Jump to content

Bardl

Medlemmer
 • Content Count

  35
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. https://khrono.no/tjenestereiser-alta-uit/fersk-dom-kan-fore-til-endring-i-krav-om-forskuddsbetaling-ved-tjenestereiser/238817
 2. Vi var i kontakt med Bymiljøetaten vedr. svevestøv, støyskjerming og veivask i vår. Da fikk jeg beskjed om at man ikke ville sette opp flere støyskjermer langs Ring 3 fordi det var viktig at veistøvet fikk sveve fritt...! Fantastisk logikk...
 3. Dette er absolutt innenfor hva som er en fornuftig porteføljeinndeling. Vurder om du vil justere ned Norden-andelen din, som nå er på over 40%, selv om nordiske børser bare utgjør omtrent 4% av verdens børsverdier. Storebrand-fondet er blant de to beste (=billigste og med størst spredning av risikoen) fondene på det norske markedet, ved siden av KLP Aksjeverden indeks. Det er mulig posteren ikke visste det fra før, ettersom han/hun bare nevnte KLP og DNB. Hei og takk for svar (JanBanan/ Selters) Jeg justerer ned vektingen på norden litt, syns det virket rimelig. Er litt usikker på om jeg skal ha høyere vekting av indeksfondene, men det får jeg vurdere etterhvert tenker jeg :-)
 4. Hei finansnerder Jeg har skjønt at jeg blir eldre og har satt sammen en fondspakke på Skandiabanken...jeg er jo helt grønn på dette, så jeg legger hodet på blokka her og håper på konstruktive innspill... Langsiktig horisont...15 år ++, mye i indeksfond, men noe som vel er mer aktivt forvaltet (Delphi og DNB Miljø/ nord. tech) Forslag (månedlig sparing): 40% Storebrand Indeks - Alle Markeder 20% KLP AksjeNorden Indeks 20% Delphi Nordic 10% DnB Miljøinvest 10% DnB Nordic Technology Noen synspunkt??
 5. Jeg kjøpte en ROG (551?) på black fridaysalget og endte med å returnere den, kun pga at keyboardet er mørkt med rød backlight...for en halvgammel fyr ble det uleselig i normalt arbeidslys ( men kult i mørket). Kjøpte N552vx i stedet, virker som en helt ok maskin, men ROG var kanskje hakket mer solid...med annet baklys på tastaturet hadde jeg valgt ROG med like spek.
 6. Skal vi se: Egentlig er jeg litt skuffet over meg selv -siden jeg hadde lyst til å gå for Sonyen, delvis pga android og delvis pga Samsungs frynsete kvalitetsrykte...men det ble UE55JS8005. Jeg har en ekstremt lys stue ( vinduer "rund baut") - og trenger en lyssterkt TV. Sonyen var vesentlig bedre enn min gamle plasma (b650), men ifht Samsung var den blass. Sony har en matt skjerm som jeg likte godt, så ifht gjenskinn var den litt bedre, men jeg greide ikke få nok "punch" i bildet ifht Samsungen. Hadde jeg hatt mindre krevende lysforhold hadde jeg holdt en knapp på Sony her som nok har et mer naturlig bilde. Biledmessig ellers var vel begge OK, Samsung bedre rett ut av boksen - Sonyen rakk jeg ikke å få helt bra, men det var sikkert bare snakk om mer jobb med innstillinger ( begge har sikkert bedre bilde enn hva jeg behøver). For resten av familien var det ikke noe tvil når alt Sony kan stille opp med på Smart-tv fronten var NRK og Netflix (selv om jeg liker Android som smart tv-konsept) og i tillegg at stativet til Sony er akkurat de cm for lave til at den kan stå bak en Sonos Soundbar uten videre. Så..småting avgjorde, og for de fleste vil nok de tingene som avgjorde for oss ha liten/ ingen betydning - og da kan valget fort bli motsatt...
 7. Jeg gadde gått for Sony'n. Expert har X8507 til 13 999kr nå. Komplett hadde timestilbud på Sonyen i går til 11 999, så selv om Samsungen skulle være bedre er nok Sonyen god nok...takk for innspil :-) Nja... Har satt opp Sonyen... Noen småting...Tv-foten er så lav (4 cm) at Sonos playbaren kom i veien...Android TV er jo bra...enkelt å finne fram i - bør det jo være når det i realiteten kun er to (!) apper tilgjengelig som vanlige folk vil bruke ( NRK og Netflix). Skjermen er ganske matt, så det drar positivt siden jeg har mange vinduer i stua. Må nok jobbe mye med å få et bilde som er bra...syns de fleste modusene gir et gråskjær...har lagt inn kalibreringen fra tek.no sin test...greit bilde...men min gamle samsung plasma er bedre (med unntak av lysstyrke). Har heldigvis en samsung js8005 på vei også, så da får jeg sett de direkte opp mot hverandre...så får jeg se hvilken jeg beholder...
 8. Jeg gadde gått for Sony'n. Expert har X8507 til 13 999kr nå. Komplett hadde timestilbud på Sonyen i går til 11 999, så selv om Samsungen skulle være bedre er nok Sonyen god nok...takk for innspil :-)
 9. Hei, står egentlig på nippet til å bestille Sony X85 men ser at Samsung nå kommer med js8005...begge får man til 14999 på ymse nettbutikker. Noen tips? Jeg har en del vinduer i stua, så gjenskinn er et tema..
 10. Hei, Jeg lurer på hva følgende film heter: Handlingen er/starter i en restaurant hvor det er en del jenter/ kloner som jobber. Tror alle var like, kun nummer forskjellig. Deretter våkner en av jentene og ser at vokteren er drept...hun rømmer og ting utarter seg... Ringer det i en bjelle for noen??
 11. Den er bedre enn denne også? (Elkjøp har tilbud nå i helgen..satt ned fra 6795 til 5295.) Samsung 5 Series Ultra NP540U3C-A04SE Veldig takknemmelig for all hjelp!
 12. Ups...var ikke klar over at jeg var inne på business-siden.. Asus U38N det er kanskje et greit kjøp da? alternativt en enklere Zenbook UX32A??
 13. Skal ha en liten bærbar (13") til en skoleelev tenker på en av disse Asus Zenbook UC32VD (6BG minne 500 GB HDD) eller Samsung serie 5 (535 8 BG minne, 500 gb HDD) begge koster ca 5 500,- Synspunkt? Noen andre jeg heller bør gå for?
 14. Beklager seint svar. Takk for alle innspill. Jeg kan ikke bruke dropbox el.l. (filene kan ikke lagres på nettsky/ utenlands). Jeg endte opp med å legge Ipaden på stuebordet til VG/ Dagbladet-lesing og kjøpe en ultrabook i stedet...for meg ble Ipad mest et leketøy. Mvh. B.
×
×
 • Create New...