Gå til innhold

poetsotf

Medlemmer
  • Innlegg

    70
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av poetsotf

  1. ok, takk :) Men holder meg til hjemmelaga vin når jeg tenker meg om.. og JA, det er lovlig å lage ;)

     

    Sikkert like greit, er ikkje så mykje å spare på å kjøpe brennevin i Sverige lengre. Er vel stort sett berre kursforskjellen du tjener på det.

    Vin og øl derimot er ein del billegare.

     

    Jepp, hjemmelaga vin koster etter mine beregninger og min måte å lage på 22 kr litern for 20% med hetvin/spritgjær/vingjær. Det er jo på en måte 22 kr halv litern for 40%. På polet koster dette 175 kr (for det billigste) pluss blandevann. jeg drikker egentlig lite, men siden jeg er student, har jeg måttet tenke kreativt ;) Noen sier dette smaker ræva, men damn, det er helt grei smak på det. Jeg orker ikke å lage 5 år årgang på vinen for at den skal smake bedre da, heller ikke en masse utstyr ;)

  2. Jeg har akkurat samme problem, 21 år og til og med fått rynker pga dette. INGEN andre jeg har sett har noe liknende på min alder.

     

    Når man er 21 så er ikke akkurat operasjon det første man vil gjennomføre. Noen andre alternativer? Jeg har selv prøvd http://www.apotekhjem.no/Nettbutikk/display.aspx?menuid=0&prodid=40254

    uten resultater. Huden ble heller mer rynkete enn noe annet med denne.

     

    Noen kremer som kan funke?

     

    jeg har prøvd mange kremer!! Minst brukt 10 000 på disse øyekremene, også bestilt "det beste" fra hollywood som stjernene bruker, men nope, nada... Er vist ett middel som kan sprøytes under huden under øynene som kanskje kan funke. Men det er dyrt, virker mest sansynlig ikke, er skadelig og må sprøytes under huden annenhver måned.

     

    Vi som har dette (meg f,eks) har ekstra tynn hud under øynene, som gjør at blodårene under huden "vises", og da oppstår en optisk illusjon på at man er mørk der.. Disse genene altså..

     

    Så enten må man bare akseptere det og la folk fortelle deg hvor trøtt og sliten du ser ut, eller bruke sminke. Folk får bare si hva faen dem vil til mæ, dette gidder jeg ikke bry meg om mere. takk for meg!

  3. Er det liv i denne tråden? Jeg har mange av de samme symptomene, men i tilegg bli også øyelokkene røde/såre. Jeg har hatt problemene i mange, mange år, og har de siste 4 årene ikke en gang prøvet flere øyeleger, da jeg opplevde at jeg bare brukte uhorvelig mye penger på dette, og jeg var i denne perioden en fattig student. Nå har jeg kommet meg igjennom denne perioden, og skal prøve å få bukt med disse problemene igjen.

     

    Problemene mine oppsto på ungdomskolen, for hele 12 år siden, da jeg slet med røde øyne, men spesielt røde/såre øyelokk. Dette kom og gikk en del, men ble værre med årene. Først fungerte allergitabletter noenlunde, selv om jeg etter flere blodprøver for allergi påviste ingenting.

     

    Senere var jeg til en polsk øyelege ( her i norge) om var veldig interessert i "fenomenet", som ga meg mange forskjellige salver, dråper og tabeletter. Husker ikke navnet på mange av disse, men blant disse var kloramfenikol og "falske" tårer, og noe antibiotika. Jeg opplevde liten forbedring av disse.

     

    Ved det 3. siste besøket hos øyenlege, fikk jeg resept på "Ultracortenol" 5mg/g øyesalve, som helt tilfeldig en morgen ga meg HELT "normale" øyne om morgenen, for første gang på minst 5 år!

     

    Jeg håpet dette var en salve som kunne kurere meg, eller at jeg kunne fortsette med i det uendelige, men etter de neste møtene med øyenlegen, forklarte han at denne kunne gi meg "grønn stær" på øyet, ved for høyt bruk, og at den vil fungere som en midlertidig løsning.

     

    Siden da(4 år!) har jeg vært på noen få sjekker hos legen, for sjekk av at bruken av ultracortenol ikke skader øynene mine, og fått nye resepter på denne salven, som jeg bruker noen dager i mnd, for å "resette" øynene litt.

