Gå til innhold

mrhenrix

Medlemmer
  • Innlegg

    37
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av mrhenrix

  1. Hei! Har akkurat kjøpt en slik en da jeg "måtte" ha to HDMI ut for projektor og TV. Har koplet til PS3, dekoder (Canal Digital), og PC på HDMI. Funker fin-fint. Men Xbox360 og Wii er koplet på komponent, og da skjønner jeg ikke helt hvordan jeg skal få de ut via HDMI-kontaktene? Bruksanvisningen er tjukk som en bibel, og jeg har ikke klart å lese meg til mer enn at det skal gå fint å konvertere. Noen som kan tipse meg om hvordan jeg får de ut? Og om jeg kan legge det på hurtigtastene CD og AUX eller samme f...!

    Veldig godt fornøyd med forsterkeren ellers forøvrig :)

  2. For å oppnå det som du ønsker er det nok å forwarde kun port 443, altså https trafikk. Den må forwardes først fra zykel til d-link og så fra d-link til WHS maskinen. For å gjøre det i zykel boksen kan du se om denne guiden kan hjelpe deg på vei. Vist ikke kan du poste noen bilder hra menyen du får når du logger deg inn på zykel boksen, så skal vi se om vi ikke finner utav det. For d-linken bruker du denne guiden.

     

     

    Takk for forsøket, får det fremdeles ikke helt til. Menyen på Zyxel ser omtrent lik ut som i guiden, men har "Source IP-adress" ("Start" og "Stop") samt "Destination Port" ("Start" og "Stop"), og til slutt "IP-adress" (tipper det er "Destination").

    Menyen har også avkryssingsbokser for "Active" samt nedtrekksbokser hvor jeg kan velge "All", "UDP" eller "TCP" som protokoll.

    WHS har ip-adressen 192.168.1.146. Rutermodem 192.168.1.1 og Trådløs D-link 192.168.0.0.

    Jeg har forøvrig fjernet pwd på Zyxel.

     

     

    (Vært tre uker på dykketur i Thailand, så derfor litt lenge siden)

  3. Jeg kommer inn på login-siden til ruteren min (Zyxel), altså samme som når jeg går på 192.168.1.1. Både via internett hjemme og ditto annetstedsfra (jobb).

     

    Har ikke åpnet noen porter noe sted, da jeg er på tynn is på disse greiene her...

     

    Jeg vil egentlig bare bruke serveren til å legge filer på fra andre lokasjoner, samt legge ut så jeg kan få tak i andre steder fra da. FTP er vel greia da, om jeg har forkortelsene riktig...

     

    Skal prøve tipset om www.portforward.com!

  4. Har en homeserver, som fungerer utmerket som filserver og backup i nettverket hjemme, men jeg kommer bare til ruteren min når jeg prøver å nå den fra internett(http://navn.homeserver.com). Kommer helt fint inn på ruteren også. Men hvordan setter jeg opp portforwarding eller hva det nå er? Relativt blank på akkurat det. Passerer alle tester når jeg kjører online test av ruter/modem osv. (faq hos Microsoft).

    Har en Zyxel Prestige 660H-T3 modem/ruter, og så datamaskiner koplet til en D-Link DIR-635 koplet utenpå der igjen. NAT?? Firewall?? Anyone?

     

    Lars

  5. Hvilket kamera er det du har? I f.eks axis kameraer er det mulighet for å sette det opp til å laste opp bilder via FTP, noe som etter min mening er den beste løsningen. Gjør det selv på et Axis NetEye 200 kamera og det fungerer perfekt.  Det er også den løsningen de aller fleste benytter siden kameraer ikke har kapasitet til å ta unna så mye trafikk, og heller ikke kan tilpasses så fint som når det blir lagt ut på en hjemmeside. Les dokumentasjonen til kameraet ditt så finner du nok ut av det.

    6811506[/snapback]

     

    Kameraet er et noname-kamera (www.netthandelen.no) med ir og greier, har forsåvidt også et D-link DI5300 (tror jeg det heter, 22mbit trådløst) samt et Trust-kamera (de to sistnevnte skal jeg ta etterhvert...).

  6. Hei! Har et (vel, faktisk flere, men begynner med ett...) nettverkskamera som jeg har lyst til å kunne se på via hjemmesiden min, dvs. publisere på internett. Kameraet er koplet med kabel rett i ruteren (D-link gamer) og har en fast ip (192.168.0.20) som jeg kan aksessere rett ifra maskinene i huset ved å taste denne i IE. Kan velge ActiveX eller Java når jeg går inn på kameraets ip (samt system administration, der jeg sikkert må inn og sette noen parametere også). Modemet (Zyxel Prestige 600) jeg bruker ut er ikke fra Telenor, og krever ergo ingen brukernavn eller passord, men jeg må muligens bestille fast ip?

     

    Noen som har peiling på hva slags html-kode (eller java eller hva som helst) jeg må legge ut på hjemmesiden, og hva slags instillinger jeg må gjøre i oppsettet til kameraet? Masse muligheter i kontrollpanelet til kameraet ser jeg nå, med porter ("default is 21"), webadresse, "directory-path" osv.

     

    PFT!

  7. De fleste produsenter har to serier (for eksempel Maxtor med Maxline og Diamondmax) hvor den ene er ment til desktopbruk beregnet til 8 timer per dag og 3 års garantert levetid, mens den andre er ment for 24/7 og har 5 års garanti. Forskjellen ligger i strengere kvalitetskontroll og bedre materialer. SCSI-disker tilhører alltid den "beste" serien, og har lengere forventet levetid, lengere garantitid og er ment for tyngre bruk.

  8. Har selv en Samsung 42" som jeg kjøpte for ca 1 år siden, og den fungerer utmerket. Prisen var vel litt over 30K inkl. høyttalere og "bein". Du må veldig opp i pris for å få noe bedre bilde, og da er det bedre kontrast på svart og hvit du oppnår. Har også en prosjektor og lerret, men det blir litt mer "knot" å bruke dette. Har hatt projektoren i over 2 år, og man må ikke bytte pære flere ganger i året...

  9. Du må nok sette opp raid i konfigurasjonsmenyen (CTRL-F på Asus A7N8X...). Jeg "bygde" bare raid med en disk først (S-ATA Raptor, antar det er den du har også), før jeg kopla til den andre etterpå. Du skal ha "Stripe", og 1+0.

  10. Flygel ble avslørt av komplett's nett politi, forstår jeg det riktig så jobber mrhendrix på komplett...

     

    Bare til ettertanke...

     

    Nesten korrekt. Jeg jobbet i Komplett, nå Datakjeden (butikkene). Har derfor ingen egeninteresse i å "stoppe" denne karen, jeg skrev kun som privatperson denne gangen!

  11. Har ett integrert nettverkskort som jeg bruker mot ADSL. Dette funker fint. Har et ekstra nettverkskort (innstallert ok) som jeg skal bruke med en kryssa kabel for å "ftp`e" noen filer til en Dreambox (digital satelitt-tuner med Linux). Hvordan skal jeg sette ftp-programmet til å bruke nic #2? Det funker fint med integrert nic! Men vil gjerne være på internett samtidig som jeg bruker ftp, da det er mye å sette seg inn i på Dreambox....

×
×
  • Opprett ny...