Gå til innhold

kimroar

Medlemmer
  • Innlegg

    146
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av kimroar

  1. Har postet dette i en annen tråd også, men tar det likegodt her, siden det er større aktivitet her:

     

    Er det noen tester som har sett noe på radiofølsomheten til 6 eller 6+? De tidligere utgavene av iPhone har jo ikke akkurat vært kjent for å ha de beste antennene her og der.. Noen som vet om dette er blitt noe bedre med de nye?

     

    Har brukt iPhone 4 og 5, og må dessverre innrømme at de ikke er gode nok på steder jeg ofte ferdes.. Mister ofte radiosignalet og må slå telefonen av og på for å (kanskje) klare å få bærebølge igjen.

     

    Fint om noen av dere som får telefonene i disse dager kunne skrevet litt om dette også i erfaringene etterhvert :). Synes mye av diskusjonen går på "tilleggsfunksjoner", mens det en mobiltelefon er tenkt til å være blir liksom ikke nevnt i det hele tatt...

  2. Det som er noe ironisk med disse testene er at radiomottak's egenskapene ikke blir testet, mens f.eks. kamera og flyt i spill blir.

     

    Kanskje på tide vi kaller disse dingsene for noe annet enn "mobiltelefon" snart, siden egenskapen navnet henviser til ser ut til å bli stadig mindre viktig.

    Er veldig enig i dette. Jeg har lyst til å bytte til den nye iPhonen, men tror jeg vil avvente litt erfaringer fra brukere rundt om i landet.

     

    En ting er en test gjort midt i storbyene hvor det ofte er godt med mobilsendere, men hva med radiofølsomheten i litt mer grisgrendte strøk, eller innendørs i bygninger?

     

    Hadde satt pris på om dere som får telefonen i disse dager kunne delt litt erfaringer på dette etterhvert :)

  3. Hva med å gå for en Nokia 630 ? Den får du til rett under tusenlappen.

     

    Selv har jeg en 635, og er strålende fornøyd med den. Har alle appene jeg trenger, den er rask, og har et fantastisk navigasjonsprogram (Nokie Here) med gratis navigasjon over hele europa... Den har både GPS og GLONASS, så nøyaktigheten burde være helt grei.

     

    Batteritiden er glimrende. Jeg fulladet min telefon på fredag formiddag, har brukt den til litt samtaler, meldinger og slikt i løpet av helgen, og den har fortsatt 63% igjen nå mandag morgen...

  4. Hadde eigentleg tenkt til å kjøpe meg iPhone 6 på grunn av at eg har vert så fornøgd med brukarvennlegheita på IOS. Fordi eg med eit uhell knuste glaset på min Nokia 113 så kjøpte eg meg billigmobilen Nokia 630 som midlertidig telefon mens eg venta på iPhone 6, men eg vart så positivt overraska og fornøgd med Windows Phone 8.1 at det ikkje blir noko iPhone på meg likevel.

     

    Eg synst Windows Phone fungerer heilt utmerka bra på latterleg billige Nokia 630, og brukarvennlegheita er minst like bra som på iPhone. Det er både ryddig og har ikkje så alt for mange menyar. I tillegg så er Mixradioen heilt genial, mykje meir lettvindt å finne ein playlist ein likar enn å organisere playlister manuelt.

     

    Det er på tide at folket får opp augo for Windows Phone. Med Windows Phone får vi god brukaroppleving uansett kva prisen på telefonen er.

     

    Må bare si meg helt enig i dette. Jeg var i akkurat samme situasjon med en ødelagt iPhone og ville bare ha en billig mobil (Nokia 635) mens jeg ventet på I6.. Men nå tror jeg jeg beholder nokiaen en stund til, og heller fortsetter på Windows Phone.

  5. Jeg har hatt denne telefonen (egentlig en 635) i et par uker nå, og må si meg strålende fornøyd... Er veldig positivt overrasket over WindowsPhone, synes det fungerer helt topp!

