Gå til innhold

wear

Medlemmer
  • Innlegg

    60
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av wear

  1. Hei!

     

    Jeg fant frem en gammel kopi av et prosjekt jeg drev med for noen år siden og kunne tenke meg å fortsette på det på hobbybases.

     

    Jeg laget for lenge siden en hjemmeside med oversikt over blandt annet filmer jeg har sett, en beskrivelse, min rangering, spilletid, dato sett++++

     

    Saken er at da jeg laget den så ble alt hardkodet rett inn som htmlsider per film jeg så/ville se, derfor sitter jeg igjen med en stor bunch html (med eksakt lik syntax/kode) som jeg gjerne skulle ha fått inn i en database :)

     

    Jeg er ikke så rå på programmering, men av det jeg kan så er det SQL og noe php, klarer relativt lett å forstå andre (simple) språk forsåvidt. Plattform er Windows. Har jo kjørt litt linux nå og da så jeg er også villig til å forsøke meg der hvis det er en utvei!

     

    Det jeg ser for meg er et eller annet script/program som leser igjennom mappene/filene og skriver ut f.eks en verdi mot CSV for hvert element som er beskrevet i HTMLen, f.eks:

     

    <a font color=black>Filmnavn:</a><a font color=red>Die hard 2</a>
    <a font color=black>Vurdering:</a><a font color=red>N/A</a>
    <a font color=black>Beskrivelse:</a><a font color=red>Har ikke sett</a>

     

    ---

    ny fil

    ---

    <a font color=black>Filmnavn:</a><a font color=red>Die hard 3</a>
    <a font color=black>Vurdering:</a><a font color=green>5</a>
    <a font color=black>Beskrivelse:</a><a font color=red>Oppfølger til Die hard 2</a>

     

    Skriver da ut følgende til en CSV-fil:

    "Die hard 2";"N/A";"Har ikke sett";
    "Die hard 3";5;"Oppfølger til Die hard 2";

     

    Jeg regner ikke med å få hele løsningen i et svar, men om noen kunne peke meg i riktig retning, som f.eks at "Dette kan du jo lett gjøre i kommandolinje i windows via ???" så vil det være toppers!

     

    PS! Det vil ikke være "mulig" å hente ut dette ved å åpne alle sidene og copy/paste informasjonen dessverre, eller det vil ihvertfall ta utrolig lang tid og jeg ønsker heller å bryne meg på en liten utfordring ved heller lage noe som gjør jobben for meg :)

     

    Å importere CSVen til databasen skal jeg klare fint selv :)

     

    På forhånd takk for svar!

  2. Hvis du bare har muligheten til USB-disk, og ikke eSATA eller Firewire, ville jeg droppet det. USB belaster CPUen hardt under bruk i forhold til de andre, og du vil dermed meget mulig få nok en flaskehals.

    CPU har jeg nemlig "nok av", det er disken i denne maskinen som jeg tror ble laget før første verdenskrig og dermed så henger absolutt alt bare jeg forsøker å multitaske litt grunnet lite RAM. Jeg tror rett og slett at jeg bare prøver meg så ser vi hvordan det går!

  3. Det er noen grep du kan gjøre selv uten å gå til anskaffelse av ny hardware.

    • Treeeg windows? Installere på nytt.
    • Partisjoner disken. Dette muliggjør kloning av windows-partisjonen på samme disk.
    • Opprett egen partisjon for småfiler. Dette er typisk temp-mappa i windows pluss profilmappa til diverse nelttlesere.
    • Anskaff et egnet defragmenteringsverktøy. Beste gratisverktøy er MyDefrag og betal-verktøy er UltimateDefrag (synes jeg)

    Hei,

     

    Takk for tipsene, jeg har temmelig solid IT-bakgrunn så jeg har relativt grei oversikt over reinstallasjon/defrag osv. Saken er det at jeg ikke får lov til å gjøre noenting med denne maskinen og den er helt nylig reinstallert. Det er bare meg som er "litt for vant" til raskere maskiner da de andre her ikke klager...

     

    Har spesifisert litt videre i førstepost at dette ikke er min PC/en PC jeg kan gjøre noe "drastisk" med.

     

    Den eneste muligheten jeg ser er derfor en enkel ekstern disk/SSD som ikke behøver noe inngrep i maskinen, ei heller installsjon av spesiell programvare :)

  4. Hei,

     

    Usikker om denne skal under RAM, Lagringsmedier, Windows eller annet, vennligst flytt hvis den er postet feil.

     

    Saken er den at jeg sitter ute hos kunde på en maskin som er virkelig gammel og sliten, er en T60p, 1GB RAM og XP, jeg er "vant til" win7, core i5, SSD og 8GB RAM, som funker "litt" bedre.

     

    Jeg har ikke lyst til å spørre kunden om oppgradering da mange andre her sitter med samme maskin og tviler på at alle kan få oppgradert og da virker det bare som at jeg klager.

