Gå til innhold

idieH

Medlemmer
  • Innlegg

    30
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av idieH

  1. Oppsettet jeg ligger an til å kjøpe er nå:

    - Hovedkort: https://prisguiden.no/produkt/gigabyte-ga-z97x-gaming-3-208892

    - Prosessor: https://prisguiden.no/produkt/intel-core-i7-4790k-209006#anchor-specifications

    - RAM: https://prisguiden.no/produkt/g-skill-tridentx-ddr3-2400mhz-16gb-cl10-2x8gb-202581

    - SSD: https://prisguiden.no/produkt/crucial-mx100-ssd-256gb-210393?errors=wrong_password

     

    og fortsette å bruke:

    - Kabinett: Neon Light - APX-kabinett

    - Strømforsyning: http://www.bequiet.com/en/powersupply/283

    - Grafikkort: http://www.tomshardware.com/reviews/geforce-8800-gts-512-mb,1743-2.html

    - Diverse harddisker, mus, tastatur, skjerm og kanskje CPU-kjøler (kjøper ny om den gamle ikke passer/er bra nok)

     

     

    Noen kommentarer til totalen? Noe jeg bør endre på?

     

    Hilsen Heidi :)

  2. Takk igjen for rådene. :)

     

    Strømforsyning

    I følge produsenten av strømforsyningen, så skal den være Haswell-kompatibel. :) (http://www.bequiet.com/en/press/2635) Jeg måtte bytte den i februar i fjor, så den er ikke utgammel. Hvis jeg ønsker å oppgradere mer senere, så kan jeg kjøpe ny strømforsyning da. Trenger jo ikke å bytte før det er behov for det.

     

    Prosessor

    Da har jeg lest litt mer om antall kjerner vs. høyere frekvens, og det virker som for Lightroom, så får man mer igjen for å øke frekvensen enn å ha flere kjerner (i hvert fall fra fire kjerner og oppover), så da satser jeg på 4790k som du foreslo. Jeg lurer litt på om kjøler&vifte jeg har er kompatibelt også. Det finnes flere som passer både for LGA 1150 og LGA 775 (som er det jeg har nå), så jeg kan jo være heldig. (Så det på den du foreslo, så takk der også. :) ) Det er en bra kjøler&vifte, så jeg venter med å kjøpe en annen. Kan jo alltids bruke den som følger med prosessoren de få dagene til jeg får levert en ny hvis den gamle ikke passer.

     

    Hovedkort

    Da er hovedspørsmålet hvilket hovedkort jeg bør ha. Er det store forskjeller her? Jeg ser priser fra 600 til nesten 3000kr for kompatible hovedkort. Er det bare et spørsmål om antall og typer tilkoblinger og om det er integrert grafikkort, lydkort, nettverkskort etc. eller er det betydelige forskjeller på kvalitet og ytelse for selve kortet? Er grafikkortet jeg har nå (et godt et fra 2007) fortsatt bedre enn de som er integrert i hk man får nå?

  3. Takk for råd. :)

     

    Prosessor:

    Supert, takk. :) 4790K er best av de to da, ikke sant?

     

    Billigste i7 4790K på prisguide er fra proshop (http://www.proshop.no/Prosessor/Intel-Core-i7-4790K-HR-Box-2446979.html?utm_source=tekno&utm_medium=cpc&utm_campaign=pricesite) og inkluderer en kjøler&vifte. Er den kjøler-vifte-pakka noe tess? Kjøler den nok? Bråker den veldig?

     

    Kabinett:

    Nei, det heter faktisk "Neon Light", som i lys neon, og er grått. Det er ganske stort, men ikke enormt. Jeg får kjøpe de andre delene og så se om de passer inn...

     

    Strømforsyning:

    Hvordan finner man ut hvor mye man trenger? Jeg prøvde å søke litt, og fant en artikkel på Toms hardware (http://www.tomshardware.com/reviews/core-i7-4790k-devils-canyon-overclock-performance,3845-9.html) hvor det ser ut som den tar i underkant av 330-340W under maks load (123W average power consumption for total platform power). I følge http://www.nvidia.com/object/product_geforce_8800_gt_us.html bruker grafikkortet mitt max 105W. SSD-er synes å bruke godt under 10W i max load, mens HDD-er nærmer seg 10W i maks load (se http://www.tomshardware.com/reviews/samsung-840-evo-review-1tb-ssd,3567-13.html og http://www.tomshardware.com/reviews/desktop-hdd.15-st4000dm000-4tb,3494-6.html). Så bruker vel CPU-vifta noe og kabinettvifta litt. Er det noe mer som trenger strøm?

