Gå til innhold

OKai

Medlemmer
  • Innlegg

    23
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av OKai

  1. Det at stjerner skal være synlig med et kamera midt på dagen må vel innebære at kameraet plukker opp andre bølgelengder av lys enn andre kameraer gjør. Jeg kan ikke skjønne at et høyt dynamikkomfang alene skal kunne vise stjerner. Det blir jo det samme som at man skal kunne se stjerner med et vanlig kamera så lenge man eksponerer riktig.

     

    I samme gaten som den ganske kjente myten om at man kan se stjerner på lyse dagen om man står i bunnen av en brønn og ser oppover.

    http://www.snopes.com/science/well.asp

    • Liker 1
  2. Du må konvertere til sRGB før du laster opp til nett. Edit -> Convert to profile (ofte må du klikke på show all menu items først) og velg sRGB. Så kan du lagre bildet ditt.

     

    Eventuelt kan du bruke save for web and devices når du lagrer bildet og sikre deg om at "convert to sRGB" er huket av.

     

    Når du eksporterer bildet fra råbehandleren din til photoshop er fargerommet satt til ProPhoto RGB som default, og dette vises feil i de fleste browsere. Jeg har opplevd at firefox viser bilder riktig selv om det var brukt andre fargerom enn sRGB, men det er uansett viktig å bruke sRGB på web da flertallet av internettbrukere ikke bruker firefox.

     

    Det du ser under view-menyen forandrer ikke fargerommet du jobber i, det er bare en preview på hvordan bildet ser ut i andre fargesystemer.

  3. Hvis stripene er det eneste røde i hele bildet:

    1. Bruk hue/saturation

    2. Dra ned rullegardinen hvor det står "master"

    3. Velg Yellows, og dra saturationslideren helt til venstre.

    4. Gjenta steg tre med alle de andre fargene bortsett fra rødt

     

    Da får du forhåpentligvis resultater.

     

    Du kan stille inn "rangen" for hver farge ved å dra i spakene på nyanselinjen nederst i bildet. Bruk dette om du sitter igjen med oransje/magenta i bildet ditt til slutt. Da gjør du området for gul og magenta større for å fjerne mer farge i de områdene.

     

    Hvis du fortsatt sliter kan du kombinere denne teknikken med den du allerede har brukt.

     

    Det høres veldig vanskelig ut når jeg går slik i detalj, men det er ganske enkelt når du prøver selv.

  4. Jeg føler for å legge ut en guide snart. Ser på meg selv som rimelig stødig i photoshop og tror jeg kan bidra med gode forklaringer og spennende teknikker som går mest på enhancements i fotografier.

     

    Noen som har lyst å se hvordan de løfter portrettene sine et par hakk med enkle og viderekomne teknikker i photoshop og lightroom? Hvis det er interesse skal jeg slenge opp noe snart.

  5. Vel, hvis du skyter i raw skal du ikke ha bruk for å bruke curves over hele bildet i ettertid. Curves brukes til å justere lyshet, kontrast og hvitbalanse.Siden du kan gjøre dette raskere, mer presist og med bedre resultater i råfilkonvertereren din, har du nok mer hell med å gjøre det i selektive områder i photoshop. Kan bruke et av mine egne bilder som eksempel.

     

    Bilde 1:

    Dette bildet er rett fra kameraet.Jeg har brukt en ekstern blitz for å lyse opp ansiktet, siden bildet er tatt mot sola, og jeg vil unngå harde skygger. Her har jeg overeksponert bildet med vilje, fordi at når jeg henter det ned igjen i ettertid kommer bildet til å ha mindre støy.

    Bilde 2:

    Dette bildet har fått en rask gjennomgang i lightroom. Har trykket opp kontrasten, og hentet ned eksponeringen ved å bruke recovery, som er ganske greit å bruke når man skyter med blitz. Recovery henter ned de lyseste områdene mens de mørkeste får være i fred. Har croppet bildet for å komme nærmere motivet.

     

    Som dere ser gjør blitzen at det kanskje kommer frem litt vel mye detaljer i bildet, pluss at siden blitzlyset er kaldere enn sollyset blir hun litt blå i ansiktet.

     

    Bilde 3:

    Etterbehandling i photoshop. Fjerner først kviser og urenheter i huden med healing brush. Så gikk jeg inn i channels og kopierte ut den røde kanalen, la den i et nytt layer over de to andre, og satte blending mode til lumniosity. Brukte curves på dette laget for å få lysheten i bildet til å bli naturlig igjen.

     

    Det som skjedde da var at munnen og øynene fikk en merkelig farge, så jeg hentet de tilbake igjen ved å lage en lagmaske, og skjulte øynene og munnen. Deretter kopierte jeg bakgrunnslaget, og satte blendingoption til screen. Dette påvirket bare øynene og munnen og gav dem en sterk glød. Det ble mye, så satte laget til 20% opacity.

     

    Deretter skal jeg fjerne blitzrefleksjonene. Nytt lag. Brukte en myk, stor brush med flow satt til 4% og brukte eyedroppertool for å sample farger rundt refleksene, før jeg brushet over. Holdt på til det hvite hadde blitt hudfarget.

