Gå til innhold

kjetilbmoe

Medlemmer
  • Innlegg

    21
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av kjetilbmoe

  1. Svært spent på hvor mye mas det kommer til å bli fra Android om å bruke Wifi- og Bluetooth-søk for å forbedre sporingen, og dermed mate all denne infoen til Google. Er bevisst på dette og ønsker ikke å sladre om alle mulig AP'er rundtom jeg går forbi, for ikke å snakke om redusert batteritid. Bruker derfor til vanlig kun GPS. FHI-appen må være bevisst på dette! Samsung sin geolokasjon (for Galaxy S8 alle fall) for bilder krever blant annet man har aktivert Wifi- og bluetooth-søk, og tolererer ikke at man kun bruker GPS-signaler.

  2. De skal ha honnør for kreative påfunn! Absolutt en gøy tanke.

    Men med tanke på den høye rotasjonshastigheten "turbinen" er nødt å holde for å generere vertikalt løft, kombinert med elastisiteten i dekket, samt slitasjen og ubalansen som medføres ved vanlig kjøring og den katastrofale følgen små ubalanser har i stor hastighet, så virker dette vanskelig å forene. Jobben blir da enten 1) å lage et til enhvert tid perfekt balansert dekk, eller 2) øyeblikkelig kompansering av påført ubalanse. Elastisiteten blir nok det første som må vekk, om man virkelig ønsker en turbinfunksjonalitet.

  3. Det er kanskje umiddelbart nærliggende å tenke at det er et høytrykk i forkant av togene som skal til for å velte dette godstoget. Men jeg vil tro det kombinasjonen av undertrykk på godstogets leside som følge av sterk vind, samt undertrykk som oppstår mellom passerende tog, som kan ha forskjøvet lasten på godstoget. Se f.eks https://physics.stackexchange.com/a/287054 , hvor bildet under er hentet fra.

     

    Holder i skrivende stund på med CFD-simulering av et vindproblem i Bergen i høst som heldigvis ikke medførte tap av menneskeliv. Dynamikken i sterk vind er ikke alltid intuitiv, og lett å undervurdere.

     

    Vb2Eb.jpg

    • Liker 6
  4. Når det likevel nevnes Reynoldstall, og saken handler om modellforsøk med typisk uendret medie og viskositet (luft -> luft), kunne man jo like gjerne nevnt at dette er den egentlige grunnen til at man trenger høye hastigheter i tunnelen. Er en vingemodell 1:4 av virkeligheten, så trengs 4 ganger høyere hastighet. https://en.wikipedia.org/wiki/Similitude_(model)

     

    Man kan jo også spørre seg hvorfor de ikke laget en vanntunnel, og kunne operert med lavere hastigheter pga høyere kinematisk viskositet enn for luft. https://commons.wikimedia.org/wiki/File:FA-18_model_water_tunnel_visualisation_DFRC_763x1280.jpg

    • Liker 1
  5. Hvordan ligger dere an på pakningsløpet? Seigt, ja..Hva slags terreng tester dere i?

     

    Det finnes flere pakningsløp. Det lengste er 8km på grusvei med godt og vel 20kg i bagasjen, og 52min har vært kravet. I løpet av året i Fjernesk kommer du til å løpe den etappen jevnlig, og da er 40 minutter helt innen rekkevidde.

     

    Ellers, når det gjelder opptak var vi 218 som begynte, og 14 som fullførte.

  6. Skal man bruke nettbank, kan det lønne seg å bruke Sun sin Java-variant. Da må man aktivere "Canonical-partners" i Programvarekilder, og deretter finner man dette i Programvaresenteret under Canoncal-programvare (klikk "vis tekniske programmer" elns, nederst for å vise). Det står også en litt uoversiktlig guide på dette på ubuntu.no.

     

    Ellers er det feil på en del av oversettelsene i Synaptics denne gangen. Den mest markante feilen er ikonet som sier "Gir", og som tilfeldigvis viser et tannhjulikon. Dette er faktisk knappen for "Egenskaper". Men det er Launchpad (oversettingssystemet) som har har skyld i dette. Gi gjerne tilbakemelding på https://launchpad.net/~ubuntu-l10n-no hvis dere finner flere feil.

  7. Det var flott å lese en artikkel om oggvorbis. Har lagt inn mye av platesamlingen på datamaskinen i dette formatet, og kvaliteten er jo udiskutabel. Det er ikke alle som er like overbevist om at det finnes bedre måter enn mp3. For en stund tilbake laget jeg derfor noen filer til sammenligning, hvor filstørrelsen er den samme (og også den relative bitmengden). Jeg la disse ut på http://www.kjetilbm.net/files/ogg/ , hvor de fleste er selvutpakkende rar-filer, samt fire løse filer. Velbekomme - sondre lerche er et godt eksempel.

     

     

     

    Kjetil

  8. Hei,

     

    jeg gjorde den generaltabben at jeg tenkte å vente til prisene på 478 400fsb cpu'en var sunket. Jo sunket er de nå, men også vekke fra butikkhyllene. Jeg får rett og slett ikke tak i cpu 2.6 som passer min dator. Og det beste av alt er selvfølgelig at pc'en er kjøpt gjennom dell. greit.