     

    Er det så bare å legge sammen og se om man har nok? Til sammen blir dette ca. 460W, og det er hvis alt er på maks samtidig. Er det sannsynlig? I følge produsenten, takler strømforsyningen "Peak power" på 550W (http://www.bequiet.com/en/powersupply/283). Jeg kan så lite om dette, men vil helst slippe å kjøpe ny strømforsyning hvis jeg kan unngå det. Hva er risikoen? Skrur alt seg av hvis den skulle kreve mer et øyeblikk? Går noe i stykker? Eller klarer den bare ikke å yte max?

     

    SSD

    Hvorfor Crucial-disken framfor Samsung sin? Samsung sin har bedre skrivehastighet mens Crucial sin er ørlite raskere på lese. Her kan jeg også veldig lite...

     

     

    Heidi :)

     

    Kan garantere uansett om du går for LGA 1150 eller LGA 2011-3 blir dette garantert et veldig stor løft.

     

    Eller rettere sagt i7 4790k eller i7 5820K

     

    http://www.slrlounge.com/lightroom-lr5-lr4-hardware-performance-test-review/

     

    Har du noe slik kabinett:

     

    Diablo ATX Mid-Tower Case with 450Watt Power Supply, Front Neon Lights, Front USB and Audio Ports

     

    I så fall er det ikke noe problem å bruke det videre, strømforsyningen er alt for svak men bortsett fra det burde kabinettet kunne brukes videre.

    F.eks EVGA SuperNOVA 850 G2 burde være tilstrekkelig.

     

    GTX 970 er noe som bør vurderes.

    Crucial MX100 SSD 256GB er mere oppdatert.

  4. Hei

     

    Jeg begynner å bli rimelig lei av at pc-en min bruker en evighet på å lage 1:1 previews i develop-modulen av Lightroom 4, og har bestemt meg for å oppgradere den.

     

    Hovedønsker:

    - At Lightroom bruker kortest mulig tid på alt mulig rart, spesielt å lage 1:1-previews i develop-modulen

    - Å fortsatt kunne koble maskina til to skjermer (hdmi, jeg har nå to dvi-hdmi-omformere), dvs. en skjerm og en prosjektor

     

    Jeg innser at jeg må bytte det meste av komponenter (se nederst for det jeg har nå - hovedkortet er fra 2007 som antyder hvor gamle tingene er). Jeg håper virkelig jeg kan gjenbruke kabinett, strømforsyning og grafikkort i tillegg til harddisker. Jeg har googlet en hel del og etter hva jeg ser er CPU-en det aller viktigste for Lightroom, dernest ram, så lagring (SSD vs HDD), og at grafikkortet er tilnærmet ubetydelig. Av CPU har jeg lest at Intel i7 er det beste valget, så jeg ønsker å gå for det med mindre noen har gode argumenter for noe annet. Spørsmålet er hvilken? Og hvilket hovedkort?

     

    Det jeg trenger mest hjelp til er altså valg av hovedkort og cpu. Hvilken Intel i7 er best for Lightroom (uten en sinnsyk pris)? Hvilken sokkel er mest fornuftig? Hvor får jeg mest for pengene? Kan jeg bruke grafikkortet jeg har nå (og er det fornuftig)? Kan jeg bruke kabinettet og strømforsyningen jeg har?

     

    Jeg svømmer definitivt ikke i penger, men jeg vil ha noe som virkelig er en oppgradering så jeg ikke blir sinnsyk av ventingen. Tar mye bilder...

     

    Jeg regner med jeg ikke kan bruke CPU-kjøleren (den passer vel ikke til nye systemer?).

     

    Planen min er å kjøpe en ca. 250gb SSD for å ha Windows 7 + Lightroom (alt annet enn selve bildene) på den, f.eks. denne: https://prisguiden.no/produkt/samsung-ssd-840-evo-250gb-basic-169002

     

    RAM har jeg ikke sett så nøye på ennå. Hva er fornuftig? DDR3 1600MHz 16GB? Noen forslag til merke og type?

