Gå til innhold

diplex

Medlemmer
  • Innlegg

    48
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av diplex

  1. Hei

     

    Jeg sliter noe voldsomt med en SQL spørring.(SQL 2000)

    Det er så mange her som har peiling på ting så kanskje noen vet noe om dette?

     

    Jeg har to lister, kunder og kundegrupper. (Felles for de er kundenummer)

    En kunde kan være i en kundegruppe eller i mange kundegrupper.

    Det jeg trenger er å få opp alle kundene som IKKE er i en bestemt kundegruppe.

    Men problemet mitt er at når jeg bruker

     

    select kundenavn

    from kunde k, kundegruppe g

    where k.kundenummer=g.kundenummer

    and g.kundenummer NOT IN (select g.kundenummer

    from kundegruppe

    where gruppenummer = 10))

     

    Så får jeg opp alle kundene som er i alle andre kundegrupper. Inkludert de som er i gruppe 10. For hvis noen er i gruppe 10 OG 11 så kommer de med ettersom de er med i 11...

     

    Jeg er ganske nybegynner på SQL spørringer, men jeg prøver så godt jeg kan :)

     

    Er det noen som vet hvordan jeg kan få til dette?

  2. Jeg er ganske fornøyd med albumet, men jeg mener det manlger noen låter som tar av litt mer.

    Mange av de har bra potensiale og starter veldig bra men så bare skjer det ikke noe mer og de ender opp litt for ensformige. Men gleder meg uansett til fredag!

    "Omen reprise" minner meg om en eller annen gammel trance låt men jeg klarer ikke å komme på hvilken!

    Er det noen andre som skjønner hvilken jeg mener? Kanskje ikke så lett å vite hva jeg mener men er jo verdt et forsøk :)

  3. http://www.dagbladet.no/art/utenriks/finanskrisa/3591684/

     

    "- Jeg vil ikke sammenligne med Versailles, men gjeldsbyrden etter en slik avtale ville være fryktelig, sier statsministeren.

     

    Etter første verdenskrig ble Tyskland tvunget til å undertegne Versaillestraktaten, som forpliktet landet til å betale enorme krigserstatninger - noe som bidro til en svært vanskelig økonomisk situasjon i tiden fram mot Adolf Hitlers maktovertakelse og andre verdenskrig. (NTB)"

     

    Ja, i Dagbladet i dag sammenlignes krisen i Island med Tyskland i mellomkrigstiden.

    Kan vi få en liknende situasjon i dag? Kan det hende at det kommer en ultranasjonalistisk diktator til makten i Island som skylder finanskrisen på Islands naboland? (Med andre ord OSS!)

    Vi bør følge litt med de neste åra, dersom Island begynner å masseprodusere ubåter og jagerfly bør vi vurdere om vi skal kjøpe BÅDE Jas Gripen OG JSF! Og få igang tungtvannsverket på Rjukan igjen også!

  4. Jeg synes både norsk og all annen klimapolitikk er bare tull.

    Det er jo helt opplagt at menneskene har stor påvirkningskraft på miljøet, det være seg CO2 eller andre avfallsstoffer/inngripen i naturen/drivhusgasser.

    Poenget er ikke at man skal bevise om hvorvidt CO2 påvirker drivhuseffekten eller ikke, poenget er å ta inn over seg det at den måten menneskene har utviklet seg på går ut over miljøet i stor grad.

    Det er så mange folk som ikke vet noe som helst om økologi og naturvitenskap som tror vi mennesker kan styre/påvirke miljøet og været og naturkreftene til å gjøre som vi vil. Det er ekstremt naivt og beviser at man vet svært lite om emnet. Vi pårvirker miljøet helt sikkert, men det er så komplekst at ingen kan forutse hvilke konsekvenser de beslutningene vi tar i dag får for miljøet. Vi vet bare AT de får konsekvenser for miljøet.

