Gå til innhold

GooDSpeeD

Medlemmer
  • Innlegg

    59
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av GooDSpeeD

  1. Skal kjøpe meg en ny maskin. Skal for det meste bruke den til å spille på, redigere bilder/video, surfe web og andre vanlige kontoroppgaver. Jeg er opptatt av at den ikke tar så stor plass og ser bra ut, samtidig må den klare å kjøre de fleste spill uten store problemer. Ønsker også at den er støysvak.

     

    Har valgt ut følgende komponenter:

     

    1 x MIST, 600W, ATX.2.2, avtagbare kabler, Rev.3

    1 x 3RSystem - R540Li, Miditower, Built-in LCD Display...

    1 x Samsung SpinPoint T166 500GB SATA2 16MB 7200RPM

    1 x Asus Maximus Formula, X38, Socket-775, DDR2,ATX,2xGbLAN,Firew, 2xPCI-Ex(2.0)x16

    2 x Kingston DDR2 HyperX PC8500 2048MB CL5, Kit w/two matched HyperX 1GB DDR2

    1 x Intel Core 2 Quad Q6600 2.4GHz Socket LGA775, 8MB, BOXED m/vifte

    1 x HIS Radeon HD 3870 512MB GDDR4, IceQ 3, PCI-Express 2.0,2xDVI/HDMI/HDCP,"Turbo"

    1 x D-Link Xtreme N PCI Express Desktop Adapter, PCIe, 802.11n (draft 2.0)

    1 x Logitech G5 Laser Mouse 2007, USB

    1 x Logitech G15 gaming tastatur USB, Norsk Layout

    1 x Windows Vista Ultimate 64

     

    Egne kommentarer:

    Skjermkort - Vurderer å kjøpe dette skjermkortet isteden --> HIS Radeon HD 3870X2 1GB GDDR3, PCI-Express 1.0, 2xDVI/HDMI/HDCP. Usikker på om jeg faktisk har behov for det, og samtidig trekker det mer strøm. Om det skulle vise seg at maskinen ikke takler ting, så kan jeg kjøpe enda et 3870 og sette de i CrossFire X.

     

    CPU - Er kanskje like greit å kjøpe vanlig duel core? Her er jeg egentlig svært usikker.

     

    Kabinett - Noe ukjent produsent kanskje, men har dette kabinettet fra før på HTPC'n min, og er veldig fornøyd, dessuten syntes jeg det ser bra ut og tar opp liten plass, men har allikevel støtte for ATX HK og power.

     

    Nettverk - Skal snart flytte til nytt hus, og der er jeg usikker på om jeg vil ha kablet nettverk. Har en D-Link Extreme N Wireless Gigabit Router, 802.11n (draft 2.0), så kjøper derfor et trådløst kort med N støtte fra samme produsent.

     

    Pris har ikke så veldig stor betydning, men sparer selvsagt der det lar seg gjøre uten store innvirkninger på effekten. Tar gjerne innspill :thumbup:

     

    Goodspeed

  2. Heisan!

     

    Jeg syntes oppsettet ditt ser bra ut, men jeg ville kanskje valgt et annet skjermkort. HD3870 er ypperlig for en htpc, ingen tvil om det, men med tanke på støy så ville jeg heller valgt "HIS Radeon HD 3850 512MB GDDR3, IceQ 3, PCI-Express 2.0,2xDVI/HDMI/HDCP,"TurboX" som riktignok har litt lavere klokkefrekvens på GPU, men samtidig er det her lagt stor vekt på lavt støynivå som jeg anser som viktig sålenge maskinen skal stå i stua. Jeg ville også valgt "CORSAIR TWIN2X 6400 DDR2, 2048MB CL5 Kit w/two matched CM2X1024A-6400 Dimm's (TWIN2X2048-6400)" fremfor minne du ar valgt. Koster omtrent det samme.

     

    Ellers ingen kommentar!

  3. Maskinen jeg har testet det på sto på et kontor ved siden av stuen til faren min. Jeg tipper avstanden var omtrent 5 meter, og da ikke helt fri sikt. Fungerte helt greit. I dokumentasjonen er rekkevidde oppgitt til 10 meter.