     

    Tilleggsønsker (for de som har orket å lese så langt):

    - Om pc-en er god på multitasking i tillegg, hadde det vært supert. Jeg liker å kunne jobbe i Lightroom, ha diverse nettsider åpne og kanskje ha en film på samtidig. Bra om den kan takle det uten at Lightroom blir suuuuuper-treig.

    - Helst plass til minst fem interne disker (SSD og HDD)

    - At maskina ikke bråker alt for mye (noe lyd er ok, for den står i et skap, men jeg får noia av pc-støy)

    - At jeg kan spille spill på den (men så lenge maskina takler like mye av spill som den jeg har nå, er jeg fornøyd, så det regner jeg med skal gå bra uansett.)

    - Ha den på kablet nettverk (jeg tar med de små, enkle kravene også :) )

     

    Tusen takk for alle råd dere kan gi! Det er noen år siden jeg bygde pc sist, så jeg er litt ute av hva som er bra nå.

     

    Hilsen Heidi :)

     

     

    Det jeg har av komponenter nå er følgende:

    - Hovedkort: Gigabyte P35-DS3L (fra 2007)

    - CPU: Intel Core 2 Duo E8400 (3.00 GHz) med en stor og stille kjøler&vifte

    - RAM: 2x2GB DDR2 OCZ PC2-6400 (400MHz)

    - Grafikkort: NVIDIA GeForce 8800 GTS 512

    - Kabinett: hmmm... hva het det igjen da? Jeg husker ikke produsenten, og finner det ikke på kabinettet. Det kalles "Neon Light", men når jeg prøver å google, finner jeg bare treff på hvordan man får neon lights i kabinettet sitt..

    - Strømforsyning: be quiet! Straight power. Model: BQT E9-CM-480W

    - Diverse harddisker (Samsung HD753LJ 750GB 7200RPM 32MB cache 3GB/s, Samsung SP2504C 250GB 7200RPM 8MB cache 300MB/s, Seagate Barracuda ST3000DM001-1CH166 3TB 7200RPM 64MB cache 6GB/s og Western Digital Green WDC WD10EADS-65L5B1 1TB 3GB/s 32MB cache)

    - Mus, tastatur og skjerm såklart

  5. Jeg kjøper 4 gb DDR2-ram og kommer til å bruke xp (siden jeg ikke gidder å bruke penger på vista ennå. Jeg vet xp ikke kan utnytte 4gb, men det kan bruke 3 gb, ikke sant?).

     

    Har ikke noe å si om det er XP eller Vista. Det som teller er om det er 32bit eller 64bit versjon av operativsystemet.

     

    Ah.. kjekt å vite. Er sikkert 32bit-versjonen jeg har. Hvor på maskina finner jeg info om det forresten?

     

    Jeg endte opp med et Gigabyte kort: Gigabyte GA-P35C-DS3R. Fant noen gode reviews og det var litt billigere enn det 007CD foreslo. Håper det er bra for mine behov.

     

    Takk for hjelpen!

    :)

  6. Hei

     

    Jeg trenger nytt hovedkort (siden det gamle har feil sokkel til ny cpu og grafikkort), men er veldig usikker på hvilket. Jeg har ingen planer om å kjøre sli og etter hva jeg har lest, er ikke MSI å anbefale (har selv hatt problemer med det før også.), så da er i hvert fall en del kort ekskludert. CPU'en jeg skal kjøpe blir enten en E8400 eller Q9300 og grafikkort blir sannsynligvis et 8800 gts-kort. Jeg kjøper 4 gb DDR2-ram og kommer til å bruke xp (siden jeg ikke gidder å bruke penger på vista ennå. Jeg vet xp ikke kan utnytte 4gb, men det kan bruke 3 gb, ikke sant?).

     

    Maskina brukes til spill (wow), å se serier og film, webbrowser og å være kobla opp til jobb-pc via remote desktop. Og alt over kjører gjerne samtidig (spill på en skjerm, det andre på den andre skjermen - to stk. 21-tommer crt'er). I tillegg brenner jeg noen DVD-er med jevne mellomrom.

     

    Jeg vil helst slippe at hovedkortet er flaskehalsen i systemet samtidig som jeg ikke ønsker å kaste penger ut av vinduet på et unødvendig bra kort.

     

    På forhånd takk for alle råd og forslag dere kan komme med!

