Gå til innhold

stiansa

Medlemmer
  • Innlegg

    223
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av stiansa

  1. på blitzen; trykk på "mode" knappen til det står "C1 Slave" i displayet. Sett blitzen med den røde delen av sokkelen (mottakeren) rettet mot kameraet.

     

    på kameraet; enkleste er å følge denne veiledningen for å sette opp trådløs blitzstyring, den tar deg gjennom grunnleggende oppsett og forklarer også de litt mer avanserte funksjonene :)

     

    (i filmen brukes benevnelsen T3i som er det amerikanske navnet på 600D)

    Takker! :D Fikk det til nå.

     

    Men hvor sensitivt er det med hensyn til direkte "line of sight"-kontakt mellom kameraet og blitsen? Kan det være noe mellom, eller må det være klar bane? Og må forsiden av blitsen peke i generell retning av kameraet? Eller kan den stå med ryggen mot? Hvis jeg f.eks. vil bruke den eksterne blitsen til å lyse opp veggen bak det jeg skal ta bilde av. Da har den jo ryggen mot kameraet.

     

    -s

  2. Når jeg har Sigmaen rett på kameraet, så kommer jeg inn i den menyen som heter Ekstern blitsfunksj.-innst. Der kan jeg finne underpunktene Blitsinnst., Lukker synk., FEB og eksp.komp. Alt bortsett fra det siste er grået ut.

     

    Det er en annen meny under Blitskontroll også, og det er Ekstern blits C.Fn innst. Der får jeg beskjed om at den påmonterte eksterne blitsen er inkompatibel eller slått av.

     

    Når jeg prøver å knpise med blitsen frakoblet, uten Hähnel-dingsen, men med kamerablitsen oppe, så fungerer det ikke. Er det noen spesielle innstillinger jeg må gjøre på blitsen for å få det til?

  3. Denne siden forteller meg at min Sigma EF-610 DG Super er kompatibel med Canon EOS 600D, men når jeg prøver å gå inn i menyen for ekstern blitz på kameraet, får jeg beskjed om at blitzen er slått av eller ikke er kompatibel. For ordens skyld - blitzen er slått på. ;)

     

    Jeg bruker Hahnel Combi TF for å få kamera og blitz til å kommunisere.

     

    Jeg får blitzen til å fyre av når jeg tar bilder, så egentlig er det vel ikke så farlig. Men spørsmålet mitt er kanskje hva jeg går glipp av når jeg ikke kommer inn i ekstern-blitz-menyen på kameraet.

     

    Dessuten går jeg svanger med planer om å kjøpe en ekstern blitz til, og lurer på om jeg burde kjøpe en 100% kompatibel blitz eller om jeg kan kjøpe en EF-610 til. Har det noe å si om to eksterne blitzer ikke er like?

  4. I november drar jeg på ferie til Thailand (jippi!!) og har tenkt å dra på en eller flere snorkleturer. I den forbindelse har jeg sett litt på Panasonic Lumix DMC-FT5, som ser ut til å være det beste valget per dags dato.

     

    Er det andre kameraer i samme prisklasse (eller billigere) som gir bedre undervannsbilder?

     

    Edit:

    Hva med Pentax Optio WG-3 GPS? På Japan Photo anbefalte de Pentax-en.

  5. Jeg har sett litt på linser og står så langt mellom disse tre:

    Canon EF-S 60mm f/2.8 Macro USM

    Canon EF 100mm f/2.8 Macro USM

    Sigma 105mm F2.8 EX DG OS HSM Macro for Canon

     

    Fra før har jeg Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS II som fulgte med kameraet. Hvis jeg skal kjøpe ny makrolinse, så er det viktig at bildene vil bli vesentlig bedre enn med den linsa jeg allerede har.

     

    Jeg har lest mye godord om Canon sin 60mm-linse, men leste også i en test at den har litt dårlig bokeh (ute-av-fokus-blur). Her gjør Sigma 105mm-linsen det en del bedre, og scorer bedre enn både 60 og 100mm-linsene til Canon totalt sett.

     

    Synspunkter? :)

  6. Jeg har tenkt å bygge meg en blomsterkasse av impregnerte terrassebord, som skal stå ute på en betongplatting. Jeg ser for meg at den skal være 2,5 meter lang, og en bredde på 50 cm. Hvor dyp bør den være for at det skal bli plass til nok jord til å plante for eksempel tomater, druer eller bambus? Er det nok med to plankebredder i høyden (ca 20), eller bør jeg gå for tre plankebredder (ca 30 cm)?

