Gå til innhold

Strider91

Medlemmer
  • Innlegg

    32
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Strider91

  1. Vel, Argo er vel greit nok, og en slik en i svart glasfiberstokk m/ bananmagasin skal vel vere "kult" nok. Sjøl er eg vel ein større fan av Sauer 303; halvautomat med betre presisjon OG avtrekk enn dei aller fleste semi- autoer, til og med betre enn enkelte sylinderlås- rifler.

  2. myke vester stopper ikke rifle kalibere du trenger harde plater av stål eller keramikk.

     

    er en grunn til at 7.62 har gjort comeback i irak og afganistan uansett for high tec de nye 5.56 er, så vil stor kule med mye krutt bak seg være effektiv. samme med .45 ACP treig og stor mofo som slår deg ned som å få en planke skutt i brystet fra en kanon

    9303357[/snapback]

    FN P90 i kal. SS190 (5.7 x 28) skal visstnok gå gjennom det meste. Legg ut ein promo- video om

  3. Så at det endel snakking om diverse skudd. Så her er en liten oppstilling av en god del skudd, nummerert og navngitt.

     

    post-99500-1183460897_thumb.jpg

    8992772[/snapback]

     

    Sjølv om det er mange kaliber der, dekker det neppe alt. Det er lett å gå seg vill i "Jungelen av kaliber".

  4. Mauseren er kjekk den, med en skikkelig solid låskasse!

    Men synes ikke det er et særlig fint våpen..

    Krag Jørgensen er gode våpen, har selv et gevær som har fått et varmint løp og en tyngre bane-stokk. Kjempepresisjon, men skulle ønske man kunne bruke standard 6.5x55 ammunisjon i denne...Må bruke Jaktmatch eller Norma Rekrutt ammunisjon, fordi disse skaper mindre strykk i låskassen.

     

    Og ja Strider91, stor vekt på børsa demper rekylen merkbart.

    Har en Enkeltløper hagle i 12/70, ca 2kg, og den kjenner man stor forskjell i rekyl i forhold til andre hagler.

    Et kaliber som også har bra trøkk er 557 T-rex(tyranosaur). Kjenner en som har børse i kaliberet, og skal prøve den seinere :)

    8975304[/snapback]

     

    Har hørt rykte om at Krag' en vart forbudt pga Forsvaret sit bytte av standard våpen (frå M98 til H&K G3A3) og brukte hjorte/elg -jegerane som målgruppe for å bli kvitt Mauserane. Eg kjenner selfølgelig til den "Mekaniske svakheten" til Kragen (den kaster opp til venstre når patronene blir våte, og ikkje lite heller), men eg meiner at det burde bli lov igjen dersom en gjennomgår et kurs om korleis ein håndterer "problemet".

     

    Har sjølv ein original Arme- Krag som eg har lagt ut bilde av, heil og demontert.

  5. Mauser m98 er det beste våpenet. INGENTING slår en original tysk Mauser!  :)

    (Boltrifle fra krigen)

    8906327[/snapback]

    Krag Jørgensen er også ei utmerka boltrifle. Svært nøyaktig- og dessuten ein heilt eller delvis norsk patent. Berre synd at den ikkje er tillatt til jakt--

     

    Men eg støtter påstanden din, ettersom eg faktisk bruker ein av-art av Mauser til storviltjakt ( Parker & Hale M82 i .308 )

     

    Unnskyld meg viss eg går for off- topic... :blush:

  6. Høryt om Krag J? Den forandrer treffpunkt når patronene blir fuktige. Delvis derfor Forsvaret og en masse DFS- folk bytta den ut. Bruker du våte patroner, kastar den opp til venstre, heilt opp i 7- aren. Dette pga. låsemekanismen ( berre 1 låseklakk )

  7. Har sett bildet før, må jo bli innmari tungt... :hmm:

    8965820[/snapback]

    Vel, som nevnt dreier det seg om kaliber .416 Rigby. "Elefantkaliber". Voldsom rekyl, så eg skulle tru at vekta ikkje er ei direkte ulempe med tanke på skuldra. (har fått den forestillinga at vekt dempar rekyl).

  8. selv mener jeg at har man tatt kurset og er medlem av en klubb skal man kunne kjøpe så mye våpen man vil så lenge man har godkjent våpenskap for alle våpene, er det bare teit å måtte skrive søknad og vente 6 måneder på hvert våpen man vil ha, det er også en regel om at man kan ikke har 2 "like" våpen, har den en 9mm skal du liksom ikke få kjøpe en til da du har en fra før av og de mener du ikke trenger en til

    8910868[/snapback]

     

    Rett meg om jeg tolker deg feil nå, men det er jo ikke 6 måneders ventetid for å få svar på søknaden. Det er gjort på en uke eller to. (Det har i hvert fall vært sånn for meg)

     

    Den regelen er relativt enkel å omgå, da man faktisk kan ha forskjellige preferanser: F.eks. en .308 for elg, og en for hjort. En hagle for rype, en for tiur.. Som sagt: ikke vanskelig å få lov til å skaffe to like våpen.

    8912771[/snapback]

     

    Både ventetid og kor strengt ein tar regelen med "like" våpen varierer ein betydeleg del. Har nøye sammenheng med det lokale politikammeret.

  9. Eg håpar du likevel tar poenget mitt: I USA er det ( iallefall i enkelte delstatar ) litt enklare å få hendene om våpen enn det som sunt er.

    Det fins sikkert greiare eksempel å oppdrive, men Virginia Tech var det første som falt meg inn.

  10. Med all respekt, både våpen og ammo (Spesielt ammo) ser så tungt ut at ein neppe kan ha med seg så mykje av det. RPG er (etter mi mening) vel så bra. Desverre er den, saman med AK47, SVD Dragunov og RPK-74 stemla som "barbarvåpen".

  11. Er så heldig at eg har ei pumphagle med justerbar choke; Skrur eg den heilt opp, er det berre å peike og trekke av.

    8813544[/snapback]

    Hvilken sort hagle er det da?

    8815945[/snapback]

    Er en Mossberg 200 K-A, merkelig kreasjon. Pumpehagle med boksmagasin. Bestefaren min snubla over den i amerika en gong på 50- talet, då dei brukte plastikk overalt; Undertreet og avtrekkarbøyel er av plast. Choken går an å skru opp og ned v.h.a. ei innretning som trykker fremste del av løpet saman/opp

×
×
  • Opprett ny...