Gå til innhold

Pipboy

Medlemmer
  • Innlegg

    213
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Pipboy

  1. Mine foreldre, sammen med onkel og tante har overtatt en hytte etter mine avdøde besteforeldre.

    De siste seks årene har festeavgiften blitt betalt av enten mine foreldre eller min familie og alltid betalt korrekt. Dette har vi bankutskrifter på.

     

    Nylig ble vi kontaktet av eier som sier de mangler en betaling. Dette gjelder tydeligvis en betaling som mine besteforeldre har misset i rommet 2009 - 2013 og som han ikke tydeliggjør, men viser til en betalings oversikt for tiden 2009 - 2019.

     

    Mine foreldre ønsker ikke noe turbulens med eier og har derfor betalt summen. Jeg derimot, kjenner jeg blir irritert. Samme eier har "glemt" å informere om økt avgift ved tidligere anledning og har krevd etterfakturering for festeavgift for de to årene det gjaldt. Dette har også mine foreldre godtatt uten spørsmål.

     

    Sånn rent juridisk hva slags rettigheter har vi/jeg?

     

    Skriver" jeg" fordi jeg tenker om noen år så må jeg forholde meg til denne personen.

     

  2. Er ute etter eksternt hdd kabinett med plass til minimum 4x 3.5 disker. Hvis det finnes noen gode grunner til å gå for fem eller flere diskplasser er jeg åpen for det. Er ikke så velkjent med de forskjellige raid løsningene.

     

    Enhten skal hovedsakelig bli brukt til backup, men kunne jeg tenkt meg en todelt løsning. Der 2 av diskene er i raid 1 og de to andre enten er i raid 0 eller jbod. Eventuelt ha flere disker i en raid 5 løsning og noen i jbod.

     

    Utover dette skal kabinettet helst være lydløst, eventuelt mulighet for å modde inn en bedre vifte.

  3. Virker som den går rundt hele tiden. Senest i dag våknet jeg til at den lagde ulyd periodisk. Mulig det er noe med hvor sakte den går for det virket som den gjorde det periodisk og ikke på hver rotasjonen. Er noe som kommer å går. Har strammet på skruene tidligere, men virket ikke som det hadde noen merkbar effekt. Mistenker at selve hjullageret bærer preg av slitasje.

  4. Ja, virker som det er mye bra på ali. Funker det virkelig med 120mm vifte? Vifta er ikke synlig slik jeg har montert psu. Vifta henter luft fra undersiden av kabinettet. Det eneste jeg bryr meg om er støy og at psu får nok luft. 

  5. Jeg finner det så og si umulig å få tak i en 135mm vifte. Vifta som er på min PSU lager litt ulyd og i ny og ne og det er utrolig irriterende å høre på. PSU er såpass gammel at garanti har utgått så det å fikle litt gjør ingenting.

     

    Har vært i kontakt med et par store nettbutikker her til lands og de kan ikke hjelpe meg. Kontaktet Be Quiet! siden jeg har kabinett og 8 vifter fra silent wings 3 serien deres. De selger en del PSU og cpu kjølere som alle har 135mm vifter, men nei. De kunne verken selge meg direkte eller dirigere meg til noen av deres kunder som kan selge dette løst.

     

    Newegg.com har en jeg kunne tenke meg, men de selger/sender ikke den til norge. Bare 3 typer som er rated til 45 db på maks og det er altfor mye for meg.

     

    Noen her som vet hvor jeg kan henvende meg? Eventuelt noen som har erfaring med å file ned en 140mm for å tilpasse til 135mm?

     

     

  6. Er egentlig ganske fornøyd med kabinettet jeg har. Et Lian Li PC-A71 som har huset mange oppsett i over 10år, men føler at tiden nå er inne for noe nytt og forhåpentligvis bedre.

     

    Hva jeg ønsker av et nytt kabinett er god plass, skal huse vannkjøling og 6-10 disker. Støydempet og gjerne helt tett. Slik at lys holdes inne i kassen og ikke forurenser omgivelsene.

     

    En ting som frister er et kabinett som er todelt, komponentene på den ene siden og disker, vannkjøling eventuelt strømforsyning på den andre. De få jeg har tittet på koster litt mer enn det smaker. Så dette er ikke et must.

    Så litt på cube fra Thermaltake og interessant med et kabinett der HK ligger horisontalt, men er redd det kan være litt vanskelig å få plassert i hjemmet mitt.

     

    Ser at nesten alle kabinett kommer med glassdør. Det er som sagt noe jeg ikke ønsker, men er villig til å leve med hvis det ikke lekker støy.

     

    Må nevne at jeg har nytt ATX kort på vei. Så noe mindre enn det går ikke.

  7. Har ikke fått sett så mye på dette selv enda. En kollega som viste meg en video når jeg kom på jobb i dag og det virket som et veldig artig produkt. Produktene som bruker mobilen er mye billigere enn modeller som mottar signalet trådløst og det er absolutt den største faktoren for meg.