     

    Derfor har jeg tenkt på at det som må være den største flaskehalsen her er RAM og HDD. Tror det vil se litt suspekt ut hvis jeg tar med RAM hjemmefra og begynner å skru opp maskinen, så det er vel egentlig et no-go. Det jeg derimot tenkte på var å eventuelt ta med en ekstern USB 2.0 2,5" hjemmefra, enten med bare en nyere og kjappere disk, eller eventuelt en SSD for å flytte pagefilen og eventuelle temp mapper over på den. Vet at jeg ikke vil få noe særlig mer enn kanskje 30MB/s i ren overføringshastishet, men disklampen her lyser konstant og tenkte at det vil være min eneste utvei. Spesielt da det ikke er snakk om store filer som skal overføres, men mye akkssessering.

     

    Hva tror dere, er det ikke noe vits, andre muligheter/ideer?

     

    EDIT: PS! Dette er ikke min PC, jeg jobber som konsulent ute hos kunde hvor de har meget strenge restriksjoner på utlåns-PCer til konsulenter (noe jeg i utgangspunktet forstår godt), har heller ikke mulighet/lov til å installere programmer på PCen.

  5. Hei,

     

    Dama trenger snart ny mobil og da er det så klart viktigst at den ser bra ut, noe som da innebærer at den helst skal være rosa. Hun er innflytter her i byen og har ikke peiling på hvor noen ting er og har dårlig stedsans, derfor ser jeg helst at telefonen har (innebygget) GPS. Et annet vikitg aspekt for min kjære er at den heller ikke kan koste så mye (i værste fall så bare sier jeg at den er billigere og sponser resten selv).

     

    Har prøvd å søke litt rundt, men det virker som at det kan være litt vanskelig å finne en rosa GPS-telefon.

     

    Noen tips?

  6. AHA!

     

    Ja nå er jeg helt med!

     

    Fantastisk svar, du er virkelig en mann som innehar mye kunnskap og vet hvordan å benytte den fult ut!

     

    Takker nok en gang for den strålende hjelpen!

     

    Jeje, da har jeg gått glipp av endel tusen kroner, surt, men men, nå har jeg ihvertfall en ålreit jobb :-)

     

    En liten siste ting som kunne være MEGET spennende å vite:

    Siden jeg og samboeren begge betalte på lånet ifor så delte vi halvparten av rentefradraget mellom oss (totalt så var det altså 92806kr i renter som vi betalte). Hun tjente "en god del" ifjor slik at hvis vi hadde skrevet at hun betalte alle rentene så kunne hun bare ha tatt ut pengene/overført til meg ved skatteoppgjøret. Hvis vi hadde gjort det på den måten, ville det da ha blitt sett på som skattesvindel/vært ulovlig? Hva kunne evt skjedd ved å gjøre det slik?

  7. Jeg for min del forstår overhodet ikke hvor du har hentet tallet 12.880 fra? Hvor mye betalte du faktisk i renter? Mer enn de 46.403 som er oppført på post 3.3.1?? Slik jeg forstår de framlagte tallene sitter du igjen med et skattemessig underskudd (som kan fremføres til neste år) på 2.450 (og ikke 12.880) kr, etter at alle skattefradragene (inkludert 46.403 i rentefradrag) er trukket fra.

    Hei Inge, dette er 'nte gangen du trår du unnsetning for å hjelpe meg her inne på økonomiforumet :-)

     

    Vel, slik jeg har forstått det så skal man få igjen 28% av alle renter man har betalt, og siden jeg har betalt 46403kr i renter så forventet jeg å få (46403/100*28=)12992kr i fradrag. (Da jeg regnet ut 12880 så hadde jeg bare rundet ned til 46000).

     

    Ved å plotte inn summene jeg tidligere opplyste opp (UNNTATT de 46403kr som fradrag) her: http://www.skatteetaten.no/Applikasjoner/E...08_07102008.htm Så kommer jeg frem til at jeg skulle ha betalt 6868kr i skatt, noe som ville resultert i restskatt på 500kr i år, noe som hadde vært helt greit.

     

    Ved å da bruke enkel logikk (etter at jeg ble opplyst om at man kunne "overføre rentefradraget til neste år", så tenkte jeg at da ville jeg få 28% av de 46403 (altså ca 13.000) neste år.

     

    Hvor disse -2450kr "kommer fra", må jeg innrømme at jeg ikke helt forstår...

     

    EDIT: Jeg regner med at jeg sikkert har misforstått noe, men min logikk var vel grei nok (sett at man kunne overføre rentefradraget til neste år).

  8. Hvis beløpet i post 3.4 er negativt kan du føre over underskuddet til neste år så vidt jeg vet. Så du bør kunne overføre 2450 til neste års selvangivelse post 3.3.9.

    Hm...

     

    Dette lukter litt svidd for min del :'(

     

    Jeg ble fortalt at man kunne "overføre" rentefradraget til senere år, men etter litt mer etterforskning så begynner jeg jommen meg å tvile litt, noe som da vil si at de 13k er forsvunnet kun fordi jeg tjente for lite, arg.

     

    Har sendt inn spørsmål til skatteetaten om dette og vil oppdatere denne tråden når jeg får svar!

  9. Tror nok dette bare er noe politiet sier for å skremme, politiet har prøvd å skremme meg med bøter mange ganger, men er bare de gangene jeg har fått bota på stedet at det har blitt noe av.