     

    Heidi :)

  7. Kjem du til å køyre SLI* nokon gong? Viss nei er det kanskje ikkje vits i å kjøpe eit kort som har støtte for SLI. Du kan sikkert få deg eit kort som er minst like bra som det (minus SLI) for eit par hundre kroner mindre. Men dersom du kjem til å køyre SLI seinare kan det kanskje vere eit bra valg...(?) Men eg trur eigentleg ikkje du kjem til å trenge fleire enn eit kort dersom du går for 9800GTX (utifrå det du skal bruke maskina til). Det er tross alt eit veldig kraftig kort.

     

    *SLI = køyre fleire skjermkort i ei maskin på ein gong (dersom du ikkje veit det).

    Tror nok ikke jeg kommer til å kjøre sli. Innen jeg trenger bedre grafikkort, trenger jeg sikkert bedre prosessor også, og må da sikkert ha nytt hovedkort fordi det er kommet nye tiper. Grunnen til at jeg skrev dette kortet er fordi hardware.no anbefalte det. Andre forslag mottas med glede. :)

  8. CPU/prosessor: Her skreiv du at du lurte på E8400 eller Q9300. E8400 er jo ein veldig god prosessor, og kanskje det beste kjøpet mtp. pris/ytelse. Men sidan du skal køyre så mange ting på samme tid (på samme tid?!) kan det vel kanskje lønne seg med ein firekjerne, men eg er vel ikkje heilt den rette til å svare på det... :blush:
    Er akkurat derfor jeg har problemer med å velge... Og ja.. har alt åpent på samme tid. Spiller litt, ser en serie samtidig, sjekker noen greier på nett (da med serien på pause) og har ofte noen ting jeg sjekker på jobb-PC-en innimellom også. Lag pga alt dette er egentlig grunnen til at jeg vil oppgradere.

     

    RAM: Det settet du linka til er virkelig bra! Eg har det ikkje sjølv, men ein kompis av meg har, og er veldig fornøgd. Dei køyrer foresten på 1000MHz, som jo er ein fordel dersom ein skal overklokke prosessor e.l. Eg lurer faktisk på om eg skal kjøpe det settet sjølv.
    Satser vel på å gå for det med mindre noen roper høyt om at det er et dårlig valg... Jeg har forresten ingen planer om å overklokke noe som helst. Føler jeg må bruke litt tid for å sette meg inn i det før jeg begynner på sånt. Har ikke lyst til å ødelegge tinga jeg har kjøpt..

     

    Hovedkort: Der er eg litt usikker... Det kjem jo litt an på kor mykje du vil bruke på det. Der er jo ein del super-modellar til 2,500, men også nokre godt brukbare til 6-700kr. Så der får du velge litt sjølv.
    Hardware.no foreslår dette hovedkortet. Ser ok ut for meg, men som sagt har jeg virkelig ikke peiling...
  9. Hei alle sammen

     

    Siden det nå er tre år siden sist, er det på tide med en oppgradering av maskina mi. Jeg bruker maskina til spill (wow), se film og serier, remote desktop til jobb-pc og nettleser. Alt helst samtidig. Jeg har to skjermer (for tiden 21-tommer crt) og har gjerne wow på den ene og film eller nettleser/jobb-pc vist på den andre. Å kunne brenne DVD-er samtidig hadde også vært ålreit, men jeg gidder ikke betale mye mer for å få til dette uten at andre til lagger. Det er viktig for meg at maskina er stille. Høy viftestøy gjør meg sprø.

     

    Jeg har:

    - kabinett

    - strømforsyning

    - dvd-brenner

    - 2 harddisker

    - et par 80mm og en 120mm papst-vifter. De to første er i kabinettet (en ut og en inn) og siste kjøler nå cpu'en.

    - Termaltake cpu-kjøler (nå på en Athlon64 3200+ s939-prosessor)

    - et par år gammelt creative sound blaster lydkort (men det er kanskje like greit med et innebygd på hovedkortet... Jeg er ikke kravstor på lyden).

     

    Jeg kjører med windows xp. Føler ikke for å bruke penger på vista med mindre jeg kan få det _billig_. Men jeg tenker å kjøpe 4gb ram likevel (xp kan utnytte 3, ikke sant?), for det er mulig jeg skaffer meg vista om ikke alt for lenge.

     

     

    Jeg trenger nytt grafikkort, hovedkort, cpu (og cpu-kjøler?) og ram. Jeg har lest masse i forumet her, men klarer ikke å bestemme meg.