     Bilen jeg kjører er såpass gammel at den ikke har noen smartfunksjoner, ikke har den blåtann eller andre "moderne" bekvemmeligheter så kommer ikke utenom å bruke mobilen.

  8. Nizzen:

    "Du vet vel at noen av de nyeste hovedkortene har dac/amp og egen strømkrets? Hva mener du om dem da? Komme med kilde over påstander gjør forumet bedre :))"

     

    Dette er ikke noe de nyste hk har, men noe alle lydkort har hatt gjennom alle tider. Dac = Digital (til) analog converter. All lyd du har hørt fra en pc, har gått via en dac chip+amp kombo.

     

    Det at de har egen strømkrets er på papiret en bra ting. Hvordan fungerer dette i praksis? Bruker denne strømkretsen en egen strømforsyning? Er det samme kabel som mater hk som leverer strøm? Er det en egen kabel? Mest sannsynlig får den strøm fra samme forsyning som harddisker, vifter, skjermkort etc bruker og da er vi like langt.
    Hadde denne "egne strømkretsen" hatt separat strømforsyning fra resten av maskinen, egen kabel så hadde de gjort mye riktig. Men hovedproblemet er at den er inne i kabinettet og det er der problemet kommer til å være i nærmeste fremtid. Alle kretser i pcen produserer EMI og det gjør også strømforsyningen.

     

    Nå er jo Hegel Super på tilbud og for 1000 kroner så må dette være et knallkjøp for ikke snakke om en god investering kontra internt lydkort.

     



     

  9. Oppgradering/bytte skjermkort

     

    Gamer til vanlig på en skjerm med 2560*1440 oppløsning.

    Ser at det er mulig å anskaffe seg et tilsvarende kort til ca ~1000kr og da kan jeg kjøre de i SLI. Er dette billigste veien til god ytelse? Eller burde jeg se etter en litt mer moderne kjerne og gå for nytt/brukt.

     

    Hvis det ligger 2000 kroner på bordet, hvor mye bedre ytelse kan jeg fovente av et "nytt/brukt" kort som erstatter 660ti?

     

    Pcen består av følgende
    MSI Z77A-GD65

    i7-3770K

    Gainward GTX 660Ti Phantom 2GB

    og 16GB med ram.

  10. F,eks Hvis jeg skal kjøpe noe fra usa og butikken ikke sender til Norge. Da er man nødt til å skaffe seg en adresse i statene som butikken sender til og derfra få varen sendt videre til Norge.

    Har tidligere brukt et kjent firma som gjør dette, i tillegg til å legge ut for varen. (Noen butikker i USA er såpass kipe at de ikke tillater handel med visa/kreditt kort som er registrert utenfor USA). Fikk alt jeg skulle ha, men satt igjen med en følelse av at alt ikke ble gjort helt korrekt. Blant annet mistenker jeg at firmaet tok mer betalt for frakt enn hva vekt og volum skulle tilsi..

     

    Kom for lenge siden(flere år siden) over et forum på nett som handlet om internasjonalt salg og handel. En stor del av dette forumet besto av privatpersoner som fungerte som proxyer. Med ratingsystem og tilbakemeldinger.

    Denne nettsiden klarer jeg ikke å finne igjen..

    Setter stor pris på om noen kan sende meg en PM eller linke til i denne tråden nettsider/proxyer (privatpersoner) som kan motta og sende videre til Norge. I første omgang trenger jeg ikke en proxy som kan betale for meg i USA. Kun motta vare og sende til Norge.

     

    På forhånd, Takk for hjelpen!

  11. Hei! Prøver å lage en ny bruker siden denne er utdatert (epost/brukernavn), men det lar seg ikke gjøre.

     

    Det stopper opp på "mennesketesten". Eks. Velg "sola", trykker på sola, ser den blir markert og trykker på registrer. FEIL MENNESKETEST, VELG SOLA, oppdaterer og får så velg smilefjes. Markerer smilefjes og trykker registrer, FEIL MENNESKETEST.

  12. Hahahaha! Dere forlenger livet mitt. Takk!

     

    Ladies, ladies, ladies.. det å betale tusen kroner ekstra for noe som ser litt finere ut, og yter dårligere er helt fjernt for meg. Jeg lever kanskje i en boble, men bruker heller de tusen kronene som jeg sitter igjen med på horer, dop, alkohol og kanskje litt bedre skjermkort.

     

    med støy så mener jeg viftesus. Trenger ikke være høyt, men så lenge den eksisterer så er det irriterende. Har to vifter som suger inn luft foran og blåser på 6xhdd, så to til som blåser luften videre på radioatoren, to til som blåser luften videre på hk og to som blåser luften ut av kabinettet. Alle såklart 120mm av stillegående type. Men susen er der.

