Gå til innhold

Sonic82

Medlemmer
  • Innlegg

    64
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Sonic82

  1. GTX 780 begynner å bli noen år (kom vel i 2013?), men i dette tilfellet er det trolig snakk om feilprising/PR-stunt. Det er ikke en opplagt feilprising, men det ligger i skillet mellom et svært godt tilbud og feilprising av vare. Jeg er ganske sikker på at ingen som bestiller dette kortet vil få varen. Jeg har også sett liggende tilbud fra andre litt "ukjente" butikker tidligere. Om det er slurv eller bevist for å få kunder til å opprette kundeforhold er uvist.

  2. Hei igjen. Takker for innspill @jonny, @Bolson, MariusJS og @ilpostino :)

     

    Jeg tror jeg har funnet løsningen på problemet mitt. Jeg har skaffet meg en UPS og koblet server (+rutere og nettverk) til denne. Ved strømbrudd vil UPS ta en kontrollert shutdown. Jeg har videre slått av "windows write-cache buffer flushing" (Noe som bare bør gjøres om man har UPS eller BBU på raid controller).

     

    post-135438-0-41620600-1372964154_thumb.jpg

     

    Når man har slått av "windows write-cache buffer flushing" er det mulig å aktivere "Write-back cache" på raid controller.

     

    post-135438-0-97141800-1372964301_thumb.jpg

     

    Her er litt speedtester jeg har kjørt. Som man ser er det selvsagt lav ytelse før raidet er ferdig initialisert. For meg tok dette 3-4 dager totalt. Når dette var ferdig ble det bedre, men skrivehastigheten var fortsatt ikke bra nok. Med "windows write-cache buffer flushing" avslått og "Write-back cache" på controlleren på, ble det straks mye bedre. Nå kan jeg også lese fra disken samtidig som man skriver til disken. (Forsøkt med en 25GB fil. Fikk da 130MB/s til raidet samtidig som jeg leste fra det fra en annen maskin)

     

    post-135438-0-09354300-1372964645_thumb.jpg

     

    NB: Jeg vil ikke anbefale denne løsningen for maskiner uten UPS.I hvert fall ikke på OS disk. Ved strømbrudd kan man miste data.

  3. Hei. Har nå brukt systemet mitt i noen uker og har et par spørsmål.

     

    WS2012 og hyper-v fungerer fint til mitt bruk. Hovedkortet mitt ASUS P8C WS, har som kjent Intel rapid storage technology og er satt opp med raid5 5x3TB WD NAS og 1 x WD Caviar Black 1TB 7200RPM (OS disk).

     

    En utfordring jeg har med dette systemet er: Når jeg overfører filer til raid5 arrayet samtidig som man feks streamer en film fra samme array stopper filmen opp. Man får så og si ikke lest fra raidet så lenge overføringen pågår.

     

    Lesehastingheter er målt til godt over 400Mb/s. Skrivehastingheten er som kjent ikke allverden for et raid5 oppsett som dette. Den ligger vel på 20-80 MB/s?

     

    Mitt spørsmål. Kan problemer som dette (lav skrivehastighet og tilgang til raid under skriving) løses ved å gå for en dedikert hardware raidkontroller?

     

    Bør jeg vurdere en annen løsning enn raid5?

     

    Windows server 2012 har også noe som heter storage pool, en slags software raidløsning. Noen som har erfaring med bruk av dette systemet?

     

     

    Takker for alle innspill og svar :)

  4. Hei!

     

    Beklager for dårlig med oppdateringer for min side i denne tråden, det har blitt mye jobb i det siste. Takker for hjelpen så langt!

     

    Jeg har nå kjøpt, mottatt og montert følgene deler:

     

    4 x KINGSTON ValueRam/ 8GB 1333MHz DDR3

    ASUS P8C WS, Socket-1155

    Intel® Xeon® Processor E3-1240V2

    5 x WD 3TB RED NAS HDD

    1 x WD Caviar Black 1TB 7200RPM (OS disk)

    1 x CX 750 W Modular (jeg vet dette er overkill, men denne fikk jeg for 500kr)

    1 x Cooler Master: HAF X Fulltower (God plass her ja ) :)

     

    Jeg gikk på en liten smell her, kanskje noen ser noe som mangler? (Jeg har skjerm, tastatur, mus og software)

     

     

     

    ASUS P8C WS har riktignok DVI utgang, men det er ikke noe GPU på kortet. E3-1240V2 har desverre heller ikke noe GPU brikke... Derfor ble det dårlig med skjermbilde :hm: . Heldigvis hadde jeg et gammelt 8600 GTS kort liggende, som fungerer som en temp løsning! Jeg kommer nok til å kjøpe meg et billig vifteløst kort etterhvert.

     

     

    Maskinen er nå satt opp med Windows Server 2012 Datacenter. Tror det tok ca 5 min å installere dette via USB 3.0 minnepinne :green:

     

    Lengre har jeg ikke kommet! Oppsett vil nok ta litt tid, da jeg er ganske fersk på ws2012!

