Gå til innhold

Microdead

Medlemmer
  • Innlegg

    27
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Microdead

  1.  

     

     

    $600 = 5000 kr, men legger man på litt ekstra så tipper jeg ca. 6000 kr i norske butikker

     

    Tror vi trygt kan regne med at butikkene vil bruke 10-gangen hvis ikke dollarkursen skulle stupe bratt de neste ukene.  Uansett bør det koste mindre enn et 980 Ti gjør nå og om testene er enige med presentasjonen så er det vanskelig å kicke på den prisen for en som har kjøpt et 980 Ti.  Får bare håpe jeg får aldri så lite igjen for det når det skal selges.

     

    Unnskyld, men har dere hørt om konseptet merverdiavgift?

    $600 = kr 4.920 , tillagt 25 % mva blir dette kr 6.150, deretter kommer det vanlige ekstra påslaget til norske butikker.

     

     

    Hæ? $600 er MSRP, eller Manufacturer Suggested Retail Price; altså anslått utsalgspris.  Prisen inn til butikk er en helt annen og det er den som får tillagt påslag og MVA.

     

    Det er ikke slik det fungerer her i verden, den oppgitte prisen på $599 er den foreslåtte utsalgsprisen eksl. salgsskatt i USA, de har ikke merverdiavgift, men salgsskatt i USA og av diverse årsaker blir prisene oppgitt eksl. salgsskatt. Når man har en omsetning på over kr 50.000 i en 12 månedersperiode her i Norge må man mva-registrere seg og må da legge på 25% merverdiavgift på all avgiftspliktig omsetning. Salg av varer innenlands er å regne som avgiftspliktig omsetning med mindre det eksisterer et spesifikt unntak, f.eks. slik som det gjør for elbiler. Butikken her i Norge må derfor legge til 25 % merverdiavgift ved salget.

     

    Når du skriver at det er prisen inn til butikk som får tillagt merverdiavgift så er dette så misforstått at jeg får lyst til å gråte. Ja, teknisk sett må butikken betale merverdiavgift beregnet av varens innkjøpspris ved innførsel, men dette er helt irrelevant med tanke på salget av varen til deg som konsument og denne merverdiavgiften vil butikken også kunne føre til fradrag på sitt neste mva-oppgjør. Den er helt uten betydning i denne sammenhengen. Les Wikipedia sin artikkel om merverdiavgift før du krangler mer om dette: https://no.wikipedia.org/wiki/Merverdiavgift

     

    Når du skal beregne norsk pris så må du legge til merverdiavgift, dette kommer du ikke unna.

  2.  

    $600 = 5000 kr, men legger man på litt ekstra så tipper jeg ca. 6000 kr i norske butikker

     

    Tror vi trygt kan regne med at butikkene vil bruke 10-gangen hvis ikke dollarkursen skulle stupe bratt de neste ukene.  Uansett bør det koste mindre enn et 980 Ti gjør nå og om testene er enige med presentasjonen så er det vanskelig å kicke på den prisen for en som har kjøpt et 980 Ti.  Får bare håpe jeg får aldri så lite igjen for det når det skal selges.

     

    Unnskyld, men har dere hørt om konseptet merverdiavgift?

    $600 = kr 4.920 , tillagt 25 % mva blir dette kr 6.150, deretter kommer det vanlige ekstra påslaget til norske butikker.

    • Liker 1
  3. Hei, hvorfor er det slik telenor ikke prioriter fiber\g.fast for kundene?

     

    Har lenge hatt:

    Linjen har produktet analog telefoni Total linjelengde inkludert inntak: 861 meter Lengde på inntak: 100 meter (standard) Tråddiameter: 0,6 mm Fabrikat på utstyr: A7302E Mulig produktklasse: VDSL 30/10

     

    Som ikke er noe å vurdere DSL.

    I bestefall er 4g dekningen bedre en kobbernettet.

     

    Gidder selsagt ikke å betale telenor

    449,- måneden

    For at telenor forhåpenligvis skal kutte linjen for å legge fiber mesteparten av strekningen.

     

    Da canaldigital har langt bedre priser. Men hadde håpet det ble bedre konkuranse.

    Så har noen inside informasjon som kan si hvorfor g.fast ikke blir prioritert?

     

    Kanskje det i senere tid har vist seg like dyrt som å legge fiber.

    Jeg trodde g.fast var begrenset til 500 meter eller kortere?

  4. Hei

     

    Jeg har kjøpt ny NAS, data, server osv. Skal nå kopiere over filer fra data til NAS. NAS er koblet inn i ruteren, så når jeg går på nettverk på datamaskinen så kommer NAS opp der. Problemet er at filene blir overført ekstremt treigt skjønner ikke hvorfor. Har prøvd å koble data rett i NAS og uten hell. Itilegg så har NAS innebgget div mapper feks public, movies, pictures osv det er fint. Men det å overføre fra feks movies til pictures går like treigt som å overføre fra data til NAS. Skulle hvertfall tro at å overføre en fil fra mappe på NAS til en annen mappe på NAS gikk fort men neida. Håper på hjelp, hilsen frustrert.

    Lister opp hva jeg har kkjøpt her:

     

    NAS:

    https://www.komplett...-bay-nas/802867

    Og i NAS står det 2 * 4 tb harddisker. Som er egnet for bruk i NAS fra digitalimpuls i Oslo

    Data:

    https://www.komplett...-full-hd/815483

    Ruter:

    https://www.komplett...repeater/818171

     

    Du gir litt lite informasjon, hva slags konfigurasjon er det du har satt diskene i og når startet du opp NASet for første gang? Det er ikke mulig at du har satt diskene i en RAID konfigurasjon og at NASet fortsatt holder på med å bygge denne?