     

    Jeg er klar over at dette ikke er holdbart for fremtiden, og skal gjøre noe mer med det, så fort jeg er ute av praksis og faktisk tjener noen kroner igjen :-)

     

    Opplevelsen jeg har når jeg ikke bruker Ultracortenol av og til, er at øynene går fra å renne, til å være tørre helt kronisk og tilfeldig, men dette skjer oftest om natten. Når øynene renner, renner de slik at det renner "over" kantene på øyelokkene, ikke slik at de blir helt igjenlimt, men slik at øyelokkene reagerer på øyevæsken og blir rød og etterhvert sår. Dette i seg selv er vel helt normalt, da de aller fleste blir røde rundt øyene om man griner litt ;-)

     

    Når det kommer til selve øyet, tror jeg at jeg blir rød når væskebalansen blir lav, da det kjennes ut som jeg har sandpapir på innsiden av øyelokkene, og det faktisk føles ut som at øynene "blir med" øyelokkene når jeg blunker!

     

    Det siste møtet jeg hadde med en øyelege, sa meg at det var mulig at det feilet tårekanalene mine noe, at de ble "tette" til et visst trykk var bygd opp, og deretter slapp ut alt for mye øyevæske i gangen.

     

     

    Tror noen at øyentrøst kan løse noe av dette? om ikke midlertidig? Hadde vært fint å sluppet å bruke ultracortenol i allefall :-)

     

    takker på forhånd for all respons!

     

    Jeg har lest MYE om dette i 5 år. Jeg tror jeg kan hjelpe deg. Men jeg orker ikke skrive så mye.. Har du skype? Hvilken dialekt snakker du forresten? :p Jeg kommer fra Nord-Norge.

     

    Nøkkelord i denne tråden er dette: HUDSYKDOM!! Øyelokkene er en del av huden vettu.. send meg PM dersom du vil snakke

  4. Hei!

     

    Jeg tenkte meg en tur til sverige å kjøpe noe brennevin og snus.

    Mitt spørsmål er:

     

    Må jeg ringe og bestille brennevin fra dagligvare butikken i Sverige, før jeg drar og kjøper det? Jeg har hørt at dette må gjøres nå, eller er jeg helt på jordet? Hadde nå vært enklere å bare valgt hva man skal ha fra hyllene der borte da..

  5. Hei!

     

    Er usikker om dette er rett plass, men prøver..

     

    Jeg har gått opp i vekt pga. mdisinske årsaker.

    Uansett, jeg trenger "kule" jeans med en vidde på rundt 42 (111 cm). Jeg vil prøve å se litt ordentlig ut, selv om jeg er blitt feit. Hvis du skjønner.. Beinlengden er 33-34 tommer (190 cm høy).

     

    Jeg har søket lenge på nettet nå, bland annet på jackandjones, men de fleste har "bare" opp til 40 tommer. De få som dressmann.no/xl hadde ikke min smak. Jeg vil rett å slett kjøpe meg typiske jeans som ser litt tøff ut.

     

    Så, noen tips?

    Takker for hjelp ;)

  6. Hei!

     

    Jeg er usikker om dette er rett plass å poste, men tror det er rett.

     

    Jeg har en Toyota Corolla XLI 1994. Jeg får ikke strøm fra sigarettenner eller cd kablene (hoved kablene som hele tiden har vært i bilen, som skal plugges inn i cd/radio).

     

    Vi har ringt Toyota her i byen, dem sa at vi måtte sjekke sigarettenner/radio sikringen. Dette hadde vi selvsagt gjort på forhånd. Alle sikringer er i orden ved bruk av voltmeter.

    Det er 2 plasser hvor sikringene er i bilen (ved pedalene og i motor-rommet).

     

    Hadde det ikke vært for at sigarettenneren heller ikke virket, ville jeg tro at det var noe galt med tilkoblingen av cd kablene. hmm

     

    Så noen som har en ide om hvor feilen kan ligge?

  7. Hei!

     

    Lurer på en ting. Jeg er 22 år og vil ha meg ett vanlig bankkort som KUN kan brukes på butikker og minibank, og evt. i utland (ikke viktig).