     

    Hvis vi ser på menneskenes utvikling de siste 200 årene så ser vi at ting har forandret seg EKSTREMT fort, og at vi som lever i dag har gjort like mye forandringer i naturen/miljøet i verden enn det alle menneskene som levde i fra år 0 til år 1800 gjorde tilsammen. Og ingenting tyder på at dette vil stoppe opp. Bare fantasien kan sette grenser for hva vi kan gjøre om 100 år. Hugge ned skoger på størrelse med Norge på under 1 år? Fabrikker som kan produsere 100 millioner tonn plast i året? Du skal ha en ganske spesiell måte å tenke på om du seriøst ikke tror at det påvirker miljøet på noen som helst måte.

     

    Mennesker er svært forskjellige og det vil alltid være noen som mener at det vi gjør ikke påvirker miljøet på noen som helst måte og det vil være noen som mener vi bør legge ned alt av industri og leve i huler som i gamle dager.

    Men GJENNOMSNITTET av menneskeheten mener i dag at så lenge de kommer seg på jobb og får maten sin og har det bra så er alt greit.

    Vage teorier om miljøet påvirker ikke meg.

     

    Jeg kommer ikke til å slutte å kjøre bil til jobben i TILFELLE det påvirker miljøet. Jeg kommer til å kjøpe plastposer så lenge jeg kan få tak i det for det er så mye mer praktisk enn alternativet. Det som er så sykt er at hvis alle i hele Norge slutter å kjøre bil og slutter å bruke plastposer så har kanskje ikke det en DRITT å si!

    Så hvorfor skal vi gidde det da? Når vi ikke vet om det har noe å si engang!? Det er jo ikke bare plastposer og CO2 som påvirker miljøet. Det er hele levesettet vårt. Klærne, tven, husene, veiene alt sammen påvirker miljøet. Menneskene påvikrer miljøet! På en eller annen måte!

     

    De som vet litt om naturvirenskap og darwinisme vet at alt liv på jorden vil tilpasse seg forandringene. La oss si at jorden ble 10 grader varmere eller kaldere (ja - netsen som under en istid!) eller at drivhuseffekten ble 10x sterkere, eller at det blir kraftige stormer over hele verden.

    Etter bare noen tusen år vil det være mange arter som har tilpasset seg dette, og lever videre glade og fornøyde.

    Men denne prosessen krever altså noen tusen år. Det kan hende menneskene som rase vil overleve noe sånt, men menneskenes måte å leve på vil neppe fortsette å være som i dag. Og det kan også hende at vi som rase dør ut. I så fall er jo det like greit, for det viste seg at vi ikke klarte å tilpasse oss miljøet vi selv hadde skapt og en slik rase er ikke mye verdt.

    Så jeg tipper at for å forhindre noe slikt må vi:

    Enten

    Kutte helt ut måten vi lever på i dag og leve på en måte som gjør at befolkningsveksten ikke blir så stor og at vi ikke påvirker miljøet i samme grad (omtrent som for 200 år siden). Lykke til med dette politikere!

    eller

    Størsteparten av jordas befolkning må dø, slik at de få som blir igjen ikke påvirker miljøet i like stor grad. Dette skjer av seg selv før eller senere.

     

    Jeg stemmer for at vi må dø!

    Det innebærer også at jeg kan se på tv og spille data, drikke cola og kjøre bil så mye jeg vil så lenge jeg lever.

    For det er ingenting som tyder på at det kommer til å skje så mye skummelt mens jeg lever! Det er langt fram i tid og jeg vil ikke forandre på min måte å leve på.

  5. For 2 dager siden sluttet fjernkontrollen min å virke. Det er en fin NAD fjernkontroll som har masse funksjoner og koster litt penger. Jeg trodde den var tom for batteri så jeg åpnet batterilokket.

    Der inne var det fullt av hvit guffe som hadde lekket ut fra batteriene. Hele fjernkontrollen var ødelagt.

    Det var billige First Price batterier kjøpt på Kiwi.

    Det jeg lurer på er: Hva gjør jeg nå? Tar kontakt med First Price og sier de ødela fjernkontrollen min?

    Tar kontakt med Kiwi og sier at batteriene jeg kjøpte ødela fjernkontrollen min?

    Eller stikker jeg bare å kjøper en ny fjernkontroll og tenker at sånt kan skje?

