Gå til innhold

Judgement

Medlemmer
  • Innlegg

    713
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Judgement

  1. 20 minutes ago, dDork said:

    Hamas bruker dessverre barn som skjold. I de aller fleste slike angrep, også mot skoler, så finner man lik av nokså mange voksne menn. Skylden ligger ikke på Israel alene. Hamas har brukt skoler og sykehus som rakettbaser. 

    Noe Israel har gjort feil, er okkupasjon og systemisk diskriminering av Palestinere. Utkastelsene fra hjemmene som er skjedd nylig, er forkastelige. 

    Det virker også som den nåværende presidenten gjør alt han kan for å holde seg ved makten. En konflikt gjør susen. Han venter nemlig flere dommer for kriminelle gjerninger, men siden han er president, så er han immun. 

    Uten at jeg sier det er representativt for alle utkastelsene Israel har gjort gjennom tidene, var ikke disse siste rundene basert på en rettsavgjørelse pga. beboerne sitt manglende eierskap til eiendommen?

    • Liker 3
  2. 21 hours ago, Tåkefyrste said:

    Men hva kan Israel gjøre for å senke konfliktnivået når det eneste palestinerne ønsker er å utslette alle jøder? Hvordan kan man forhandle når motparten har slike ønsker?

    Jeg tviler på det sterkeste at "palestinerne" ønsker å utslette alle jøder. En viss andel ønsker nok det, men jeg tror ikke det gjelder alle. Og der ligger problemet, svart/hvit-forklaringer på problemene i området. Dette er en svært komplisert konflikt med ulumskheter på begge sider, uten at jeg sier at de er like ille. 

    Et godt første steg ville nok være å roe ned konfliktnivået gjennom å fjerne Hamas samt at Israel roer ned ekspansjonen i noen år.

    • Liker 2
  3. Jeg oppfatter at det store problemet i denne konflikten i senere tid er at  konflikten er for dårlig belyst, på begge sider.

    Det er kjent at Hamas har benyttet seg av menneskelige skjold og gjemmer militære installasjoner i områder med store mengder sivile, som medfører økte sivile tap når konflikten blusser opp igjen. All den tid Hamas skyter mot rene sivile mål mens Israel forsøker å hindre sivile tap (selv om de ikke klarer det), så er jeg helt sikker på hvem som er "bad guys".

    Når det er sagt har Israel over lengre tid oppført seg som en slags "okkupasjonsstyrke-light", som øker konfliktnivået.

    • Liker 4
  4. On 4/29/2020 at 10:43 PM, camxer said:

    Har du prøvd å installere en linux distro for å så utelukke software problemer? Hvis det hjelper ikke - har du mulighet til å prøve datamaskinen i et annet hus eller med en annen strømforsyning? Hvis problemet fortsetter, så er hovedkortet nok neste "synder".

    Hei,

    Takk for en god ide! Etter litt vanskeligheter å få Arch til å boote etter en oppgradering har jeg nå testet med samme resultat på integrert-kortet. I Arch er det ikke like ille på lav og middels CPU-last, men like ille på høy last. 

    Jeg kom på at jeg oppgraderte BIOS for ca. en mnd siden, så skal forsøke å nedgradere til eldre versjon og se om dette hjelper.

    EDIT: Ser ut som Asus har gjort noe for å hindre BIOS nedgradering. Nekter å la meg installere eldre bios. Forsøkt 4 forskjellige versjoner nå, alle med beskjed om "selected file is not a proper BIOS". Fantastisk.

    EDIT2: Fant en omvei og fikk flashet en eldre bios. Løste ikke problemet.

  5. On 4/28/2020 at 8:42 AM, Hårek said:

    Det er forsåvidt en kjent problemstilling. Det er dårlige arbeidsforhold for analog elektronikk inne i en PC. Google 'internal soundcard noise'. Men rart at det ikke blir bedre med eksternt lydkort.

    Hei Hårek og takk for svar. Jeg tror jeg har vært litt uklar, dette er ikke normal elektrisk støy som kan forventes f. eks inne i en datamaskin. Dett er store mengder støy som gjør at lyden i mange tilfeller ikke er gjenkjennelig. Dette skjer også på eksterne og interne lydenheter.