     

    Grafikkort: Går fra å skulle kjøpe 8800 gt, til 8800 gts, til 9800 gtx. Det jeg har mest problemer med er å finne ut hvilke av kortene som er stille. Hadde jeg visst det, ville det kanskje vært litt lettere å sammenligne i f.h.t. pris. Jeg vil helst slippe å bygge vifte/kjøler på kortet, både pga garanti og i frykt for å ødelegge hele dritten.

    Hovedkort har jeg virkelig ikke peiling på, men jeg foretrekker et uten vifte om det er mulig (selvfølgelig må det være et bra kort - ikke noe vits med et crappy bare for at det ikke skal ha vifte...). Kanskje dette?

    Ram hadde jeg bare tenkt til å kjøpe det som står på anbefalingen til spill-pc på hardware.no, men det er kanskje noe annet til bra pris også? Er det noe særlig forskjell på de ulike på markedet nå?

    CPU er jeg usikker på om jeg bør gå for dual (E8400) eller quad (Q9300) utifra hva jeg bruker PC-en til (se øverst).

     

    Budsjettet mitt er litt variabelt etter humør, men siden jeg ikke er noen hardcore spiller og heller bruker pengene jeg har til overs på flybillett for sommerferie, foretrekker jeg å ikke bruke møkkamye penger. Så 5000-6000 kr e.l. Trenger ikke å ha alle instillinger i spill på max, bare jeg slipper masse lag når jeg gjør flere ting på en gang.

     

    På forhånd takk for alle råd dere kan gi!

     

    Heidi :)

     

    ------

    Edit: lagt til hovedkort-forslag.

  10. Ting jeg anbefaler :

     

    http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=327331

     

    http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=337555

     

    Eller eventuelt 320mb versjonen..

     

    dette bør passe perf for deg som vil ha lydløs pc og høy oppløsning ;)

    9428936[/snapback]

     

     

    En litt annen prisklasse enn x1950pro-kortene... Litt forskjell på 1200,- og 3200,- (eller 2300,- for 320mb-kort)...

    Men joa... har vurdert det. Kom bare fram til at det blir litt mye penger.. Kjøper heller et nytt igjen om et år eller noe sånt om kortet ikke holder lenger da.

  11. Vil jeg merke stor forskjell med en 4-kjerne-cpu i forhold til en 2-kjerne? Etter hva jeg ser må jeg ut med noe mer... Dvs. ca. 2100,- for en Intel Core 2 Quad Q6600 sammenliknet med ca. 1500,- for E6750. Er det verdt pengene?

     

    Takk for linken til testen av x1950-kortet uten vifte! Ser det koster 1200-1300,- (i tilfelle noen andre også lurte). Tror jeg går for dette med mindre noen kommer noen gode grunner til at jeg ikke bør det...

     

     

    Heidi :)

  12. Hei hei

     

    Jeg er nå lei av at maskina mi lagger når jeg gjør mer enn én ting av gangen :( og har derfor bestemt meg for å oppgradere. (Har nå AMD Athlon 64 3200+, 1gb ram, GeForce 6800 LE og et MSI etellerannet hovedkort)

     

    Dette er mine mål/ønsker for maskina:

    -lydløs

    -lagg-fri selv om jeg spiller wow på en skjerm, ser en film på den andre samtidig som jeg laster ned ting og gjerne også brenner en dvd samtidig.

    -greit til bra ytelse i wow med minst 1280x1024-oppløsning. Det er greit for meg å skru ned for en del ting, men ikke alt mulig da..

     

    Jeg startet med å se på anbefalingene på harware.no, spesielt "spilleren", men tenker å gå for en litt billigere variant enn den.

     

    Det jeg har som jeg tenker å beholde er:

    -en Mist BHE12 500W strømforsyning (med ATX 20/24 konverterbar kontakt og én 6-pins pci-e-kontakt)

    -ATX-kabinett som jeg har putta en 120mm-papstvifte i foran og en bak

    -2stk 250gb samsung s-ata-harddisker

    -dvd-brenner

    -sound-blaster audigy etellerannet lydkort (SB0570..?)

     

    Har kun 1gb ram og bør vel ha 2gb, så jeg antar jeg bør kvitte meg med de jeg har og kjøpe et sett nye. I tillegg trenger jeg vel hovedkort, skjermkort, prosessor og prosessorvifte.

     

    Hva bør jeg kjøpe?