    Jeg vil IKKE ha muligheten til å bruke kortet over internett på noen slags måte, kun når jeg dreger kortet i butikker, grunnet personlige ting.

     

    Er dette mulig? Finnes det andre kort en Visa og kredittkort?

    Jeg ringte banken min, og de kan kun tilby meg kredittkort, Visa, og Visa electron. Alle disse kan bruker på internett. Og ja, Visa electron KAN brukes på internett, dette har jeg trippel sjekket.

     

    Så noen som har noen råd? :)

  8. Hei!

     

    Etter å ha undersøkt i noen år, har jeg kommet fram til noe..

    Jeg er fremdeles rød på øynene hver dag, folk bare ler av det, jaja.

     

    Jeg er så lei av disse røde øynene mine, å all stigmatisering som medfølger, at jeg har bestemt meg for å dra ned til sør korea å opperere bort conjunctiva (toppen av øyet), for å få vekk disse blodårene, å få hvite øyne igjen. Er visse sjanser for redusert syn, menmen. Han er hvistnok den eneste i verden som utfører denne type opperasjoner. Alle leger jeg har snakket med i Norge, anbefaler ikke dette!

     

    Men det sier seg selv at det ikke går ann å leve ett helt liv med røde øyne, da kan man liksågodt bare ta selvmord!!

     

    Jeg skal gi beskjed her om hva som skjer med øynene mine nå.. Blir jeg blind, så er jo det likeså greit, siden man da ikke trenger å holde øynene åpne lenger.

  9. Hei!

     

    Jeg er en 21 år gammel mann som har en sykdom på øynene som gjør at jeg til en hver tid er rød på øynene.

    men i TILLEGG er jeg en del mørk under øynene (dette ligger til i familien).

     

    Jeg skal ta en øyeopperasjon for å bli hvit på øynene, men disse **** mørke ringene under øynene er der HELE tiden, har vært der i alle år..

     

    Det jeg lurer på er om det finnes noen form for kirurgisk inngrep som fjerner disse sirklene? Jeg er lei av at andre fremmede ler av meg å ser på meg, siden jeg har dette....

     

    Takk for hjelp

  10. Jeg sliter også med blodskutte/røde øyne. Kan ikke huske sist øynene var helt hvite. Etter å ha tatt en dusj blir ansiktshuden også veldig tørr, noe som gjør at jeg må applisere fuktighetskrem for at det ikke skal klø/kjennes så tørt ut. Om jeg ikke bruker krem, forsvinner rødheten vanligvis etter en halv time. Lurer på hvorfor jeg har så røde øyne, dog.

     

    Dette med røde øyner er vanskelig! Kan være alt fra allergi, ømfintlige slimhinner (vind, kald luft, tørr luft, sterkt lys som det f;eks er i butikker), tørre øyner (lav tåreproduksjon), for lavt inntak av diverse oljer (omega 3, 6, 7, 9) eller en eller annen sykdom som Sjøgrens syndrom f;eks. Du må bare eksprimentere deg fram. Prøv reseptfrie kunstige tårer, dra til øyelegen og få en ordentlig vurdering. Kanskje du bare trenger antihistaminer?

     

    Når det er sagt, fy **** det suger med røde øyner, folk tror jo man har vært på fylla eller no verre. Er jo ikke morsomt og holde seg inne hele tiden pga. dette!!

     

    jaja, lykke til :)

  11. Må si at det er uheldig for oss som plages med dette, at vi blir ekstra røde på øynene ved PC bruk. I dagens samfunn brukes det jo pc'er i de fleste jobber, og internett gjør det jo ikke bedre.. Jeg har personlig prøvd alle tips om "rett" pc bruk, men det hjelper ikke.

     

    Vet noen av dere hvor mye av arbeidsdagen en nyutdannet politimann må bruke framfor pc?

  12. Dette er 3. dagen. Jeg har snudd døgnet til det normale nå (sover fra 22 til 07), er ennå litt trøtt å sliten hele tiden, da kroppen er så vant til og sove på dagen, men mye sollys og styrketreningen som jeg skal gjennoppta blir fantastisk. Gleder meg til og faktisk kjenne overskudd i hverdagen igjen!!

     

    Ha en fin dag alle sammen :)

×
×
  • Opprett ny...