Jump to content

Rocambole

Medlemmer
 • Content Count

  335
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

12 :)
 1. Har sett mange morsomme skildringer av alt det en ikke får med på en sykkel, trikk og andre kjøretøy som ikke er biler. 2 m lange endegavler, hylleplater og glassdører hører neppe til dagligvarene for folk flest.Pål Jensen Nå startet det vel med å snakke om å handle hyller på IKEA. Ikke hva man trengte til dagligvarer. Dagligvarer kan man fint ha med på bussen.
 2. En ting jeg ikke har sett noe informasjon om er antall km kjørt. Det er to ganger en bil forurenser. Når den produseres og under kjøring. Når den står parkert forurenser den ikke. Om jeg har en bil som jeg kjører 300000 km på 15 år eller om 15 stk sliter ut en bil på ett år hvordan vil det være forskjellig for miljøet, og hvor mye? Antallet biler har mindre å si enn antall km kjørt.
 3. De påpeker høy begynnerlønn. Det er kanskje også problemet, det er et fint sted å starte, men så snart man har fått litt erfaring så får man man bedre lønn andre steder. Det koster mye å foreta stadige nyansettelser, kanskje man heller kunne gi litt av det til de erfarne for å få dem til å bli?
 4. Nå er problemet fortsatt at for slike møter og konferanser er ikke hovedformålet foredragene, men folkene du snakker med imellom foredragene, og for disse interaksjonene fungerer dessverre fortsatt videokonferanse dårlig. Jeg tviler ikke på at dette kan bli fremtiden, men akkurat nå er det ikke noe alternativ. Men disse behovene er der for alle andre også. Da blir det feil å kritisere andre for å reise. mens man selv selvsagt må kunne reise.
 5. "Forskerne er enige om at det er menneskelig bruk av fossile brensler som ligger bak det høye nivået." Dette stemmer jo ikke. Det man er enige om er at menneskelig bruk av fossile brensler, avskoging(som bremser den naturlige absorpsjonen), andre utslipp (metan f.eks) som er de viktigste faktorene i økningen. For de som ikke vet det så brytes metan ned til CO2 i atmosfæren. Det er mange ting. De har til felles at det er menneskeskapt, men ikke at det bare er fossilt brensel som er årsaken til økt CO2.
 6. Jeg kan gi en enkel oppskrift på å få prosenten enda mye nærmere null. Og samtidig kan gi enda mer legitimitet til organisasjonene som administrerer rettigheter ala TONO, IFPI etc. Tvungen lisensiering til fastpris. (Litt slik som du kan spille det meste av musikk på radio sålenge man betaler den faste lisensen til .... TONO?) Har jeg f.eks lyst til å se på episoder av en gammel serie som hverken tilgjengelig på strømming, DVD eller Blu-Ray i Norge, da finnes de ikke andre steder enn tvilsomme sider man ikke vil linke til. Hvis en strømmetjeneste i dag skulle ønske å vise det må de forhandle med eier av rettighetene som kanskje ikke er interessert i å la noen vise det, og kanskje er rettighetene litt uklare etter konkurser og fusjoner og variaerte kontrakter. Hvis en strømmetjeneste kunne betale en fastsatt pris pr visning til en felles organisasjon som så fordelte midlene til relevante eiere kunne man gjøre det lovlydig og betale for seg samtidig som mer og mer ville bli tilgjengelig..
 7. Hvorfor skal det være så lett å sperre inne folk? Jeg liker ikke bruk av makt på den måten. Det er dessuten ikke vår sak om trådstarter gjør leksene sine eller ikke. Så lenge ikke trådstarter ikke forhindrer andre å benytte pc'ne ser jeg ikke noe moralsk galt ved å surfe på lovlige sider. Så kan man argumentere at "det er heller ikke vår sak å motarbeide systemansvarlig" e.l. Greit, men trådstarter spør om hjelp. Hvis du ikke liker det han spør om, så surf videre. Jeg synes ikke man skal moralisere over andres fremferd så lenge de ikke skader andre. Litt kardemommelov, altså. Så du mener at den som eier et nett. I dette tilfellet skolen. Ikke skal få ha noe å si til hvordan nettet brukes? Skolen har full rett til å gi så begrenset tilgang de vil. Om de vil kan de tilogmed sette opp regler slik at det kun er eksplisitt godkjente sider som kan vises. Hvis de ikke vil se de sidene skolen vil la dem få se så får de gå på nett hjemme istedet. Mange steder så kan det å bryte seg gjennom sperringene føre til at bruker-identen din blir slettet. Da kommer du hvertfall ikke ut. Nett-tilgang på skolen er et priviliegium, ikke en menneskerett. OT: Absolutt siste post på HW
 8. Fordi forumreglene sier det ikke er lov? *Tronaldo* Om man poster i feil gruppe så er det galt. Om man poster i feil og riktig gruppe så er det enda verre. Og hvis man ikke vet i hvilken ende av kabelen feilen ligger så har man 50% sjanse til å gjøre feil uansett hvor godt man gjetter. Her skal ikke postes spørsmål om ikke man allerede vet svaret? Er faktisk glad for at det er nest siste posten min. :!:
 9. Det er da ikke noe nytt at man ikke kan regne med at selgeren tenker mer på seg selv enn på deg. De gamler romere sa caveat emptor (la kjøperen passe på selv) og det har ikke blitt noe mindre sant de siste 2000 årene. At selger alltid vil vinkle det slik at det blir best for seg må man regne med. Loddrett løgn derimot, eller overdreven misbruk av andres inkompetense er noe annet og fortjener å slås ned på.
 10. Vet om flere som har kjøpt digitalkameraer i statene til ca halvparten av norsk pris. Vet ikke hvilke merker og modeller det er snakk om.
 11. Eh, 0 gig for å være nøyaktig. Tror du virkelig at hva andre gjør kan frita deg fra ditt personlige ansvar ? Nei. Men som sagt tidligere, jeg gir faen Kan ikke du være så snill å gå med tydelig merking så vi vet at vi ikke trenger slite ut bremseklossene når det er du som går over veien foran oss. Om du ikke klarer å hoppe unna i tide så gir jo vi faen i det.... Og nei, dette var ikke ironi. Det var et eksempel på den naturlige videre utvikling når folk tenker og oppfører seg som deg. (I virkeligheten ville jeg selvsagt bremse, jeg er alt for glad i bilen min til å bulke panseret på den)
 12. For mange elever ville det være en bonus! Ikke en straff
 13. Scroll Lock har sin nytte en sjelden gang. Men er det noen som helst som vet hva SysRq skal være godt for? Har lurt på det siden første gang jeg brukte en PC XT (med 10 MB disk) men ennå ikke fått noe godt svar.
 14. Du skriver "hovedkortet er fryktelig varmt" hva er tempen på HK?
 15. Støtter tven progressive scan? Støtter skjermkortet ditt 50Hz interlaced? Hvis ikke så trengs det nok litt mer enn bare litt lodding.
×
×
 • Create New...