    Har sett på dette:

    -Asus P5K hovedkort

    -Intel Core 2 Duo E6750

    -Zalman CNPS7700-Cu

    -GeIL DDR2 PC6400 Ultra 2 GB

    -Radeon X1950 Pro

     

    Det jeg nå lurer på er....

    1) Er det noen av komponentene jeg har valgt som vil trekke ytelsen veldig ned? Hva vil begrense nå? Er det noen av dem jeg bør erstatte med noe annet (i tilsvarende prisklasse)?

    2) Hvilken produsent bør jeg kjøpe skjermkortet fra for at jeg skal få et mest mulig lydløst kort? (sånn i tillegg til at det er av bra kvalitet såklart) Og bør det ha 512 mb minne?

    3) Er det noen som kjenner til prosessorvifta jeg har nevnt? Eller eventuelt har andre forslag.

    4) Er det noe av det jeg har fra før jeg bør bytte ut?

    5) Jeg vurderer også å kjøpe nye skjermer. Har nå 2stk 21-tommer crt-skjermer som synger på siste verset. Har lyst på noen nye som ikke veier et tonn, men er skeptisk til billed- og lys-kvalitet... Noen anbefalninger som ikke får bankkontoen min til å gråte alt for mye?

     

    Jeg har lest en mengde poster i forumet her, men har likevel disse spørsmålene. All hjelp mottas med takk.

     

    Heidi :)

  13. Har du fått testa med den zalman-kjøleren?

     

    *er spent*

     

    Går det an å brekke eller på en eller annen måte fjerne deler av kjøleren om den er for stor? Slipe av det øverste på de nærmest grafikkortet f.eks. Har noen prøvd noe liknende noen gang?

     

    idi

  14. Er det plass til en passiv chipset-kjøler på dette hovedkortet? Jeg har nvidia 6800le grafikkort. Noen som har prøvd med denne kombinasjonen?

     

    Jeg har skrudd ned viftehastigheten, men jeg syns fortsatt lyden er irriterende. Har så veldig lyst på passiv kjøling.

  15. Jeg hadde passiv kjøling på mitt 6800LE kort (agp da men) og det funka gull.  Var en BeQuiet kjøler. Polar Freezer elns.. 6800LE er jo langt fra noe kraftig kort da... Hadde passivkjøling med alle pipelines o.l. åpna pluss overklokka til 370/950 så det så :p

    5246218[/snapback]

     

    Det er et agp-kort det jeg har og. Hvor fikk du tak i den kjøleren og hvor mye koster den sånn ca.? Jeg finner den ikke i noen nettbutikker..

    /me har lyst på...

     

     

    Hva er forresten forskjellen på zalmankjøleren med bare kobber og den med kobber og aluminium? Dvs. Cu vs. AlCu? Er kobber bedre til å lede varme eller noe sånt? Ser at Cu'en skal gi lavere støy (i følge produsenten, 28.5 vs. 18.5dB), er det noen som vet om dette stemmer?

  16. Hei...

     

    Jeg har et nvidia gf 6800le-kort og det bråker. Hva må jeg gjøre for å få det HELT stille? All susinga fra maskina gjør meg totalt skrullete i hodet. Jeg jobber med å gjøre de andre tingene lydløse også (jeg er klar over at andre ting i maskina også bråker, men det skal det forandres på!).

     

    Jeg har sett på både passive kjølere og sånne med vifter. Om det er mulig vil jeg helst ha en passiv, men er det nok?

     

    Hva med en ZM80C-HP f.eks.? Går det uten å montere vifte på eller må det være en på for å gi nok kjøling til dette kortet (f.eks. ZM-OP1)? Passer forresten denne til dette grafikkortet? Det står på zalman sine sider at det ikke passer det 6800gt og ultra. Det gjelder kanskje le også?

     

    Eller hva med denne fra Thermaltake; CL-G0009? Folk skriver at den er vanskelig å montere, noe som gjør meg litt skeptisk, men det virker jo som det blir bra til slutt. Noen som vet om den passer til 6800LE uten modding av kjøleren?

     

    Finnes det andre passive kjølere som passer til dette skjermkortet?

     

    Hvilke alternativer har jeg for kjølere med vifte? Hvilke er de aller mest stillegående? Jeg er rimelig kravstor... Må skru av strømtilgangen til stereoanlegget og dataskjermen før jeg legger meg fordi det er en lyd jeg kan høre som gjør at jeg ikke får sove...

     

    Takker for alle råd og ideer.

