Gå til innhold

Dikky

Medlemmer
  • Innlegg

    1 327
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Dikky

  1. Joda, men problemet er fortsatt reelt. Akkumulasjon av rikdom og utfasing av yrker. Greit nok at det har fungert rimelig bra til nå, men at fremtiden vil se det samme mønsteret er det INGEN som kan garantere.

     

    Garanti nei. Problem nei.

     

    Tidligere automasjon har medført en veldig slak produktivitetsvekst i samfunnet som helhet. (Fra 1970 til 2010 har den bare doblet 2,5 ganger. )

     

    Over dette tidsrommet har mange, både yrker og stillinger, som du påpeker - forsvunnet fra arbeidsmarkedet.

     

    Produktivitetsveksten i samfunnet er det som gjør at vi blir rikere. Det er mao. denne som er underliggende makrodriver for BNP vekst over tid.

    I en utviklet, moden markedsøkonomi vil BNP vekst, justert for "business-cycle" variasjoner, være fasit på hvor mye økt verdiskapning man har, som følge av at man tatt i bruk ny kunnskap - det være seg ny teknologi, ny metode, ny organisering osv..

     

    Hvis du ser på moderne tid i den vestlige verden så har følgende skjedd:

    - Vi jobber færre timer

    - Vi har mer ferie

    - Vi tar mer utdanning

    - Vi får mer penger per time arbeid, som resulterer i:

    - Økt levestandard for alle i samfunnet

     

    Den revolusjonen vi nå står ovenfor, med selvkjørende biler, iot, AI osv vil produsere teknologien og verktøyene som vil muliggjøre ekstreme hopp på produktivitetskurven.

     

    Jeg kan ikke se noen grunn til at vi ikke vil følge det samme mønsteret:

    -Vi trenger å jobbe færre timer (kanskje slippe - borgerlønn er en ting - med god grunn)

    - Vi får mer ferie

    - Vi tar mer utdanning

    - Vi får mer penger per time arbeid, som resulterer i:

    - Økt levestandard for alle i samfunnet.

     

    Og for å si det sånn.. Det er enkeltmennesker med gode ideèr som både klarer å drive fram denne revolusjonen, samt å tjene store mengder penger på sine nyvinninger. Dette bør ingen miste nattesøvnen over.

  2. Ikke mest imponerende teknologien jeg har sett. Er ikke dette bare en krympet versjon av typisk hovercraft med batteri? https://en.wikipedia.org/wiki/Hovercraft

     

    Tror det er litt å strekke det å kalle det første svevebrettet da egentlig. Da tror jeg vi like gjerne kan kaste med de andre forsøkene.

     

    Amerikanske hæren drev masse forsøk på enmanns svevende farkoster på 50,60 tallet og sikkert utover..

    De prøvde seg på flere varianter f.eks

    https://en.wikipedia.org/wiki/Williams_X-Jet

     

    Her kan du se noen i aksjon.

     

    Samme teknologi bare mindre raffinert.

    • Liker 1
  3. Var dette spøk eller alvor? 

     

     

    To highlight the one take away that matters to CyanogenMod users ? We are not bundling or pre-installing Microsoft (or any Cyanogen OS exclusive partner apps) into CyanogenMod.

     

    Edit: Those reading the AC article have asked about ?ads? showing up. No, those won?t be in CyanogenMod either.

     

    And yes, that April fools joke is still a prank

     

    .

    Kilde: http://www.cyanogenmod.org/blog/microsoft-and-cm12-1-nightlies

    AHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!1

     

    TEK ble rundlurt! :D:D:D:D:D:D

     

    På tide å legge ned og gi oss hw.no tilbake! Løker.

    • Liker 1
  4. Å ha tre separate nett er bortkastede ressurser, man burde hatt statlig infrastruktur, og leverandrøer som konkurrerte på like vilkår om å leve tjenester på infrastrukturen.

     

    AtW

     

    Differanse i hastighet og dekningstilbud er utslagsgivende for valg av operatør av de fleste, pris er et sekundært element.

    Dersom staten hadde blandet seg inn i drift av infrastruktur (lyst til at dem skal komme og tørke deg i ræva og?) hadde vi kost oss med 4g til 2040, minst.

  5. Men trengs det like mange arbeidere? Trengs de samme arbeiderne? Dersom det blir behov for flere arbeidere med mer kompetanse tar de av de som har nok resurser til å få en utdannelse eller tar de av de som kun vet hordan de skal sette sammen telefoner?