     

    En påkjørsel bakfra i seg selv burde ikke gi noen bot, sjeldent politiet innblandes i slike saker uten personskader uansett, teit av dama å ringe dem, med mindre du var vrang og vanskelig.

     

    Jeg hadde lappen i 21 dager første gangen (var 19 år), fikk sleng på bilen under eksakt samme forhold som trådstarter. Ingen materielle skader, ingen nestenulykke engang! Jeg fikk inndratt førerkortet for 3måneder, og siden det var i prøvetiden så måtte jeg ta ny teoriprøve og oppkjøring, 3000kr i bot og bilen ble tauet. Jeg brøt overhodet ikke fartsgrensen; stod og ventet på å svinge til venstre ved grønt lys, ga for mye gass og fikk en sleng og en kontra. Politiet så ikke "ulykken", men valgte å tro på vitner som hadde sagt at jeg hadde dratt en 360graders snurr i oppoverbakken der jeg bodde (noe jeg ikke tror at hadde vært mulig med min da gamle slitne bil). Totalt så kostet det meg altså rundt 10K og lapp-løs i 3 måneder, så ingen ting forundrer meg når det gjelder politi mot unge sjåfører...

     

    Tror uansett ikke at politiet hadde så mye å gjøre den dagen, på et tidspunkt så stod det 5 (ja FEM) uniformerte politibiler rundt meg, vet at historien høres umåtelig drøy ut, men det er faktisk sant!

     

    Det hører også med til historien at da jeg sa til han som hadde saken om at jeg umulig kan ha klart å dra en 360, så fikk jeg bare til svar om at "Det var flere vitner som hadde sagt det samme"(!?!!) og "Uansett så hadde ikke det noe særlig å si for saken".

  10. Hei,

     

    Nå har det seg slik at jeg tydeligvis har tjent for lite (i 2008) til å kunne trekke fra rentene jeg har betalt, men så har jeg hørt at man kan "overføre" dette til neste år (skatteoppgjøret for 2009). Slik jeg har skjønt det så er det bare å fylle ut noe på et punkt i selvangivelsen for 2009 når den kommer neste år. Er det noen som har erfaring med dette?

     

    Ved å leke meg litt med skattekalkulatoren på nettavisen (http://pub.tv2.no/nettavisen/okonomi/privat/kalkulator/article1370045.ece), så ser jeg at jeg hvis jeg bare hadde tjent et par tusen til, så ville jeg ha kommet over en eller annen magisk grense (at inntekten er mindre enn fradraget?) slik at jeg hadde fått igjen de 12 880kr som skal være rentefradrag i år, arg!

     

    Her kommer det tusen-kroners spørsmålet (rettere sagt 12 880-kroners spørsmålet, hehe), i år så kommer jeg til å tjene bra og vet derfor at det ikke vil være noe problem å få trukket fra de 12 880kr fra årets lønn, men siden jeg er litt "strapped for cash" grunnet et samlivsbrudd nå, så tenkte jeg at ved å bestille et nytt skattekort hvor jeg "kalkulerer med å måtte betale" ca 10.000 i restskatt til neste år, slik at jeg får lavere skattetrekk i år (nå som jeg virkelig trenger det), og at de 12880 fra iår går opp i opp med resteskatten jeg evt hadde måttet betale, hvis noen skjønte den merkelige forklaringen med alt for lite tegnsetting ;-) Er det da bare å søke om nytt skattekort hvor jeg oppgir hvor mye renter jeg har for ifjor (som skal overføres) +de rentene jeg kommer til å betale i år og så vil det mest sannsynlig gå i orden/få lavere trekk?

     

    (I år forventer jeg å tjene maks 450.000, betale ca 100.000 i renter og ha en gjeld på ca 1.900.000)

     

    Kan liste opp hva jeg har tjent osv for 2008:

    Trygdeavgift:

    Lønn mv (7,8 %) 69 729

    Utliknet skatt 5 439

     

    Avregning:

    Forskuddstrekk 6 308-

    Overskytende 869

    Rentegodtgjørelse 33+

    Til gode 902

     

    Personinntekt og alminnelig inntekt

    2.1.1 Lønn, honorar, firmabil m.v. 69 729

    2.8.1 Andel av inntekt fra boligselskap eller sameie 60

    3.1.1 Renter av bankinnskudd m.v. 5 964

    3.1.14 Sum inntekter 75 753

     

    Fradrag

    3.2.1 Minstefradrag av egen inntekt 31 800

    3.3.1 Renter av gjeld til norske fordringshavere 46 403

    3.3.13 Sum fradrag 78 203

    3.4 Alminnelig inntekt 2 450-

    3.6 Grunnlag for kommune-, fylkes- og fellesskatt 2 450-

     

    Formue

    4.1.1 Bankinnskudd 58 104

    4.3.2 Egen bolig 29 082

    4.5.3 Andel av annen formue i boligselskap eller sameie 1 555

    4.7 Bruttoformue 88 741

     

    Gjeld

    4.8.1 Gjeld til norske fordringshavere 1 044 432

    4.8.2 Andel av gjeld i boligselskap eller sameie 285

    4.8.4 Sum gjeld 1 044 717

    4.9 Nettoformue 955 976-

  11. Hei!

     

    Har bodd i en leilighet med egen takterrasse i noen år nå, og har alltid køddet med at det hadde vært kult å ha et lite boblebad der oppe.

