Gå til innhold

jhbolle

Medlemmer
  • Innlegg

    142
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av jhbolle

  1. lurer på å kjøpe Dynavoice F-6 EX høytalere til min "hjemmekino", som skal brukes både til film, spill og musikk (alt mulig rart, egentlig). Nå er det slik at jeg ikke har noen anelse om hva slags forsterker/receiver jeg trenger, men har ikke lyst til å bruke for mye penger. Hovedkildene er PC og PS3. Går for stereo i første omgang, for økonomiske gruner, og også fordi rommet er ganske lite, men ønkser å utvide anlegget senere (først sub, så bakhøytaler og center).

     

    Nå er spørsmålet, skal jeg gå for en billig stereoforsterker (1500-2500 for eksempel denne), eller heller gå for en surround-reciever med en gang?

     

    Skal jeg ha en surroundforsterker, må jeg også i tilegg ha en HDMI Svitsj (kun for bilde, selvfølgelig), som jeg ser koster rundt tusenlappen. Vil det ikke da være like greit å kjøpe en reciever med en gang? Skal jeg først svi av penger på en reciever er det også et krav at den støtter lyd gjennom HDMI-kabel.

     

    Jeg aner ikke hva som gjør en forsterker/receiver "bra". Så håper noen kan komme med vettige anbefalinger.

     

    EDIT: Ser litt nærmere etter, og HDMI svitsjer ser ut til å ligge på rundt 500-600, det er overkommelig, men lurer fremdels på om det er vits i å kjøpe en stereoforsterker som uannsett skal byttes ut senere.

  2. Så, du avviser ikke vitenskapen som et abstrakt verktøy for å forklare verden?

     

    Men du sier det finnes urokkelige sannheter, det gjør det jo slettes ikke. Sannheter er kun et abstrakt begrep, en illusjon. Jeg kan si at jeg eksisterer fordi jeg tenker, men hva da når jeg dør? Eller hva med før jeg ble født? Du sier at disse sannhetene alldri forandres. Men likevel er de ytterst subjektive. Disse sannhetene forutsetter et jeg. Du kan ikke si noe om andre menneskers eksistens ut i fra de. Men med vitenskapelige metoder kan du gå utifra at deres eksistens er sterkt sannsynlig.

  3. Religion prøver og forklare det uforklarelige, uten noen som helst beviser. Grunnlaget for religion ligger i frykt for det ukjente, spesielt for døden. Religion gir marginalt med kunnskap, men kan gi trøst. Religion er et sikkert fristed for de som ikke er i stand til å takle det faktum at vi ikke vet alt.

     

    Vitenskap prøver å forklare det som kan forklarers, og ignorer det uforklarerlige fram til vi har kunnskap nok til å forklare det. Alt må bevises, hvis ikke, er det ikke vitenskapelig. Vitenskap har sitt grunnlag i nysgjerrighet, og fører til større kunnskap om verden rundt oss, og oss selv.

     

    Religion er basert på følelser, da spesielt frykt. Vitenskap er basert på fornuft, og kanskje til en viss grad følelser som nysgjerrighet eller kunnskapstørst.

  4. Noen som har tips om en bra, billig skjerm? Tenkte å skaffe meg to eller tre, for et dual screen oppsettt, og ønsker ikke å bruke altfor mye penger. Skjermen(e) trenger ikke være altfor store, kanskje rundt 20 tommer. Er det noen god grunn til å velge forksjelige skjermer? Kun den ene kommer til å brukes til spill.

  5. Maken for en arroganse! Er man ikke opptatt av bildekvalitet selv om man ikke har råd å bruke mer enn 6000 på projektor? At det går ann.

     

    Ja makan. Hvordan våger jeg å si noe slikt. Syns Tore oppsummerte dette bra så orker ikke legge mere i det.

     

    Det jeg reagerte på var din mening om at man umulig kan være opptatt av bildekvalitet hvis man ikke har mer enn 6000 å slenge inn i potten. Jeg har da alldri ment at dette var riktig prisklasse for en bra projektor, men noen ganger handler det ikke om hva som er best, men om hva som er bra nok, eller som Tore sier det, den som "ikke suger mest". Greit, kanskje må man da nedprioritere bildekvalitet, men det betyr da vel ikke at man ikke er opptatt av det? Mener bare det var en veldig arrogant måte å uttale seg på. Det er jo nesten synd på de stakkars "snobbene" som må lese tester av middelmådige produkter, men det er nå engang den linjen Audiovisuelt har lagt seg på. Vil foresten gjerne se en test av projektorer i høyere prisklasser, selv om den ikke akkurat vil være nyttig for meg på det nåværende tidspunkt.

  6. Nå husker jeg ikke helt den nøyaktige ordlyden i feilmeldingen, men det var noe sånt som "insert correct boot media in the boot device and press a key, or chnage boot meida and restart." Altså virker den som om maskinen ikke finner dvd-brenneren.

     

    Nei, jeg er ikke sikker på om dev-spilleren står riktig på master/slave, det har vel noe med jumpere og gjøre? Jeg husker ikke om dvd-spilleren kom med noen slags dokumentasjon, dvd-spilleren kom nemlig bare innpakket i bobleplast.

     

    En ting somer merkelig er at det ike står noe om dvd-brenneren noe sted i BIOS, og ikke vet jeg hvor det skal stå heller. Harddiskene er ihvertfall listet opp

     

    Jeg har på følelsen at problemet ligger nettop i dette med master/slave, jeg vet ikke hvordan dette skal være. Jeg skal ihvertfall sjekke om det er noen slags dokumentasjon til dvd-spilleren som jeg har oversett.

×
×
  • Opprett ny...