Gå til innhold

panzerkiller

Medlemmer
  • Innlegg

    154
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av panzerkiller

  1. Liten oppdatering her. Å endre filnavnet funka ikke i lengden. Systemet trodde fortsatt at reset-knappen ble trykket inn, noe som igjen medførte at NAS rebootet i tide og utide (dog uten resetting, så endring av fila hadde noe godt i seg). I går skrudde jeg enheten fra hverandre og fysisk dro vekk reset-modulen(?) fra hovedkortet. Har ikke hatt en eneste melding om reset etter dette. Hardware er med andre ord ødelagt, men jeg kan fortsatt resette NAS med SSH om jeg skulle ha behovet i fremtiden. Deilig å finne en løsning som ikke medførte kjøp av ny NAS 😊

    • Liker 1
  2. Hei!

    Jeg har en NAS (DS416Play) med en reset-knapp som lever sitt eget litt. Hyppigere og hyppigere resetter nas`n seg tilbake til fabrikk-instillinger (data er heldigvis inntakt), og jeg må sette den opp på nytt. I følge loggen har den fysiske knappen blitt trykket inn, men det stemmer absolutt ikke med virkeligheten. Etter litt googling har jeg funnet ut av dette er et problem som flere har vært utsatt for på noen av enhetene fra Synology. En løsning som visstnok skal fungere er å skru hele dritten fra hverandre og fysisk fjerne knappen. Da jeg ikke har svart belte i hardware, er dette noe jeg vegrer meg for å gjøre. Jeg fant dog en annen (mulig) løsning i dag. Fila "Synodsdefault" er visstnok den som styrer reset-prosessen til enheten. Om jeg renamer denne fila til f.eks "_synodsdefault" så skal visstnok dette gjøre det umulig å resette NAS. Er det noen som kan bekrefte at dette vil funke? Stemmer det at jeg isåfall skal SSH inn på nas med admin og skrive "mv /usr/syno/sbin/synodsdefault /usr/syno/sbin/_synodsdefault". Eller må jeg ha en SUDO kommando foran?

    Setter STOR pris på hjelp. Innkjøp av ny NAS er relativt kostbart....

  3. Dette er jo NOK EN TRÅD med samme tema, men tar meg allikevel friheten til å opprette denne. Jeg spilte mye før, men pga små barn har det blitt mindre tid til dette de senere åra. Nå som barna har blitt litt eldre ser jeg dog at muligheten begynner å melde seg. Trenger derfor en ny PC da min i7 2600k med gtx 780 ikke lenger holder mål. Jeg har sett meg ut to alternativer som begge er på tilbud hos Komplett.

    Alt 1: https://www.komplett.no/product/1180517/pc-nettbrett/komplett-pc/komplett-epic-gaming-pc/komplett-i120-epic-gaming-pc-rtx-3060-edition?productList=notSet&position=1

    Alt 2: https://www.komplett.no/product/1180567/pc-nettbrett/komplett-pc/komplett-epic-gaming-pc/komplett-epic-gaming-pc-ryzen-7-5700g

    Alternativ nummer 1 gir meg jo en gaming-PC med en god GPU. Spørsmålet er derimot om CPU og PSU holder mål i årene som kommer?

    Alternativ nummer 2 derimot ser mer solid ut i forhold til CPU og PSU? Det manglende grafikkortet er selvfølgelig et problem, men dette kan kanskje greit løses nå 4-serien til Nvidia kommer og flere legger sine gamle 3-serie ut på finn?

    Jeg er ingen hardcore gamer, og trenger derfor ikke noe Ferrari-opplegg. Er allikevel fint at de fleste spill kjører i årene som kommer. Per nå har jeg en helt standard 1080p skjerm, men også på dette området ser jeg for meg at jeg kjøper noe litt bedre i nærmeste fremtid.

  4. Jeg har 1000/1000 fra altibox, så cloud bør gå ganske greit. Er det noen sky-tjenester du vil anbefale som kan laste rett fra nas til cloud? Og som ikke koster allverden med - la oss si - en mnd medlemskap. Har også vurdert en ekstern disk. Er ikke KRISE om jeg mister data.

