Gå til innhold

Dork1337

Medlemmer
  • Innlegg

    112
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Dork1337

  1. Jeg syns dette bildet er utrolig vågalt og modig gjort - Det er en slags uskreven regel at man i akt bilder ikke skal vise alt. Et slikt bilde som faller igjennom vil av mange fort falle inn under porno fremfor akt. Uansett, jeg syns ikke dette bildet står i fare for å havne i sistnevnte kategori. For meg er det ingenting å utsette på komposisjonen og posituren til modellen. Jeg ville imidlertid ønsket meg en litt annen belysning med mere lys i ansiktet og beina. Jeg syns ikke de mørke feltene fungerte så godt slik de er plassert her.

  2. Med fare for at det er noe galt med skjermen min, øynene mine eller noe annet, ser du ut som om det er noe over gjennomsnittlig galt med kvaliteten på dette bildet. Masser av støy og jpeg artifacts ser det ut som. Motivet i seg selv kunne fungert godt, men det blir vanskelig å si noe fornuftig når bildekvaliteten er så dårlig.

  3. Skal kort prøve å formidle mine umiddelbare tanker om disse bildene:

     

    Bilde1:

    Ser interesant ut ved første øyekast, men er ikke helt til mål etter min mening. Fiskehistorien blir litt subtil og jeg lurer på hva den glidelåsen egentlig er med for og blir litt dominerende i bilde for meg uten at jeg skjønner hvorfor den er der. Selve fiskerdskapen blir litt utenfor dof. Syns motivet har fine farger og lys bortsett fra bakgrunnen som blir for lys i forhold til resten i mine øyne.

     

    Bilde2:

    Ble alt for mørk for min skjerm. Når jeg ser på det ser det ut til å ha potensiale, men jeg har ofte lett for å tenke slik om mørke bilder helt til jeg ser de i mere lys. Jeg hadde forsøkt å gasse på litt fill-light på dette for å se om det kunne bli noe. Slik det er nå fungerer det ikke for meg ihvertfall.

     

    Bilde3:

    Fint motiv med fine farger. Er usikker på plasseringen av trafikklyset - det kommer liksom litt i veien for bygningen samtidig som det er med på å gi perspektiv til motivet. Er også litt usikker på bygningen til venstre- Den ser voldsomt skjev ut - hele bildet ser igrunn litt skjevt ut - kunne kanskje vært en ide å rette litt på det.

     

    Likte bilde 1 og 3 best - hvor bilde 3 tenderer til å falle mest i smak. Jeg syns det er gode bilder som et utgangspunkt med tanke på at du er nybegynner som du selv sier. Keep up the good work.

  4. Jeg burde kanskje egentlig ikke si noe på disse bildene siden jeg personlig ikke er så veldig fan av blomsterbilder.

     

    Det eneste jeg har gjort med dem er å endre litt på kontrasten, lysstyrken og croppe dem litt i Adobe Lightroom.

     

    På min skjerm ser det egentlig ut som om du har justert litt mer enn *litt* fargene på det første og siste ble litt voldsomme syns jeg og selve kronbladene ser ut til å lide litt av lite kontraster. Om jeg forstår deg rett sier du at du har brukt kontast og brightness i lightroom? De sliderne burde du egentlig prøve å glemme at eksisterer og heller bruke tone curve eller til nød fill-light da contrast og brightness har lett for å ødelegge mer en de fikser.

  5. hehe jeg har nok litt samme forhold til blomsterbilder som jeg har til sommerfuglbilder. De er flotte, men jeg er litt "mett" på dem.

     

    Dette bilde falt egentlig mere i en abstrakt kategori for meg. Jeg tror det jeg falt for med dette bildet er den ekstreme symetrien - blikket faller naturlig på midten av blomsten og blir sugd innover. Paradoksalt nok er det du fremhever som det du er mest fornøyd med kanskje det jeg liker minst med bildet - den blomsten nede til høyre ødelegger symetrien for meg :) Jeg må innrømme jeg er langt ifra sikker på om det hadde fungert uten den. Uansett bildet skaper et slags sug innover og er et motiv jeg kan se lenge på, fargene og lyset ser ut til å være innertier hos meg. Uskarpheten i midten sjenerer meg lite da blikket ledes fort utover i motivet. :thumbup:

