Gå til innhold

Irrelevant

Medlemmer
  • Innlegg

    822
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Irrelevant

  1. Blasfemi er faktisk ekstremt viktig. Det er viktig å harselere med religion, sånn at de religiøse aldri tror at noe er så hellig at det ikke kan bli spøkt med. Vi trenger mye mer anti-islamsk blasfemi, slik at hver eneste muslim verden over forstår at det finnes ikke religiøse unntak for ytringsfriheten.

    Godt poeng.

  2. Jeg regner meg selv som en såkalt "ytringsfrihetsfundamentalist", men jeg må si meg enig med trådstarter. Selv om man kan ytre seg betyr ikke det at man bør. Jeg ville ikke hindret noen å trykke Muhammed-karikuterer, men jeg vil ikke gjort det selv eller støttet det når jeg vet hvor mange som føler seg krenket av det. Konfrontasjon fører bare til mer radikalisering og at de som allerede er "troende" blir enda sterke i "troa". Jeg tror at å møte muslimer, både de moderate og de mer ytterliggående, med respekt og samtale er bedre om man faktisk vil redusere religionens innflytelse.

  3. Jeg savner ikke debattprogrammene. Mye ståhei og lite ull. Personangrep, hersketeknikker, retorikk, manipulering, løgner og sirkus. Forferdelig overfladisk. For kunnskap og debatt holder jeg meg til Minerva og debattsiden til Aftenposten m.m.

     

    "Statsministerduellen" til NRK ved forrige valg, hvor de fokuserte på Erna og Jens' personlige egenskaper, og ikke politikk, var klein og noe jeg synes er en uting i norsk debattkultur.

     

    Trygdekontoret derimot, det er et bra debattprogram. :)

  4. Som tilflytter til Nordvestlandet synes jeg det er besynderlig at Kristiansund vil komme til å ha en flyplass, men ikke et sykehus. Såvidt jeg vet er det ikke mindre enn fire flyplasser i fylket.

     

    Det er bra med sentralisering, nedleggelser og effektivisering, men som miljøbevisst tror jeg jeg ville startet med flyplasser fremfor sykehus

  5. Takk for tipset angående LED! :fun:

     

     

    L3JaUlhw.jpeg

     

    Litt usikker på hvordan jeg skal tolke dette da. Utilization 98%, men går bare på halv klokk?

     

    Kjører Guild Wars 2 der. Merker lite forbedring i FPS fra oppgraderingen fra 570 GTX, men tror det er pga jeg har for lite RAM, bare 4 GB. Har bestilt mer. Ihvertfall så går både skjermkort og CPU tilsynelatende bare for halv maskin når jeg spiller, mens RAM-en er helt full.

  6. Da har jeg mottatt og installert denne, men nå er det noe som lager en konstant hurtig klikkelyd hver gang jeg kjører et spill, som er ganske irriterende. Det er ikke viftene på skjermkortet, for lyden er der fremdeles når jeg holder dem igjen. Hva kan det være? :hmm:

     

    Lyden forsvinner hver gang jeg alt-tabber til skrivebordet, og er på igjen med en gang jeg alt-tabber tilbake til spillet.

     

  7. Ingenting å være redd for, bare få i deg mye proteiner og spis forholdsvis sunt, så legger du på deg minimalt med fett. 11,5% er et relativt lavt tall, og de fleste har strandkroppen rundt det tallet. Nettkalkulatorer er veldig upresise og kan egentlig bare fortelle deg om du er overvektig eller ikke.

     

    Her har du et eksempel på 12% kroppsfett.

     

     

    Ser langt fra sånn ut jeg haha. :p Men er det noen måte jeg kan få vite fettprosenten noenlunde nøyaktig på? Dersom jeg skal gjøre som dere sier, å begynne å spise med kalorioverskudd, så er jeg litt opptatt av å passe på hele tiden at det er mest muskler og ikke fett jeg legger på meg. :/

     

    Fint å se at du tar til deg info :)

     

    Dog, min personlige mening er at alle bør få en viss styrke før di hiver seg ut på et hypertrofi program (som du har gjort).

    Jeg vil anbefale deg SL 5x5 til du greier å løfte tyngre, med fokus på disse øvelsene:

     

    -Benk

    -Markløft

    -Knebøy

    -Skulderpress

     

    Så kan du legge til flere øvelser i etterkant som du føler for. Anbefaler øvelser som chins, dips, pull ups, beinpress, utfall, sumo-mark :)

     

    Hmm, sikkert fint det. Bare nice med mer pauser, spesielt nå når jeg ikke får lov til å la de forskjellige musklene hvile i ca 15 min før de må til dyst igjen. :thumbup: Men hva mer du med SL? Styrkeløft?