  6. Hei,

    Har forsøkt i noen uker nå å feilsøke lyden på maskinen min. Jeg sliter med at jeg har popping/crackling ved middels og høy CPU last. Dette har ikke vært en problemstilling tidligere og ser ut for meg å ha dukket opp med Windows 1903, og etterfølgende oppdatering til 1909 har ikke fjernet problemet. I utgangspunktet er cracklingen ganske ille på output-siden, men input gjennom USB mikrofon og analog mikrofon er helt hindsides mye støy på.

    Hardware:

    • ASUS Z-170A (Bios-versjon 3802)
    • 6700K
    • 32 GB (4x8GB) 2666 Mhz
    • 980Ti
    • Lydkort testet: Integrert hovedkort, ASUS Essence STX II, Abrahamsen A-DAC

    Steg tatt for å feilsøke:

    • Testet alle mulige kombinasjoner med lydkort tilkoblet og ikke tilkoblet, samt DAC. Også deaktivert integrert kort i BIOS, samt deaktivert HDMI lyd på nvidia-kortet.
    • Formattert og reinstallert Windows.
    • Forsøkt med dynamic tick av og på (bcdedit /set disabledynamictick)
    • Nyeste drivere på alt av relevant hardware. Også forsøkt eldre drivere på lydkort og skjermkort uten hell.
    • Testet med og uten Spectre og Meltdown-patchene.

     

    Er det noen som er kjent med problemstillingen og kanskje har en løsning? Problemet driver meg til vanvidd og gjør maskinen i utgangspunktet ubrukelig for meg.

  7. Vi må bare beklage de sene publiseringene av Microsoft-sakene. Helt enig i at det var dårlig prioritering av oss.

     

    Vi valgte forøvrig å dele produktnyhetene i to: De som kommer i høst og de som har litt mer ullen lanseringsdato. Sistnevnte finner dere her: https://www.tek.no/artikler/microsofts-fremtidsvisjon-er-pc-er-og-mobiler-med-to-skjermer/475544

     

    Det er nå fortsatt kort tid siden lanseringen. Som nevnt av kjellberit har dere 3 (!) artikler knyttet til denne store lanseringen. Dere har pr. nå 7 artikler på forsiden av diverse Apple nyheter.

    • Liker 1
  8. Hei,

    Det er helt riktig som du skriver. Dessverre ble vi forespeilet en lavere pris fra MSI enn hva norske nettbutikker faktisk viste seg å ta for kortet. Dette ble vi naturlig nok ikke kjent med innen embargo fra Nvidia utløp fredag ettermiddag og saken ble lagt ut.

     

    Se kommentar nederst i saken om planen videre. Nå er det helg (rart hvordan så mange grafikkortlanseringer sammenfaller med fredag ettermiddag klokken 15, hva?), men om det blir nødvendig følger jeg opp denne testen på mandag.

     

    Bra respons og oppdatering av saken! Meget bra, stjerne i boka :)

  9. En ipad pro er nok ikke for alle, men fy faen så digg den er for noen;)

     

    Jeg solgte min wacom cintig for å kjøpe 1gen ipad pro for 2 år siden og jeg angrer så absolutt ikke!

    Jeg vil vel heller si jeg liker apple pencil bedre en wacom sin Stylus. Jeg har også testet flere av Surface Pro modellene, men kan ikke si jeg er så veldig imponert.

     

    - Video og bilderedigering kan gjøres med Lumafusion og Affinity Photo. Snart kommer Photoshop og. Trenger du et vector program så har du Affinity designer. Greit nok så har ikke ipad mus , men nå er det ganske fantastisk med gestures og arbeidsflyt i apper som f.eks procreate.

     

    - Jeg har selv 3D printet flere ting som jeg har laget i enten Onshape eller Shapr3D på ipaden min. OnShape er startet av 2 tidligere Solidworks CEOs. Shapr3D på sin side er en ganske forfriskende ny måte å gjøre 3D CAD på.

    F.eks er denne motoren her laget på en ipad pro i Shapr3D

    attachicon.gifCF45055F-41DB-493B-99EC-6E40FC2D2718.jpeg

    Greit nok savner jeg både Fusion 360, Revit og Autocad. Men jeg er spent på hva fremtiden vil bringe.