    Det vil alltid være noen som lider av dette. Automatisering av arbeid fører til at arbeidere mister jobben, men det er bra for framtidige arbeidere, men det øker skillet mellom de som har minst og de som har mest til en stor grad.

     

    Poenget mitt er at det hjelper lite å fortelle noen som mister jobben sin på grunn av at robotter innføres at dette fører til billigere telefoner eller økt velstand blant de som får en jobb.

     

    Du er tydeligivs ikke villig til å forstå dette.

     

     

    Så hva mener du er løsningen da? At all teknologisk utvikling skal stanses slik at alle som nå har jobb kan beholde den?

     

    "Her bør staten gå inn som eier og redde arbeidsplasser."

     

    Typisk lavpannet sosialist-tankegang.

     

    Mennesker er stort sett smarte og ressurssterke, i andre land er de ofte heller ikke så redde for forandring.

    Kina er et land hvor det er nok av muligheter for jobb, selv for de som bare kan sette sammen telefoner og ikke får videreutdannet seg. Spania og Hellas derimot..

     

    Millioner av mennesker mister levebrødet hvert år pga tekniske framskritt. Slik har det alltid vært og slik kommer det forhåpentligvis alltid til å være. Dette er normalt ikke noe problem.

     

    Det som er et problem er stagnerende økonomier hvor staten spiller en for stor og dempende rolle på innovasjon og menneskelig aktivitet. De fleste land har utfordringer her, også Kina, hvor enorme ressurser brukes på å bygge spøkelsesbyer for å holde liv i bnp-lokomotivet.. Disse ressursene kunne vært brukt til andre ting som f.eks utdanning og forskningsprosjekter.

     

    Men dette ville vel og vært galt, for da hadde masse bygningsarbeidere mistet jobben?

    Best å fortsette å bygge hus som ingen bor i, og sette sammen telefoner på gamle måten. Kanskje man kan gå tilbake til å sy alle klærne for hånd? Da blir det hvertfall jobb til alle!

  6.  

     

     

    Endelig kan vi få slutt på fattigdom å jobber som betaler luselønn til fattige som nesten jobber 24\7.

     

    Så går vi over til at dem er fattige å har ingenting å gjøre, kansje dem lager en variant av nav der borte så dem også får penger.

     

    Så i stdet for at vi har en stor mengde mennesker som jobber for luselønn som de knapt tjener nok til å leve av har vi den samme mengden mennesker som mangler jobb.

     

    Ser ikke helt hvordan dette løser fattigdomen...

    Det gjør teknologi tilgjengelig for flere siden produksjonskostnadene synker. Samme som har skjedd igjen bilindustrien. Samme som skjer i alle industrier. Mer kan produseres for lavere kost som igjen gjør at levestandarden øker for alle. For eksempel vil en robot som tar seg av alt en hushjelp gjør frigjøre tid og ressurser til annen form for forbruk.

    Bilindustrien har fremdeles eksempler på barnearbeid of underbetalte arbeidere, men la gå.

     

    Det som skurrer her for min del er at dersom 1000 fabrikkarbeidere erstattes av robotter hvordan vil dette påvirke de som vanligvis ville ha gjort jobben? Dersom prisene på telefoner skulle ha blitt halvert fordi produksjonen blir billigere ved å sparke ansatte er dette riktignok bra for forbrukerne som skal kjøpe produktene, men jeg ser ikke helt hvordan dette er bedre for arbeiderne som trenger jobben for å kjøpe mat, betale leie eller å forsørge familien sin.

     

    Dersom prisene på telefoner kuttes med 50% hvordan gjør dette livet bedre for de som får 100% kutt i lønna si?

    Forbrukere er som kjent også arbeidere.

     

    Når tekniske framskritt gjør at færre mennesker kan gjøre samme jobb (også kalt produktivitetsøkning) er dette alltid bra for samfunnet.

     

    En "automatisk" fabrikk med fancy roboter trenger fortsatt masse mennesker til å jobbe i den, bare disse menneskene vil jobbe med feilsøking/oppgradering og annen service av roboter og maskiner, prossessforbedring osv.

     

    Dvs markedet vil etterspørre arbeidskraft med mer kompetanse, og etterspørsel blir som kjent dekket. Særlig når den kommer i form av høyere lønninger.