     

    Heidi :)

  17. Jeg ønsker en ny telefon.

     

    Under har jeg fylt ut malen, men jeg vil gjerne skrive litt først.

    Jeg trenger en mobil med:

    -bra kamera (dvs. megapikselkamera og bra kvalitet. Jeg vil kunne ha bildene i album),

    -mp3-spiller og

    -radio.

     

    Jeg ønsker å høre musikk mens jeg sykler, og lyden må derfor være bra og ikke alt for lav. Minnekapasiteten må være ok. Dvs. enten bra internt minne eller mulighet for minnekort. Mobilen bør være så liten og lett som mulig. Jeg har en nokia 3650 nå og den er for stor og tung (130g, lang, brei og tykk). Jeg har allerede en bluetooth-sak til datan min, så om jeg kan overføre med det, ville det være fint. Eller med usb eller noe sånt seff. Eller bruker jeg kalender (huskelapper med alarm), vekkerklokke, ringer og skriver sms.

     

    Bortsett fra dette er det ikke så viktig med funksjoner. Jeg trenger ikke noe fancy spill, wap eller noe sånt. Jeg er ikke tenåring, så målet er ikke en mobil som er den kuleste.

     

    Tenkte å kjøpe mobilen på f.eks. http://www.tele2.no/privat/nettbutikk/ eller med noen andre med like bra priser...

     

    Jeg kommer ikke til å bruke mange tusen på mobil, ønsker å finne en jeg kan kjøpe med abonnement. Har f.eks. sett på nokia 3230 (799,- med abonnement hos tele2), men vil gjerne vite alternativene.

     

     

     

    Jeg trenger (nei betyr ikke at jeg krever at den ikke har det, bare at jeg ikke trenger det..):

     

    Funksjoner:

    -Kalender: Ja - må kunne lage notater med alarm, gjenta (dag, uke, måned, år) o.l.

    -MMS: nei

    -GPRS: nei

    -EDGE: nei

    -WAP: nei

    -Kalkulator: Ja

    -JAVA: nei

    -Email klient: nei

    -Spill: nei

     

     

    Form:

    -Klapp/"vanlig"/alternativ: fortrinnsvis vanlig, men jeg er åpen for andre. Funksjonene er viktigere.

    -Vekt: Så liten som mulig. Den jeg har nå veier 130g. Det er for mye.

    -Antenne: integrert, hvis ikke kommer jeg til å knekke den.

    -"Støt/sprut/støv-sikker": nei

     

    Skjerm:

    Fargeskjerm.

    -Over 65000 farger, under 65000 farger: ikke viktig

    -Størrelse på skjerm: gjerne stor, men ikke veldig viktig

    -Touchscreen: nei

     

    Pris:

    Jeg tenker å kjøpe mobil med abonnement. Gjerne hos www.tele2.no eller noen andre som har lave priser... Jeg ønsker å vite hvilke telefoner som har det jeg vil ha. Selvfølgelig så billig som mulig, men jeg vil gjerne vite alternativene.

     

     

    Diverse:

    -Merke: jeg liker nokia, men er åpen for andre forslag

    -Kamera: Ja

    -Videokamera: ja

    -Symbian: vet ikke hva det er engang...

    -Triband: nei

    -Infrarød port: nei

    -Blåtann (Bluetooth): ja

    -Minne: enten må innebygd minne være stort ellers må det være mulighet for å bruke minnebrikker.

    -Minnekort?: Ja

    -Polyfoniske ringetoner: ikke viktig

    -MP3: Ja

    -Radio: Ja

    -3g(UMTS): vet ikke hva det er..

    -Wlan: ikke viktig

    - Mulighet for GPS: ikke viktig

    -Batterilevetid: Viktig

    -Hva er primærbruksområdet for mobilen din idag?

    Ringe, skrive sms, ta bilder (og kunne ha dem i album...), høre mp3 og radio mens jeg sykler (dvs. det må ikke være alt for lavt volum).

  18. Jeg hadde problemer med å få farger hos meg også.

     

    har denne oppkoblingen:

    grafikkort - s-video-kabel - scartovergang - tv

     

    Det ble bare svart-hvitt uansett hva slags instillinger jeg gjorde.

     

    Løste problemet ved å kjøpe en s-video(hun) til composite(han)-overgang

    som de har f.eks. hos biltema:

    overgang hos biltema

    og koblet denne mellom kabelen og scartovergangen (har en scartovergang med inntak for både s-video og composite)

     

    Dette var den beste løsningen for meg siden jeg allerede hadde kjøpt kabler og ikke ønsket å måtte kjøpe nye.

