Gå til innhold

Softneck

Medlemmer
  • Innlegg

    28
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Softneck

  1. Hei folkens,

    Sliter litt med gjestenettfunksjonen til Apple Airport 

    Her we go: Har gått til innkjøp av en Airport Extreme og en Airport Express for å få utvidet og stabilitet i nettverket. Har ADSL fra Nexgentel med en Inteno x5668b router

    Har nettverkskabel til alle bokser.

    Det som er problemet er at jeg ikke får opprettet gjestenett på Airport Extreme som står i kjelleren. Altså jeg får opprettet det og det dukker opp som et eget trådløst nett, men det er ikke mulig å koble til. Etter en del googling fant jeg ut at AE må stå i DHCP og NAT modus for å få gjestenett til å fungere. Satte den i denne modusen og da fungerer gjestenettet, men nå har jeg to routere som sloss om ip-adresse i nettverket og alt ble bare tull.

    Etter mye om og men fikk jeg satt Inteno routeren i bridge. Men da mista jeg forbindelsen til internett..... og ny googling. Må koble til med PPPOE fra en av apple boksene. Fikk til dette også etter mye knoting. Så nå er Express boksen satt som router på kontoret ved siden av inteno som nå fungerer kun som modem.

    Sånn er det koblet nå:

    Inteno(bridge)-->AppleExpress(router modus)-->8ports Switch-->AppleExtreme(i kjeller)

     

    Alle lys lyser grønt og internett fungerer nå

    Ok, så til problemet. Det er i kjelleren jeg MÅ ha gjestenettet pga hybelen er her, men jeg får fortsatt ikke opprettet et fungerende gjestenett, PGA at Extreme boksen står nå i bridge. 

    Tror jeg river av meg håret snart. Alt har vært såre enkelt med å få disse airport boksene opp og gå, men dette gjestenett funksjonen var noe dritt. Hvorfor er det på denne måten??? Hadde en Linksys som dette ikke var noe problem. Skjønner ikke dette her, de fleste har vel disse Airport boksene i bridge-modus.....og det vil si at gjestenett ikke fungerer for de fleste?

    Noen forslag til hva man kan gjøre?

  2. Hei folkens....

     

    Er 186 og veide i september 72 kg. Veide 64kg da jeg gikk ut av videregående. 27år nå. Slitt med komplekser pga tynn hele livet.......

     

    Begynte å trene styrke i september for nettop å øke i vekt. ble ikke verdens beste resultat med en gang, men etterhvert hørte jeg endelig på dette spise-rådet. Spiser 5-6 ganger om dagen nå. Klarer ikke å spise mye om gangen pga bare 3-4 timer mellom måltidene. Spiser mye proteiner karbohydrater, frukt og tar i tilleg en proteinshake+kreatin 3 ganger til dagen.

     

    Spise ofte øker IKKE forbrenningen. (sier dette av egen erfaring).

     

    Tips: Trøkk mat i trynet, så mye og ofte at du nesten spyr. Ja det er slitsomt men prøv. Og tren baseøvelser på et treningssenter, benkpress, knebøy, militærpress, markløft, ryggøvelser.

     

    Veier nesten 82kg nå og still gaining (legger seg litt på magen da, men problemet får vi ta seinere... :cool: )

     

    Er nok en god kombinasjon med trening 3ganger i uka + mye mat+hvile..... :D

  3. Tren så mye du vil - du vil IKKE legge på deg før du spiser mer. Det er matinntaket som bestemmer

     

    Ja, det er sant. Men min erfaring er nå at det er lettere å legge på seg muskler enn fett. Har opp gjennom og hatt perioder hvor jeg har spist extremt mye men ikke lagt på meg et gram.

    Trøkk på med proteiner, carbos-----kylling, fisk, kjøtt, egg, pasta, ris, havregryn, poteter ofte og tren styrke. Og få nok hvile. Da legger du på deg.....garantert.

     

    Et kostilskudd på toppen er ikke dumt for å litt fart på sakene... Weight Gainer, shaker funker det..... :thumbup:

  4. Til trådstarter og andre i samme kategori:

     

    Hey,

     

    Om du er for tynn får du avgjøre selv. Men har du et dårlig selvbilde pga dett er det fullt mulig å gjøre noe med dette.

