Gå til innhold

grinaldo

Medlemmer
  • Innlegg

    34
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av grinaldo

  1. Ifølge e-posten jeg fikk fra Amentio nå er QX123V modellen sort.

     

    Ellers så fikk jeg min natt til søndag, etter å har formatert og lagt inn en ren Windows 7 Pro så er jeg rimelig fornøyd, men musepaden irriterer meg litt, er alt for enkelt å trykke på padden når en skriver, og dette har flere ganger ført til at faner har lukket seg i Chrome mens jeg har sittet og surfet eller skrevet. Mulig det er en vanesak, men den virker litt oversensitiv.

     

    Ellers har jeg fjernet alle klistermerkene bortsett fra C2D og W7 uten problemer.

     

    Har du prøvd TouchFreeze?

    TouchFreeze (via Lifehacker)

  2. Jeg skjønte heller ikke det. Gambling og porr er tvilsomme bransjer.

     

    Er det ikke litt umoderne å putte spill, underholdning og erotikk under samlebetegnelsen tvilsomme bransjer da? Spill kunne jo være Norsk Tipping, underholdningen kunne være TV2 og erotikken f.eks. Kondomeriet. Ville det være så uansvarlig å bruke kortet på disse nettstedene? Ved å legge til litt godvilje skjønner man så mye mer, i tillegg til at livet blir litt morsommere :)

  3. My Book har fått mye media omtale, men jeg synest den blir nevnt til backup løsninger gang på gang. Er det noen spesiell grunn til dette? Passer den ikke til gjennomsnittlig datalagring?

     

    Jeg var kjempefornøyd med min My Book disk i et par måneder før blårøyken sivet ut og jeg måtte vinke farvel til en masse data som jeg var så dum å lagre bare der. Husk backup av backupen folkens!

  4. Hei,

     

    Har en liten utfordring.

     

    En liten bedrift, 2 personer, skal ha et greit backupprogram. Det skal tas backup av en PC. Denne brukes til fakturering og e-post.

     

    Vi ønsker en løsning, der vi lager en oppgave som bare kan trykkes på, så kjøres backupen. Når dette er gjort, får brukeren beskjed om at alt er OK, eller et det skjedd en feil.

     

    Er det noen som har noen å anbefale?

     

    Tenkte å kjøre backup på mappenivå (Fakturaprogram + E-post + Dok).

     

    Backupen kjøres til en ekstern Maxtor disk, via USB.

     

    For orden skyld, det kjøres intern bakcup i maskinen i form av RAID1, men dette er i tilfelle brann/tyveri.

     

     

    PCen kjører Windows XP Pro SP2

     

    På forhånd takk for hjelpen.

     

    ChrisEge

     

     

    Jeg kjører en online-løsning fra Mozy og dette virker svært tilfredsstillende med gode priser. Iflg. en lang rekke omtaler og tester er det grunn til å tro at dette er veldig seriøst. Jeg har ved flere anledninger hentet tilbake enkeltfiler for å teste systemet og det har vært helt uproblematisk.

  5. Multicom IFL90+ WSXGA+ 1680x1050 Matt.

    Intel Core 2 Duo Mobile T7700 2.40GHZ 4MB Cache.

    4GB DDR2 667MHz SO-DIMM // 160GB 7200RPM 2.5".

    NVIDIA® GeForce® 8600M GT skjermkort 512MB.

    Jeg siterer signaturen din :p

     

    Jeg kommer til å bestille denne pcen når jeg får lønning i slutten av måneden skjønner du, så i den anledningen forbereder jeg meg med å få tak i alle de siste driverene etc for å være helt forberedt..

     

    Ser du har 2,4GHz cpuen. blir den varm eller? Har tenkt på samme oppsettet som deg, med unntak av harddsiken, som jeg vil ha på 320GB 5400rpm, også vil jeg ha tv-tuneren, intel turbo memory og blåtann..

    Hadde i utgangspunktet tenkt meg en 2,2GHz cpu, men hvis ikke 2,4 blir sykt varm, så klasker jeg vel like godt til med den...

     

    Har du noe annet nyttig å si om den maskinen? bruker du Vista x64?

     

    Maskinen blir varm, men ikke sykt varm. Jeg har den imidlertid stående rimelig stasjonært, så det ville ikke vært noe stort problem uansett.

     

    Jeg bruker Vista x64 og synes dette er utmerket. Jeg har hatt maskinen på service og var naturlig nok ikke særlig fornøyd da, men folkene hos Multicom har en serviceminded innstilling og jeg har vært fornøyd etter dette. Maskinen snurrer veldig godt og skjermen er strålende. Det middelmådige tastaturet er en av de største minusene. Med den lave prisen denne etterhvert har fått, gir jeg en klar anbefaling.

  6.  

    Lekker? jaja, hadde ihvertfall det jeg lette etter ô,ô.

     

    Men når jeg googlet litt rundt i går, fant jeg en amerikansk forumside som siterte compal på at to av bios-driverene (1.15 og 1.16 tror jeg) ikke var ment for IFL9x, og at de ikke offisiellt støttet penryn eller hva de nye 45nm cpuene heter. Men siden disse driveren ble lastet opp på Compal sin hjemmeside i går, dog med passord, så vil jeg tro det går smertefritt å legge de inn.

     

    Noen som har erfaringer med disse BIOS versjonene?

     

    EDIT: Og når jeg først driver å graver å spør her, hva er forskjellen på mappene "Intel" og "030" under drivere egentlig?