     

    Til slutt ordnet jeg blåfargen i ansiktet hennes ved å bruke et lag curves, og dra ned den blå kanalen. Inverterte masken (ctrl+I) slik at den ble usynlig, før jeg hentet den frem igjen i ansiktet der det var blåskjær slik at det fikk samme balanse som resten av bildet.

     

    Veldig rått og raskt forklart med lite eksempler, men hvis du har drevet en del på med photoshop burde du klare det meste ;) Spør om noe ble uklart.

    post-136997-1255626106_thumb.jpg

    post-136997-1255626114_thumb.jpg

    post-136997-1255626122_thumb.jpg

  6. Hvis du er nybegynner og bare vil korrigere bildet ditt, bruk curves. Brukte ett minutt på dette i photoshop.

     

    1. Sleng på et curves-lag. Øk kontrasten ved å lage en s-linje i rgb-kanalen, demp det gule skjæret i bildet ved å hente opp blå. Demp det røde, ved å legge den røde kanalen ned, eller legge den grønne opp.

     

    2. Svakt oppskarpet med high pass. Kopier lag, filters->other->high pass. Siden dette bildet var såpass lite brukte jeg bare 0,3 pixler. Bruk mer om du vil ha bildet skarpere. Sett blendingoptions på laget til noe mellom overlay og linear light, alt etter hva du syns blir best. Jeg bruker for det meste overlay og/eller hard light.

    post-136997-1255455103_thumb.jpg

  7. Den teknikken der fungerer nok heller dårlig for portretter. Som det står i guiden fungerer den nesten utelukkende for harde skygger på flate plan, som betong, asfalt osv.

     

    Å lette skygger etter sollys i ansikter er ganske vanskelig. Dersom du har tatt bildene dine i råformat, kan du forsøke å bruke fill-lightslideren, i ACR/Lightroom som en rask løsning.

     

    Hvis du ikke vil påvirke resten av bildet anbefaler jeg at du legger et curves-adjustmentlayer over bildet ditt og trykker opp lysheten slik at skyggene er omtrent så lyse du vil ha dem. Så inverterer du masken i adjustmentlaget ditt (ctrl+I), før du bruker en hvit brush til å hente frem lyset i de områdene du vil ha dem igjen. Bruk en myk brush med lav flow. Husk å fjerne haloer som eventuelt kommer utenfor ansikten til personen med en sort hard brush.

     

    Hvis du har tatt bildene dine i jpeg er jeg redd for at begge disse teknikkene kommer til å hente frem mye støy i bildet, men det er ikke til å komme utenom så lenge du ikke planlegger å bruke laaang tid på støyfjerning og oppskarping i ettertid.

     

    Spør om noe ble uklart her.

  8. La meg gjøre det enkelt for dere

    1. Åpne bildet

    2. Lagre bildet som "bilde2"

    3. Marker skygge

    4. Høyreklikk -> new layer via copy.

    5. Marker skyggebiten som er vist i guiden med rectangular marquee tool

    6. Åpne bilde2 og marker lysbiten som vist av guiden

    7. Åpne det første bildet igjen og velg Image -> Adjustments -> Match color

    8. Velg "bilde2" som source

    9. Huk av alle boksene

    10. Finjuster med sliderene om nødvendig

    11. Nå burde bildet ditt se ut som det andre bildet i guiden

    12. Bruk healingbrush for å fjerne kantene.

     

    Ellers, rtfm, jfgi, http://help.adobe.com/en_US/Photoshop/11.0...ab64-7658a.html

  9. Så dette er feil?
    1,00 kB (1 024 byte)

    Det var en notepad fil jeg 1024 tegn, hvis jeg sletter 24 tegn og da ender opp med 1000 kommer dette:

    1000 byte (1 000 byte)

    For meg ser det ut som om 1000 byte er 1 kB, men fullt mulig at (selveste :p) windows tar feil her.

    Det er akkurat det som er. Windows tar feil, og viser 1MiB som en 1MB. Det er det som er grunnen til at harddisker alltid ser ut til å ha mindre plass i Windows enn det harddiskprodusenten oppgir. Harddiskprodusenten bruker metriske standarder, mens Windows bruker de binære :)

  10. Jeg ser det er mange som gruer seg til "den dagen" det kommer fotorealistiske spill. Det er ikke noe som kommer til å skje over natten, men det kommer gradvis.Det kommer nok til å gli inn på en slik måte at ingen kommer til å boikotte spill på grunn av for god grafikk.

     

    Hvis vi tar GTA so eksempel: Jeg tror jeg at hvis GTA IV hadde kommet ut for 10 år siden så hadde det blitt et hylekor uten like om at det var så realistisk at det ikke gikk ann å skille fra virkeligheten. Men når det har kommet så naturlig i utviklingen som det har gjort, så er det veldig få som klager på for mye realisme.

     

    Det jeg vil frem til er at når GTA VII kommer ut så kommer guttegjengen til å storkose seg mens de lemlester fotorealistiske forgjengere på skjermen. Jeg tror at de kommer til å være såpass vant til det at de ikke kommer til å ta skade av det i det hele tatt. Vi tåler jo å se film, så hvorfor ikke?

×
×
  • Opprett ny...