Gå til innhold

Chriselv

Medlemmer
  • Innlegg

    143
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Chriselv

  1. On 8/26/2021 at 7:15 AM, magb said:

    Helt uenig, i3 bremser kun når sola står lavt rett imot, eller ved veldig mye regn osv. Veldig forutsigbart. Og når den bremser er det full regen og ikke noe mer. 

     

    Model 3 kan bremse når du minst aner det, spesielt på nye veistrekninger. Og da hogger den til så kraftig at man får nakkesleng. 

    Jeg har kjørt i3 i noen år og hadde mye problemer med plutselig bråbrems. Du har rett i at den kutter i motlys. Det gjelder også når det regner, når det er tåke og når man får kondens i kameraet, noe som var ca. halve året for min del. 

    Det jeg refererte til var derimot ikke at den kutter ut, men at den gir deg full alarm og bremser. Dette skjedde ofte ved møte av en stor bil når man kjørte inn i en tunnel eller ved refleksjon av lys i for eksempel store veiskilt. Den hadde også en tendens til å ikke regulere farten når man lå bak en motorsykkel eller bil med henger, noe som var svært ubehagelig.

    Og nei, man får ikke nakkesleng når Model 3 fantombremser, så brått er det ikke. Regner uansett med at det blir mer eller mindre slutt på fantombremsing når Tesla nå dropper radaren, da mye av fantombremsingen kommer av konflikt mellom radar og kamera.

    • Liker 2
  2. Her skal dere altså finne den beste hodetelefonen med støydemping. B&O vinner og under minus finner man følgende: Dyre

    Dempefunksjonen fungerer ikke like godt på alle når du beveger deg

    Jabra, Sony og Bose byr på bedre støydemping.

    Bare i konklusjonen kan man lese to ganger at denne absolutt IKKE burde vunnet testen da dere er på utkikk etter den beste støydempende hodetelefonen.

    Så jeg spør: hva er det EGENTLIG dere har testet her?

    Hehe. Svarer ligger nok i overskriften. "De beste hodetelefonene med støydemping", ikke "Hodetelefonene med best støydemping".
  3. Det spørs vel hva du har, men poenget er at man kan. Er en helt åpenbar fordel å kunne lade telefon, tablet, laptop og Switch med samme laderen. Du kan også lett dra hjemmefra uten å ta med deg lader når du vet at din dings, og alle andres dingser, lades på samme måte. Microsoft bryter med en positiv trend her. Selv Apple har gått over til USB-C på det meste, og antas å bytte i den retningen på iPhone også etterhvert.

     

    Et annet poeng er at PCer dør iblant, og med proprietære løsninger går ladere og slikt rett i søpla når det skjer.

     

    Ja jeg er helt enig, Microsoft roter fælt for tiden. Surface Book 2 og Surface Go har USB-C, men Laptop og Pro har ikke. Alle burde så absolutt vært utstyrt med USB-C nå. Når det er sagt så må jeg si at jeg liker Surface Connect mye bedre enn USB-C. Fungerer utmerket til docking og lading, men når man er på farten er det så klart ikke optimalt.

  4. Bortsett fra lading. Når nær sagt alt annet man eier kan lades med samme lader, blir denne løsningen automagisk en dealbreaker.

     

    Det er vel ikke så vanlig å lade mobil og annet utstyr med USB-C lader som leverer 40+ watt? 

     

    Om man gjør det så finnes det USB-C til Surface Connect (magnetisk): https://jgotech.com/products/microsoft-surface-connect-to-usb-c-charging-cable-15v

  5.  

    Min i3 må inn på service for å få oppdateringer i alle fall. Den er jo nyere enn Tesla Model S, som kom i 2012.

    Men du kan nevne hvilke produsenter utover Tesla som har OTA-oppdateringer, kanskje? Jeg har ikke hørt om noen.

     

    Nå kjenner jeg ikke til i3, men mine 2 siste bimmere har jeg oppdatert selv. Av det jeg kjenner til har ingen av de hatt kritiske oppdateringer jeg har trengt dog, så bare QoL oppdateringer.

    Her er artikkel som viser til at BMW pushet ut en oppdatering til noen millioner biler med en sårbarhet tilbake i 2015: https://securityledger.com/2015/02/bmw-fixes-connecteddrive-flaw-with-over-the-air-patch/ 

     

    redigert:

    mercedes 2012: https://www.extremetech.com/extreme/125621-mercedes-benz-over-the-air-car-updates

    Graver jeg mer finner jeg nok flere, men det er 2 vertfall.

    Her har du nok misforstått kraftig. Det du linker til er ikke snakk om firmware. Connecteddrive har ingeting å gjøre med hvordan bilen oppfører seg.

     

    Ingen av disse ville vært i stand til å legge inn f.eks. creep via OTA. I-Pace sies vel å være i stand til "ekte" OTA, men det vil tiden vise.