    Telefonen er rask og enkel å bruke for en som ikke har behov for allverdens spill, apper eller å grave langt ned i operativsystemet for å bytte farger, fonter, launchere osv osv... Blir etter min mening litt samme som apple - det du kjøper er det du får. Og for meg er det helt fint.

     

    Men det beste av alt er jeg jeg endelig har fått en telefon som ser ut til å ha god dekning overalt! Etter å ha "slitt" med iPhone i flere år, virker det som denne nokiaen har godt signal overalt. Steder jeg mistet kontakten med nettet med iPhone, har denne telefonen fortsatt god H-dekning! Fantastisk!

     

    To små ting jeg savner:

    1- Litt dårlig utvalg i enkelte apper. Mangler en fungerende sak for nettbanken min og skyss (reise) bilettbestilling.

    2- Enkelte jeg snakker med påstår at det er endel gjenklang i lyden, særlig når jeg står i nærheten av mange andre (eller at det er litt støy i nærheten).

     

    Men til denne prisen er det absolutt å leve med :)

    • Liker 1
  6. Kjører forøvrig CM10 på One S nå. Anbefales! :)

    jeg prøvde å installere cm10, men nå som jeg har gjort det kommer jeg ikke forbi "htc quitly brilliant" skjermen. Noen som vet hva jeg kan gjøre?

     

    Hvordan flashet du ROM'en? Du må sørge for at boot.img blir lagt inn riktig.

     

    Kjører forøvrig CM10 på One S nå. Anbefales! :)

     

    Spørsmål:

     

    - Er det vanskelig å installere et annet system (flashe) One S. Har noen en grei fremgangsmåte på dette?

    - Om man gjør, er det mulig å gå tilbake til orginalinnstillingene (med HTC Sense) senere ?

     

    Nei, er ikke spesielt vanskelig. Du må unlocke bootloaderen gjennom htcdev.com, installere recovery image og så er det bare å flashe hva enn du vil. Husker du på å ta backup av ROM'en din før du flasher en ny kan du når som helst få tilbake telefonen akkurat slik den var før du byttet ROM

    Ehhhhh.... for en som stortsett bare ringer eller bruker telefonen som kamera, var dette litt kryptisk...

     

    Finnes det noen guider, etc, som forklarer punkt for punkt hvordan man gjør?

  7. Kjører forøvrig CM10 på One S nå. Anbefales! :)

     

    Spørsmål:

     

    - Er det vanskelig å installere et annet system (flashe) One S. Har noen en grei fremgangsmåte på dette?

    - Om man gjør, er det mulig å gå tilbake til orginalinnstillingene (med HTC Sense) senere ?

  8. Etter mange år med eple-produkter, har jeg forsøkt meg på å gå over til Android og kjøpt meg en One S. I den forbindelse, noen spørsmål noen her inne kanskje kan hjelpe med:

     

    - Jeg opplever et problem med nettverkstilkobling over WiFi på telefonen. Det arter seg slik at jeg logger på et nettverk, og alt er tilsynelatende vel, inntil telefonen går i hvilemodus og jeg vekker den. Når jeg da forsøker å feks starte internett eller Wimp, klarer den ikke å koble seg på nett. Og siden WiFi står aktiv, og den tydeligvis har kontakt med nettet, vil den heller ikke bruke mobildata til å laste ned. Eneste løsningen jeg har funnet så langt er å skru WiFi av og på igjen, da fungerer det. Noen ideer?

     

    - Ser av innleggene her at det er mange som sliter med H/3G skiftet. Samme gjør jeg på min telefon, den står hele tiden og skifter mellom H og 3G. Ikke at det betyr så mye, men hvorfor?

     

    - I innstilllinger for meldinger kan jeg sette at det kun skal vises en linje i oversikten. Like fullt, endrer telefonen dette tilbake etter en stund, og viser to linjer? Hvorfor gjør den det med meg?

     

    - Under samtaler kan jeg høre den samme tikkelyden som man hørte på telefoner i "gamle dager".. Noen som vet hvorfor dette kommer? Dårlig dekning? Det rare er at det er ikke fremtredende når jeg bruker handsfri, kun når jeg har telefonen på øret..