     

    Vel, istedenfor å bare prate om det så tenkte jeg at jeg en gang for alle kunne få enten avkreftet elelr bekreftet om dette faktisk er mulig eller ikke. Har så klart ikke mulighet for koble det til noe avløp/kran, men ser at på hotspring.no så står det "Massasjebadene leveres komplette og klare til bruk. Det kreves ingen rørleggerarbeider eller andre faste tilkoblinger. Karet både fylles og tappes med en hageslange. Koble til strøm, og etter at ønsket temperatur er oppnådd, er badet klart til bruk.". Burde jo ikke være noe stress å koble til en slange fra kjøkkenvasken som slenger oppi boblebadet, og ved tømming så kan jeg jo egentlig bare bruke "hevert-metoden" og la spillvannet gå ned i takrenna eller noe...

     

    Har sett litt på forskjellige kar, alt fra veldig billig, til veldig dyrt, ser for meg at de dyre typene alá det hotspring selger vil rett og slett bli for stort og det er kanskje ikke så optimalt at det blir "fastmontert". Fant tilfeldigvis noe som virker som om at vil være det mest perfekte, nemlig et billig et som er basert på å bli blåst opp og har plass til fire. Er jo så klart ikke halvparten så sexy som de fra hotspring, men siden det kan være kjekt å ha plass på terrassen når jeg ikke trenger badet så tror jeg nesten at jeg "må" gå for noe slikt... Med en diameter på 1,8m så vil det romme 800L vann +4personer = 1200KG på 2,5kvm = 480KG/m2

     

    Det viktigste her er vel hvordan kan jeg finne ut om taket vil tåle vekten? Har tidligere hatt rundt 30 folk samtidig på taket uten at noe har kollapset :-p Er snakk om en vanlig bygård midt i oslo fra rundt 1930-tallet hvor takterrassen er laget en gang på 90'tallet. Er dette evt noe jeg må si ifra om til sameiet om (er kun jeg som har adgang til terrassen)?

     

    Så, hva sier dere, er det for ambisiøst eller kan jeg begynne å drømme som sexy nachspiel i boblebadet nå som våren er her?

     

    Takk for innspill!

     

    EDIT: Jeg tok sjansen og kjøpte et da jeg fikket sykt bra tilbud via gooba.no, betalte kun 2750kr for det! :-D

     

    Folk har jo vannsenger stående som veier sykt mye så det burde vel gågreit dette her? Hvis folk mener at det kanskje ikke er så lurt så kan jeg si at det vil bli plassert tett inntil veggen som er en bærevegg. Takterrassen er forresten støpt i betong så vidt jeg kan se/vet.

  12. Så vidt jeg vet så liker disse seg i sluken.. så det er godt mulig at problemet er hos naboen :) .. Men dersom du har et tørt og fint bad så kanskje de kryper videre til neste nabo etterhvert ;)

    Har ingen nabobad i direkte tilknytning til mitt bad (bor i loftsleilghet), så er nok stygt redd for at det er kun mine kjeledyr. Sluket ja, der sa du noe! Kan ALDRI tenke meg at dama noensinne har rengjort det heller, får ta en titt og vask der også (grøss)...

     

    Kan jo prøve å poste i denne tråden etterhvert som jeg evt finner nye dyr, eller klarer å ta knekken på dem ;-)

  13. Takk for tips, ja det kan veldig se ut som om at det er noe slike greier!

     

    Men skal jeg bare prøve å vaske skikkelig å fuge igjen evt sprekker jeg ser?

     

    Hva burde man vaske med? Salmiakk? Klor?

     

    Etter deres tips om sølvfisk/sølvkre så har jeg funnet ut litt mer info:

     

    Skadetype

     

    Under normale forhold gjør sølvkreet ingen skade, og en eventuell materiell ødeleggelse vil være minimal. Mange synes det er sjenerende med insekter og oppfatter derfor situasjonen som ubehagelig. Sølvkreet er avhengig av høy fuktighet, og kan derfor indikere fuktskader. De lever da godt på muggsopp i forbindelse med denne skaden. Når det gjelder museumsgjenstander, frimerke-samlinger, visse tekstiler eller gamle bøker vil sølvkreet kunne gjøre skade hvis de får være i fred over lengre tid. Det finnes eksempler på verdifulle gjenstander som har blitt gnagd i stykker av disse insektene.

    Hvordan løse sølvkreproblemer?