     

    Så alternativet er å kjøpe nytt kabinett, cpu, hovedkort og OS, eller kjøpe ny (gammel) cpu på auksjon gjennom ebay.

     

    Jeg har følgende info om systemet mitt:

    Pentium 4 1.7GHz 400fsb socket 478

    1G ddr minne

    2 harddisker på tilsammen rundt 100Gb

     

    Noen som har forslag på denne litt fortvilte situasjonen? Pcen brukes mest til bildbehandling og lyd.

     

    (Fant et alternativ her:

     

     

    AMD Athlon 64 3200+ 2.2 GHz Socket 754, 512 KB cache, BOXED - kr 1550

     

    MSI K8T NEO-FIS2R, K8T800, Socket-754, ATX, SATA, GbLAN, Firewire, DDR, AGP8x - kr 849

     

    Beantech Igloo 4 Miditower, Sort Aluminium (Uten Strømforsyning) - kr 695

     

    Microsoft Windows XP Home SP2 Programvare Norsk OEM - kr 835

     

    Totalt: 3929 . Men det blir jo dyrt da..)

  9. Hei,

    jeg drøyet lenge med å kjøpe ny cpu. Alt for lenge. For nå får jeg ikke cpu'er som passer.

     

    Jeg trenger Socket 478 og helst 2,6ghz, det er det høyeste som støttes, på min 400 bus. En kar på qxl sier imidlertid om en cpu 478 2,6 men 533 bus, at den fint kan kjøres på et bus 400 hovedkort. Bør jeg slå til?

     

     

     

     

     

    Kjetil

     

    #topic endret, moderator jankee#

  10. Hei,

     

    vi har en eldre IBM aptiva her hjemme som i årenens løp har vært igjennom veldig mye rart. Kanskje det er slitasje som nå er årsaken - jeg vet ikke. Det har den siste tiden vært et kjempeproblem ved at ethernetkortet slutter å virke etter noen minutter med pcen på. Det har ikke vært slik hele tiden, men jeg kan ikke huske akkurat når dette begynte. Er det en innstilling som er feil? Jeg har kjørt recovery-cd (gjenoppretting), men problemet vedvarer. (ikke bra)

     

     

     

     

    Kjetil

  11. For å si det sånn: fortell meg om hovedkortet ditt så skal jeg fortelle deg om CPU'en din ;)

     

    Okeeeei;

     

    Motherboard Properties

    Motherboard ID 51-2300-000000-00101111-030199-$D845PT

    Motherboard Name Intel Pendleton D845PT

     

    Front Side Bus Properties

    Bus Type Intel NetBurst

    Bus Width 64-bit

    Real Clock 100 MHz (QDR)

    Effective Clock 400 MHz

    Bandwidth 3200 MB/s

     

    Memory Bus Properties

    Bus Type DDR SDRAM

    Bus Width 64-bit

    Real Clock 133 MHz (DDR)

    Effective Clock 267 MHz

    Bandwidth 2133 MB/s

     

    Chipset Bus Properties

    Bus Type Intel Hub Interface

    Bus Width 8-bit

    Real Clock 67 MHz (QDR)

    Effective Clock 267 MHz

    Bandwidth 267 MB/s

     

    Motherboard Physical Info

    CPU Sockets/Slots 1

    Expansion Slots 3 PCI, 1 AGP

    RAM Slots 2 DIMM

    Integrated Devices Audio

    Form Factor Micro ATX

    Motherboard Size 210 mm x 240 mm

    Motherboard Chipset i845D

     

    ... vil dette passe til cpu'en som johndoe foreslo?

  12. Hei,

     

    jeg har litt begrenset plass, og skjermen som jeg kjøpte med PC'en ifjor - en ikke-flat-skjerm - ser jeg at etterhvert er ganske så plasskrevende. Jeg har derfor (nesten) bestemt meg, at jeg skal kjøpe meg flatskjerm.

     

    Jeg driver med web-utvikling og med moderat pc-bruk, kanskje en film i ny og né, men ikkeno spilling. Nå har jeg 17 tommer .. tror jeg.. og ser ihvertfall for meg en 17 tommers flat. Jeg leser meg til at der er både LCD og CRT.. CRT er nytt for meg. Det er nok sikkert bedre, det, men tror dere jeg har behov for det? Jeg har ikke lyst å betale mer enn ca 4000.

     

    Noen tips? Jeg er mest vant med komplett.no som nettbutikk, og fant en Hansol til litt under 4000. Jeg synes denne så grei ut, men jeg vet ikke helt.. noen innvendinger? Andre forslag eventuelt?

  13. Hva er egentlig forskjellen på ATA133 mot ATA100? Beklager min uvitenhet. Når jeg nå kjører Sisoft Sandra og "Mainboard information", får jeg vite under "system chipset" at "Front size bus speed" er 4x100mhz, og at "max fsb speed / max memory speed" er "4x100mhz / 2x133mhz". Hvilke av disse tallene er det som sier hvilken ATA jeg skal bruke/kjøpe?

     

     

     

    Kjetil

×
×
  • Opprett ny...