     

    For ordens skyld, så kjører telefonen helt standard oppsett, med HTC sense og siste oppdatering (i går). Og jeg gidder heller ikke rote med noe annet operativsystem, så hardbarka eller interessert er jeg ikke. Virker det ikke ut fra boksen, kan det være det samme for meg ;). Vil feks det å legge inn en launcher løse noe av det over, eller er SENSE-programmet så integrert i telefonen at det fortsatt vil ligge i bakgrunnen ?

     

    Hei og velkommen til Android og gratulerer med din One S :)

     

    H/3G-skiftet er en kjent bug i programvaren som følger med telefonen, og det er tydelig at HTC Ikke har rullet ut fiksen til de ulåste europeiske modellene enda (av en eller annen grunn). Hadde du ønsket å ta steget ut i den ville verden og lagt inn "ren" Android kunne du oppdatert radio-firmware i samme slengen. Desverre blir nok løsningen i ditt tilfelle å vente på at HTC ruller ut neste oppdatering. Er en utrolig plagsom bug, så skjønner at du blir irritert.

     

    Tikkelyd under samtale har jeg aldri vært borti desverre.. Hørtes merkelig ut.

     

    Antall linjer vist i SMS-oversikten hørtes ut som en Sense-bug desverre. Er ikke så mye å få gjort med det annet enn å eventuelt installere en annen SMS app fra Market (finnes en drøss!)

     

    Sense er nok mer enn bare enn launcher. Det er dybt integrert i operativsystemet da HTC snur opp ned på alt av partisjoner, kjernedrivere og moduler. Ved å laste ned en annen launcher vil du få en annen "hjemskjerm", men Sense er fortsatt absolutt til stede (og sluker RAM). :)

     

    Wifi-problemet ditt er jeg desverre heller ikke kjent med. Du kan sette WiFi til ikke å koble seg fra nettverket når du skrur av skjermen, så det kan jo være en workaround for deg.

     

    Mvh

     

    ...bare sånn for å ha sagt det... I ettermiddag slo telefonen seg av.. Og er helt umulig å slå på igjen.. Tar ikke imot lading heller..

     

    Så leveres i morgen som DOA.

     

    Må innrømme jeg er litt usikker på om jeg vil prøve en til av samme? Må bare innrømme 3 problemfrie år med iPhone ligger i bakhodet?

  9. Etter mange år med eple-produkter, har jeg forsøkt meg på å gå over til Android og kjøpt meg en One S. I den forbindelse, noen spørsmål noen her inne kanskje kan hjelpe med:

     

    - Jeg opplever et problem med nettverkstilkobling over WiFi på telefonen. Det arter seg slik at jeg logger på et nettverk, og alt er tilsynelatende vel, inntil telefonen går i hvilemodus og jeg vekker den. Når jeg da forsøker å feks starte internett eller Wimp, klarer den ikke å koble seg på nett. Og siden WiFi står aktiv, og den tydeligvis har kontakt med nettet, vil den heller ikke bruke mobildata til å laste ned. Eneste løsningen jeg har funnet så langt er å skru WiFi av og på igjen, da fungerer det. Noen ideer?

     

    - Ser av innleggene her at det er mange som sliter med H/3G skiftet. Samme gjør jeg på min telefon, den står hele tiden og skifter mellom H og 3G. Ikke at det betyr så mye, men hvorfor?

     

    - I innstilllinger for meldinger kan jeg sette at det kun skal vises en linje i oversikten. Like fullt, endrer telefonen dette tilbake etter en stund, og viser to linjer? Hvorfor gjør den det med meg?

     

    - Under samtaler kan jeg høre den samme tikkelyden som man hørte på telefoner i "gamle dager".. Noen som vet hvorfor dette kommer? Dårlig dekning? Det rare er at det er ikke fremtredende når jeg bruker handsfri, kun når jeg har telefonen på øret..