     

    Sølvkreene er helt avhengig av høy luftfuktighet for å kunne gjennomføre livssyklusen (over 60 %). Den enkleste løsningen er derfor å øke temperaturen og forbedre ventilasjonen. Ved å senke luftfuktigheten i et rom vil sølvkreene normalt forsvinne av seg selv. Dette kan være vanskelig på baderom, men høy effekt på varmekabler eller vifteovner vil kunne gi et godt resultat. Uttørkingen bør foregå over en lengre periode slik at man er sikker på at man blir kvitt alle individene. Eventuelle fuktskader bør utbedres og det er meget viktig at alle kilder til fuktighet fjernes. Støvsuging er å foretrekke fremfor vasking. Hyppig vask kan gi tilstrekkelig fuktighet til at noen individer overlever, siden man da skaper gunstige forhold der insektene skjuler seg. Når man støvsuger er det viktig at støvsugerposens innhold tilintetgjøres slik at dyrene ikke kan spre seg igjen. Sprekker og andre typiske gjemmesteder kan med fordel tettes slik at man reduserer antallet skjulesteder

     

    I spesielt problematiske situasjoner kan små mengder sprøytemidler benyttes. Dette vil i de fleste tilfeller være unødvendig. Kjemisk behandling benyttes kun for å slå ned store bestander, og det er da viktig at man behandler insektenes skjulesteder.

     

    Forgiftet åte er en alternativ metode som kan benyttes til bekjempning. Denne metoden må selvsagt kombineres med reduksjon av fuktigheten i rommet. Sukkerholdig åte tilsatt insektsgift vil kunne ta knekken på mange individer og bidra til en reduksjon av bestanden. Åtebokser beregnet på maurbekjempning kan benyttes, eller man kan kjøpe spesialåte beregnet til sølvkre.

     

    Leste et annet sted at man også kan prøve å vaske med klor.

     

    Så da er planen: vask med klor, skru opp varmekablene, sett inn en vifteovn og tørke ut hele badet... Og så finne frem silikonen ;-)

  14. Hei!

     

    Dama har hittil vært ansvarlig for vask av badet, men jeg mistenker at det ikke har blitt gjort med den største omhu...

     

    Igjennom de tre årene vi har bodd der har jeg funnet totalt ca ti små krabater på badet. Jeg har lenge sagt at jeg skal rive ut de gamle silikonfugene og slenge på nye, da vi tror at dyrene bor inni veggen/under fugen et sted, dette har ikke blott gjort (ennå).

     

    Legger ved noen bilder av mine huskamerater (vi bor i 5 etasje i en bygård i Oslo). Det jeg lurer på om noen har sett slike dyr før, hvor vanlig er det å ha slike, er det noe "farlig" og om det noen enkel/billig løsning for å få dem vekk en gang for alle (skal så klart sette i gang strakstiltak med å vaske badet selv, noen tips gode regjøringsmidler for en slik jobb?)

     

    PS! De er ca 1-2cm lange.

     

    EDIT: glemte helt å skrive at jeg tipper at det er "Sølvkre" http://www.extento.hawaii.edu/kbase/urban/.../silverfish.htm http://extension.missouri.edu/xplor/agguid...ests/g07376.htm

     

    Takk for tips og svar!

    post-137956-1237461238_thumb.jpg

    post-137956-1237461259_thumb.jpg

    post-137956-1237461264_thumb.jpg

  15. LØST! http://www.recordstore.co.uk/productdetail...HLh8jU3qN3IEb-1

     

    Har funnet en cover/remix/eller liknende av en låt som jeg lurer fælt på hva heter...

     

    Original:

    Luka - To Nem Ai

     

    ---

     

    Remix 1 (synger på originalspråket)

    Luka - To Nem Ai (Dj Ross Remix):

    Se filmen hos Youtube

     

    ---

     

    Remix 2/cover(?) hvor det blir sunget på engelsk:

    ???

    LØST!

     

    Product detail

    Luka: Tu Nem Ai

    DATA88CDS

    Release Date : Sep 26 2005

    Genre:none

    Label:Data

    CD Single

    Despatch in 3 to 14 days

    £1.99

     

    1. Shaved Legs Club Mix

    2. Nu Electric Mix

    3. Sharon O Love Remix

    4. Sharon o Love Piano Feels Right Remix

    5. Marc Aurel Remix

  16. ...så vil jeg ha ca 45.000kr i renteutgifter = ((45000/100)*28) 12600kr tilbake, få igjen 4000kr i BSU og 1000kr for fagforeningen = 17.600kr som jeg anslår at totalt vil få igjen på skatten. For at jeg skal få utbetalt mest mulig per måned burde jeg da skrive (425.000kr-17600kr) 407.400kr som inntekt eller blir dette feil måte å regne det ut på?

     

     

    På forhånd takk for svar!

     

    Alt dette fører du direkte opp på skjemaet for endring av skattekort, så blir det tatt hensyn til. Både renteutgifter, BSU og fagforeningskont. har egne linjer på skjemaet. Du trenger ikke å regne det ut selv. ;)

    Jeg kan påpeke en liten feil i regnestykket ditt med det samme; fagf.kont. trekkes fra skattbar inntekt, ikke fra skatten, og det utgjør da bare 28% av de 1000 kronene, på samme måte som rentene.

    AHA! Andre gang du hjelper meg her på øknomiforumet, takk takk! Har aldri hatt en "skikkelig" jobb som har betalt bra før så jeg har hittil bare fylt ut det jeg har trodd at jeg skulle tjene og ikke brydd meg om resten av skjemaet, jeg visste rett og slett ikke at det var så enkelt (FLAUT!) :blush: . Takk også for tipset angående fagforeningskontingenten, jeg trodde at man fikk igjen alt jeg, men der ser man, enda et område hvor jeg ikke vet hva jeg snakker om ;-)

     

    Vel dette var hittil årets flaueste opplevelse, men da blir det årnings ihvertfall, takk igjen Inge!

