Gå til innhold

Lafs

Medlemmer
  • Innlegg

    586
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Lafs

  1.  

    Jeg begynner å lure på om VG/Tek.no er kjøpt og betalt av Tesla for å promotere stoff derfra  :hmm:

    Er jo faen meg ikke annet enn disse forbaskede Tesla-overskriftene å finne lengre på nettsiden til Tek.no

    Dårlig promotering å fortelle om Teslas ræva dårlig kundebehandling. Man taper på å kjøpe en brukt Tesla fra Tesla, enn å kjøpe på Finn. Sier noe om Tesla. Forresten Tesla deaktiverer Superlading hvis du prøver å reparere Tesla selv. Tesla har den desidert dårligste kundebehandling og Service-tilbud av alt som kan krype av biler.

    Du bør bedre service hos "Ærlige Erling bruktbil".

    Har en model S og er kjempefornøyd med både service og kundebehandling, dette ser ut til å ha ordnet seg stort sett ila siste året. Ble truffet bakfra av en prius med mye skader bak, Tesla hadde alle deler på lager og bilen ble fiks ferdig på en uke, blide folk og god kaffe hos Tesla Drammen. Dem har doblet antall ansatte på verkstedene, kjører doble skift til kl 22 på kvelden og ser ut til å ha kvittet seg med "vanskelige medarbeidere". En flott model X som lånebil fikk vi også, selv om Tesla ikke trenger stå for lånebil i en forsikringsak.

    • Liker 5
  2. Merkelig at folk har et stort behov for å ytre seg om produkter som ikke er ment for dem. Ei heller har råd til dem. Kommer aldri til å forstå hvordan de tenker. Hvis jeg liker Toyota så sutrer ikke jeg hvert Audi er selv om bilene går like fort.

     

    Vi brukte nettopp 3 mill på skjermvegg på jobb. Kunne sikkert fått det til halve prisen men kvalitet koster.

     

    At vanlig folk skal kommentere prosumer produkter blir for dumt.

    "Den skal være så godt som stillegående når den ikke jobber hardt" En så dyr maskin også klarer dem ikke få den stille engang, det her er jo bare trist.

    • Liker 2
  3.  

    Tesla lar deg avbestille når som helst uten kostnad, i motsetning til Audi tydeligvis.

    Det er da en sannhet med modifikasjoner. Du får ikke tilbake avgifter betalt til staten. Noe som enkelte plasser i verden er betydelig med penger. På den andre siden så har jeg forståelse for at angrer seg etter å ha bestilt seg en Tesla og så ser alle de bedre alternativene som finnes.

    Hvilke alternativer er bedre en Tesla?

    • Liker 4
  4. Ser noen anbefaler kjøp av ekstern dac, vil bare påpeke at det er noe tull. Alle recievere i dag har en high end burr brown 192/24 eller texas instruments 192/32 per kanal.

     

    Ingen eksterne dac's kan levere noe bedre, mange audiofile mener noen firmaer som for eksempel hegel eller electrocompaniet har noe "magiskt" i dac'ene sine som forbedrer lyden, men det har dem ikke, dem benytter seg av samme burr brown dac's, som forøvrig selges i løs vekt for ikke mange kroner stykket.

     

    Må forøvrig si meg enig i at recievere ikke er spesielt kraftige, men dem har vannvittig valuta for pengene.

     

    Vil også hive meg på dem over her, både onkyo 608 og jamo S serie er et godt valg.

     

    Det er ikke kun DAC-chipen som bestemmer hvor bra lyden blir. Strømforsyning, evt reklokking (så kan mna bruke hvilket som helst billig drivverk uten at det spiller inn på lyden), og ikke minst de analoge delene som kommer etter selve chipen virker inn på lyden. Så det er fullt mulig å lage både en god og en dårlig dac bygget rundt samme chip.

     

    Selskapene gjør i så fall en veldig dårlig jobb ved å forklare hva i dac'ene deres som gjør dem bedre, ofte står det bare "luftigere lyd" eller "masse dynamikk".

     

    Har en ekstern dac med 96khz/24bit( som f.eks cambridge dacmagic) bedre dynamikk en onkyo 5008 sin texas instruments 192khz/32bit?

  5. Hei,

     

    Må bare si at onkyo 608 med Jamo s606 surround sett er en fantastisk kombinasjon.

    Det kommer til å riste huset, det kommer til å spille så høyt at du får vondt i ørene og det kommer til å spille utrolig pent.

     

    Punktum :)

  6. Ser noen anbefaler kjøp av ekstern dac, vil bare påpeke at det er noe tull. Alle recievere i dag har en high end burr brown 192/24 eller texas instruments 192/32 per kanal.