     

    Så da vil noen av arbeiderne som mistet jobben fikse seg mer kompetanse også fikse seg bedre jobb. Eller gå til konkurrentens fabrikk som enda ligger noen år etter..

     

    Samfunnet utvikler seg. iPhone blir dog tvilsomt 50% billigere av denne grunnen dessverre.

  7. Jeg er kar men kan vel svare allikevel. For å tilfredsstille ei jente vaginalt behövs 5-8 cm pikk, om en vet hva en holder på med. Den gjenomsnittlige norske penisen er 16 cm lang, noe som betyr at du har 1 cm kortere penis en gjennomsnittet. Ikke noe problem!

     

    Anbefaler deg å ta en titt på David DeAngelo's datingtips på DVD. (Double Your Dating etc. etc.) Finnes lett på torrent. Jeg var jomfru til jeg ble 20 år gammel. Ventet på den rette osv. Mistet jomfrudommen til ei pen modellberte i Bergen. Det forholdet varte ikke mer enn ei uke. Etter det har jeg knullet mange og blitt pappa også. Er i dag 28 år gammel. Jomfrudom er ingen större greie. Bestevennen min mistet sin til ei prostituert berte. No prob. Bare lär deg det å ikke vär needy. Som TerrorSquad synger. Lean back! Lean back! Lykke til!

     

    edit: Kan jo også nevnes det at den gjennomsnittlige svenske penisen er 15cm mens den franske er 17cm. Ja, er faktisk studier disse tallene kommer fra.

     

    Har lest en del av disse studiene.

    Den ene jeg leste konkluderte også med at hvite menns peniser var gjennomsnittlig større enn svarte menns, men at svarte peniser var overrepresenterte blant de virkelig store penisene.

  8.  

     

    haha. hatt noen hysteriske utløsninger i det ofentlige.. på tog og greier. savner en runke-venn jeg. gøy å målestørrelser og she hvem som kommer hardest. spruter myye, men det r ikke noe must da.. digge er at pikken rykker hardt! savner det..

    Kan jeg spørre hva du søker på? Dette er liksom den andre gamle tråden om runking du har dratt opp

     

     

    Offda.. Håper du ikke finner det særlig støtende og vil ikke ødelegge nattesøvnen din. Jeg er singel, bifil og runker i vei! Jeg har aldri runka med en god venn, men har hatt episoder med gutter og jenter (nabo hytter, klasseturer, styr og stell der det var høyest aktuelt å bare "gjøre noe" sammen") Men om dataspill og trening er greia skal da ikke jeg forstyrre... himmel!

     

     

    Ja drit i han der kranglefyren, kan du ikke bruke skillza dine og finne flere awesome gamle posts. Har gått glipp av en del de siste 5-10 årene.

    Dette er dritbra lesing.

  9. Hm ja regnet med dette egentlig. Men kan hvertfall gjøre nytte av den vibratorgreien som kom med.

    Prøver å strekke den ut med å tre den på noe stort.

    Neste gang får jeg bestille på nettet og bare bruke angreretten :)

  10. Hva med en halv-seriøs diskusjon? Mas om "kommunistregime" medfører ingenting annet enn å framstå som useriøs eller ekstremt lite reflektert.

     

    AtW

     

    Hva med å forsøke å komme med noen gode argumenter for hvorfor alle må betale tusenvis av kroner i året for å finansiere NRK søppelet? Mas om at alle som er enige med Bjørn Rosengren er lite reflekterte medfører ingenting annet enn å framstå som useriøst eller ekstremt lite reflektert.

  11. NRK bør privatiseres og ALL støtte til massemediene avskaffes. Må være måte på, året er 2014 og mediene og spesielt NRK lever i en subsidieboble. Temmelig lei denne kommunismen nå.

     

    Kunne ikke vært mer enig.

    Og angående det andre sludderet som enkelte kommer med i denne tråden:

    "Statens talerør" - arbeiderpartiets propaganda-apparat.

    "Flotte og fine programmer om debatter og samfunn" - kan fint serveres av private aktører, DERSOM det er et marked for det. Kanskje det norske folk er drittlei av johnas gahr støre og NRK snart er de eneste som gidder vise trynet hans på skjermen?

     

    TV, og annen underholdning, så vel som tjenesteyting av alle typer bør utelukkende utføres av private aktører, da dette ALLTID er den mest kostnadseffektive metoden å gjøre ting på.

×
×
  • Opprett ny...