    Er det sannsynlig at First Price vil godta at det var deres produkt som ikke var bra nok?

    Jeg har selvsagt ikke kvitteringen på batteriene som jeg kjøpte for lenge siden.

  6. Det er vel RIMELIG opplagt at et instrument som gjør det lettere å drepe andre vil føre til flere drap?

    La oss si jeg var sint på deg en dag.

    Hvis jeg ikke hadde hatt noen våpen hadde jeg kanskje slått deg i ansiktet og veivet med armer og bein til jeg fikk ut aggresjonen.

    Hvis jeg hadde hatt kniv hadde jeg stukket vilt rundt meg og kuttet inn i armen din og kanskje inn i magen.

    Hadde jeg hatt en pistol hadde jeg stått på 5 meters avstand og trykket på en knapp så hadde du vært død.

    Hvis det hadde vært en innstilling på dette forumet som var sånn at når jeg gikk inn på din brukerprofil og trykket Alt+X så hadde du dødd, så gjett hva!? Da hadde dette forumet vært rimelig foketomt etter hvert! Internett hadde blitt ganske folketomt etter hvert!

    Kanskje en dag hadde jeg drept alle på forumet her fordi jeg var så jævla pissed på verden fordi jeg ikke kom under 25 sekunder på minesveiper! Det kan godt hende det! Hvis jeg hadde hatt muligheten! For grensen for å drepe folk blir lavere jo enklere det er.

     

    La oss si da at det fantes en slik funksjon på dette forumet. Tror du det hadde vært litt skummelt for deg og meg å henge her da? Hadde det vært like vanlig å skrive FRP SUGER eller SV ER NOE DRITT da? Eller hadde du satsa på at alle var oppegående nok til å skjønne at man dreper ikke folk av den grunn? Hvis alle hadde hatt funksjonen kunne jo adminsene bare drept de som drepte deg? Hadde du følt deg trygg på at det gikk greit? Det hadde faen ikke jeg.

    Vi må jo gjøre det vi kan for å forhindre en slik funksjon her eller hva? Forhindre at det blir lettere for folk å drepe hverandre? Det er jo ikke Alt+X som dreper? Det er han psykoen som ikke kom under 25 sekunder på minesveiper! Og han vil vise til verden at han er sint!! Og han vil vise det på DEG! For DU skrev FRP SUGER!

  7. Hvor lett det er å få tak i, og hvor mange du kjenner kommer jo helt ann på hvor i norge du bor. Men hvis man virkelig vil ha tak i en grammer med hasj, så er det ingen problemer å få tak i for de aller fleste i norge.

     

    Ok rettet skrivefeil. Jommen bra vi fikk rettet opp i den.

    Hvis du virkelig vil ha tak i en AK47 så klarer du det også, men det rettferdiggjør ikke fri flyt av våpen.

     

    Det at mange "ålreite folk" gjør noe ulovlig rettferdiggjør ikke at det skal være lovlig. De aller fleste vet at det foregår mye kriminalitet i Norge men det er ikke greit av den grunn.

    Litt av poenget med et samfunn er jo å ha et lovverk som alle må forholde seg til på lik linje. Vi kan ikke justere loven fordi et mindretall synes det er greit, vi lever i et demokrati og må følge flertallets tyranni.

  8. Hva tror du er lettest å få tak i for en 14-åring i dag? Øl (med 18års grense) eller cannabis? Og da snakker jeg ikke om i oppgangen din der alle har en cannabisplantasje i stua men i Norge.

     

    Når du skriver at det bare er å kjenne noen som driver med dop for å få tak i dop så er det vel ikke akkurat noen åpenbaring er det vel? Hvis jeg er våpeninterressert og kjenner mange som smugler våpen er det lettere for meg å få tak i en AK47 enn en liter med sprit. Men det hjelper ikke deg noe den dagen du plutselig får lyst til å skyte naboen gjør det vel?