     

    Ingen eksterne dac's kan levere noe bedre, mange audiofile mener noen firmaer som for eksempel hegel eller electrocompaniet har noe "magiskt" i dac'ene sine som forbedrer lyden, men det har dem ikke, dem benytter seg av samme burr brown dac's, som forøvrig selges i løs vekt for ikke mange kroner stykket.

     

    Må forøvrig si meg enig i at recievere ikke er spesielt kraftige, men dem har vannvittig valuta for pengene.

     

    Vil også hive meg på dem over her, både onkyo 608 og jamo S serie er et godt valg.

  7. Hei,

     

    Poenget ved å sette en reciever til f.eks 4ohm istedenfor 6 ohm's last, er at forsterkeren reduserer ut-effekten når du setter den til 4ohm. Dette for å ungå overoppheting. Jeg har alltid hatt onkyo recieverene mine på max ohm for mest effekt, uten problemer med varme, selv på store 4 ohm tårn høyttalere.

     

    En høyttaler som står spesifisert til 8ohm vil ikke ha 8ohm hele tiden, 8ohm er bare nominell motstand, fleste høytalere har helt ned til 2 - 3 ohm og opp til 16ohm+.

     

    Du kan plugge til 4ohm, 6ohm og 8ohms høyttalere som du vil på recieveren din, du vil ikke få noen problemer, bare la ohm innstillingen på recieveren din stå på max.

     

    Får du derimot varmeproblemer(noe jeg tviler veldig sterkt på) kan du redusere innstillingene på recieveren din til lavere ohm

     

    Forøvrig vil jeg si du har gjort et godt valg både når det kommer til reciever og surround pakke :)

     

    8 ohms høytalere er lettest å drive, 4 ohm høytalere er tyngst å drive, da forsterkeren må dytte mye strøm.

     

     

     

    Håper dette ga deg noen svar, sikkert noen som kan forklare alt dette bedre en meg :)

  8. Tåpelig inlegg av Lafs da god lyd ikke kan måles utifra spesifikasjoner. Tviler sterk på at du har noen særlig erfaring med Vinyl.

     

    Det er en grunn til at rundt 50% av de over gjennomsnittlige hifi interesserte foretrekekr vinyl framfor cd. Det varierer jo såklart fra plate til plate, men her snakker jeg sånn generelt.

     

    En lang diskusjon om temaet: http://www.hifisentralen.no/forum/index.php/topic,13142.0.html

     

    Det du sier er at hva man mener om lyd er subjektivt. Det er jeg enig i.

    Men lyd kan likevel måles fra spesifikasjoner, Vinyl må jukses med for å i det hele tatt høres ut(RIAA equilizer). Det er så mange variabler og dårlig gjennomførte løsninger.

     

    Hvis man ser helt objektivt på det, er lp ubrukelig.

     

     

    Men si meg, ut i fra deres subjektive mening, hva er bedre med vinyl?

     

    Og tror dere virkelig ikke musikken dere hører på vinyl i dag er lagret digitalt først?

    Bare behold det digitalt hele veien, også last heller ned en plugin til pc'en deres som ødelegger lyden og får den til å høres "LP" ut med unøyaktig avspilling, pop, skrap og gnikking.

  9. Hvorfor ikke kjøpe en onkyo reciever til 2000, og et par tårn høytalere, evt dynavoice eller lignende til 1500 - 2000kr. Så har du mer "trøkk" og lydkvalitet en du noen gang kommer til å få ut av et pc anlegg, da kan du også bruke hdmi ut på skjermkortet ditt til lyd, eller optisk/coax fra hovedkortet, og ha 7.1/5.1 truehd/master dts fra film og/eller spill etterhvert som du kjøper mer høytalere :)

  10. Sender du surround fra spill digitalt ut fra pc'en vil en reciever se det som multichannel pcm(iallefall på starcraft 2, company of heroes), og gi surroundlyd. Men da må du ha en reciever som støtter det.

     

    For å sende multichannel pcm, må du høyre klikke på volume controller på taskbar > playback devices > høyreklikk digital audio spdif, og sett det til 5.1.

     

    Så starter du spiller og setter lyden i spillet til 5.1.

     

    Støtter recieveren multichannel pcm, får du det :).

    Ingen spill bruker dolby digital/dts så du må sette det opp manuelt.

     

    Problemet ditt er muligens at "recieveren" som følger med samsung surround anlegget ditt ikke støtter multichannel pcm..

×
×
  • Opprett ny...