Gå til innhold

Eby91

Medlemmer
  • Innlegg

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Eby91

  1. For et par år siden bygde vi hytte og boret etter vann. Det ble montert vannpumpe i eksternt pumpehus og lagt egen kurs i sikringsskapet i hytta.

    Når det er høy belastning på strømbruk i hytta, feks ved elbil lading, så hender det at vannet stopper. For å få vannet tilbake må sikringen skrus av og på. Stroppene skjer helt vilkårlig, og det er tilsynelatende ikke noen andre ting som skurs av e.l samtidig som dette skjer.

    Rørleggeren skylder på elektrikeren, og elektrikeren skylder på rørleggeren...

    Jeg antar at det er noe med spenninga i nettet som gjør at pumpa slutter å fungere.

    Legger ved et bilde av styringsenheten i pumpehuset.

    Noen som har noen forslag til løsning?

    20230824_170326.jpg

  2. 7 minutes ago, Uderzo said:

    Da ville jeg kontaktet Ikea og bedt om at de leverte en fullstendig lekkasjesikring, som tilsvarer den du hadde.

    Jeg forstår det slik at deler ble byttet ut i forbindelse med garantisaken og de nye delene ikke lenger er kompatibel med waterguarden du hadde fra før?

    Waterguarden ble demontert i sin helhet fra rørsystemet. Nå er jeg langt fra noe rørlegger, men jeg kan ikke skjønne det er noe i veien for å montere en elektrisk vannlås etter waterguarden (i vannretning) , selv om de ikke er direkte kompatible?

  3. 13 minutes ago, Uderzo said:

    Slik jeg forstår det så er det lekkasjesikring som er påkrevd(nye kjøkken etter 2010), Waterguard er et utbredt produkt men ikke det eneste på markedet. Så jeg ville ha blitt overrasket om Ikea sin lekkasjesikring ikke er godkjent for salg.

    Problemet er at den nye lekkasjesikringen kun går på oppvaskmaskinen, og ikke kranen. Waterguarden var lekkasjesikring på begge (plassert innerst ved vannuttaket.) Jeg har ingen problemer med å benytte Ikea sitt system, problemet er at jeg per i dag ikke har en fungerende lekkasjesikring på kjøkkenet.

  4. Hei!

     

    Jeg skal prøve å gjøre en lang historie kort.

     

    På grunn av en garantisak med Ikea kom Montera for å montere ny kran og elektrisk oppvaskmaskin-stoppekran på kjøkkenet. Etter at rørleggeren hadde dratt så så jeg at waterguarden var demontert.

     

    Jeg tok umiddelbart kontakt med Montera. Først tenkte jeg at den elektroniske stoppekrana også fungerte som waterguard. Det fikk jeg bekreftet at den ikke gjorde. Jeg anførte da at jeg per nå ikke hadde et kjøkken som var i henhold til forskrift. (kjøkkenet ble bygget i 2018)

     

    Det ble opprettet en reklamasjonssak som jeg har fått avslag på. Argumentene var at Waterguard ikke er noe Ikea fører, og at det ikke er kompatibelt med stoppekrana deres. De mener at de har forholdt seg til avtalen som var å montere kran og elektrisk stoppekran.

     

    Mine anførsler er at rørleggeren i det minste burde spurt meg (som var hjemme) før han demonterer en så kritisk sikkerhetsdel fra kjøkkenet mitt.

     

    Er det noen her som kan henvise til forskrifter, bransjenorm eller lignende som kan hjelpe meg i saken? I en tidligere leilighet så var rørleggeren jeg brukte veldig tydelig på at det var et krav med waterguard.

     

  5. At vaskedama sa i fra får du for det første ikke gjort noe med, og hun har nok også sin fulle rett til å si fra til resepsjon, som igjen sier i fra til reiseleder. (Reiseleder er ikke en utenforstående person)

     

    Det jeg derimot ville kranglet på er straffen. Ved min videregående skole er regelen i alle fall at en hendelse skal gjenntas (om det ikke er snakk om vold) før det fører til nedsatt i adferd. Sett deg nøye inn i ordensreglementet for skolen din, så tar du deg en prat med rektor etterpå.

