Mini - er det du kaller en launcher?

    Kjenner du en side som enkelt forklarer noe om fordelene med å roote?

  9. Har også lest meg til at man kan "Roote" telefonen for å endre ROM osv for å kunne kjøpe Android Apps og endre telefonens egenskaper...

    Er dette bare "viss-vass og unødig tull" for en som stort sett bare skal bruke telefonen til å snakke i, surfe på nett, e-post osv, eller har det noe for seg å gjøre det?

     

    Det kan sikkert også være en risiko ved å gjøre det og at telefonen slutter å fungere.....

     

    Minne kort kan du sette i når som helst

     

    med min fulgte det med lader, usb kabel og håndfri sett

     

    oppdateringen skjer over nettet, koble telefonen din til et wifi nettverk og velg oppdatering.

    du finner den under innstillinger-om telefonen

    Er du fornøyd ? :-D

  10. HAr akkurat bestilt en HTC Legend fra MPX.

    Spm.1: Det ser ikke ut som at det medfølger minnekort, og jeg må kjøpe et MikroSD i tillegg. Må jeg ha dette montert i telefonen før jeg kan starte den opp første gang, sette opp telefonen, installere APP'er, importere kontakter osv...?

    Spm.2: Lest en test/artikkel (tror det var på Amobil)- der stod det skrevet at det i esken medfølger både USB-lader, Micro-USB-kabel og Håndfrisett. Er dette standard leveranse? På MPX hjemmesider står det bare at det medfølger strømadapter... Hva kan jeg forvente å få med?

    Spm.3: Det står at operativsystemet er Android 2.1. Android finnes vel nå i 2.3.....

    Skjer oppgradering automatisk, eller må jeg gjøre det selv. Er det evt vanskelig?

     

    Erfaringer mottas med takk!

  11. Idag (11/10-2010) var det et vedlegg med Aftenposten, med "Tilbud til Aftenpostens lesere". Det var et 'nesten-for-godt-til-å-være-sant-tilbud' fra Osaka-Travel, 8 dager inkl fly og 4/5 stjerners hotell til Tyrkia for 1990,-, frokoster og utflukter inkludert...

    Noen som har erfaring med Oska-Travel?

     

    Jeg forsøkte å google, men fant absolutt ingenting... annet enn hjemmesiden deres. Noen som har hørt om disse, eller som har erfaring. Må si at førsteinntrykket mitt er litt skepsis.....

×
×
  • Opprett ny...