     

    Er 186 og veide i september 72 kg. Veide 64kg da jeg gikk ut av videregående. 27år nå. Slitt med komplekser pga tynn hele livet.......

     

    Begynte å trene styrke i september for nettop å øke i vekt. ble ikke verdens beste resultat med en gang, men etterhvert hørte jeg endelig på dette spise-rådet. Spiser 5-6 ganger om dagen nå. Klarer ikke å spise mye om gangen pga bare 3-4 timer mellom måltidene. Spiser mye proteiner karbohydrater, frukt og tar i tilleg en proteinshake+kreatin 3 ganger til dagen. Spise ofte øker IKKE forbrenningen. (sier dette av egen erfaring).

     

    Trøkk mat i trynet kompis så mye og ofte at du nesten spyr. Ja det er slitsomt men prøv. Og tren baseøvelser på et treningssenter, benkpress, knebøy, militærpress, markløft, ryggøvelser.

     

    Veier nesten 82kg nå og still gaining

     

    Er nok en god kombinasjon med trening 3ganger i uka + mye mat

     

    Hilsen en som forstår deg... ;)

  5. Dårlig med fjortiskamerater ja. Trener tidlig på formiddagen med lite "publikum" 27 år by the way. Mener ihvertfall selv at jeg tar 12-13 (tunge) kontrollerte reps...

     

    Var nok bare falsk alarm. Kjenner nesten ingenting i dag. Mulig jeg bare strakk noe, har ihvertfall aldri kjent noe lignende før.

  6. Hei på treninga i dag trente jeg triceps på DENNE måten.

     

    Jeg er rimelig lett av meg, så jeg må stå ganske foroverbøyd og bruke magen for å holde igjen. Kjente at det tok godt i magen i tilleg til triceps. På det siste settet kjentes det ut som om noe revnet på høyre side i magen. Det gjorde ikke vondt, men jeg stoppet med en gang. Nå en 10 timer etterpå kjennes det varmt og litt ømt ut men fortsatt ikke direkte vondt. Hva kan ha skjedd. :blink: Har aldri opplevd dette før.

  7. post-133696-1204063144_thumb.jpg

    200mm f2,8 100% crop

     

    post-133696-1204063170_thumb.jpg

    105mm f2,8 100 crop

     

    Hei folkens. Kjøpte meg en brukt Nikon af 80-200mm 2,8 ED (ny type) for litt siden. Første dagen jeg skulle prøve den poppet det opp et rådyr på tomta. Heiv meg rundt og fyrte av. Lukkertider på 1/400 dels sek. Ingen ble helt skarpe, selv om dyret stod helt stille!!!

     

    Så i kveld har jeg drevet og testet objektivet. Slik gjorde jeg det:

     

    Hang opp noe som var skrevet med laserskriver på veggen. Nøye med at dette hang helt inntil veggen. Kamera på stativ. Vatret opp slik at sensor står paralelt med vegg. Sb-800 blits og lukkertid 1/250 sek. Fyrte av flere bilder: 200mm f2,8 og f4, 105mm f2,8 og f4

     

    Det som forskrekket meg var at på 200mm f2,8 ble det skikkelig uklart/blurrete, men gikk jeg ned til 105mm f2,8 var det krystallklart. Kan dette skyldes at feilfokus? At med 200mm f2,8 blir DOF veldig lite og en liten feil er nok til å komme ut av fokus. 105mm vil jo gil litt større DOF.

    Trodde dette objektivet skulle være rimelig skarpt hele veien..... Noen som har noen tips\erfaringer

     

    Se eksemplene. Begge 100% crop

     

    Nikon D200

    Sb-800

  8. Klikk på trekanten i øvre venstre hjørne av oppskarpingsboksen og bildet vil bli forstørret.

     

    Hvordan forstørre bildet kan jeg.

     

    Tror ikke dere skjønte spørsmålet mitt. Det jeg mente, var at når jeg har en visning der jeg faktisk ser hele bildet f.eks 25%, da kan jeg ikke se resultatet gjort av oppskarping (og noise reduction). 100% size, da ser jeg det, men vanskelig å få oversikten av hele bildet da man ser kanskje bare en liten detalj.