  5. OK, jeg endte opp med å demontere vannkjøling og vannblokk, oppdaget da to dråper med vann som lå mellom bakplaten og kortet, skjønner ikke helt hvordan i alle dager det har kommet dit, men kortet funker utrolig nok helt fint etter at jeg tørket bort disse to dråpene og monterte alt sammen igjen. Har akkurat fullført en komplett runde med 3dmark.

     

    Jeg er rimelig lettet for å si det slik. :)

    • Liker 1
  6. Hei

    Har nylig kjøpt inn komponenter til ny spill-PC og har brukt denne fridagen til å bygge maskinen ferdig. Har for andre gang i mitt liv benyttet vannkjøling, har tidligere bygget en PC med vannkjøling, riktignok kun med kjøling av prosessoren, men det gikk helt knirkefritt. Ikke så heldig denne gangen.

     

    Gjorde ferdig loopen i dag formiddag og koblet den til en annen strømforsyning enn den i selve PCen slik at jeg kunne teste den uten at jeg trengte å ha strøm på selve PCen. Dette viste seg å være en god ide siden det viste seg å være en liten vannlekkasje ved vann-ut fra skjermkortet. Stoppet derfor pumpen, tørket opp vannet som rant ut, tømte loopen og konstaterte at jeg utrolig nok ikke hadde skrudd nippelen helt inn, har antagelig blitt rotert litt ifm med at jeg tredde på slangen første gang. Fikset problemet og startet pumpen igjen, konstaterte at alt gikk rett for seg, dekket aktuelle områder med tørkepapir for å lett oppdage lekkasjer og lot pumpa gå i 4-5 timer for å kontrollere at alt fungerte tilfredsstillende. Noe det tilsynelatende gjorde.

     

    Koblet derfor pumpa over til strømforsyningen til PCen og startet den opp for første gang med vannkjøling, gikk først inn i BIOS og kikket litt på innstillingene og sjekket at turtallssignalene fra pumpa ble registrert. Hadde også tenkt at jeg skulle prøve å stille PCen inn til å automatisk skru av hvis dette signalet forsvant, men fant ikke ut hvordan man gjorde det, mulig hovedkortet ikke støtter denne funksjonen. Kikket også litt på overklokking av prosesor, men fant ut at jeg skulle vente til jeg hadde sjekket at kjølingen var tilstrekkelig. Gikk derfor ut av BIOS og startet windows, måtte restarte pga installasjon av noen drivere og gjorde derfor dette. Etter restarten installerte jeg GPU-Z og satte denne til å logge informasjon om skjermkortet, startet deretter 3dmark for å stressteste skjermkortet og kjølingen.

     

    Til å begynne med gikk alt bra, men plutselig ble skjermen svart! Det var litt lyd i forbindelse med at 3dmark kjørte, men hørte ikke noe smell eller noen annen indikasjon på at noe var galt. Restartet PCen, men fikk fortsatt ikke noe skjermbilde. Koblet derfor skjermkablen i hovedkortet istedenfor skjermkortet og konstaterte at skjermkortet ikke ble funnet i enhetsbehandling, ser også at det ikke blir funnet i BIOS.

     

    Er det noen som har noen glupe ideer, eller er det bare å demontere vannkjølingen og se om jeg kan se tegn på noen skade på selve kortet? Frykter jo litt for at dette kan ha sammenheng med vannlekkasjen jeg hadde, men synes det virker litt rart siden jeg var svært nøye med å tørke opp det som kom ut, lot kortet tørke i flere timer og sjekket nøye at jeg ikke kunne se tegn på noen kjølevæske noe sted inne i PCen. Synes også at det er rart at skjermkortet fungerte fint i 10-15 minutter før skjermen plutselig ble svart.

     

    P.S: Nevner for ordens skyld at vannblokken jeg bruker er EK sin FC-Acetal med bakplate.

    • Liker 1
  7. Da foreslår jeg at du kjøper et AM3 hovedkort med støtte for crossfire (helst med 16x + 16x modus, men 16x + 8x gjør forsåvidt nytten), en Phenom II X4 955, 4 GB ram, samt et ekstra 5750 kort. Dette vil koste mindre enn oppgraderingspakken du har linket til og gi deg bedre spillytelse. Pengene du har til overs på budsjett sparer du og bruker til en oppgradering av skjermkort og ram om et års tid.

  8. Dugger denne?:phttp://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=479295&CKS=PCW

    Hva pleier som regel folk og lagre på en SSD? OS? Spill?

     

    Denne disken bruker en JMicron kontroller og vil gi betydelig dårligere ytelse enn en 2. generasjon Intel, men selvsagt likevel mye bedre enn en konvensjonell harddisk. Selv er jeg av den oppfatningen at hvis du først skal kjøpe en SSD kan du like godt legge litt penger i det og kjøpe en Intel. Med nyeste firmware, med TRIM, er også Intel diskene i praksis vedlikeholdsfrie. Hvis du er interessert i temaet anbefaler jeg å besøke underforumet 'lagringsmedier', der vil du finne mange som vet mye mer SSD enn meg.

    SSDen blir, som du åpenbart skjønner, brukt til ting som kan nyttiggjøre seg den økte hastigheten og spesielt aksesstiden, dette betyr i praksis programvare og OS.

×
×
  • Opprett ny...