Gå til innhold

seilfly

Medlemmer
  • Innlegg

    69
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av seilfly

  1. Ja emnetittelen er kanskje litt merkelig, men jeg har ingen problemer i å finne grunner til å kjøpe 5d mk II; jeg har mk I fra før og lurer på å kjøpe mk II snart.

     

    Jeg vil spørre dere som har 5d mk II om det er noe dere ble skuffet over eller om det var noe med kameraet som ikke levde helt opp til forventningene dere hadde. Jeg bryr meg ingen ting til svært lite om video-funksjonen.

  2. Jeg tok bildet med 800ISO og Tv 1/25sek.

    Gikk så høyt på ISO fordi jeg tok bildet håndholdt - kameraet i en hånd og papplaten i den andre. Det er nok litt blurry det flagget på grunn av bevegelse også men det synes vel neppe som følge av en litt annen uskarphet :)

     

    Camera Make: Canon

    Camera Model: Canon EOS 20D

    Image Date: 2008:05:11 15:06:29

    Flash Used: No

    CCD Width: 5.13mm

    Exposure Time: 0.040 s (1/25)

    Aperture: f/0.0

    ISO equiv: 800

    White Balance: Auto

    Metering Mode: Matrix

    Exposure: shutter priority (semi-auto)

  3. Merk; endret tittel på tråden

     

    Ble litt inspirert etter å ha vært en tur inne i Camera Obscura-bua i Trondheim.

     

    Jeg tenkte at man burde kunne ta bilde ved hjelp av det samme prinsippet selv om man bruker et helt vanlig kamera. Altså ved å bruke et kamera med et hull i en papplate. Brukte en papp/kartong-plate med svart farge siden det er vanskelig å få det helt tett mellom kamera og papplaten.

     

     

    DSC00652.jpg

     

     

    Resultatet ble ikke verst. Uten noen ting som helst foran ble resultatet et helt hvitt bilde. Med papplaten med hullet foran ble resultatet slik:

     

    _MG_9175.jpg

  4. Etter å ha testet litt med forstørrelsesglass og brilleglass for å danne bilder på veggen tenkte jeg å prøve med en 75-300mm jeg har liggende.

     

    Kopierte bildet på veggen og justerte slik at det ble synlig rett vei slik vi oppfatter det

    _MG_9162.jpg

     

     

    Samme utsnitt tatt fra samme sted mot samme retning. Det er vel mulig å kjenne igjen uteområdet fra bildet på veggen...

    _MG_9163.jpg

     

    Alt for å ikke begynne med oppgaver og slik som må skrives på denne tiden av året!

  5. 70-200 blir lite til flyfoto med mindre du står relativt nære flyet eller flyet vil passere relativt nær deg. Allikevel; må man velge mellom to ting er det bedre å kunne croppe til et bilde enn å ha 97% av flyet i bildet fordi man har for stor brennvidde. Jeg bruker 300mm og 24-70mm til flyfoto og 100-400mm dersom jeg er usikker på hvor nære flyene kommer til å passere. På flyshow blir selv 300mm fort for lite, men du kan slenge på en forlenger dersom kamera/objektiv passer til dette og du synes resultatet blir tilfredsstillende selv ved bruk av forlenger (converter). Har selv dårlig erfaring, men det blir høøøøvelig greit når f.eks. "EF 2X II" brukes på 300mm fast. IS er en nødvendighet om du skal få vellykkede, lengre, panoreringer uten stativ. Banelys på flyplassene tar seg best ut som streker og ikke i sikksakk som et resultat av en ustå hånd som har ført kameraet i en panorering.

     

    Vil du høre med andre flyfotografer om hva de tenker om objektiver og den slags teknologi (IS, m.m.) så kan du sende meg en PM så skal jeg henvise deg videre. Tviler på det er så veldig populært å skrive en og annen URL til et helt annet forum (?).

  6. Jeg ser det er flere tråder som omhandler spørsmål etter gratis treningsprogram. Jeg kom over en side på Forsvarets internettsider som inneholder et treningsprogram:

     

    http://www.mil.no/felles/fms/utdanning/sta...masjon/trening/

     

    Nederst på siden er det et treningsprogram og en video som demonstrerer øvelsene.

     

     

    Selv om dette er treningsprogram beregnet på opptak til utdanning i Forsvaret så behøver ikke dette bety at programmet fører til en superduper form. Kravene til dette er ikke så høye som man tror.

×
×
  • Opprett ny...