  9. Hahaha for en morsom diskusjon.

    Hvis DU kan få tak i rusmidler lett som en plett så er jo det fint for DEG, men hvis JEG en dag kjeder meg og får lyst på en stripe med kokain så ANER jeg ikke hvor jeg skal få tak i den så jeg lar vær. Og det er faktisk like greit skal jeg si deg. Kokain er nemlig ikke særlig bra for meg!

    Det her har jo bare med å begrense tilgjengelighet å gjøre!

     

    Hvis det lå en kilo med kokain i kjøleskapet mitt hver dag så er det klart jeg hadde tatt kokain! Tror du det er fordi jeg er en svak sjel som ikke vet mitt eget beste? Dere kan tro hva dere vil men hvis kokain hadde stått ved siden av melksjokoladen på REMA så hadde det solgt som ville hælvete. Selv de mest standhaftige besserwissere på dette forumet hadde prøvd kokain.

     

    Men denne diskusjonen handler jo ikke om noe så søkt som å legalisere narkotika, men om å ulovliggjøre alkohol og gambling. Legalisering og ulovliggjøring av ting som er skadelig for SAMFUNNET er jo en balansegang mellom SAMFUNNETS beste og å la enkeltmennesker utføre sin iboende trang til å gjøre noe egoistisk og morsomt.

    Jeg vil tro at denne trangen er så stor at hvis man ulovliggjør f.eks alkohol og gambling vil mange fortsette med det ulovlig (fordi de har så mye gode erfaringer med det) og mange vil finne andre usunne interesser, feks. sniffe bananskall og spille dataspill dagen lang.

     

    Alle ENORME endringer i lovverk som noe slikt ville vært er så omfattende og kontroversielle at det finnes ikke en eneste regjering i Norge som ville tatt i saken med en ildtang. Det finnes sikkert et parti i Norge som er for legalisering av ALT eller et parti som vil forby ALT, så da vil jeg anbefale dere å stemme på de. De fleste vanlige mennesker i Norge er ikke tilhengere av ekstreme lovendringer så de stemmer på partier som de tror at vil fortsette å ivareta deres interesser.

  10. Spiller det egentlig så stor rolle om "vi" har vært på månen eller ikke? Det eneste vi er sikre på er jo at folk har jo klart å skyte opp hauger av satelitter som hjelper oss i hverdagen, og de får i bane rundt jorda hele tiden. Hvis du tror på det så kan du vel også tro at noen har landet på månen? Hvis du ikke tror på det så la vær da vel. Jeg tror ikke livet MITT blir totalt omeltet hvis det en dag blir kjent at ingen har vært på månen, men det er vel heller lite sannsynlig at det skjer.

  11. Hei, dette er en kjip og urimelig tanke - men jeg synes i alle fall det hadde vært fantastisk med en funksjon som gjorde at jeg kunne /ignore noen av brukerene på forumet. :)

    Rett og slett slik at postene til denne brukeren var skjult for meg, eller i alle fall kortet ned til en linje.

    Det er en del tråder som blir fullstenig bombardert av noen få brukere som har hengt seg fullstendig opp i et politisk radikalt ståsted eller liknende, og bruker enhver anledning til å promotere sitt syn eller forfekte andres.

    Jeg får ikke noenting ut av å lese det de skriver, og må scrolle over 90% av tråden for å få lese noe som angår teamaet.

    Jeg mener ikke at postene burde slettes eller at de er personlige og slenger dritt - de holder seg innenfor reglene, men jeg får ALDRI noe ut av å lese hva de mener og er lei av å lete etter det andre har skrevet.

     

    Jeg er klar over at denne funskjonen aldri vil komme, men jeg ville uansett bare blåse det ut, var en artig tanke. Har aldri sett noen forum der dette er mulig, men gleder meg til det kommer.

    Flytt tråden til søpla om dere vil. (Evt bare /ignore meg.) :)

  12. De blir ikke brune over natta, men de blir brunere med årene. De som drikker mye cola, kaffe eller røyker får brunere tenner enn de som ikke gjør det - sånn er det. Men det tar ofte noen år da. Det er veldig mange som drikker cola hver eneste dag i Norge uten å dø av det - så du får nok ikke kreft i løpet av neste uka :)

    Det mest skadelige i colaen vil jeg vel tro er sukkeret og kullsyren. Ikke dødelig, men ikke direkte sunt heller.