     

    Tror forresten også jeg dropper å bruke vekter når jeg tar ryggbøyinger... Øker og øker repetisjoner istedetfor. Helt til jeg kan holde på "uendelig", som ved løping. Er nemlig utholdenhet jeg er mest interessert i i korsryggen. :innocent:

     

     

    Nytt utkast til program:

    1. Oppvarming med de samme øvelsene og antall reps, men på 1/2-2/3 tyngde. Ett sett på hver øvelse?
    2. Knebøy - 5 x 5
    3. Benkpress - 5 x 5
    4. Skulderpress - 5 x 5
    5. Dumbbell pullover - 5 x 5
    6. Nedtrekk - 5 x 5
    7. Roing - 5 x 5
    8. Dumbbell biceps curl - 5 x 5
    9. Rygg - øker bare antall reps hele tiden

    • Fullfører alle settene på hver øvelse før jeg går videre til det neste.
    • Klarer jeg mer enn 5 reps fortsetter jeg likevel til jeg ikke klarer mer.
    • 1 min pause mellom settene på 4, 5, 6, 7, 8 og 9.
    • 2-3 min pause mellom settene på 2 og 3.

     

    Ser forresten jeg skrev markløft i stedet for benkpress på 3-en i forrige innlegg. Var altså benkpress jeg tenkte. Bør kanskje legge in markløft?

     

    Lurer ennå på hvor mye pause jeg bør ha mellom de forskjellige øvelsene. Og hvor mange sett med 1/2-2/3 vekt bør jeg ta under oppvarminga?

     

    Og er skulderpress en baseøvelse?

  8. Jeg ville også anbefale å ta de store baseøvelsene først i treningen. Først knebøy, så benkpress, deretter skulderpress/nedtrekk/roing etc med bicepscurl som avslutning. Poenget her er øvelser som involverer flest muskler først, deretter de som fokuserer små muskelgrupper.

     

    Dette virker som noe du har pisket sammen selv, og jeg kan fortelle deg at du tar en av de minst produktive stiene i veien mot en sterkere kropp.

     

     

     

    Dette med 1 sett og hoppe videre til neste øvelse er bare å droppe med en gang. Det er veldig lite effektivt og du gir musklene alt for lang restitusjonstid, samt virker det som om du ikke presser deg selv nok. Musklene får ikke kjørt seg hardt nok, og da blir det i layman's terms ikke noe muskeløkning på deg heller, som garantert er grunnen til at du stagnerer så mye.

     

     

     

    Å gå etter styrkefremgang men likevel kjøre 12 reps er unødvendig. Ta 5-8 (MAX 8) om du vil øke i styrke hovedsakelig, fordi ellers øker du mest utholdenhetsegenskapene til musklene dine. Om du klarer mer enn 12 reps, sleng på ekstra vekt. I ryggøvelser kan du holde en vekt inntil deg for ekstra motstand.

     

     

     

     

     

    Du føler vel ikke at du får kjørt deg om du tar 12 reps relativt lett og legger vekta på plass igjen? Om du tar 12 reps lett, fortsett helt til du ikke klarer å løfte mer. Omså 25 reps om det er det som må til. Da vet du til neste sett at du må øke vekta.

     

    Personlig, i uansett øvelse, går jeg alltid til jeg ikke klarer mer på første sett slik at jeg får en pekepinne til hvor mye vekt jeg bør løfte i neste sett. Prestasjonen fra gang til gang kan variere, så å teste seg selv er viktig.

    Ok, takk for hjelpen, folkens. Her er et forslag til nytt program utfra hva dere har sagt:

    1. Oppvarming med de samme øvelsene og antall reps, men på 1/2-2/3 tyngde. Ett sett på hver øvelse?
    2. Knebøy - 8 x 3
    3. Markløft - 8 x 3
    4. Skulderpress - 8 x 3
    5. Dumbbell pullover - 8 x 3
    6. Nedtrekk - 8 x 3
    7. Roing - 8 x 3
    8. Dumbbell biceps curl - 8 x 3
    9. Rygg med vekter - 8 x 3

    • Fullfører alle settene på hver øvelse før jeg går videre til det neste.
    • Klarer jeg mer enn 8 reps fortsetter jeg likevel til jeg ikke klarer mer.
    • 1 min pause mellom settene på 4, 5, 6, 7, 8 og 9.
    • 2-3 min pause mellom settene på 2 og 3.

    Er det det samme hvor lang pause jeg har mellom de forskjellige øvelsene?

