Gå til innhold

Silfsurf

Medlemmer
  • Innlegg

    325
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Silfsurf

  1. torbjornhb skrev (2 timer siden):

    Jeg har skrevet test på begge disse. Ørepropper er jo veldig personlig, men Jabra har den mest komfortable passformen. JBL proppene kan nok sitte bedre om du finner riktig kombinasjon av propper og finner, men det er ikke store forskjell. Lyden er også overraskende god på Jabra til tross for prisen. Begge låter godt 🙂

    Takk for svar. Hvilke av de to ville du kjøpt da?

  2. Hei

    Jeg kom over et par greie tilbud på øretelefoner som jeg tenker å benytte til trening. Trener ca 5 ganger i uka, så greit med gode øretelefoner for å komme seg gjennom øktene. Gjerne med god lyd.

    JBL Reflect Flow Pro
    Jabra Elite 4 Active

    Begge er på tilbud og koster like mye nå, men JBL har tidligere kostet 1000 kr mer. Jabra derimot kostet bare 100 kr mer.

    Takk for svar og innspill.

     

  3. Hei!

    Nå som jeg ikke får min PC (Lenovo U330P) til å starte opp, så er det på tide med ny bærbar PC. Jeg skal vel ikke bruke PCen til særlig tunge oppgaver, hovedsakelig skrive dokumenter, svare på e-post og nettlesing, men samtidig greit å vite jeg får det jeg betaler for. 

    Jeg fikk anbefalt Lenovo Yoga Slim 7 fra Lenovo og har vurdert å kjøpe den. Virker litt dyr for meg, men den har fått 9.5/10 på tek.no. I dag dukket dette tilbudet Asus Vivobook 14 opp også, og fikk meg til å tenke meg litt om. 

    Noen som har erfaringer med én av PCene som kan gjøre valget litt lettere for meg? Jeg prøver å finne anmeldelse/test på den Asusen, men ser ikke ut til å finne mye på nett. Jeg har vært veldig fornøyd med min Lenovo fra tidligere. 

    Sammenligning mellom de to PCene: https://prisguiden.no/sammenlign#p[]=449387&p[]=454304

     

    Takk på forhånd! :)

  4. C64C skrev (På 18.12.2020 den 3.06):

    Hvis du vil ha Windows-maskin, har Lenovo Slim 7 fått gode anmeldelser.

    Intel-utgaven med nyeste Iris-grafikk samt godt med minne og lagring:

    https://prisguiden.no/produkt/lenovo-yoga-slim-7i-82a3002xmx-480467

    Eller AMD-varianten:

    https://prisguiden.no/produkt/lenovo-yoga-slim-7-82a20057mx-449387

     

     

    Vurderer å kjøpe samme PC. Er det noe forskjell mellom de to? Hvilken vil være best?

  5. Nå fikk jeg PCen til å gå igjen. Alt funker fortsatt bra, ikke treg eller noe som helst. Jeg klarte forøvrig også å komme meg inn i BIOS, men da jeg gikk ut klarte ikke PCen til å slå seg på igjen som normalt.

    Jeg kan jo fortelle at dette problemet først inntraff da PCen ikke klarte å skru seg helt av etter en oppdatering. Jeg tror det også var en stor oppdatering da jeg måtte frigjøre litt plass på PCen først. Så mistenker at det kunne ha noe med dette å gjøre? En oppdatering som gikk litt galt? 

    Men nå får jeg finne ut hva jeg kan få gjort når den først er på slik at den endelig klarer å starte opp som normalt. 

    trn100 skrev (På 17.11.2020 den 19.30):

    For å sjekke oppstartsprogrammer skriver du bare inn i søkeruten i Win10 "oppstart" og går inn på oppstartsapper. Der kan du i utgangspunktet slå av nesten alt for å teste om restart funker. Deretter legger du til en og en av de appene du trenger og restarter for å finne ut av om det er en av de som skaper problemer.

    For å se hvilke valg du har i forbindelse med gjenoppretting skriver du f.eks. "tilbakestill" og kommer inn på de valgene du har der.

    Jeg har heldigvis ikke opplevd det problemet så ofte, men det finnes mange gode beskrivelser av funksjonen på nett.

    Sjekk forøvrig også om du har siste BIOS til maskinen din!

    Hvordan sjekker jeg om jeg har siste BIOS? Jeg har også sett på muligheten for å tilbakestille. Vurderte også å gå tilbake til forrige versjon av Windows 10, men det ser ut som det ikke lar seg gjøre. "Enhetsytelse og -tilstand" viser at det ikke er noe galt med apper/programvare. 

    Jeg kan jo slå av nesten alt av oppstartsapper for å se om restart funker, men vil helst vente med dette da det fort kan ta en evighet å få PCen til å funke igjen.