  5. Takker for mye gode tilbakemeldinger :)

     

    @Bolson: Når det gjelder Haswell, så er ikke dette noe jeg må ha. Finnes det noen rimelige hovedkort med ECC for feks i5-3570 (Socket-LGA1155)?

     

    Jeg har ikke erfaring med ECC minne. Ønsket er selvsagt en stabil server, men ikke til hver pris. Har hatt servere som har vært stabil i årevis uten ECC, men de kjørte ikke VMs.

     

    @oldis: Fin trån, den skal jeg lese :)

     

    @ilpostino: FreeNAS virket interessant, det skal jeg sjekke nærmere.

  6. Jeg anbefaler deg på det sterkeste å kjøpe brukt, det er masse value for money å hente inn slik.

     

    Se på denne f.eks http://viewitem.eim....0483739423/item

     

    eller

     

    http://viewitem.eim....0971168232/item

     

    Kun 500 kr i frakt på begge de to, med det budsjette kan du jo kjøpe mange.

     

    Ikke dum de der, bare ser for meg at de bråker endel mer enn hva man kan tillate å ha stående på et hjemmekontor. Jeg har dessverre ikke eget serverrom og rackskap :cool:

  7. Jeg har planer om å sette opp en ny server hjemme. Jeg lurte på om det er noen som har erfaringer med hvilken hardware og eventuelt hvilket OS som egner seg best med tanke på stabilitet og bruk av hyper v.

     

    Planen er å sette opp en server som skal stå på 24/7. Den skal fungere som filserver, trolig en spillserver ala minecraft/cs, mediaserver ut mot enheter som HTPC, mobil, osv. Jeg tenkte også å kjøre 2-3 streams fra noen overvåkningskamera, men det spørs vel om en server alene kan takle alt dette.

     

    Som host OS har jeg sett for meg windows server 2012 (jeg har lisens) eller bare bruke. windows 8 med hyper v. På de virtuelle serverne tenkte jeg å kjøre win7pro64, men er åpen for det meste.

     

    Vil jeg ha noe nytte av en SSD som OS disk? Tenkte også å kjøre VPN på en av de virtuelle maskinene og har derfor med et ekstra nettverkskort på listen.

     

    Oppsummering: Ønsker fjellstabil hjemmeserver til rundt 8000-13000kr som kan kjøre 2-3 Hyper V virtuelle maskiner. Lagringsplass minst 12 TB

     

    Har sett på følgene hardware:

     

    Intel Core i5 4570 Haswell kr 1500,-

    WD Red 3TB NAS Harddrive x 4 = kr 4200,-

    Haswell hovedkort med vga? Kr 1500,-

    32gb 1600 Mhz DDR3 ram? Kr 1400,-

    Kabinett med god plass og kjøling kr 1500,-

    Stille Strømforsyning 600w kr 700,-

    Ekstra Nettverkskort kr 500

    SSD?

     

    Estimert sum 11300

     

    NB: Jeg trenger ikke skjerm, tastatus, mus eller programvare.

     

    Jeg setter stor pris på innspill uansett hva det måtte være i denne sammenheng. For eksempel om gode erfaringer med et kabinett som passer til servere. Eller innspill om hyper V, valg av OS, bruk av ssd i server, mediaserversoftware osv!

  8. Bestilte Supreme Commader 2 fra absoluttspill.no for noen måneder siden. Spillet hadde release dato 17.03. Etter det jeg vet er vel supcom2 i hyllene hos de fleste for vel en måned siden.

     

    Alle forsøk på å komme i kontakt med absoluttspill.no har vært misslykket. Jeg betalte spillet som forskuddsbetaling via bankoverføring. Har nå sendt mail om å få pengene tilbake.

     

     

    Har tidligere kjøpt spill derfra uten problemer.

  9. Har avbestilt min X25-M Gen2 80GB, flere butikker har nå satt den til ubekreftet langt ut i oktober. Finnes det en disk jeg kan kjøpe som vil gi tilnærmet samme ytelse i ca samme prisklasse? spiller ikke så stor rolle om det er 64GB. (helst en disk som er på lager hos nettbutikkene) :)

    Hva slags hovedkort eller disk-kontroller har du?

    Har du mulighet for RAID?

    Hva skal du bruke SSD til?

     

    Hvis du ikke vil gå for x25-M er mulige alternativer:

    -2x OCZ Vertex 30GB i RAID-0 fra ICHxR (ca 2400kr)

    -60GB OCZ Vertex, Supertalent Ultradrive, eller G.skill Falcon (alle indilinx)

    -OCZ Agility 60GB (Indilinx, men med billigere flash. Lavere pris, ca 10% lavere sekvensiell ytelse)

     

    Takk for tilbakemelding.

     

    Har en ganske ny maskin. Med Asus P6T Deluxe V2 hovedkort.

    Maskin: http://prisguide.prisguide.no/vis_handlevo...aggon_id=102196.

     

    Holder meg helst unna raid. Men har vel mulighet for det også. SSD skal brukes om OS disk win7 64 bit og et par utvalgte programmer/spill.

     

    Med dette bruksområdet. Vil jeg merke forskjell mellom x25-m og feks 60GB OCZ Vertex?

×
×
  • Opprett ny...