     

    EDIT2: Og hva fanken er TPM-driverene til?

     

    "Lekker" var ironisk ment :)

    Jeg har installert BIOS versjon 1.16 og har i hvert fall ingen dårlige opplevelser. Når jeg startet opp etter oppgraderingen fant Vista en enhet som tidligere ikke har vært installert, men jeg er ikke sikker på hva dette handlet om. Det tyder imidlertid på en reell oppgradering!

  7. Har nå planer om å skaffe meg et regnskpsprogram for å føre regnskapet for enkeltmannsforetaket mitt. Jeg bruker mac så vurderer sterkt Hansaworld Firstoffice, men kommer nok til å gå for daTax Mamut Totaløkonomi Start pga pris, funksjoner og integrering mot Altinn.

     

    Jeg har lastet ned demoen av Mamu og prøver å føre inn regnskap for 2007, men får ikke til å velge periode fra 2007. Kan bare velge fra 2008. Er dette en funksjon som er tatt bort i demoen? Hvis ikke, kan noen forklare meg hvordan jeg kan føre regnskap fra tidligere år inn i programmet? Har ikke mange bilag og vil gjerne ha de inn i programmet slik at jeg kan sammenligne perioder med tidligere år.

     

    Regnskapsår i daTax må opprettes, men jeg vet ikke om man kan opprette et regnskapsår for tidligere år? Du kan jo evt prøve å sette systemdatoen på maskinen din til en dato i 2007 når du installerer og så blir forhåpentligvis regnskapsåret 2007 opprettet automatisk.

  8. På sidene med svar på ofte stilte spørsmål om KASH er det interessant å lese at IKANO Finans mener at det er greit å betale med Visa på nett så lenge man holder seg unna "tvilsomme bransjer som spill, underholdning og erotikk". Ja vel... :D

  9. Sier du det? -etter hva jeg har hørt så skal XP SP3 være raskere enn XP2, og fortsatt raskere enn Vista SP1.

     

    Jeg kan godt tro at det er raskere, men jeg har ingen egne målinger som beviser dette, og det blir derfor synsing fra min side. Jeg har imidlertid sett artikler som beskriver det slik du sier. Det eneste jeg kan si er at XP SP3 på min gamle Dell 9300 (fra 2005) snurrer fortere enn Vista x64 på min nye Compal (se specs. under)

  10. Er det "1.10.zip" som er den man bør velge? Venter min 90+ om ikke lenge (Er levert på posten i Kristiansand!).

    :)

    9436318[/snapback]

     

    Jeg har oppdatert bios til 1.12 fra denne siden og alt fungerer. Jeg er strengt tatt ikke så sikker på hva oppdateringene gjelder, men jeg er vel en risktaker som må ha det siste. Når nedlastingen kommer fra Compals sider bør det være trygt.

     

    Forresten rart at jeg ikke har sett denne linken for nedlasting i denne tråden tidligere, eller tar jeg feil, og dessuten utrolig sløvt at ulike Compal-sider har ulike versjoner som siste nytt.

  11. Sikkert ikke rett del av forumet, men ble bare slik.

     

    Så, noen som har erfaring med leveringstiden til JetCarrier? Da tenker jeg på  flypakker. Min pakke(iPhone :!: ), står nå som "Transit", og lurer på når jeg har den :cool: ...

    9449941[/snapback]

     

    Jeg har opplevd leveransen via JetCarrier som profesjonell og iht. det de lover på sine sider. Sparte noen tusen kroner på å kjøpe Adobe lisensen min via Amazon isteden for norsk nettbutikk. (Og for de som lurte, dette er et produkt som ikke selges til kunder med adresse utenfor USA.)

  12. Dere som er flinke med drivere og maskinvare. På Compal sine driver-sider. Hvilken bios-driver skal jeg laste ned når jeg har IFL90+? Er ikke så lett å se det. Ellers må jeg bare få si at aktiviteten i denne tråden har vært helt enorm. Mange har vært til stor hjelp her.

     

    En annen ting jeg må få skryte av er kundeservicen til Multicom. Min IFL90+ sluttet plutselig å virke en dag. Den ville bare ikke starte opp. Dermed sendte jeg maskinen inn til Multicom for litt over en uke siden. Sendte mail idag og spurte hvordan det gikk. Svaret var ganske enkelt at de hadde sendt meg en ny barebone igår! Så nå får jeg en ny maskin i løpet av de neste dagene! Multicom har virkelig prestert bra på kundeservice-biten. Og det skal de ha ros for!

    9301516[/snapback]

     

    Etter det jeg kan se er BIOS en av de få nedlastingene som ikke ligger i siste utgave på Compal sine sider. Du bør ha versjon 1.10 som ligger på disse utrolig stygge sidene :)

  13. Dette høres ikke bra ut. Har du (dere) driver versjon 1.9.2.93 installert for denne enheten? Og er fingerprint programmet (Protector Suite QL) versjon 5.6.2.3447 ? Hos meg ligger dette programmet på under 10.000 K og jeg har alle oppdateringer fra Windows Update installert.

     

     

    Jeg har Protector Suite QL versjon 5.6.2.3447. Driverversjon får jeg ikke sjekket nå, siden jeg er på jobb...

     

    Kjører du 32 eller 64 bit?

    9299461[/snapback]

     

    Jeg kjører 64 bit

×
×
  • Opprett ny...