  7. Jeg vil reise en eller annen gang fra juli til august. Jeg er opptatt av at det er varmt (25-30 grader), lite regn og at det finnes gode muligheter for små og store naturopplevelser. Gjerne guidede ekspedisjoner.

     

    Jeg har slått fra meg Galapagos, for det blir for dyrt (ca 35 tusen for fly og guidet tur rundt på øyene. Overnatting, mat og lommepenger kommer i tillegg).

     

    Jeg vurderer Thailand, for der har jeg vært to ganger før (Bangkok, Phuket, Kog Samui). Men det er vel litt vått der sommerstid.

     

    Sør-Europa anser jeg som for lite eksotisk.

     

    Jeg ønsker også å ha en viss komfort, altså ikke sove i jordhytte eller lignende.

     

    Jeg reiser alene.

  8. Hvordan aktiverer man bluetooth på denne telefonen?

     

    Jeg kan ikke finne "Bluetooth" under Instillinger. Har følgende menytre:

     

    1 Lydprofiler

    2 Skjerm

    3 Tid og dato

    4 Telefon

    --- 1 Offlinemodus, 2 Språk, 3 Snarveier, 4 Automatisk tastelås

    5 Anrop

    6 Sikkerhetskopibehandling

    7 Sikkerhet

    --- Telefonlås, PIN-funksjoner, osv

    8 PC-forbindelser

    --- Samsung Kies og Masselagring

    9 Nettverk

    --- 1 Velg nettverk (Operatørnettverk, f.eks. Telenor, Netcom...)

    --- --- Automatisk, Manuelt

    --- 2 Nettverksmodus

    --- --- 1 Automatisk, 2 GSM, 3 UMTS

    --- 3 Tilkoblinger

    --- --- 1 Internett-profiler, 2 VOD-innstillinger

    10 Minne

    11 Nullstill

     

    Noen ideer? Det står Bluetooth-logo på esken til telefonen, så det skal vel være tilgengelig på den.

  9. Jeg tenker på spill som Grim Fandango og Monkey Island-serien. Er det gitt ut lignende spill de siste par-tre årene?

     

    Av det jeg har forstått om WoW, så kunne det kanskje ha vært en kandidat for meg, hadde det ikke vært for online-aspektet. Jeg vil kose meg alene, ikke samarbeide eller sloss med andre ekte mennesker når jeg spiller. :)

     

    Hva med Diablo? Er det online-basert?

     

    Jeg spiller for tiden Star Craft 2, men spiller kun mot A.I.

  10. Tilfeldighetene ville det slik at da jeg gikk gjennom litt rot i en hylle i går, så fant jeg fire reservekabler som fulgte med strømforsyningen min i en bærepose med gamle datadeler. :) Så da blåser jeg vel egentlig i de nye AX1200-kablene mine. Kanskje jeg kan bruke dem en gang i fremtiden? :) Eller kanskje komplett er så greie at de lar meg bytte dem inn mot noe annet?

  11. Det hørtes ut som et merkelig problem! Merkelig at pc-en gir fra seg ulyder dersom det er keyboardet det er noe galt med... Jeg går ut i fra at du har prøvd ut alle USB-portene i tilfelle det er noe galt med èn av dem? Har du forsøkt med en annen USB-kabel?

     

    Dersom det fortsatt ikke fungerer, anbefaler jeg å sjekke ut Akai MPK25 eller M-Audio Axiom 25.

    Behringer har som nevnt høy feilrate, så anbefales egentlig ikke.

     

    Siden det er Ozone-n som er lydkortet mitt, så er det vel derfra lyden kommer. Jeg bruker ikke lydkortet som sitter integrert på hovedkortet. Det kommer forresten omtrent samme lyd, men ikke så høy, når jeg skrur PC-en på også.

     

    Ok, så Behringer er ikke noe å satse på. :)

  12. Jeg har et M-Audio Ozone som jeg egentlig er fornøyd med. Det har 25 tangenter, pitch- og mod-hjul, 13 skruknotter til å tweake lyder med, samt mikrofoninngang. Og kanskje det beste er at det har innebygget lydkort.

     

    Problemet mitt er at jeg mistenker at enten driveren (som er helt oppdatert!) eller selve brettet får PC-en min til å krasje ganske ofte. PC-en fryser totalt og gir fra seg en forferdelig, høyfrekvent skrapelyd. Jeg har byttet ut både harddisk og grafikkort i jakten på å finne synderen, og nå står Ozone igjen som hovedmistenkt.

     

    Hvilke andre MIDI-keybards er å anbefale for bruk i Reason? Helst med innebygget lydkort, som Ozone har. Jeg vil ikke ha noe særlig mer enn to oktaver. Kan kanskje strekke meg til tre.

×
×
  • Opprett ny...