  6. Nå var vel det OPPRINNELIGE målet mye mindre ambisiøst, Model 3 produksjonen ble vel fremskyndet med hele 2 år.

     

    For de som forstår bilbransjen så er det intet mindre enn svært imponerende det Tesla har gjort. Å lage biler i mellom-høyvolum er ufattelig vanskelig. Produksjon av f.eks. smarttelefoner og laptoper er barnemat i forhold.

     

    Tesla har møtt mange utfordringer (ikke minst media og shortere), men de lærer fort og har god progresjon. Husk at forrige bilstartup som lyktes i USA var Ford, dette er en av de desidert mest konkurranseutsatte bransjene i verden. Selv om de skulle gå under har de klart noe så utrolig som å fremskynde satsing på elbil blant store OEMs med MANGE år.

    • Liker 7
  7. Spørsmål: evner du ikke å forstå eller vil du ikke forstå? Det at du tror at biler og elektriske sparkesykler dekkes av samme lovverket tyder på at du faktisk ikke får det til. Prøv å anstrenge deg litt så får du det til.

     

     

    Nå tror jeg du må roe ned et par hakk. Det har da vel aldri vært ulovlig med kjøp og salg selv om det er forbudt å kjøre i offentlig område? Som nevnt under vil jeg gjerne se referanse på dette.

     

    På privat grunn kan du vel kjøre hvilken som helst sparkesykkel du vil?

    • Liker 1
  8. Alle modeller som har app, kan man endre software på. Ninebot, E-Wheels og Xiaomi kan fash'es med annen software, som kan gi høyere hastighet. Bare ta en titt på Youtube.

     

    "Testvinneren" og "Anbefalt" burde da også egentlig vært disket.

     

    Ja, med den logikken burde alle (elektriske) kjøretøy vært forbudt da de kan "tukles med", uavhengig om de har app eller ikke.

  9. Litt usikker på hva som er best: kjøpe fra Microsoft for 12595,- (med ed. discount) eller kjøpe til 11495,- på Expert. Har hørt bare gode ting ang. support fra Microsoft Store om noe skulle skje med Surface'n eller tilbehøret. Mulig det er verdt prisdifferansen.

     

    edit: Det ble et enkelt valg, prisen er 13990,- på Expert nå.

  10. Expert har skrudd ned prisen saftig på Surface Pro 4 nå, for de som er interessert i I5/8GB/256GB modellen.

     

    http://www.prisjakt.no/product.php?p=3350430

    https://www.expert.no/data-og-tilbehor/datamaskiner-barbare/barbare-datamaskiner-2-i-1/ms-surface-pro-4-i58gb256gb/p-252953/

     

    Jeg tror det er en feil som har sneket seg inn hos Expert. Det skal nok være 128 GB varianten, den koster 11490,- på Microsoft.no. Oppdaget dette på Expert i går, og da var det mulig å bestille, men det er det ikke nå lenger.

  11. Macbook Pro Retina 15" vs Surface Book

    - MBP 15" har firekjerner i7 (i7 4770HQ), Surface Book etter alt å dømme to-kjerner i7 (15W TDP -> Core i7 6500U eller 6600U)

    - macbooken har ikke dGPU, det har microsoft - uten at vi vet noe om ytelsen

    - samme størrelse på SSD

    - marginalt mindre oppløsning på MacBooken (2880x1800 vs 3000x2000)

    - og ikke avtagbar skjerm (hvis dette er viktig)

    - MBP har 16 GB RAM, Surface Book har 8 GB

    - To Thunderbolt 2/Mini DisplayPort tilkoblinger på MBP

     

    pris: 1999 dollar vs 2099 dollar Surface Book

     

    Ser ut til at Apple leverer konkurransedyktige produkt, som vanlig. Så får vi huske at Surface Book fortsatt er uker unna lansering i markedet, at det enn så lenge er forrige generasjon prosessorer i Apples maskiner, og se om ikke Apple har ett og annet i ermet når de oppdaterer MacBook-ene sine til neste generasjon... ;)

     

    Regner med de sammenlignet med MBP13", ikke 15". Det er jo der eneste som gir mening mtp. vekt og skjermstørrelse.
  12. Det samme sa folk da smarttelefonene kom, nå er det helt naturlig å lade hver natt. Jeg tror dette er et kraftig overdrevet problem.

    Tja, det er en litt dårlig sammenligning. Du må vel ikke ta av deg mobiltelefonen? I tillegg så mister man som sagt funksjonalitet da man må lade hver eneste dag. Jeg setter iallfall stor pris på å ha en vekkerklokke som vekker kun meg. Om du ikke bruker/har brukt noen wearables over lengre tid så vil jeg anbefale å gjøre det før du uttaler deg om batteritid. De fleste kan leve med kort batteritid en liten stund, men over lengre tid er enheten mer til bry enn nytte. Det blir spennende å se hvor mange Watch som blir liggende å støve ned etter 6 mnd.

     

    Forresten helt utrolig hvor mye enkelte forsvarer Apple. Forstår ikke at man kan si seg fornøyd med 18 timers batteritid på en klokke som bruker en proprietær lade-dock.