     

    Konverterer jeg til jpg 650px i høyden, blir bildet virkelig pent og jeg kan se hele bildet med den skarpheten som er ønskelig.

     

    Skal jeg ha en framvisning på slideshow i LR, ser jo bildene helt forferdelige ut da det er 0 amount i oppskarping som vises. Rawfiler er nødt å skarpes opp litt.

     

    Slik jeg ser det, så må bildene konverteres for å se det totale resultatet av arbeidet....eller er jeg helt på feil jorde..

    Tror nok du er litt ute og rusler på jordet ja...

    Oppskarping er jo bare en kontrastøkning i overganger mellom lys/mørk (forskjellige farger/toner) som gjør at kantene blir skarpere.

    Når bildet er 'zoomet' ut slik at det vises mindre enn 100% så får man en 'oppskarpningseffekt' på skjermen siden det blir færre pixler til å vise samme området.

     

    For å se hvor mye oppskarping man skal/bør legge til på et bilde så må man nesten se det i 100%. Dette er stort sett gjeldene i de aller fleste programmer. Det er veldig lett å legge til ALT for mye oppskarping dersom man ikke zoomer inn til 1:1 først.

     

    Videre oppdaterer LR hele tiden thumbnail'en til bildet. Legger du til oppskarping, så er det et oppskarpet bilde som vises ALLE andre steder i LR etterpå. Når du lager et slideshow prosesserer LR bildene, og legger de inn i PDF-filen. Alle instillingene som du har utført i Develope modulen blir da utført på det bildet som blir eksportert til PDF.

     

    Et Impromptu slideshow vil thumbnailen som LR har laget av bildet ut i fra dine instillinger. Derfor er oppskarpingen lagt til.

     

    For NR så er det den samlede effekten du er ute etter. DVS at støyen blir dempet ettersom de jevner ut forskjellen mellom pixlene. Dette vil du kunne se dersom du ikke har zoomet for langt ut, igjen har dette med at når man zoomer ut, si til 25%, så blir det færre pixler på skjermen til å gjengi bildet. Igjen vil det bli beregnet et mer 'gjennomsnittlig' bilde/verdier. Dette da man ikke lenger har 1:1 forhold på pixler på kamera og pixler på skjermen. Istedet er det gjerne 10 pixler fra kameraet som skal gjengis som 1 pixel på skjermen. Det sier seg selv at det ikke går å vise verdien til alle de 10 pixlene samtidig dersom de er forskjellige. Da tar man gjennomsnittet (antagelig brukes det en mye mer kompleks algoritme enn det, men det er et fint eksempel) for å finne ut hvilken farge og lysstyrke den pixelen skal ha.

     

    Håper dette gir deg noe å tenke på, og at det kanskje svarer litt på spørsmålet ditt.

     

    Mvh,

    Beej80

     

    Ja det var godt forklart, tror jeg fant veien ut av jordet nå... Ved å forstørre thumbnailen fikk man et godt(kalkulert?) bilde av totalen. Man må sikkert ha et god utskrift (300ppi?) for å få sluttresultatet foran seg. (eller en 100" dataskjerm :whistle: )

     

    Hvis noen var i tvil så bruker jeg selfølgelig 100% eller mer når jeg skarper bildene...

  9. Klikk på trekanten i øvre venstre hjørne av oppskarpingsboksen og bildet vil bli forstørret.

     

    Hvordan forstørre bildet kan jeg.

     

    Tror ikke dere skjønte spørsmålet mitt. Det jeg mente, var at når jeg har en visning der jeg faktisk ser hele bildet f.eks 25%, da kan jeg ikke se resultatet gjort av oppskarping (og noise reduction). 100% size, da ser jeg det, men vanskelig å få oversikten av hele bildet da man ser kanskje bare en liten detalj.

     

    Konverterer jeg til jpg 650px i høyden, blir bildet virkelig pent og jeg kan se hele bildet med den skarpheten som er ønskelig.

     

    Skal jeg ha en framvisning på slideshow i LR, ser jo bildene helt forferdelige ut da det er 0 amount i oppskarping som vises. Rawfiler er nødt å skarpes opp litt.

     

    Slik jeg ser det, så må bildene konverteres for å se det totale resultatet av arbeidet....eller er jeg helt på feil jorde..