     

    Har ikke testet det på min egen maskin enda ettersom jeg i disse dager venter på min nye htpc fra komplett.

  4. Godt å høre at du har tilsvarende selv Marius5051. Jeg har nå bestillt ovenstående, la også til en Samsung spinpoint 500 gig harddisk.

     

    Strømforsyning hadde jeg tenkt å kjøpe på microplex, har sett på litt forskjellig, men tror det blir en 500 watts mist med avtagbare kabler.

     

    TV-kort har jeg fra før, et relativt gammelt analogt kort. Står litt å venter for å se hva som skjer i forhold til mpeg4 tuner.

     

    Jeg skal stort sett se film, spille musikk og surfe med maskinen, men håper å kunne bruke den bittelitt til RTS spill som feks Company of Heroes og World of Conflict etc. Skjermkortet er ikke i toppklassen for spill, men tror det skal klare å dra ting rundt på middels details.

  5. Heisan!

     

    Har brukt de siste dagene til å tråle gjennom både dette forumet og avforum.no for å se på ulike løsninger til en htpc. Nå har jeg selv satt sammen et forslag som jeg håper på å få bestillt i morgen kveld om jeg ikke får noen andre forslag her.

     

    htpchs6.gif

     

    Kommentarer til komponentene:

     

    DVD-brenner:

    Billig, kommer for det meste til å spille fra HD og andre maskiner tilkoblet nettverk.

     

    Kabinett:

    Her er jeg noe usikker. Jeg ser det finnes et stort utvalg av kabinett, og her på hw.no har jeg faktisk ikke funnet noen andre som har dette kabinettet. Har lest et par tester og det får svært gode tilbakemeldinger, spesielt LCD biten har fått skryt. Syntes også kabinettet ser veldig bra ut, samt at det har godt med I/O og støtter ATX.

     

    HK:

    Greit HK med FW og usb. P35 brikkesett, støtter DD3 og quadcpu om jeg vil oppgradere i fremtiden.

     

    Minne:

    Ukens tilbud på komplett - billig.

     

    CPU:

    Billig og bra.

     

    Skjermkort:

    Har ingen erfaring med HIS. Grunnen til at jeg valgte dette fremfor andre HD2600 kort er at det visstnok ska kjøle svært bra og tilnærmet uten støy. Kjøleren tar imidlertid ganske stor plass, men både kabinett og hk virker romslig nok til dette.

    Alternativer kunne feks vært dette kortet fra Sapphire.

    Link til test på HIS kortet.

     

    Kommer uansett til å velge et HD basert kort fra ATI da dette har fått svært god kritikk i forhold til avspilling av HD materiale og det er det jeg kommer til å gjøre for det meste. Maskinen skal i utgangspunktet brukes på en 32" fra Tatung og på sikt vil den nok benyttes på en 1080 TV av noe slag. Har prøvd å velge komponenter som varer en stund, men samtidig lar seg oppgradere ved behov.

     

    Setter pris på tilbakemeldinger.

  6. Hei!

     

    Hadde egentlig tenkt å kjøpe meg en tatung 32 siden det har vært så mye skryt av den her og i tester rundt omkring. Men så har jeg lagt merke til at komplett nå selger denne samsungen til 4995 som ikke er veldig mye dyrere enn tatungen. Finner ikke noe særlig informasjon om samsungen utover det som står skrevet på komplett sine sider.

     

    Jeg skal stort sett bruke tvn til film, konsoller og pc.

     

    Hvilken bør jeg velge?

  7. For de som ikke allerede har oppdaget T9 kan jeg på det sterkeste anbefale den.

     

    1. Den er liten og nett. Volumet er kanskje større enn en nano, men den føles mye mindre i lommen ettersom selve overflaten er mindre. Prat om volumet her blir bare flisespikkeri for min del siden den føles bitteliten i lommen uansett.

     

    2. Den har en stor skjerm som virkelig er bra. Jeg har hatt spilleren min omtrent i 6 måneder nå og den har fortsatt ikke en eneste ripe i skjermen.