  6. Jeg er enig med det flere skriver her. Du er inne på noe, men det kanskje ikke helt i mål. Jeg syns det er gøy å se bilder som ikke utelukkende er en demonstrasjon i (konvensjonelle) tekniske ferdigheter. Det er ikke skarphet, rule of thirds og fravær av utbrente områder som i seg selv skaper et godt bilde i mitt hode (selvom det er lure regler å forholde seg til i de fleste tilfeller)

     

    Jeg tror jeg kanskje ville hatt de litt skrapere, mens fargene minner meg faretruende om gode gamle bilder i albumene til gamlingene. Jeg tror kanskje uskarpheten som fantes på 60 og 70 først og fremst skyldes manuell fokus på de fleste kameraer, men det var sjelden selv amatørfotografer bommet så mye særlig på bilder som kunne taes med "uendelig".

     

    Kreativt og morsomt prosjekt.

  7. Var der forrige uke selv, synd jeg ikke hadde mere tid disponibel, da dette er et spennende motiv i mine øyne. Synes du har funnet en bra vinkel på bildet, men litt mørkt og usikker på fargene.....

     

    9154249[/snapback]

     

    Ja jeg tror jeg må ha hatt en miss med fargeprofil når jeg lagret de. Hadde mye klarere farger på bildene før de ble lagt ut. Jeg kommer nok til å ta en tur dit igjen snart for å prøve et par andre ting. Liker arikteturen på bygningene der veldig godt.

     

    @jpsalvesen takk for tipset. Jeg viste ikke at polafilter også var lysfilter, men når du sier det virker det igrunn nokså logisk - særlig når jeg tenker på polaroid solbriller :)

  8. Jeg kommenterer sjelden sommerfuglbilder - ikke fordi de ikke er flotte eller teknisk gode, men fordi det rett og slett blir for vanlige til at jeg klarer å gjøre meg opp en mening om de.

     

    Dette syns jeg imidlertid ble anderledes. Jeg tror det at bildet er litt soft er det som gjør at dette skiller seg litt ut for meg på en positiv måte. Komposisjonen er bra og det mørke litt dystre preget sammen med den litt maleriske stilen syns jeg kler dette motivet meget godt.

  9. Jeg likte disse bedre enn de forrige skatebildene du postet - som jeg også likte forsåvidt. (De som var tatt om kvelden) Her har du litt bedre lysforhold. Jeg syns kanskje fortsatt at lyset virker litt i overkant hardt - selvom hardt lys kanskje kler skatebilder bedre enn mange andre type bilder. Er kanskje vanskelig å finne forhold med nok soft lys til slike bilder også. Ellers syns jeg begge bildene har masse energi i seg.

     

    Litt pirk: på bilde 1 ser det ut som om du har en halvferdig mask layer som gjør at søppeldunken i bakgrunnen har et grått "penselstrøk" over seg.

  10. Leste du u det hele tatt posten? Jeg er nokså sikker på at jeg har forstått hva du vil og vi er trolig ikke særlige uenige. Det jeg ønsket å påpeke var:

     

    - Jeg syns ikke kritikk av mitt forsøk på redigering var/er et problem

    - Jeg syns imidlertid å bruke uttrykk som "fucka bilder og crappe dem sinnsykt" er udiplomatiske vendinger å bruke om andre bilder mens en konkurranse pågår og egentlig i bildekritikk generelt.

    - Jeg prøvde kanskje å være "brude-fotografen" og redigerte sånn jeg trodde andre ville like det innenfor den begrensede redigeringskunnskapen jeg har.

    - Referansen til foruminnlegget - ikke et bilde på foto.no var ikke noe annet enn en digresjon til avsnittet mitt om en mulig diskusjon om smak og hva som er bra.

  11. Et bilde som gjennspeiler virkeligheten, og ikke lager noe nytt. Om flertaller ikke er enige i det, så er det jeg som trekker meg ut. jeg har ikke NOEN interesse av å delta i en konkuranse hvor alle sitter å bruker brightness/contrast og crapper til bildene noe sinnsykt.

     

    Så jeg er for at fotografen bestemmer.