     

     

     

    Som en mann på 62 kg, kan du umulig ha noe overflødig fett; med mindre du er 150 høy. Alt du har er mangel på muskler, så din fett/muskel-ratio heller i favør av fettet. Om du begynner å spise mer, vil muskelmassen din øke, og ratioen vil endres. Selv om du legger på deg fett, vil du legge på deg nok muskler til at det ser ut som om du har lagt av deg fett, nettopp fordi musklene blir store nok til at de er synlige gjennom fettlaget ditt.

    Hmm k. Litt redd for å spise for mye igjen da. D:

    Jeg er 173 cm, så BMI-en min er 20.72. Men jeg kan jo se på kroppen min at den er litt dvask. Spesielt ser jeg alt fettet på lårene og rumpa. Littegrann mage har jeg visst også, det kommer fram på bildene. Jeg regna ut fettprosenten min på fettprosent.no, og den skal visst være 11.5%.

  9. Er dette et program noen har anbefalt deg eller som du har laget selv?

     

    Dette virker som noe du har pisket sammen selv, og jeg kan fortelle deg at du tar en av de minst produktive stiene i veien mot en sterkere kropp.

     

    Som sagt så er programmet fra en app som heter iFitness Pro. Eller, delvis ihvertfall. Øvelsene, rekkefølgen og antall reps er fra appen, men det med pausene, at jeg skal rotere på øvelsene og jeg skal ta tre sett har jeg funnet på selv.

  10. Er det noe sted i Kristiansand, Lillesand, Grimstad eller Arendal man kan leie landeveissykkel? Helst med landeveispedaler og sykkelsko. Er så hypp på sykle mens jeg venter på de gode tilbudene som forhåpentligvis kommer til høsten. Jeg vet at i Grimstad kan man låne dem gratis nå i sommer ("Thor & Dag Ottos sykkelløyper"), men det er bare på fastlagte gruppeturer. Jeg vil være fri til å sykle hvor og når jeg vil.

  11. Sikker verdt å nevne at jeg er i nokså stort kaloriunderskudd. Spiser ca 1800 kcal til dagen. 120-125 g proteiner, veier 62 kg nå. Prøver nemlig å bli kvitt en del fett som sitter på låra og rumpa og generelt få en lavere fettprosent. Har ikke hatt problemer så langt med styrketreningen pga dette. Dessuten trener jeg kardio 3 ganger i uka de dagene jeg ikke trener styrke. 1 t på lav-middels intensitet.

  12. Jeg synes nå hvertfall du har hatt fin fremgang på 1.5 måned!

    Er fornøyd med framgangen jeg også, ihvertfall i benkpress og dumbbell pullover. Det er de eneste øvelsene hvor jeg aldri har stått fast og alltid gått fram med med minst 1 repetisjon fra en økt til den neste. Jeg ønsker likevel å være mest mulig effektiv, det er derfor jeg ønsker å få programmet mitt evaluert.

     

    Det eneste jeg vil påpeke er vel at jeg ikke helt skjønner poenget med å ta 1 sett på hver øvelse og så gå tilbake på start igjen. De aller fleste gjør ferdig alle sett på hver øvelse før de går over til neste. For min egen del hjelper dette med fokuset på kontakt med musklene, samt gjør det enklere å måle og skrive ned i boka mi hvordan treningen går.

    Dette var noe jeg var litt usikker på selv da jeg starta hva meningen var, men jeg valgte det slik siden jeg tenkte det var mest å hensiktsmessig å la de forskjellige muskelgruppene få hvile seg en del før jeg starta et nytt sett. For meg er det verken mer eller mindre praktisk å ta alle settene med en gang i forhold til å rotere. Jeg spurte en svær fyr, som også er foreleseren min :p, om hva han tenkte. Han mente jeg burde fortsette slik jeg gjorde. Dersom jeg vil bygge muskler raskere ved å fullføre alle setta med en gang på hver øvelse, så gjør jeg det heller slik. Om ikke, så fortsetter jeg slik jeg gjør.

     

    Jeg ville også anbefale å ta de store baseøvelsene først i treningen. Først knebøy, så benkpress, deretter skulderpress/nedtrekk/roing etc med bicepscurl som avslutning. Poenget her er øvelser som involverer flest muskler først, deretter de som fokuserer små muskelgrupper.

    Hmm ok, får bytte litt rundt.

     

    Ha med en notatbok som du skriver ned hvor mange reps/sett/vekt du tar på hver øvelse og gjør det i samme rekkefølge hver eneste gang. Da er det enklere å følge med på fremgang.

    Det har jeg da allerede, og brukte allerede første økt.

     

    Ellers takk for din mening! :thumbup:

×
×
  • Opprett ny...