  10. Hei mye tråder om lightroom her, men jeg lurer på en ting:

     

    Når jeg har et bilde på f.eks 10mp til visning slik at man kan se hele bildet i LR, så får jeg ikke sett f.eks oppskarpingen som jeg har tilført bildet. Det er fordømt irriterende å bare kunne se dett i 100% visning.

     

    Dette gjelder med støyreduksjon også. Føler det er veldig vanskelig å få oversikten om bildet ser greit ut med de just. man har gjort. Tungvindt å måtte eksportere/nedskalere bildet for å de hvordan det ser ut.

     

    Dette problemet får jeg også i slideshow til LR. Skal man vise bildene til noen på slideshow så vil man jo at de skal se best mulig ut, og ikke blurry som rawfil er......

     

    Somebody help..... :ohmy:

     

    LR har et og annet å lære av Picasa.......

  11. Finnes sikkert svar på dette her på forumet men jeg kunne ikke finne det. Hvordan stille inn kameraet slik at filnummereringa ikke begynner på "dsc0001" for hver formatering av minnekortet. Har trålet menyen men klarer ikke å finne ut av dette. På mitt gamle d50 gikk det til dsc9999 før det begynte på nyttt.... Har Firmware 2.00 by the way.... :cry:

  12. Får alt på komplett og et par andre nettbutikker til innkjøpspris.

    Tror jeg spart noe sånn som 1200,- på laptopen.

     

     

     

     

    ephexor: Hva er problemet ditt med maskinen?

    8958074[/snapback]

     

     

    Problemet er "hakking" lagging og diverse vedf avspilling av lyd cd, dvd, divx, mp3, spill etc.

    8961628[/snapback]

    Kan ikke si jeg har merket noe problem med det nei. Eneste som skuffer meg er at maskinen ikke spiller need for speed carbon glatt på 800/600 oppløysning med low detail.. men det er jo ikke en spillmaskin.

    Tror jeg ville prøvd og gå inn i biosen og satt opp mengden med dedikert ram til skjermkortet... Den er vell standard på 32 eller 64mb. Sett den opp til 128mb og se om det fungerer. Husker det lagget litt hos meg også når jeg spilte ulike HD filmer, derfor satt jeg opp rammen til skjermkortet og da gikk det glatt.

    8966279[/snapback]

     

     

    Ja det var en smart ide. men nå har jeg levert den inn på service. de sa de var nok noe galt med hovedkortet. så da regner jeg med at det ordner seg.

    skal bare bruke den til film og musikk når jeg er på reis. så da er det fint om den hadde funka til det ;-)

    8968822[/snapback]

    Jeg har hatt samme problemet. Snakket med hp-support. De har prøvd og bytte hovedkort på flere pcer, men dette hjelper ikke. De ga meg et tips som gikk ut på og deaktivere en funksjon på det trådløse nettverkskortet: 802.11a. Dette fordi de har hatt problemer med at nettverkskortet har forstyrret lydcodecen på en eller annen måte....Dette går ikke ut over det vanelige hjemmenettverket. Det er jo et hav av forskjellige nettverk som denne pcen støtter. Måten en gjør dette på: Velger: kontrollpanel-system-enhetsbehandling-nettverkskort, her finner en det trådløse kortet, velger dette. Velger: avansert og i listen velger en: deaktiver bånd. i ruten til høyre velger en: deaktiver 802.11a

    og trykker på ok.

    Dette løste ihvertfall mitt problem. Klar over at dette ikke er en permanent løsning fra hp sin side, men det er det beste de kan få til nå og maskinen fungerer jo nå....

  13. tipper 1270 kommer nå straks. sitter og skriver på 1250`en nå. Syntest tabletfunskjonen fungerte bra jeg. Nå har jeg heller aldri prøvd en ordentlig tablet pc, men det var ingen problem og legge hånden på skjermen og skrive i vei, riktig nok på engelsk. men jeg var impoonert over hvor godt ordboka kjente igjen den stygge skriften min :D foreløpig er jeg kjempefornøyd, men 2gig minne blir nok på ønskelista ganske snart. Vista premium krever sitt....... :)

×
×
  • Opprett ny...