     

    - Når det kommer til tekstbehandling programmer så vet jeg dessverre ikke så mye da jeg ikke bruker det så ofte. Men til notater er lpad Pro genial! Du har tilogmed en app som heter NEBO som tar håndskrevet notater og gjør det om til digital skrift på millisekunder! Selv avanserte matte formler er en lek!

    attachicon.gif33E265A3-C9D3-4751-A193-43408B4D777A.jpeg

    Faktisk er hele dette innlegget skrevet for hånd med apple pencil i NEBO;)

     

    Tror du meg ikke? Her er videoen(gif):

    attachicon.gifD4F9831F-EDD6-4246-806E-5681D4AA51F9.gif

     

    NEBO ser fantastisk ut. Jeg bruker primært LaTex for matte/fysikk, men ville vært svært praktisk å kunne skrive for hånd og deretter importere.

     

    Tilbake til tråden dog: Poenget er ikke nødvendigvis at det ikke eksisterer applikasjoner som kan benyttes til arbeidet, problemet er at OSet ikke tillater en arbeidsflyt som er effektiv nok. Jeg bruker pad til registrering og passive operasjoner slik som fremvisning av kart, tegninger osv. Til produksjon brukes en Windows maskin.

     

    Jeg har forsøkt iPad pro, og det var aldri ytelsen som satt en stopper for produksjon.

  10. Da blir jo spørsmålet, hva er arbeid? Kan det tenkes at folk har individuelle behov?

     

    Hvilket grunnlag har du for å si at det ikke stemmer da?

     

    Angående arbeid - Klart folk har forskjellige behov, men la oss se på vanlige bruksområder for datamaskiner i yrkeslivet:

     

    • Tekstbehandling, regneark og presentasjoner. Klart bedre på Windows/MacOS. Bedre utvalg av programvare, lettere multitasking etc etc.
    • Video/bilderedigering: Helt fram til det bevises at denne padden er raskere enn Macbook pro eller Mac-air vil jeg fortsatt gå for disse på bakgrunn av hardware. Bedre utvalg av programvare på Windows/MacOS og disse er lettere å jobbe med pga multitasking etc.
    • CAD og 3D modellering. Trenger jeg forklare?

    Det eneste jeg ser for meg iOS er brukbart til er for å ha med kart, dokumenter og enkle registreringsoppgaver i felt.

     

    Angående ytelse - Det er vanskelig å sammenligne da det er to vidt forskjellige arktitekturer, men jeg ville vært SVÆRT overrasket hvis Apple plutselig hoppet forbi giganten Intel og leverte langt bedre ytelse til halve strømforbruket.

    • Liker 1
  11. Flott pad fra Apple med en helt glimrende skjerm. Den er dog ubrukelig til arbeid pga. OS som ikke er tilpasset dette.

     

    Angående testen er jeg svært overrasket over Tek's ukritiske bruk av testprogramvare. Dere sammenligner to vidt forskjellige arkitekturer og påstår at ipaden prosesseserer video langt fortere enn en PC/Mac. Hvis dette stemmer (noe jeg tviler sterkt på) har Intel og AMD store problemer ettersom A12X bruker lang mindre strøm enn prosessoren i Macbook pro og yter bedre.

    • Liker 3
  12. Det første jeg tenkte når dere snakket om "dybden" 8K gir var at dere forsvarte Apple som gale hunder og laget artikler etter artikler om hvor ubrukelig og bortkastet 4K er. Dette selvfølgelig på bakgrunn av at Apple ikke hadde inkludert dette i sin strømmeboks.

     

    Jeg vet hvilken side av gjerdet jeg sitter på, nå må dere bestemme dere hvilken side dere skal være på. Kan ikke være merkeavhengig.

  13.  

    Sånn nesten alle? Men dette er jo ikke en Windows vs OSX diskusjon. Det er ikke akkurat en uvanlig oppfatning at folk liker Windows mye mer enn OSX. Forstår ikke hvordan du er overrasket over det. Du har og og folk som kjøper Mac og installerer Windows på. Ikke så lett nå lengre da, siden Apple innfører mer og mer proprietær HW.

    ... Har du noensinne eid Mac? :p 

    Jeg har eid Mac, Windows maskiner og jeg kjører Arch med KDE/i3-gaps på laptopen. OsX var fine saker men jeg liker ikke det at de tvinger meg til å kjøre det på ett spesifikt sett med hardware, derfor kjører jeg windows. Hadde det vært mulig å spille dataspill og kjøre en brukbar NLE (foruten Lightworks) på Arch eller annen distro hadde jeg gjort det.

×
×
  • Opprett ny...