  13. Jeg har brukt Pebble i omtrent 6 mnd nå og må si meg svært fornøyd med klokka. Typisk batteritid er 5 - 7 dager, noe som gjør at det går an å leve med den.

     

    Watch blir sikkert en suksess (målt i antall solgte enheter), men jeg forstår ikke helt at Apple har valgt å lage en klokke med så elendig batteritid. Jeg tror at mange kommer til å like klokka og synes den er nyttig, men å lade hver eneste dag/natt er nok ikke noe de fleste gidder i lengden.

     

    I tillegg er det spesielt to svært viktige ting (for meg iallfall) denne klokka ikke egner seg noe særlig til: sleep tracking og vekkeklokke.

     

    Med Jobs i førersetet hadde nok ikke Watch kommet lengre enn teststadiet, batteritiden er rett og slett ikke god nok. Jeg synes (i motsetning til mange andre) at det er overraskende at Apple velger å lansere et produkt i denne kategorien såpass tidlig.

  14. Men hva var da spørsmålet? ;)

     

    Jeg har fått ølsett-øl som smaker ENORMT mye bedre enn øl som er tradisjonelt brygget. Men resultatet av et brygg kommer selvfølgelig an på øltypen og bryggerens ferdighet. Skal du f.eks. brygge en pilsner, hvor noe av poenget er at det skal være litt "plain" og ikke smake en hel blomstereng, kan resultatet av ølsett bli så bra, at det er fullstendig bortkastet å bruke tid på å meske selv.

     

    Faktisk tar det så mye ekstra tid å meske, at de som gjør det, brygger mye sjeldnere enn de som brygger med ølsett. Hvis du går på norbrygg og ser hvor lenge folk har holdt på og hvor mange ganger de har brygget, så ser du at det er helt vanlig at de som brygger tradisjonelt produserer rundt 5-20 brygg i året. Med ølsett kan du lage et nytt brygg hver uke, og fortsatt ikke bruke mer enn 1 time på hele prosessen, fra blanding i gjeringskarret til å påklistre etiketter.

     

    Personlig har jeg fått overveldende masse skryt av min eple & solbær cider. Selv om det er fullt mulig å lage den med rene epler og solbær istedenfor ekstrakt, vil det bety kolosalt med ekstrajobb. Resultatet ville sikkert blitt merkbart bedre, men ikke proposjonelt i forhold til innsatsen.

     

    Jeg ser poenget ditt og skjønner hva du mener. Jeg er uenig i at man får skikkelig godt øl av ferdighumlet ølsett som jeg skrev tidligere. Hvis du derimot bruker god gjær, spraymalt/maltekstrakt og humler selv så kan man få ekstremt bra resultat. Dette tar ikke så mye lengre tid enn å bruke et ølsett, men gir enormt mye bedre resultat. Det er mange som har vunnet i konkurranser med øl brygget på ekstrakt.

     

    De viktigste forskjellene mellom ekstraktbrygging og brygging "fra scratch" (korn) er pris, variasjon og utgjæringsgrad. Det er mye billigere å brygge fra scratch, men utstyret er selvsagt dyrere. Man får også mye mer variasjon ved å brygge fra scratch, men ved å bruke litt spesialmalt i ekstraktbryggingen kan man få litt mer variasjon uten å bruke noe særlig mer tid. Utgjæringsgraden er vanskelig å kontrollere med ekstraktbrygging og det er en utfordring å brygge tørre øl.

    • Liker 1
  15. Spørs vel litt med hva men legger i ordet fantastisk ;-) Kan være langt bedre en mye man får kjøpt i hylla på butikken, om man legger det som en målestokk ;-)

     

    Hehe, ja det er helt klart. Om det er målestokken så kan man få til bra øl. Jeg er nok kanskje en ganske ekstrem ølnerd, og når jeg hører "fantastisk" så tenker jeg i absolutt målestokk. Det er absolutt ikke mange bryggerier som brygger "fantastisk" øl.
    • Liker 1
  16. Beklager å måtte si det, men hvis du "kloke av skade kan si at ølsett neppe blir veldig vellykket", så sier det mer om dine manglende bryggekunster, enn om ølsett. For ikke bare kan du få fantastisk resultat med ølsett, men det er også billigere, raskere og enklere enn tradisjonell brygging, og i tillegg til å lage øl gir det også mulighet for å lage en stor variasjon av cider, fruktøl, osv.

     

    Det er sant at ølsett er en snarvei, og på sett å vis er å jukse litt i forhold til tradisjonell brygging, men det betyr overhodet ikke at ølet blir noe dårligere av den grunn, snarere tvert imot.

     

    Hvis du med ølsett mener ferdighumlet ekstrakt som kommer med en pakke gjær, noe ala Coopers, så er svaret nei. Du kan ikke få "fantastisk" resultat.

     

    Ellers så anbefaler jeg alle som er interessert i brygging å ta en titt på http://forum.norbrygg.no

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...