     

    3. Spilleren har kjempebra lyd. De medfølgende høretelefonene passet ikke så godt i mine ører, dessuten har jeg et gammelt porta pro sett som jeg trvies veldig godt med. Spilleren gir også veldig god lyd tilkoblet pc høytalere eller min denon forsterker.

     

    4. Spilleren har bluetooth. Jeg syntes det er kjempekjekt. Laster feks ned en sang på laptoppen og ettersom jeg er for lat til å finne usb kabelen kan den sendes direkte over med bluetooth. Bruker den også som håndfri iblant og det fungerer utmerket. Bilder fra mobil overføres også som en drøm.

     

    5. Man kan velge hvordan man skal organisere musikken eller filene på spilleren. Man kan enten bruke metainformasjonen i musikkfilene for å navigere, eller man kan rote rundt via "filbehandleren" og organisere musikken som filer i mapper. Tilkoblet PC dukker den opp som en ekstern enhet og krever ingen drivere. Den "snakker" med masse forskjellige programmer. Kan synces mot winamp, windows media player og samsung sitt eget program. Har også lest om flere andre programmer som benyttes. Personlig pleier jeg bare å overføre via filbehandling.

     

    6. Den spiser så godt som alle formater. Ikke bare musikkfiler, men også bilder og tekstfiler. Skal man ha video over benyttes samsung sitt medfølgende program. Har selv sett et par fullengde filmer på flytur og skjermen er liten, men i videomodus dreies skjermen til horisontal så den blir faktisk ikke så aller verst.

     

    7. Den har RDS radio med virkelig god kvalitet. Får som regel bedre lyd med spilleren sin radio enn jeg gjør med min egen panasonic bilradio. Så da kjører jeg ofte radio inn via aux mens jeg kjører bil.

     

    Sånn avslutningsvis kan jeg bare nok en gang anbefale denne spilleren. Kvalitetsfølelsen over produktet er enorm og jeg er kollosalt fornøyd. Har selv vært med en stund og har hatt mange forskjellige spillere. Alt fra creative jukebox i sin tid, til ulike ipods, men ALDRI har jeg vært mer fornøyd. Det er kanskje sant at det ikke er riktig å sammenligne denne mot en ipod ettersom ipoden kun er en enkel MP3-spiller, mens T9 er en fullblods mediaspiller.

     

     

    For folk som er interessert så finnes det mye bra informasjon om spilleren her:

     

    http://samsung.t9.googlepages.com/

     

    Jeg svarer gjerne på spørsmål om spilleren.

  8. Har sett det er endel delte meninger om kameraet på N80. Fikk mitt eksemplar for noen dager siden, og i dag var jeg en tur ute å grillet, tok endel bilder så jeg tenkte jeg kunne legge ut noen av dem her, så får folk litt mer bakgrunn til å vurdere kameraet. Jeg kan absolutt ingenting om fotografering, så det bør tas i betraktning ved vurderingen.

     

    http://www.eivindhannestad.org/n80/25062006107.jpg

     

    http://www.eivindhannestad.org/n80/25062006109.jpg

     

    http://www.eivindhannestad.org/n80/25062006121.jpg

     

    http://www.eivindhannestad.org/n80/25062006124.jpg

     

    http://www.eivindhannestad.org/n80/25062006128.jpg

     

    http://www.eivindhannestad.org/n80/25062006130.jpg

     

    http://www.eivindhannestad.org/n80/25062006131.jpg

     

    http://www.eivindhannestad.org/n80/25062006135.jpg

     

    Om noen vil ha flere eksempler så bare si fra. Tips om hvordan jeg skalerer bildene i forumet mottas også med takk.

     

    Goodspeed

  9. Heisan

     

    Jeg har en liten drøm om å få satt inn en liten pc i bilen min i løpet av sommeren. Har søkt litt rundt på nettet og sett andre som har gjort det samme, men foreløpig har jeg ikke sett tilsvarende prosjekter her i Norge. Kanskje det er noen her som har erfaring med pc i bil?

     

    Maskinen vil fortrinnsvis bli brukt til mediaavspilling, samt GPS navigering. Ser også for meg at den bør ha trådløst nettverk så jeg kan overføre musikk/filmer fra stua til bilen uten å stresse med bærbare disker eller kabler.