  5. Hei! Jeg planlegger å bytte ut min nåværende Synology DS413 med en litt nyere DS416 Play. Etter hva jeg forstår fungerer ikke migrate funksjonen til Synology med DS416 Play. Er det noen som har et godt forslag på hvordan jeg kan forflytte ca 10TB med data fra den ene til den andre NAS`n uten å måtte kjøpe 4 nye 4tb disker? Det er sikkert noe jeg har oversett som ikke også koster meg alt for mye penger? 😊

  6. Om jeg først skal kjøre overgang til Windows 10 kommer jeg til å sette opp hele maskinen (software) på nytt. Det tar laaang tid for en som har hatt samme oppsett i mangfoldige år. Er heller ingen kløpper på pc, og småbarnsfar (lite tid til å knote). Får se hvor mye tid og lyst jeg har neste gang jeg har ferie! 😊 Takk for hjelpen! 

    Er forresten statisk volt på 1,3 greit sålenge temperatur er som den er (vannkjøling). Pc står mer eller mindre på 24/7, men Windows setter den i dvale etter 2 timer inaktiv 

  7. Hei!

    Jeg har en eldre stasjonær som primært brukes til surfing og Word/Excel. Trenger kanskje ikke liste opp alt av komponenter, men det som jeg anser som relevant er 16gb RAM (usikker på hvilken type), i7 2600, Asus p8p67 og Samsung 830 ssd. Kjører med Windows 7.

    Jeg synes maskinen begynner å bli litt treg, og skulle gjerne gjort en billig oppgradering for å få en litt mer sømløs opplevelse. I mitt hode ville det derfor kanskje være lurt å bytte til en raskere c:\ disk. Spørsmålet er derfor om mitt hovedkort støtter m.2 disk? Litt googling rundt dette gir meg inntrykk av t hovedkortet er for gammelt. En annen mulighet kunne jo være å kjøpe en ny ssd. F.eks Samsung sin 870 serie. Ville jeg merket forskjell med en slik oppgradering? Det er uaktuelt å reinstallere software, så alt innholdet på min 830 vil bli klonet til ny disk.
     

    PS: Nåværende 830-disk har stått i relativt mange år, og har vært utsatt for mye kopiering / sletting / flytting av data opp igjennom årene. Dette har kanskje noe å si på dagens hastighet?

    På forhånd takk for svar!

  8. Runar Bu Karlsen skrev (2 minutter siden):

    Ja! Har heller ikke fått noe mer... Leste dog dette på Coop sine sider.

     

    "Betalings-/Kredittkort

    Du kan velge å betale med VISA, Mastercard, Maestro

     

    Betalingstjenesten blir levert av Nets. Ordrebeløpet blir reservert ved bestilling, men først trukket når varene sendes fra lager."

     

    Så om du har blitt trukket så antar jeg at varen har blitt sendt?

    Betalte med kort, og det ble trukket med en gang. Hadde den blitt sendt på fredag burde jeg fått sporingsnummer innen nå….

  9. Mulig dette har blitt tatt før, men klarte ikke å finne en liknende tråd per nå.

    Vurderer sterkt å kjøpe en ny TV før disse modellene blir borte fra butikkene. Det står mellom q9-serien til Samsung (75 tommer) og 77 tommelen til LG. Rommet den skal stå i er en stue uten NM i lyskontroll. Har dog nok kontroll til at jeg unngår direkte sollys på TVen. Jeg er ikke spesielt opptatt av smartfunksjoner da dette styres igjennom en Nvidia Shield som jeg er strålende fornøyd med. I tillegg kjøres alt igjennom en Onkyo nr-tx676

    TVen skal brukes til PS5, fotball og film (samt noe tv-serier)

    Spørsmålet står vel å faller på om LG er såpass mye drøyere totalt sett at man kan leve med den sene sommerkvelder med litt for mye lys i stua…?

×
×
  • Opprett ny...