     

    Har brukt mye tid på at ting skal være ryddig inne i kabinettet mitt. Alt av strømførende kabler er ryddet bort til beste evne. Har tykke, flotte vannførende kabler med silkemyke kurver som kjøler ned vesentlig komponenter og en strømforsyning som gir fra seg et svakt neonblåttlys. Dette er helt klart porno for noen.

     

    For meg er tilfredsstillelsen det å vite at alle komponentene er kjølt best mulig ned. Ikke noe hindring for luftgjennomstrømmingen her. Cpu, ram og gpu er overklokket til dønn stabile settinger. Pcen står og går 24t, syv dager i uken hele året.

     

    Jeg vet at alt er så perfekt som det får blitt. Ikke noen grunn til å sjenere rommet og min utsikt med noe som aldri blir rørt.

     

    Men prøver å være fordomsfri. Så hvis dere er i Oslo en dag så skal dere for 50 kroner få; 15min alene med pcen, en mikroopvarmet sokk av fineste polyester og fire ruter av beste first price dassrull. Ta kontakt! Tilbudet gjelder søndag, mandag-onsdag 1600-2000 ut september.

    • Liker 1
  13. Kom ikke her å si du sitter å ser på hardwaren din daglig. Kan skjønne det hvis du har glassdør og kassa står på pulten. Men det må være utrolig irriterende i lengden. Hvertfall med tanke på støy og lys.

     

    Som oftest befinner kabinettet seg på bakken og ved siden av, eller under pulten. Folk glaner på skjermen! Og av til kanskje mater inn en sølvskive.

     

    Etter hardwaren har kommet med posten og blitt montert, starter overklokkinga. Stuker med det en liten stund. Finner optimale innstillinger. Hardwaren ser ikke dagslys igjen før det skal byttes eller noe har gått i stykker. Thats reality.

    • Liker 1
  14. Kjøpte nylig G.Skill RipjawsZ F3-17000CL9Q-16GBZH, disse koster 1139,- hos multicom. Neoseeker clocka disse stabilt til 2400MHz @ 10-11-11-28-2T. (std 2133Mhz @ 9-11-10-28-2T)

     

    Bedre timings på samme hastighet til halve prisen og det med livstidsgaranti! Greit nok at de ikke har like kule kjøleribber. "Who gives a ####!" kan ikke se hvordan det skal ha noe å si. Folk flest putter hardwaren i kabinettet og lukker døra og setter kassa ute av syne.

  15. Akkurat nå heller jeg mot Crucial M4 serien. Etter hva jeg har forstått er disse de mest stabile SSDene på markedet basert på antall returer de siste 6 månedene. Står mellom Crucial og Intel.

  16. Holder på å sette sammen en ny PC bestående av;

    Intel i7-3770K

    GTX 660 Ti

    HK er ikke helt bestemt, tror det blir en av disse tre;

    MSI GD65 eller Gigabyte D3H eller UD5H

     

    Men det er RAM jeg spør om her. Valget står mellom two G.Skill Ripjaw 4x4gb sett. Den ene har betegnelsen F3-14900CL9Q-16GBZL og den andre F3-12800CL9Q-16GBXL (ser dem også har F3-12800CL9Q-16GBRL)

    Prisen er så og si den samme for begge settene.

     

    Så hvilket av disse ram settene er best? -og hva betyr egentlig "ZL, RL, XL" er det bare hvilket chipset de er myntet på? Z som z77, R for p55 og X for sandy bridge?? Altså, samme minnebrikker bare renamed/rebranded?

     

    Har lest her at det ikke er noen særlig forskjell på 2400mhz og 1600mhz ytelsesmessig. Sett noen fine OC cas 6 latency på 12800 settet. Hva med å underclocke 14900 settet og heller få bedre latency kontra mhz?

     

    Tenkte å bruke ca halvparten til en ramdisk, programanbefalinger?

     

    Hva tror og mener folket om saken?

  17. Holder på å sette sammen en ny PC bestående av;

    Intel i7-3770K

    GTX 660 Ti

    HK er ikke helt bestemt, tror det blir en av disse tre;

    MSI GD65 eller Gigabyte D3H eller UD5H

     

    Men det er RAM jeg spør om her. Valget står mellom two G.Skill Ripjaw 4x4gb sett. Den ene har betegnelsen F3-14900CL9Q-16GBZL og den andre F3-12800CL9Q-16GBXL (ser dem også har F3-12800CL9Q-16GBRL)

    Prisen er så og si den samme for begge settene.

     

    Så hvilket av disse ram settene er best? -og hva betyr egentlig "ZL, RL, XL" er det bare hvilket chipset de er myntet på? Z som z77, R for p55 og X for sandy bridge?? Altså, samme minnebrikker bare renamed/rebranded?

     

    Har lest her at det ikke er noen særlig forskjell på 2400mhz og 1600mhz ytelsesmessig. Sett noen fine OC cas 6 latency på 12800 settet. Hva med å underclocke 14900 settet og heller få bedre latency kontra mhz?

     

    Hva tror og mener folket om saken?

×
×
  • Opprett ny...