  17. Hei!

     

    Jeg begynte å jobbe ifjor etter endt utdanning og har 425.000kr i året. I fjor tjente jeg så klart ikke så mye fordi jeg var student halve året.

     

    Trenger derfor å oppdatere antatt inntekt på skattekortet, noe som man kan si at burde være veldig lett: 425.000kr, men saken er den at istedenfor å få igjen penger på skatten til neste år, så passer det meg bedre å "spre det utover" ved å da ha lavere trekkprosent. Saken er nemlig den at jeg vet at jeg vil få igjen penger grunnet renteutgiftene til boliglån, lånekassen, sparer bsu og er medlem av en fagforening. Hvis jeg tar utgangspunkt i 5% rente så vil jeg ha ca 45.000kr i renteutgifter = ((45000/100)*28) 12600kr tilbake, få igjen 4000kr i BSU og 1000kr for fagforeningen = 17.600kr som jeg anslår at totalt vil få igjen på skatten. For at jeg skal få utbetalt mest mulig per måned burde jeg da skrive (425.000kr-17600kr) 407.400kr som inntekt eller blir dette feil måte å regne det ut på?

     

    Mange vil kanskje si at det er tullete å beregne skatten på denne måten og at man får ekstra renter hvis man heller får igjen på skatten på "normalt" vis, men med mitt forbruksmønster så er det ikke noe tvil om at når jeg får store summer inn på kontoen så blir de sløst vekk mye kjappere enn hvis jeg får inn det samme beløpet fordelt på hver måned. Ja jeg vet det virker litt rart, men så er jeg litt rar ;-)

     

    På forhånd takk for svar!

  18. Det er vel så vidt jeg vet ingen kebabsjapper på Skøyen. Du må nok inn til sentrum, ellers har vel Røa sentrum flere gatekjøkken. Mulig det ligger noe på Hovseter.
    Det var det jeg var redd for. Jeje, da får jeg spare min kebabhunger til jeg kommer hjem. er jo god mat i kantina for all del, men noen ganger så melder kebablengselen seg veldig!

     

    Kaller alle gründere! Start kebabsjappe på Hoff!

  19. God aften med-kebab-entusiaster!

     

    Har begynt å jobbe på Hoff, og har sett meg rundt etter en kebabsjappe/gatekjøkken el. men har ikke funnet noe. Har også prøvd å spørre andre folk og søkte på nettet... Jeg vet at mækkern er på Sjølyst, men det er et stykke unna +at det faktum at det er mækkern :-(

     

    Slik jeg ser dette så må det jo være et skrikende behov for et kebab-etablissement rundt her, så hvis noen har gode tips om hvor jeg bør lete så blir jeg veldig fornøyd! Tex-burger er også for langt unna...

  20. Oj, her var det kommer mange svar gitt!

     

    Vil gjerne utheve en sak, når jeg har overført så har det ikke vært snakk om at jeg har overført mye mer enn hva jeg skal, har kun rundet oppover til nærmeste 50-lapp, men dette har på gått over tid. Jeg har vel også vært litt rasl på avtrekkeren og ved renteoppganger så har jeg endret beølpet i nettbanken min med en gang jeg har fått den nye innbetalingsoversikten, selv om høyere innbetaling ikke skulle skje før neste måned. Det er grunnen til at jeg har akkumulert et så "stort" pluss på kontoen.

     

    Ut fra kontoutskriften virker teorien din veldig riktig, og det at pengene dine blir stående på en konto med lav rente i nesten en måned før de brukes til å betale på lånet, gjør at banken snyter deg for renter.
    Flott, da var det slik jeg trodde/håpet :-)

     

    Makan til vridd argumentasjon. Du setter vel ikke inn ekstra med penger på en lånekonto for å spare opp renter? Det er ingen fornuftig grunn til å overføre fast ett for høyt beløp til banken for nedbetaling. De fleste banker vil nok håndtere en innbetaling som er kun noe høyere som en betaling av terminbeløpet pluss et forskudd på neste termin. Du får dermed den effekten som skisserte her. Hvis du ønsker å betale fast et høyere beløp be heller om litt kortere løpetid.
    Argumentasjon? Har jeg skrevet at jeg setter inn "ekstra" penger for å bruke den kontoen som en sparekonto?

     

    Ingen fornuftig grunn til å overføre et for høyt beløp? Nei vel? Når jeg får brev fra banken om renteoppgang, la oss si 15 november, med et nytt terminbeløp som skal gjelde fra 3. januar, så går jeg inn i nettbanken min skrur opp den faste overføringen med en gang. I nettbanken så har jeg fast overføring, for å ikke glemme å sette over mer penger for å dekke det høyere terminbeløpet gjør jeg det altså før det blit trukket mer penger (jeg er en meget glemsk mann og ønsker ikke å havne på minussiden når det gjelder lånet). Å overføre mer penger gir meg da en ekstra trygghet som skjermer meg fra eventuell dårlig hukkommelse +at det trekkes et rundere beløp fra min konto, runder opp til nærmeste 50lapp.