     

    9136103[/snapback]

     

    Vel det hele koker ned til at oppgaven ble tolket forskjellig, de fleste som stemte likte en tolkning du ikke likte som resulterte i at et hardt redigert bilde vant.

     

    Det jeg hadde ønsket meg var en noe mer "behersket" og moden kommentarform mens prosessen står på. Til og med i forrige innlegg presterer du å bruke ord som "...og crapper til bildene noe sinnsykt....". Dette er selvsagt en mening du er berettighet til å ha, men særlig ydmykt syns jeg ikke det er og burde kanskje vært tenkt igjennom en gang eller to før "legg til svar" ble klikket.

     

    Jeg er mer enn gjerne med på en diskusjon om hva som er "bra" og ikke. Kitch, camp, kunst, dokumentar osv. Selv om slike debatter aldri blir fedige, er de intressante og lærerrike syns jeg og burde kanskje høre hjemme på et forum som dette.

     

    Ta f.eks en portrettfotogram av brude- og konfirmasjonstypen. Jeg vil gjette på at de fleste i denne kategorien langt på vei "ofrer/selger" seg for kunden og tar bilder de ikke selv liker, men bilder de vet kunden vil ha. Er bildene de da tar "fucka og sinnsykt crap?" Kunden vil jo ha dem. (tenkter da selvsagt ikke på det tekniske da jeg antar de fleste proff fotografer har mer en god kontroll på det)

     

    Leste forøvrig en morsom kommentar på fotodotno om den ultimate klisje:

    "En gravid naken dame som ser drømmende mot en mor som holder et nakent barn som tisser på en elg i solnedgang." Hadde vært litt av en bragd å feste til brikken :)

  12. Det er mulig det er noe feil med øynene mine, men når de to bildene til venstre står ved siden av hverandre blir det nesten en optisk illusjon som for meg resulterte i at det høyre bildet ser mer oppreist ut med et helt annet perspektiv. Det gjorde et i utgangspunktet spennende bilde ennå mer spennende for meg syns jeg.

  13. ja, og etter min mening, ikke bidrag som de to som kom høyest på konken som nettopp er ferdig.

    9135680[/snapback]

     

    Så jeg får ikke lov å delta på neste runde?

     

    Jeg har ikke uttalt meg om dette ennå da det trolig ville vært brudd på reglene.

     

    Er forsåvidt enig i at reglene kunne være presisert endel bedre i denne konkurransen. Mitt utgangspunkt var at det vil bli rart om dette skulle koke ned til en ren teknisk øvelse hvor man ikke kreativt kunne benytte seg av mulighetene raw filen ga innenfor reglene som var satt.

     

    Når det er sagt ønsker jeg å presisere at jeg for min del *ikke* har innført nye pixler inn i bildet hverken i form av cut/paste fra andre bilder, kloning eller tegning som enkelte kom med hentydninger på (usikker på om hentydningen var rettet mot min redigering). Det nærmeste jeg kom å "tegne" var å bruke mask layers i PS. Og jeg vil gjette på at det samme gjelder vinnerbildet. Dersom regelforslagene skal ha noe for seg blir konkurransen vanskelig å ha med avstemning mener jeg. Jeg syns eier av RAW-filen bør "leke kunde" og beskrive oppdraget så godt som mulig og deltakerne utføre etter beste evne og vinneren bør bli kåret av fil-eieren. Hvis ikke vil man alltid få den med best publikumsappel som vinner - enten man har dratt løst eller hardt i spakene.

     

    /vent mode

     

    Jeg ønsker å presisere at jeg ikke på noen som helst måte betrakter etterbehandlingen min som et mesterverk så jeg tok meg ikke spesielt nær av de tildels surmagede kommentarene som ble skrevet av noen uten at jeg skal nevnte navnet til Mr. Olsen. (For the record stemte jeg ikke på mitt eget bilde), men jeg syns det kanskje hadde vært på sin plass med en regel for forbyr sverting og forsøk på sådan mens avstemning pågår? Vil nesten tro noe av det ville falle inn under stemmefiske i en litt utvidet tolkning subsidiært dårlig skjult misunnelse på at noen tolket reglene snevrere enn nødvendig.

     

    /vent mode off

×
×
  • Opprett ny...