     

    Kris85 skrev (På 17.11.2020 den 19.47):

    Jeg hadde tilbakestilt Windows og oppgradert/sjekket drivere. (Hold inne shift og velg restart, så får du opp menyen for tilbakestilling.... dette er ganske enkelt på Win 10)

    Trykker du på ikonet for batteri nede ved klokken finner du "batterinstillinger" - der kan du skru av hvilefunksjonen - og heller velge at maskinen skal skru seg helt av dersom du lukker skjermen.

    Tenker du shift så restart (altså på/av på hovedmenyen og velge der)? Tilbakestilling fører vel ikke at man formaterer PCen?

    Gjenoppretting.png

    Tilstander.png

  6. Ja, er det jeg 

    trn100 skrev (1 minutt siden):

    Hvis alt annet feiler og du ikke har ekstremt viktige data på maskinen, så last ned en ny versjon av Win10 til en USB dings og reinstaller.  Fjern alle partisjoner på disken og la Windows lage nye.

    Kommer du forresten inn i BIOS? 

    Ja, er det jeg tenker å gjøre neste gang jeg får maskinen til å gå. Får reinstallere og bare satse på det ikke er noe hardware. Ser jo ut som det er flere på nettet som har slitt med det samme. 

    Kommer meg ikke inn på BIOS. Maskinen får ikke vist logoen sin engang når jeg starter opp. Er det spesielt jeg skal der?

    Takk for hjelpen, folkens! :)

  7. Kris85 skrev (Akkurat nå):

    Jeg hadde tilbakestilt Windows og oppgradert/sjekket drivere. (Hold inne shift og velg restart, så får du opp menyen for tilbakestilling.... dette er ganske enkelt på Win 10)

    Trykker du på ikonet for batteri nede ved klokken finner du "batterinstillinger" - der kan du skru av hvilefunksjonen - og heller velge at maskinen skal skru seg helt av dersom du lukker skjermen.

    Ok, dette kan jeg også prøve på... bare jeg får startet den opp! 

    Har forøvrig allerede skrudd av dvalefunksjonen. Hvilefunksjon funker forsåvidt greit, men havner den i dvalemodus eller begynner å gå tom for batteri så er det ekstremt vanskelig å slå den på igjen.

  8. Den fungerer fortsatt ikke. Fortsatt samme greia. :( :( 

    trn100 skrev (1 time siden):

    Har du sjekket hvilken apper som starter med maskinen?

    Ellers kan det være en oppdatering som ikke har gått som den skulle. Prøv eventuelt å tilbakestille maskinen til et punkt før oppdateringene hvor ting begynte å gå galt.

     

    Sånn i tilfelle PCen slår seg på etter hvert, og jeg får mulighet til å fikse ting, hvordan tilbakestiller jeg maskinen til før en viss oppdatering? Og er det sånn at jeg burde slå av noen apper som starter med maskinen?

     

    Jeg hadde begynt å leke med tanken om å kjøpe ny PC, men PCen fungerer jo veldig bra gitt at den klarer å starte. Så om dette lar seg fikse på en eller annen måte, gjør jeg heller det!

  9. Jepp! Er det jeg har lyst til å prøve på. Tror det må ha noe å gjøre med en oppdatering som ikke gikk som det skulle. Problemet nå er at jeg ikke får gjort dette siden maskinen ikke slår seg på. Det funker heller ikke å trykke på sånn egen restart knapp. Er det noe triks for å få tilbakestilt maskinen når den ikke slår seg på? 

  10. Ingen som vet hva som kan være galt?

    Jeg trodde først det var noe galt med skjermen, men selv etter tilkobling til ekstern skjerm med HDMI, så dukker ingenting opp. Caps-lock knappen lyser ikke, vet ikke om dette kan tyde på ny? Det ser for meg ut som at PCen er i en evig loop der den prøver å starte opp, men ikke får det helt til. Jeg har tatt ut batteri og prøvd å starte PCen uten batteri, men heller ikke dette funket. Legger ved spesifikasjonene. Nå er det 5 år siden jeg har kjøpt PCen, og den fungerer jo egentlig helt opp. Bare kjipt den ikke klarer å starte helt. Dette skjer når maskinen havner i dvalemodus eller når den slås av/omstartes.

     

    Spesifikasjoner

    Generelt
       
    Operativsystem Windows 8.1
    Prosessor / Chipset
    CPU Intel Core i5 (4. generasjon) 4210U / 1.7 GHz
    Max Turbo-hastighet 2.7 GHz
    Antall kjerner Dobbeltkjerne
    Hurtigbuffer 3 MB
    64-bits databehandling Ja
    Egenskaper Hyper-Threading-teknologi, integrert minnestyreenhet, Intel Turbo Boost Technology 2.0
    Minne
    RAM 8 GB (1 x 8 GB)
    Maks støttet RAM 8 GB
       
    Lager
    Hovedlager 128 GB SSD SATA 6Gb/s
  11. Hei!