     

    Jeg ønsker absolutt ikke å korte ned løpetiden på lånet.

     

    Nei, nei og nei.

     

    Hvis du har gjort en avtale om å låne 1 million over 25 år, så avtaler du samtidig å betale eksempelvis 10000 kroner hver måned. Ja, jeg vet at det ikke er matematisk riktig.

     

    Da må du overføre 10 000 til den konto det er avtalt at lånet skal belastes hver måned. Om du overfører mer, la oss si 10100 hver måned vil du akkumulere et overskudd på kontoen. Dette er så banalt som man får det. Jeg skjønner ikke engang hvorfor det stilles spørsmål rundt dette.

    Grunnen til at jeg stilte spørsmål var som beskrevet over at er jeg en meget glemsk mann og derfor kunne det godt ha skjedd at jeg hadde glemt å skru opp hvor mye penger som skal overføres hver måned ved renteøkninger, derfor ønsket jeg en gang for alle å avklare om jeg lå i minus eller pluss.

     

    Banken VIL trekke det som det er AVTALT at det skal trekkes, det vil si annuiteten (forutsatt annuitetslån) som er avtalt ved kontraktsinngåelse.

     

    Du kan dog gjøre ekstraordinære innbetalinger til lånet ditt, men du må gjøre det selv i nettbanken. At dette handler om at banken snyter kunden eller noe sånt blir bare tullete.

     

    Noen kan spørre; hvorfor trekker ikke bare banken automatisk overskuddet på kontoen? Fordi det er ikke gjort noen avtale om det på forhånd.

    For min del spiller det ingen rolle om det ekstra jeg overfører blir trukket eller om det blir "overført" til neste måned, dette har jeg vel heller aldri gitt uttrykk for, har jeg det så beklager jeg dette.

     

    Det som kan gjøres for å spare penger her, (og som trådstarter gjør, om jeg forstår kontoutskrifta riktig) er å ikke overføre pengene til denne kontoen noe særlig tidligere enn noen dager før lånebeløpet blir belastet, og ikke overføre noe særlig mer enn nødvendig for å dekke terminbeløpet. Manglende dekning på denne kontoen når den blir belastet er derimot ikke særlig bra.. (i praksis mislighold av boliglånet, men det skal litt til før det blir tvangsauksjon.. wink.gif)
    Helt korrekt, jeg overfører samme dag som lånet skal bli trukket, dette har jeg gjort fra første innbetaling.

     

    Og ja; tall uten - foran betyr at trådstarter har penger innestående, men i dette tilfellet bare mellom den 03. og den 31.

     

    Den kontoutskriften var ikke helt grei å forstå seg på, men jeg gjør et forsøk: Den 03/10 kommer det en innbetaling på 9650,- fra en annen bank -dette er vel det faste betalingsoppdraget trådstarter nevner. Kan det være slik at det er kun avdraget (5815,42) som trekkes den 03/10, og rentene (3834,58) den 31/10? Renter bruker bestandig å bli beregnet/trukket i slutten av måneden, men de bankene jeg har vært borti trekker hele terminbeløpet på samme dato (den 20. i mitt tilfelle) og beregner/trekker etterpå rentene fra selve lånekontoen ved månedsslutt.

    Det hørtes ut som en god teori, men tviler på at den passer her, 5815,42+3834,58 = 9650, jeg har aldri hatt et terminbeløp på 9650kr (selv om jeg har overført dette), men noe rett under, f.eks 9624,58...

     

    Den siste linjen på kontoutskriften tyder vel på det motsatte, at et overskytende beløp på kontoen ved månedsutløpet blir brukt til å nedbetale lånet, og at overskytende beløp derfor ikke akkumuleres opp, men brukes til å nedbetale lånet slik at neste måneds innbetaling blir lavere.
    ...Og da kommer 1000kr-spørsmålet, la oss si at ved neste inbetaling overfører 3834,58kr mindre enn det jeg skal, hva vil skje da?
  21. Det er mulig jeg tar feil men jeg drister meg til en tolkning av det kryptiske papiret du har fått fra banken!
    Hehe, godt at det bare ikke var meg som syntes at det var litt kryptisk ;-)

     

    Innbetalt betyr "Det du har betalt inn", Utbetalt (-) betyr at det du eventuelt har utbetalt vil ha et minustegn foran.

     

    Innestående betyr "Det som står på kontoen", Gjeld (-) betyr at om du er i minus på kontoen så vil det være et minustegn foran beløpet.

    Haha, jeg skjønner ikke at jeg ikke har tenkt på det slik før, men det virker nå meget logisk og forståelig, tenkte rett og slett ikke på at (-) var ment for å illustrere at gjeld blir representert på kontoutskriften med et - tegn (ganske surrete av meg)!

     

    Edit: Altså slik jeg tolker papiret ditt er dette kontoutskrift fra en innskuddskonto, hvor avdrag på lånet ditt trekkes fra.
    Det høres veldig rikitg ut!