  13. Som flere har nevnt allerede så er smerten dere kjenner IKKE i hjertet men en krampe i brystmusklene. Det er helt normalt og helt ufarlig. Prøv å ta noen push ups neste gang du får dem så vil de gå bort.

    Det er en god del folk som opplever dette og blir redde men det er altså SÅ OG SI alltid bare krampe i brystmusklene.

    Av og til kan det også hende at hjertet faktisk slår litt uregelmessig, men det kjennes altså ikke helt slik ut og er sjeldnere og er OGSÅ helt ufarlig.

     

    Jeg vet ikke om dere har ignorert de som har skrevet dette fordi dere ikke tror på dem eller fordi det er et kjedelig svar, men hvis dere er ute etter å finne ut av hva smerten kommer av så vet dere det altså nå.

    Det er undelig at de som har gått til lege med det ikke har fått høre det, men det er jo mulig de ikke tør å si noe i tilfelle det faktisk skulle være noe eller så kan det hende de ikke har gjort leksene sine.

  14. Jeg synes du skal søke om videregående, så kan du heller bare la vær å møte opp om du vil. Men det er ikke noe poeng i å ta videregående å få 2-3 i snitt fordi du ikke er motivert, det er ikke mye verdt. Jeg mener du kommer til å trives med å jobbe i gruva, men det kan godt hende at du blir sittende fast der for det er ikke så lett å rive seg løs fra god inntekt og gå på skole i noen år uten noe særlig lønn. Av det jeg har set er det sjelden at de som er skolelei på ungdomskolen blir svært motivert til å gå på skolen etter noen år ute i arbeidslivet. Men er man skolelei så er man skolelei.

  15. Spørs hvordan man skulle invadert. De som forsøker via sjøen vil få seg en ubehagelig overaskelse. Amerikanerne er jo helt håpløse i norsk farvann og livredde innaskjærs, jeg tror ikke russerne er særlig bedre. Men om MTB'ene forsvinner, så vil Norge være særdeles sårbare fordi det beste våpenet inne i fjordene er fjernet. Få land i verden er bedre til innaskjærsoperasjoner enn hva Norge er. Så en invasjon måtte nok kommet på andre måter, om man ikke vil risikere store tap.

     

    Haha, ja jeg synes jeg ser at de prøver å innvadere oss fra sjøen, men så er det så mye skjær der så de gir opp og drar hjem. Det var sikkert det de fant ut på "testflyvningene" sine: "Nei her var det for mye skjær - retreat retreat! Avbryt invasjonen!"

    Jeg tror russland kunne zerga oss med blinde menn med AK47'er til fots gjennom finnmark.

  16. Joda, men da dør du i hvertfall ikke av kræsjet med vannoverflata.. Tror jeg. For Zalo fjerner den hinna som ligger oppå vannet, right? 

    Ja det er derfor fallskjermhoppere alltid har med seg Zalo som reserve reservefallskjerm. Det har reddet mangt et liv.

    Zalo funker ikke så bra i saltvann da, men i ferskvann er det jo flott.

    Dessverre er det svært forurensende og dermed forbudt :(

     

    Litt artig at folk har tenkt mer på hva de skal gjøre i situasjonen "hvis jeg faller ut av et fly i 4000 meters høyde" eller

    "hvis en kar kommer på bussen med maskingevær" enn hva de skal skrive på eksamen :)

    Det har i alle fall jeg :)

  17. Når man snakker om barnehagedekning lurer jeg på hvor nærme barnehagen må være for at man skal få plass der.

    La oss si at vi bor i et fint strøk med en del koselige barnehager, men ca 7 km unna er det en barnehage med 500 barn der alle kan få plass. De koselige barnehagene rundt der vi bor vil jo ha ventelister på 7 år, mens megabarnehagen vil ikke ha ventelister. Vil man da bare bli sendt til megabarnehagen og så har man fått det man har krav på?

×
×
  • Opprett ny...