     

    For ordens skyld, så kjører telefonen helt standard oppsett, med HTC sense og siste oppdatering (i går). Og jeg gidder heller ikke rote med noe annet operativsystem, så hardbarka eller interessert er jeg ikke. Virker det ikke ut fra boksen, kan det være det samme for meg ;). Vil feks det å legge inn en launcher løse noe av det over, eller er SENSE-programmet så integrert i telefonen at det fortsatt vil ligge i bakgrunnen ?

  10. Jeg oppgraderte min iPhone4 til iOS5 samme dag det ble lagt tilgjengelig.

     

    Etter oppgraderingen ser det ut som telefonen nærmest "sluker" batteri? Fra telefonen er 100% fulladet og til den er nede på 25% går det nå snaut en dag, mens jeg før ladet omtrent hver andre eller tredje dag med litt bruk... Innstillingene er de samme: BT er av, WiFi er på, og jeg bruker den til omtrent 3-4 kortere samtaler hver dag, og litt værmelding samt lese e-post 4-5 ganger om dagen (omtrent 5 minutter av gangen)

     

    Noen andre som har tilsvarende erfaringer eller forslag til løsning?

  11. Jeg har også hatt det problemet før. For min del var det antivirus som slukte batteriet. Tok en restart så gikk alt normalt igjen. Slettet programmet en uke senere fordi musikkspilleren ga hakkete lyder.

     

    Jeg opplevde også dette.. Når jeg la meg i går, var det 75% på batteriet, når jeg sto opp 6 timer senere, kun 23% ? Og telefonen har vært i stand-by hele natta? Riktignok har wifi stått på, men push e-post er slått av i dette tidsrommet... Og når jeg puttet telefonen i laderen i morges, gikk den raskt opp til 62%, for så å fortsette i "vanlig" ladetempo derfra.

     

    Kanskje det er en liten "bug" i programmet som regner om spenningen på batteriet til % ?

     

    For det som er det rare, er at fra jeg sto opp og til jeg satt i laderen (ca 4 timer), sank den kun 2% til 21.. Enda jeg da brukte telefonen til to telefonsamtaler, samt synkronisering av e.post... :)

  12. Da har jeg endelig fått oppdatert, og er meget fornøyd. Kan underskrive på at tlf er mye kjappere, til og med pop-upene i launcher pro virker på momangen! MEN; det aller mest imponerende er at det ser ut som om samsung endelig har fikset GPSen! Tidligere har jeg ventet i 2 min før gps-test fikk fiksert lokasjon, nå var jeg akkurat ute på verandaen og testet, og tlf fant 6 satelitter nesten umiddelbart, og posisjon var klar på ca 5 sek. Dette har vært det største ankepunktet for meg med denne tlf, og nå er den i mine øyne perfekt til min bruk. Det gjenstår selvfølgelig å se hvordan laggen blir over tid, men inntil videre er jeg blid. Det rimte:)

     

    Edit: noen som har funnet noen konkrete endringer i funksjoner/innstillinger enda?

     

    Det er som nevnt endel endringer i e-post programmet. Endelig ser det ut til å fungere skikkelig med henting av e-post til definerter tider (høy/lavtrafikk).

    Ser også at maps er oppdatert, og at det nå er kommet med en kompassfunksjon med mulighet for skrå-visning av kartene på samme måte som på iPhone.

     

    Kan kanskje virke som de største endringene er i Samsungs TouchWiz? Det ser likt ut som før, men det er likevel noe som går så utrolig mye lettere nå.

  13.  

    Men enda viktigere, hvordan får jeg den gamle telefonen, som jeg skal levere fra meg, tilbake til "som ny?"

    Har 2.1-update1, I90000XXJM1, 2.6.29, ECLAIR.XWJM2 og OCLF innstallert (via Odin vel).

    Finnes det en trinn for trinn instruks for å få den tilbake til "original" software/firmware?

    Husker ikke helt hva/hvor jeg fulgte for å legge inn dette.

     

    Bør jeg i tillegg slette/formatere minne eller gjøre noe annet for å være helt sikker på at ingen av mine personlige opplysninger/bilder blir liggende (også programmer)? (har ikke minnekort).