     

    Det du MÅ spørre banken om er følgende: Hvorfor bruker de ikke hele beløpet du har satt inn til å nedbetale lånet? Vil dette si at du har 3834 kroner på en konto til 0,5% rente, samtidig som du har et lån til høyere rente som ikke blir nedbetalt?

     

    Hadde det vært meg hadde jeg samtidig krevd dem for renters renter! Hvis du har hatt gjennomsnittlig 3834,- på kontoen gjennom f.eks 4 år, med gjennomsnittlig rentedifferanse på f.eks 4 prosentpoeng har banken lurt deg for:

     

    3834 / 2 * 0,04 = 76,68 kroner i gjennomsnitt for hvert år!

     

    Dette forutsetter at de ikke har noen hemmelige gebyrer ved ekstra-nedbetalinger, eller at de mener du disponerer den kontoen slik at de ikke uten videre kan trekke mer penger fra den uten en eksplisitt beskjed fra deg ;)

    Nå som du fikk hjernen min til å låse seg opp så har jeg en (litt merkelig) teori: først så har jeg skjønt at jeg ikke ligger i minus med 3834,58, men heller en "slags" pluss.

     

    La meg illustrere min tankegang:

     

    For enkeltheten skyld la oss si at jeg egentlig skal betale inn 9900kr i avdrag på lånet, men jeg velger heller å overføre 10000kr:

    3 Januar; betaler inn 10000kr, banken trekker 9900kr

    31 januar det står 100kr igjen på kontoen, banken overfører disse til lånet

    3 februar; betaler inn 10000kr, banken ser at det har blitt overført 100kr mer enn selve avdraget forrige måned, trekker derfor 9800kr

    31 februar, det står igjen 200kr på kontoen, banken overfører dette til lånet

    3 mars; betaler inn 10000kr, banken ser at det har blitt overført 200kr mer enn selve avdraget forrige måned, trekker derfor 9700kr

    31 mars, det står igjen 300kr på kontoen, banken overfører dette til lånet.

    osv...

     

    Dette er jo en litt bisarr teori, men har noen hørt om liknende fremgangsmåte?

  22. Ok, dette er sikkert tidenes dummeste spørsmål (det er derfor jeg rett og slett ikke tør å spørre banken, hehe), men lurer på noe på kontoutskriften min, dvs:

     

    Jeg har et boliglån i bank X og brukskonto i bank Y. Har satt opp fast overføring fra bank Y til bank X den 3. i hver måned. Så vidt jeg vet så har jeg alltid "rundt oppover" når det gjelder beløpet som skal overføres, f.eks hvis jeg har fått vite at jeg må betale 9626kr per måned så har jeg satt fast overføring til 9650kr bare for å være "sikker".

     

    Bank X trekker beløpet til lånet fra kontoen som jeg overfører til den 3. i hver måned (er en god stund siden jeg fikk lån nemlig så jeg husker ikke helt om den datoen stemmer). Saken er den at på kontoutskriften (se vedlagt bilde) jeg får fra bank X så (kall meg gjerne dum), men jeg klarer ikke å skjønne om jeg hittil betalt 3843.58 for lite inn på kontoen eller om jeg har betalt inn 3834,58 for mye. Når jeg sammenlikner med tidligere kontoutskrifter så har jeg sett at det beløpet øker jevnt og trutt.

     

    Jeg har jo alltid betalt litt for mye hver måned så jeg tror/håper at jeg ligger 3843,58 i "pluss", MEN det som absolutt kan være tilfellet er at jeg ved en renteøkning rett og slett har glemt å sette opp beløpet som skal overføres og har dermed "gått i minus" uten vilje.

     

    Så hvis noen kunne tatt en kjapp titt på kontoutskriften min og fortalt meg hvordan landet ligger så hadde det vært fint!

     

    Og, ja dere er mer enn velkomne til å humre av min uvitenhet! :-)

     

    EDIT: Ja jeg ser jo at det var litt dårlig emne-tittel, men siden problemet mitt var så "rart" så, vel, ja...

    post-137956-1227815914_thumb.jpg

  23. Ja, skal vel kunne gå ann det, på en annen type batteri altså.

     

    Kobla et vanlig, faltt, dobbel A batteri som satt i et kamera en gang til et bil batteri og ga det et lite sjokk. Fikk strøm i det så jeg fikk tatt det bilde jeg trengte ;)

     

    edit: De fleste mobil batterier som ikke er helt ødelagte, starter som regel ta lading etter en stund i laderen. Kan ofte ta lang tid før den viser at den tar lading på telefonen.

     

    Skal man legge bort telefonen en stund burde vel batteriet værken være helt utladet eller helt fullladet.

    Det funket jommen meg! Lot den stå i en stund og så koblet jeg laderen inn og ut ganske kjapt endel ganger og plutselig så lader den :-) Tusen takk for tipset!

  24. Li-ion batterier som går helt strømtomme er totalhavarerte og kan ikke "jumpstartes". Årsaken er at det er kretser inni selve batteriet som styrer lading, mm.

    Aha, ja da var jo den saken grei! Takk for svar, men bare en liten ting, var ideén min i utgangspunktet god/korrekt (hvis de kretsene ikke hadde eksistert)?

×
×
  • Opprett ny...