    Jeg har en Lenovo U330P bærbar PC, windows 10. I det siste har jeg slitt med å slå på PCen, og dette skjer når den har stått i hvilemodus etter en viss tid. Den lille lysdioden på siden som viser den er i hvilemodus lyser og fade-er som den pleier, men etter hvert så vil den dioden bare slutte å lyse. Når jeg da prøver å slå PCen på igjen med startknappen så slår ikke skjermen seg på, men den blir som vist i videoen. Jeg har vært nødt til å ha laderen i PCen lenge, gjerne over natta, for at jeg skal klare å slå den på igjen. Gjerne etter flere hard resets. Når jeg først har klart å slå den på så fungerer alt som normalt. Programmene jeg har brukt før PCen kræsja står fortsatt og kjører. 

    Problemet kom vel først etter jeg prøvde å installere noen oppdateringer. Da klarte ikke PCen restarte. Etter det så gikk det fint en stund, men det to siste ukene har problemet inntruffet igjen og igjen.

    Vet dere hva som kan feile PCen min? PCen fungerer egentlig helt tipp-topp når den først har greid å slå seg på. Ganske kjipt og ubeleilig når den ikke slår seg på når jeg vil.

     

    Takk for hjelpen!

  12. Hei!

    Det har seg slik at for hver gang jeg åpner Word, så får jeg følgende feilmelding:

     

    "Kan ikke opprette arbeidsfilen. Kontroller TEMP-miljøvariabelen"

     

    Det går fortsatt an å bruke Word til tross for denne feilmeldingen, men jeg synes det er litt irriterende at det dukker opp hver gang jeg skal åpne programmet. Det hender også til tider at noen av dokumentene jeg har jobbet med plutselig er blitt skrivebeskyttet, men jeg vet ikke helt om det er knyttet til dette problemet.

     

    Noen forslag til løsning?

     

    Tusen takk!

  13. Bilder lagrer jeg på minst 2 harddisker i tillegg til eksterne lagringsplasser. Jottacloud.no, Google drive og Google foto. Litt paranoid når det kommer til bilder. Hørt nok om folk som har mistet alle bildene sine i innbrudd, branner og datakræsj. 

    Jeg må også sjekke muligheter for å lagre på en eller annen sky. Må være syyykt kjipt å miste alle bildene :x

  14. Hei! Etter noen måneder i Sør-Amerika sitter jeg nå med mange bilder fra turen. Jeg lurte på om jeg kunne fått litt hjelp til å kjøpe ekstern harddisk. Det er første gang jeg kjøper noe slikt, og jeg tror ikke jeg vil trenge større lagringsplass enn 1 TB, men er vel greit å kjøpe 2 TB når man først skal kjøpe. Jeg har sett litt på noen aktuelle fra nettet, men tenkte det er lurt å høre hva dere vil anbefale før jeg kjøper noe.

     

    På forhånd takk

    Silfsurf

  15. Hei!

    Jeg befinner meg naa i Colombia og skal jobbe her fram til Desember. Etter det vurderer jeg da aa reise rundt i Soer-Amerika og kanskje ta en jordomreise, men dette kommer da an paa lommeboka. Jeg lurer da paa om det er flere her som har reist i lengre perioder og kan anbefale meg en reiseforsikring som dekker det meste. Jeg har lest litt paa nettet, og mange av de reiseforsikringene jeg fant dekker enkeltreiser fram som varer i lengre peridoer. Noen som kan gi litt innspill paa hvordan jeg skal gaa fram?

     

    Paa forhaand, takk!

     

    Silfsurf

  16. Det hender at når jeg lar laptopen stå en liten stund, så slår skjermen seg av. Man skulle tro at den er i hvilemodus, noe som ofte er tilfellet. Men det hender av og til at skjermen slår seg av uten at pc-en er i hvilemodus. Jeg trykker da på av/på-knappen i håp om at den går i hvilemodus så jeg kan starte pc-en opp igjen og fortsette arbeidet. Men ingenting skjer :/ Så da må jeg som regel slå den helt av. Noen som vet hva dette kommer av? Jeg har en "Lenovo U330p".

     

    På forhånd takk.

     

     

  17.  

     

    Noen som har tips til eller kan anbefale hvor det er man kan få tatt bilder til søknader i forbindelse med utveksling?

    Vet at det er en photobooth på Torget, men er det et sted nærmere Gløshaugen? Får man printet ut bilder her på campus et sted, f.eks?

     

    Takk for hjelp!

    Anyone? :v 

     

     

    Hvilken kvalitet er du avhengig av?

     

    Helt ok kvalitet. Trenger ikke være super, men ikke helt pikslete heller :p

×
×
  • Opprett ny...