  19. Jeg hadde problemer med å få farger hos meg også.

     

    har denne oppkoblingen:

    grafikkort - s-video-kabel - scartovergang - tv

     

    Det ble bare svart-hvitt uansett hva slags instillinger jeg gjorde.

     

    Løste problemet ved å kjøpe en s-video(hun) til composite(han)-overgang

    som de har f.eks. hos biltema:

    overgang hos biltema

    og koblet denne mellom kabelen og scartovergangen (har en scartovergang med inntak for både s-video og composite)

     

    Dette var den beste løsningen for meg siden jeg allerede hadde kjøpt kabler og ikke ønsket å måtte kjøpe nye.

  20. warcraft-greia er ikke så viktig. Jeg har stasjonær hjemme og kan spille på den. Det er de andre kriteriene som er viktige. Har jeg virkelig behov for et så bra skjermkort? Det er vel strengt tatt bare spill som krever bra skjermkort, er det ikke?

     

    Jeg har 17'' skjerm på den stasjonære og kjører 1024x768 og liker det. Har vel ikke noe behov for mer enn det da på en 15" på laptopen?

     

    Jeg studerer ved Universitetet i Oslo. Vet ingenting om lisens-greier der. Hvis noen vet noe om det, please let me know :-)

  21. Jeg skal nå snart kjøpe min første laptop, men er sterkt i tvil på hvilken. Jeg får sannsynligvis kjøpt den uten mva, noe som hjelper litt på prisen. Prisen skal selvfølgelig være så lav som mulig... helst ikke mer enn ca. 10.000kr u/mva. (dvs. ca. 12-13.000 inkl. mva).

     

    Jeg skal ikke bruke maskina til spilling (kanskje en sjelden warcraft 3 eller civ3, men går det ikke er det ingen krise.) Jeg holder på med en mastergrad, og trenger en laptop til å skrive oppgaven. Den skal fraktes fram og tilbake til universitetet ganske ofte, så den bør være solid og ikke veie for mye. Det er svært viktig for meg at den er stille, for jeg er drittlei av datasumming. Ellers har jeg ikke så store krav... vil ha cd-brenner, men trenger ikke dvd-brenner. Gjerne trådløst nettverkskort, men det er heller ikke første prioritet. Gjerne 512mb ram.

     

    I tillegg til å skrive (dvs. office...), kommer disse programmene til å være i bruk: msn, irc, paintshop pro, scifinder, chemdraw, winamp, eudora, windows media player (se film), origin, f-secure...

     

    Jeg har sett på disse:

    -Elitegroup G553 C1600 15" 60GB 512MB WLAN CDRW/DVD (noen som kan forklare meg forskjellen på denne og 556 bortsett fra skjermkort og oppløsning?)

    -Acer 291

    og ellers lest om en hel haug andre, men jeg klarer ikke å komme til noen konklusjon. :roll:

     

    Jeg trenger ikke windows... har det fra før... (win2k pro)

     

    Håper dere har noen råd.

     

    idi :-)

  22. Jeg lurer også på hvordan 553 er.

    Vurderer å kjøpe denne: G553 C1600 15" 60GB 512MB WLAN CDRW/DVD

    og vil gjerne vite hvordan den er.

     

    Har lest på dinside om 556 at den hadde noen problemer med viftestøy og dårlig tastatur. Vet noen om det er samme dårlige eller forhåpentligvis bedre varianten som er på 553?

     

    en test her på barbara av 551 sa at de hadde problemer med WLAN'en på testmaskina. Vet noen hvilken variant av WLAN det er i 553?

     

    Vet noen hvor mye den faktisk bråker?

    Jeg plages ganske mye av støy (blir gal av lysstoffrørene i lampene på lesesalen min) og vil ha en som er stille...

    Men så er jeg ikke rik heller, så jeg vil ha en laptop i denne prisklassen (rundt 10k)

     

    Jeg har ikke som mål å spille spill på den, så det er ikke det viktige for meg, men hva klarer egentlig kortet? Civ3 og warcraft eller bare tetris? :roll:

     

    Alt av erfaringer er av interesse...

     

    eller forslag til alternative laptop'er i samme (eller lavere) prisklasse.

     

    idi :)

×
×
  • Opprett ny...