     

    Hvis du har exchange ordner alt dette seg selv. Jeg bruker det, og da kan jeg hente inn alle kontakter og kalendere på hvilken som helst telefon som har exhange.

     

    Telefonen tilbakestiller du til fabrikkinstillinger, da sletter du alle e-poster, osv. Men bilder og ringetoner etc, må vel slettes manuelt fra minnekortet?

  14.  

    Det var fint å høre :thumbup:

    Bare kom med flere forslag :cool:

     

    Det beste forslaget er vel å gjøre her som med det meste annet i livet... Alt med måte..

     

    Bruk gjerne telefon, men ikke timesvis hver dag.

    Slå den av om natta (vi trenger søvn også)

     

    Ha en god natt :)

    • Liker 1
  15. Mange sprer tull og/eller hva de oppriktig tror angående mobilstråling rundt omkring på nettet, men hittil er det svært lite eller ingenting som tyder på at det er skadelig i det hele tatt.

     

    Telenor har flere eksempler på at klagene opphører når antennene ikke lenger synes.

     

    http://www.amobil.no/artikler/er_mobilstraaling_farlig/51426

     

    Helt enig i dette, men problemet her er jo at vi ikke vet på grunn av langtidseffekter...

     

    På 50-tallet var det jo faktisk sunt å røyke. Men ettersom årene gikk, oppdaget man etter at enkelte hadde røykt i nærmere 40 år at det faktisk var farlig..

     

    Så jeg synes faktisk trådstarter her er flink, som tenker på denne saken og forsøker å ta hensyn til strålingen, siden vi ennå ikke kjenner fremtiden :)

  16. Hvis jeg ikke husker feil her..

     

    En mobiltelefon sender GSM-signaler med ca 2W effekt. Effekten er høyest under sending (selvsagt), men også når telefonen roamer (søker etter basestasjoner), og betydelig lavere dersom den ligger stille på et bord og kun har bærebølgen på lav effekt mot nærmeste basestasjon (forutsetter at dekningen er tilfredsstillende). Avhengig av de forskjellige telefonenes antennedesign får vi en strålingsverdi (SAR), som i norge er satt en max verdi på 2W/kg. I noen land (tror canada og USA) er grenseverdien 1,5. EU har også en grenseverdi, men den er basert på et annet måleprinsipp, og er derfor noe lavere (1,0 tror jeg). Ingen telefoner som selges i norge overskrider EUs eller norges max grenser.

     

    Et blåtann headset sender med omtrent 0,1W, altså betydelig mindre enn telefonen. Påvirkningen fra blåtann er derfor mye mye lavere enn fra GSM-senderen, men bt sender i et annet frekvensbånd (GHz), samme som trådløse rutere osv. GHz stråling er mer penetrerende enn MHz som telefonen benytter, og går lettere gjennom kroppen, men blir ikke tatt opp på samme måte som GSM.. Det skal derfor være veldig trygt å benytte BT headset, og det er enkelte som mener det er bedre enn kablet headset, fordi kabelen her avgir indusert spenning (magnetfelt). Men på den annen side, avgir absolutt alle strømledninger MANGE ganger høyere indusert kraftfelt enn en stakkars hodeplugg, så det er nok ganske så lite å bry seg om..

     

    Effekten på mennesker avtar med 99% for hver meter du fjerner deg fra antennen. Dvs, er du en meter fra mobiltelefonen, er strålingspåvirkningen 0,1 om telefonen i utgangspunktet hadde 1,0 i SAR-verdi.

     

    Stråling er noe man absolutt skal ta seriøst, for vi kjenner ikke langtidsvirkningene av det. Men likevel omgis vi med så enormt mange andre kilder til elektromagnetisk stråling at det i mange tilfeller ikke er riktg å peke ut mobilen som en stor synder.. Alle elektriske apparater stråler i større eller mindre grad, og i forskjellige frekvenser.

     

    Begrens mobilprat, bruk handsfri med eller uten ledning og ikke ha telefonen i lomma eller under hodeputa. Da er du ganske så trygg. :)

    • Liker 3
×
×
  • Opprett ny...