     

    Tips: Det er vanlig at alkohol og tobakk (snus/røyk) står oppført under den samme paragrafen. Om dette er tilfelle, hør om skolen har vane for å sette ned i adferd til personer som snuser på skolen.

  6. Det er to mulige svar:

     

    -Om beløpet du oppgir inkluderer frakt og ekspedisjon, og at dette er mer enn 16 kr vil du ikke måtte betale noe i toll/mva/avgifter. (teoretisk sett kan toll/ekspedisjon være mer enn varen, men dette vil muligens gjøre tollerne noe mistenksomme)

    Du må imidlertid be sender om at han merker hva som er frakt og hva som er verdien på varen når han skal sende pakken.

     

    - Om beløpet kun gjelder varens verdi, må du ta denne verdien og plusse på frakt/ekspedisjon. Da regner de toll/mva/avgifter på hele beløpet, og ikke bare på varen.

    Om varen i tillegg er i en kategori som er tollbelagt (eksempelvis klær, du finner mer info om dette på toll.no) må du i tillegg til de nevte avgiftene betale toll som er 12% (om jeg ikke husker feil.)

     

    Det fins selvfølgelig måter å omgå dette regelverket på, men vil ikke oppfordre til dette.

  7. Du står nok nevnt i politiets register, som tidligere nevt, men dette er kun til intern bruk. Om du f.eks. blir anmeldt for noe lignende igjen, vil politiet lettere kunne trekke konklusjoner og evt. starte etterforskning.

    Det er derimot ingen andre enn politiet som har innsyn i disse registrene. Det som kan skje er likevel at du blir bedt om å oppgi om du har vært innblandet i straffbare forhold eller anmeldt når du søker toll/fengselsbetjent. Jeg kan ikke se noe grunn til at tollvesenet/fengselsvesenet skal legge noe vekt på denne anmeldelsen, men du bør uansett nevne det om spørsmålet dukker opp.

  8. Hvilke lover har man mot å gå inn i andres hager?

    Kapitel I. Om ferdsel m.v.

    § 3. (Ferdsel i innmark.)

     

    I innmark kan enhver ferdes til fots i den tid marken er frosset eller snølagt, dog ikke i tidsrommet fra 30. april til 14. oktober. Denne ferdselsrett gjelder likevel ikke på gårdsplass eller hustomt, inngjerdet hage eller park og annet for særskilt øyemed inngjerdet område hvor almenhetens vinterferdsel vil være til utilbørlig fortrengsel for eier eller bruker.

     

    Eier eller bruker kan - uansett inngjerding - forby ferdsel over hage, plantefelt, høstsådd åker og gjenlegg (attlegg) også når marken er frosset eller snølagt, såfremt ferdselen er egnet til å volde nevneverdig skade.

  9. Hver gang jeg scanner PC'en med Ad-Aware, kommer det opp en feilmelding som ser sånn ut:

    --------------------------------------------------------

    Systemet avsluttes. Lagre alt arbeid og logg av. Ulagrede endringer vil gå tapt. Denne avslutningen ble startet av NT-MYNDIGHET/SYSTEM.

     

    Tid igjen til avslutning: 0:56

     

    Melding:

    Windows må starte på nytt fordi tjenesten Remote Procedure Controll (RPC) avsluttet unormalt.

    ----------------------------------------------------------

    Jeg fikk ca 24 spyware-'treff' i Ad-Aware, før denne meldingen kom opp.

     

    Jeg prøvde å slette disse 24 elementene, men da frøys maskina seg, så jeg var nødt til å restarte.

     

    Noen som har noe peiling på hva NT-MYNDIGHET/SYSTEM er?

    Og Remote Procedure Call?

     

    Og hva jeg evt. kan gjøre.

     

     

    :ermm: Håper på hjelp!

    sdvsdv.bmp

×
×
  • Opprett ny...