     

    Så det jeg lurer på er om noen har forslag til hardware\løsninger jeg bør benytte meg av, og om noen sitter inne med erfaring på tilsvarende prosjekter?

     

    Vennlig hilsen

     

    Goodspeed

  10. Hei

     

    Har akkurat kjøpt meg en Benq fps937s. Ganske fornøyd sålangt, men jeg har litt problemer med DVI.

    Hvis jeg bruker DVI så blir fargene ganske blasse og jeg får ikke tilgang til auto-innstillingene eller de manuelle innstllingene på skjermen. Bruker jeg derimot den normale skjermkontakten kan jeg justere bilde og da blir det ikke så aller verst, men jeg vil jo gjerne benytte meg av DVI kontakten.

     

    Har hørt rykter om at det finnes et program som heter Natural Colors TM software fra Samsung som visstnok skal være bra for justering av skjermer. Har søkt etter dette på nettet, men ser ut som om dette kun kommer bundlet sammen med Samsung skjermer. Finnes det eventuelt noen andre programmer jeg kan prøve for å få justert skjermen med DVI kontakt slik at biledt blir skarpt og fint?

     

    Alle tips mottas med takk:)

     

    Goodspeed

  11. Heisan

     

    Jeg har en venn av meg som driver å installerer ADSL. Alt ser ut til å virke greit, men ADSL virker ikke sålenge den trådløse telefonen er tilkoblet telefonnettet i huset. Hvis den trådløse telefonen er frakoblet virker internet, er den tilkoblet virker det ikke.

    De andre stasjonære telefonene virker uavhengig av problemet.

     

    Det er en normal router fra Telenor og den er ikke trådløs. Han har brult en "gjør det selv" pakke og det er satt opp en splittinmgsboks i første telefonkontakt inn i huset.

     

    Noen tips om hva som kan være feil? Umiddelbart tenkte jeg kanskje det hadde noe med frekvensområdet på telefonen å gjøre, men ettersom routeren ikke er trådløs ser jeg ikke helt at det kunne stemme allikevel.

     

    Vennlig hilsen

     

    Goodspeed

  12. Ja, "other boot devices" er enabla. BIOS finner også SATA disken i oppstart, den finner faktisk alle diskene. Problemet ligger i at så lenge en disk er tilkoblet gjennom PCI-kortet så tror maskinen at OS ligger på disken som er tilkoblet PCI-kortet, og dette er uavhengig av hvordan jeg setter jumperene på disken....

     

    Maskinen fungerer helt fint sålenge jeg ikke bruker IDE kontrollerene på PCI-kortet.

     

    Vurderer å koble CD/DVD til IDE controllerne på PCI-kortet og kjøre alle diskene på HK....

     

    goodspeed

  13. Takk for forslag, beklager hvis den første posten var litt uklar, men litt vanskelig å forklare....

     

    OS disken er SATA disken som er koblet til controlleren på hovedkortet. 2 andre disker er koblet til IDE-controlleren på hovedkortet og den siste disken er koblet til controlleren på PCI kortet.

     

    Når jeg starter opp maskinen uten å ha tilkoblet disken som er tilkoblet controlleren på PCI-kortet funker alt fint, men med en gang jeg kobler til en disk fra controlleren på PCI-kortet vil ikke windows starte. Alle diskene blir funnet i oppstarten, men det ser ut til at maskinen ikke klarer å gjette at OS ligger på SATA disken som er tilkoblet controlleren på hovekortet så lenge det er tilkoblet en disk på PCI-kortet...

     

    I enhetsbehandling finner jeg forøvrig PCI-KORTET med IDE controllere under IDE-controllere og ikke under SCSSI.

     

    Jeg har heller ikke alternativet å sette "first boot device" i bios til å være SATA.

    Slik BIOS er konfigurert nå er den satt til å boote fra CD-ROM, HDD-0, HDD-1 og tilslutt HDD-2.

     

    Vet ikke om dette gjorde ting klarere, men det var iallefall et forsøk:)

     

    goodspeed

×
×
  • Opprett ny...